X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamy z rocznika 91
Odpowiedz

Mamy z rocznika 91

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Wiem że powinnam być wdzięczna za brak uciążliwych objawów no ale....

Oj wiem co czujesz..
    Tez nie mialam objawów i gin sie ze mnie śmiała ze panikuje. :)

Ale jak w III trumestrze dopadło mnie rozejscie spojenia lonowego to bardzo chciałam wrócić do początków ciąży... :O

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To było piękne ja codziennie wymiotowalam czasami kilka razy i cały czas chciałam żeby się to skończyło a jak minął dzień bez wymiotow to wieczorem mężowi już trulam że coś jest nie tak... Nie dogodzi się ciężarnej ;p

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z objawami w I trymestrze też było słabo. W zasadzie senność i powiększenie piersi, zwymiotowałam całe 2 razy :D.

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie też ta senność i tkliwe piersi.
    powiedziałam o ciąży pani dyr, pogratulowala i kazała natychmiast iść na l4 :) więc mogłam odetchnąć i wreszcie się odprężyć. Jutro ostatni dzień w pracy, mam nadzieję że do kwietnia 2020 :)

malami91, PLPaulina, Marta..a lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Amelia999 Nowa

Wysłany: 5 września 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, ja też do 3. miesiąca ciągle wymiotowałam, to było straszne :( Nie życzę tego nikomu.
    Teraz jestem w 6. miesiącu i żadnych komplikacji nie mam :)

• mala_misia Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak miałam, jak miałam mdłości i wymiotowałam to modliłam się by to się skończyło, a jak przyszedł lżejszy dzień, w którym czułam się lepiej to już byłam w depresji, że to koniec :D Teraz naprawdę śmieje się z siebie do ekranu laptopa :D

PS. Dziewczyny i chłopaki :D Trzymajcie kciuki, bo wczoraj złożyliśmy papiery do odbioru domu w końcu. Oby nikt nie zadzwonił! A wtedy pod koniec miesiąca przeprowadzka do siebie <3

Marta..a, malutka_mycha lubią tę wiadomość

zpbnroeqnmec200u.png

Wysłany: 6 września 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na wizycie, 15 mm, wg tego usg równe 8 tyg a nie 8+2. Kwestia innego lekarza, umiejętności, sprzętu? Czy za słabo się rozwija?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 16:48

Marta..a lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, to żadna różnica.. :)
    U mnie na pierwszym usg to dobrych kilka dni Hania była mlodsza. :)

Wiek ciąży ustala sie na podstawie @. Ale to nie znaczy ze kazda kobieta ma owulacje tego samego dnia. Więc takie różnicę sa ok..

Mozna by sie było martwić jakby Ci powiedziała ze wiek widzi gdzieś na 6tc.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 17:21

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 września 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też na pierwszym usg miałam ciąże młodsza o 3 dni, ale wg tego pierwszego powinnam być w 8+2 a wg dzisiejszego usg jestem w równym 8. No nic, nie ma co się stresować :)

f1d9680377.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin liczy tyg ciąży wg Om jeśli nie ma różnicy minimum tygodnia. Kilka dni to żadna różnica. Amela też na początku była młodsza o 3 dni, potem, gdzieś od połowy ciąży wg pomiarów tydzień większa. Poza tym trzeba wziąć pod uwagę jakiś błąd pomiaru no taki też może być.
    Trzeba się cieszyć tym pięknym stanem a nie wynajdywac jakieś problemy bo od tego można osiwiec ;-). Spokojnie, na pewno wszystko jest ok. Jeśli lekarz nic nie mówiło znaczy, że trzeba mu zaufać ;-). On się na tym zna dużo lepiej niż my ;-)

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igor też na pierwszym usg był młodszy o 2 dni i dokładnie tak się urodził mimo że na kolejnych usg już wychodził starszy. Nie ma co się dziwić taki klocek się urodził;p
    Tak jak darika pisze do tygodnia bierze się termin z @, i to tylko z pierwszego usg później dzieci rosną już różnie i ten termin jest orientacyjny czy dobrze rośnie czy nie za szybko/wolno ale to musiałaby być różnica jak Paulina pisze że 2-3tyg. A nie 2 dni :) bez stresu. Lekarz powie jak coś go zaniepokoi. Mi zawsze powtarzał że jak nic nie mówi tzn że jest ok i mam się nie stresować:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też na początku ciąża była młodsza 3dni wg jednego USG względem wcześniejszego. Potem różnica zrobiła się w drugą stronę ;).

Wysłany: 8 września 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślałam że po pierwszym usg ten wiek ciąży się nie zmienia bo każdy zarodek rośnie tak samo. I że dopiero w drugim i trzecim trymestrze zaczynają się rozjazdy robić :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co, ale tutaj dużą rolę odgrywa błąd pomiaru tak naprawdę.

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A ja myślałam że po pierwszym usg ten wiek ciąży się nie zmienia bo każdy zarodek rośnie tak samo. I że dopiero w drugim i trzecim trymestrze zaczynają się rozjazdy robić :)

Ja nie miałam na kazdejnwizycie usg, w 6tc byl 2 dni spóźniony względem om , na usg genetycznym I trymestru wyszedł mi idealnie w terminie z om, a na kolejnych juz wyprzedzal. Więc w 1 trymestrze też może byc różnie. Inny lekarz albo inny sprzęt już robi różnicę a na tym etapie podaje się wymiar w mm przecież :)

Mój synek w poniedziałek będzie miał miesiąc.. dzisiaj 4 tygodnie. Teraz czas na prawdę szybciej leci :)

• mala_misia Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas akurat w I trymestrze były właśnie największe rozjazdy wg pomiarów, a potem cały czas termin wychodzi na 22 października równo :)

zpbnroeqnmec200u.png

Wysłany: 11 września 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kupilyscie sobie te poduszki dla ciężarówek?

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam o tej poduszce, ale póki co daje radę kołdra między nogami i pod brzuchem :).

Zdałam sobie sprawę, że mój brzuszek ciążowy jest już dla ludzi widoczny. Zdarzyło mi się zostać przepuszczoną w kolejce w sklepie i kilka razy jakieś zupełnie obce osoby w przypadkowej rozmowie zwróciły uwagę na to, że spodziewamy się z mężem dziecka :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2018, 10:59

Marta..a lubi tę wiadomość

• mala_misia Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kołdra między nogami i brzuchem - jest OK :)

zpbnroeqnmec200u.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam taką typu C. Pod koniec ciąży zamieniłam ja na taką do karmienia bo ta była za twardą i głowa mnie na niej bolała. Więc dawałam jedna poduszkę zwykła między nogi a głowę na taką do karmienia :)

Jak planujecie jeszcze wyprawkę to u mnie super sprawdzają się ubranka z lidla :) wypadają o rozmiar większe tylko. My wchodzimy w nich w rozm 56 a z pepco w 68! Tyle że Lidl ma lepszą jakość, spodenki wymiataja a skarpetki nie zostawiają odcisków:) do tego dużo tetry, kocyk bambusowy, kocyk bawełniany i tetra z lidla kolorowa jako kocyk jak jest ciepło:)
    Jak porównuje ubranka to cocodrillo też wypada rozmiar większe ale nijak mi kolorystycznie te ubranka niebgraja a te z lidla zawsze super :)

‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ