Mamy z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój to tylko ulewa ;p
Jak zaczną wychodzić zeby to ja kończę karmić. Nie chce żeby mnie gryzł ;p teraz ma taką siłę ssania że w nocy raz źle złapał i miałam siniaka/malinke na otoczce obok brodawki. Później co złapał ta pierś to mnie bolało....
Ja to bym chciała żeby zaczął szybko siadać, bo już widzę że go nudzi leżenie i chce być na raczkach żeby więcej widzieć.. A z jego kilogramami to ja dziękuję za takie noszenie i dzwigania6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja też już po wizycie, maluch dużo nadrobił i jestem w 11t1d. Musieli termin prenatalne h mi zmienić. Termin porodu też mi się zmienił na 11.04 wszystko na swoim miejscu, fikal lobuz jeden. Wygląda na chlopaka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 15:40
malami91, PLPaulina, mala_misia, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moja gin tłumaczyła że jak jeśli tp z usg a om nie jest większy niż 7 dni to trzymamy się tp z Om.
tym_janek lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Tym Janek i cukierniczka są teraz w kolejce z tego co widać po suwaczkach
Synek mój się zrobił taki fajny guga już i tak patrzy świadomie. Super się robi taki niemowlaczek
Mieliśmy usg bioderek i pomimo strasznia zw był duży i mógł mieć za mało miejsca to nasze bioderka mają się dobrze i tylko standardowo musimy skontrolować za 6 tygodni.tym_janek lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
-
No ja mam planowane cc za 10 dni więc już chwila moment. Niby tyle miesięcy, niby tak się dłużyło na starcie, a teraz to ja sama nie wiem, gdzie ten czas uciekł...
A czuję się... chora tak na końcówkę samą dopadła mnie jakaś infekcja gardła poza tym wszystko okWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 18:28
Marta..a, Gochna lubią tę wiadomość
👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Marta zanim się obejrzysz a synus będzie się śmiał do Ciebie w głos . A to coś cudownego. U nas zaczął się okres długiej aktywności. Już potrafi 4h nie spać. Dzisiaj to nawet 4,5h. Po czym zrobiła sobie półtorej godziny drzemki i dalej w tany .
Marta..a, tym_janek lubią tę wiadomość
-
Biodro mi się posypało w ciąży po starych urazach i przeciskanie młodej przez miednicę niesie wysokie ryzyko, że posypie się całkiem i konieczna byłaby operacja, o ile mogłabym normalnie chodzić jeszcze. Więc wolą nie ryzykować i mam planowane cc na zimno.
Wolałabym co prawda cc po jakichkolwiek skurczach, ale z dwojga złego chyba muszę się zgodzić, że lepiej przyjść na świat przez cc na zimno niż mieć niesprawną mamę leżącą na ortopedii na starcie.👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
nick nieaktualnydarika wrote:Marta zanim się obejrzysz a synus będzie się śmiał do Ciebie w głos . A to coś cudownego. U nas zaczął się okres długiej aktywności. Już potrafi 4h nie spać. Dzisiaj to nawet 4,5h. Po czym zrobiła sobie półtorej godziny drzemki i dalej w tany .
To u mnie raczej odwrotnie.
Hania potrafi byc aktywna od 11 do 20.
Z 3 drzemkami na 15 min.
Dzis skonczyla 2msc i na maksa w weekend świętowała..
Wybralismy sie dzis w koncu na przejażdżkę autem by zasnęła.. bo ile mozna nie spac..
Zmęczona a na siłę jakby zasnąć nie chciała i przez to marudna była.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 02:42
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie nie było widać, specjalnie patrzyłam i nic
Mi jak Bóg da kolejnego dzidziusia kiedyś to idę na cc. Nie będę chciała dopuścić żeby znowu trzeba było szybko ciąć bo zielone wody no i może będę miała okazję mieć noworodka a nie 4,5 kg niemowlaka na starttym_janek lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
-
Powiem wam dziewczyny, że jak Amela była młodsza to też mało spała. Takie właśnie krótkie drzemki miała- 15min i po spaniu. No chyba, że spała na mnie to i 2h potrafiła pospać. Więc jej na to "pozwalałam" a nawet nauczyłam się spać z nią na brzuchu . W sensie w dzień bo noce nie wchodziły w grę (bałam się, że ją zrzuce). Potem był czas, że po porannym karmieniu (tak koło 4-5)zostawialam ją już u nas w łóżku bo dłużej spała. Teraz śpi u siebie, potrafi sama zasnąć w łóżeczku jak się odłoży i jest dość zmęczona ale najczęściej usypiam ją na raczkach bo... Ja to uwielbiam! Serio. Jak przykłada tą swoją mała główkę do mojego ramiona i rączkami mnie obejmuje... To takie cudowne. Jeszcze długo ją noszę mimo, że odlozona do łóżeczka nie budzi się. Ale wykorzystuje wtedy tą chwilę, przytulam ją, całuję .
Tym_janek CC to absolutnie nic złego. Wiadomo, że lepiej byłoby jakby się samo zaczęło ale czasami u niektórych akcja postępuje tak szybko, że lepiej zrobić cc na zimno i mieć spokojna głowę i zdrowa mamę .
Ja wam powiem, że pewnie w przyszłym roku będziemy się starać o następne dziecko. I chciałabym spróbować znów SN ale trochę strach mnie ogarnia, że znów się skończy kleszczami... Zobaczymy.tym_janek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny