Mamy z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
My się dowiedzieliśmy o płci bardzo wcześnie, bo to był 12tc z tego co kojarzę i potem na każdych badaniach lekarz tylko potwierdzał, że "tak dziewczynki nie wyglądają"
My kupiliśmy wózek Roan Bass Soft 2w1 i osobno dokupiliśmy nosidełko Cybex Aton M, bo te z zestawów 3w1 to dziadostwo wg tego co mówił pan w sklepie i wg znajomych, którzy kupili takie zestawy 3w1.
www.zcukremalbowcale.com -
Kolejna msza za nami
My mamy wózek bebetto tito i foteliki zestaw besafe izi go modular i besafe izi modular z bazą. Kupiliśmy odrazu oba bo wtedy baza jest za złotówkę więc mamy już nosidełko i kolejny fotelik. Syna mam pokaźnych rozmiarów więc ten drugi fotelik długo nie postoi w szafie fotelik pamiętaj że trzeba dobrać do auta a nie kupować w ciemno, więc czeka Cię wycieczka do sklepu autem i sprawdzanie fotelików które Cię interesują A baza dla mnie jest wygodna jeden klik i fotelik na miejscu6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyWózek aero tutis 2w1.
Fotelik samochodowy cybex z bazą.
☆Zastawy 3w1 nie mają fotelika dostosowanego do przewozu autem. to jest tylko nosidełko. Brak testów zderzeniowych.
My od 2 tyg mamy problem z jazda wózkiem.. wrzeszczy jakby ją ktoś ze skóry obdzieral. wuec masakra..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 22:49
-
My my bebetto Torino fotelik cybex aton v. Ale cokolwiek bym nie miała to Amela gardzi wózkiem . Nawet w spacerowce z zestawu wytrzyma max 30 min i trzeba wziąć na rączki . Może jak usiądzie i będzie więcej widziała to wtedy zaakceptuje. MOŻE. w foteliku zaśnie jak już jest mega zmęczona ale bez płaczu się nie obędzie. Czasami musimy się zatrzymać na chwilę, muszę przytulić, otrzec łzy, uspokoic.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualnyTak, tak niby wszystko pieknie ale juz spotkałam sie z wieloma opiniami ze bardzo ciężko samemu zawiązać chustę gdy dziecko głowy nie trzyma..
Wiec ciągle się zastanawiam..
U mnie jeszcze w grę wchodzi ta pozycja dla maluchów ktore glowki nie trzymają, ze troche ogranicza to pole widzenia. Moja w podobnej pozycji nawet noszona nie chce być. -
U mnie odwrotnie, w foteliku zasypia jak się nim bujanie góra dół wiec śpi zanim go do auta zaniesmiemy. Ewentualnie w ciszy sobie patrzy co się dzieje. Płacze tylko w czasie zapinana pasów.
W wózku zasypial wcześniej zanim wyszłam z klatki, teraz po paru metrach jazdy. 2x byliśmy na mszy już w kościele bo tak ładnie śpi w wózku ale.. w domu w wózku nie zaśnie. Trzeba opuścić nim mieszkanie no i jak na razie tylko o stałej porze drzemki jeździmy czyli 9-10 teraz przysnal mi wiec jak się obudzi będzie cycek i spacerek
Szczerze to wózek chyba trzeba kupić po prostu taki jak się podoba. Z tymi paroma funkcjami na których nam zależy. Chociaż chyba każdy ma to samo teraz. Największą różnica to typowo miejski, sportowy albo uniwersalny i tyle
Mi się całkiem dobrze wiązało chustę pomimo płaczu młodego jak mnie kobieta uczyła. A teraz w domu nie mam siły się zebrać. Moje dziecko pod tym względem lubi wszystko. Podczas wiązania się miota ale zawiązany i tak zasnął.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 08:48
6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualny
-
Ja kupiłam tule ale jeszcze nie używamy (tzn kilka razy ją zapielam na chwilkę żeby sprawdzić czy się podoba) bo jeszcze sama nie siada. No i jeszcze jest trochę za krotka.
Jeśli chodzi o noszenie to tylko w pozycji w której wszystko widzi.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
5,5 kg wow . Amela też ogólnie jak na dziewczynkę jest duża. Teraz waży 7,5 kg. Nosimy ubranka na 68, pewnie niebawem już będziemy ubierać 74 .29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
darika to ona ma rozmiar większe niż mój bobas, bo my nosimy średnio 62
56 z lidla i cocodrillo, 68 z pepco, no a 62 jakby brać cool club, czy h&m
Nie wiem kiedy przejść na większe ubranka.. bo jakoś mam wrażenie, że między dwoma rozmiarami jest strasznie duża różnica.. i te są na styk a w większym się topi6cs: 08.2018 - synek
-
My przechodzimy na większe jak obecne robią się ciasne. Szczególnie spodenki. Często jest tak, że na początku muszę podwijac rękawki czy nogawki ale to dosłownie chwilą i robi się dobre .29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja wiem ze to co napisze będzie pewnie chaotyczne ale ja nawet nie wiem czego nie wiem. I nie wiem co mam czytać, czy książki, czy internet. Ja jestem coraz bardziej przerażona. Nie wiem dlaczego tyle kobiet decyduje się na dziecko, przecież to jest jak spacer we mgle. Nie wiem co muszę kupić, boję się porodu a dodatkowo ostatnio czytałam jaka krzywdę przez przypadek można dziecku w pierwszych miesiącach zrobić źle je podnosząc, źle się bawiąc i przez to krzywić kręgosłup itd. Skąd Wy wiedziałyscie to wszystko? Skąd bralyscie wiedzę o wyprawce? Ubrania wiadomo, pampersy ok ale typy wózków, wozeczkow, laktatory i itp. Ja nawet nie wiem ile rzeczy będzie mi potrzebne. I skąd wiedziałyscie jak się takim maluchem opiekować z nadmiernym napięciem miesniowym albo innymi zjawiskami? Koleżanka coś mówiła że dziecko nie może zawsze odwracać główki w jedną stronę. Skąd ja mam to wszystko wiedzieć?
-
nick nieaktualnyPo pierwsze luz.. im mniej internetu tym lepiej.
Nasze babcie wychowały dzieci bez tego wszystkiego i jest dobrze, świat istnieje.
Jak tu na wszystkie pytania odpowiedzieć:
- mi duzo dały porady znajomych i szkola rodzenia
- czytałam książki rozne np: w oczekiwaniu na dziecko, ciężarówką przez 9mscy. I inne topowe tytuły ..
- w wózku i foteliku pomagał nam sprzedawca. wazne by byc autem i fotelik dopasowac.
A wózki są podobne wszystkie do siebie. Roznica: cena, wygląd i amortyzacja.
- wyprawka jest ogromna, tutaj korzystałam z internetu ale tez znajomi cos pomogli
Np https://www.mamalekarz.pl/wyprawka-dla-noworodka-i-mamy-najbardziej-szczegolowa-lista/
- jeśli dziecko ma wzmozone lub obnizone napięcie- Hania miała podejrzenie. Tutaj nie strugalam bohatera tyllo bylismy u fizjoterapeuty.
- a po porodzie sporo rzeczy to intuicja.
- z pepkiem pomogla polozna
Uwazam ze internet szkodzi:
tego nie rob, na to uważaj.. masakra .. tak naprawde troche dystansu do tego. nr 1 trzymac główkę i bedzie ok !
Nie kupisz czegos to zawsze mozna kupic gdy maleństwo sie urodzi..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 18:04
-
nick nieaktualnyJestem po wizycie. Mieliśmy z mężem przeczucie na dziewczynkę. W sumie to mąż jakoś ciągle powtarzał, że będzie córka a ja mu uwierzyłam i się nawet troche przyzwyczaiłam do tej myśli. A tu dziś na USG 1cm siusiaka . Będzie synuś pierworodny .
PLPaulina, tym_janek, Marta..a, mala_misia, Loczek2018 lubią tę wiadomość