Mamy z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja cała ciąże używałam Palmers. Gęsty, ładny zapach, z pompka . A zaczęłam.sie nim smarować jak tylko się dowiedziałam, że jestem w ciąży. Ale rozstępów nie udało się uniknąć.
malutka_mycha lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualny
-
Ja używałam oliwki z babydream i na brzuchu chyba nic nie ma.. poczekam aż zniknie. Za to ominęłam piersi i tu niestety mam paseczki.. no i najgorsze na pupie o której w ogóle nie myślałam! Tzn. są tak bliżej kości ogonowej, że zakrywają je majtki.. miejsce mega dziwne..
Najgorsze, że nadal jestem 10kg na plusie w koszulki nie wchodzą mi cycki, a w spodnie dupka..6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja nie smarowalam biustu bo przestał rosnąć po pierwszym miesięcy ciąży i nagle w 5-6 pojawiły się rozstępy, a jego rozmiar się nie zmienił.. teraz przy kp urósł dopiero lekko znowu.
Na tyłek wkladalam te same spodnie więc też nie pomyślałam że rośnie.. A brzuch jak balon
Co spadnie przez 6 tygodni połogu to ciąża.. reszta to tłuszczu z którym bede walczyć marzy mi się 49 na wadze znowu a przed ciąża miałam 53 niecałe. Więc w sumie do wymarzonej wagi tak 13kg mi brakuje. Jak rodziłam było 71 więc i tak 9 już spadło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2018, 21:59
6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualnyW szpitalu piersi mialam na wolności.
Do domu mam miekkie, bawełniane. Rozciągliwe. Bezszwowe z h&m.
I choc nie mam nawalu pokarmu to miseczka sie dostosowuje do wielkosci piersi.
Ale nigdy nie wiadomo co bedzie i jaki rozmiar stanika wyjsciowego bedzie potrzebny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 09:05
tym_janek lubi tę wiadomość
-
Ja czekam na staniki, zamówiłam w hm i mam nadzieję że jutro przyjdą. Nie wierzyłam w kp i ciuchowo nie jestem gotowa
W szpitalu też miałam wolne piersi aż nie przyszedł nawal podczas jedzenia zupy zobaczyłam że mam mokra koszulkę w dwóch charakterystycznych miejscach. Od tego czasu stanik + wkładki są moimi koleżankami najlepszymi. Nawet w nocy, bo budzilam się z przemoknieta koszulka. A no i koszulka drażni brodawki.. W stanik i nic ich jednak nie ociera co chwile.
Rozmiar przed ciąża miałam 75b i tak jak urosły na początku do 80c tak nadal mam. Natomiast w momencie kiedy się napełnia robi się za mały. Ale czytałam że nie można dac im się też rozchulac za bardzo. Przez to że rosną jak zapełniają się mlekiem polecam miękki. Mam druty w takim na codzień ale miseczka jest miękka, a na noc mam bezszwowy i w domu też w nim chyba będę chodzić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 08:48
tym_janek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U mnie w drugim miesiącu to maks przestały rosnąć, ostatnia miesiączka 1.11, a w styczniu już kupiłam nowe staniki bo w moich było ciasno i tak już zostało
hej, a u mnie kilo mniej na wadze dzisiaj przyszło zamówienie z apteki i zaczynam smarować się sexy mamą na ujędrnienie po porodzie, bo uda mi trochę sflaczały po zejściu opuchlizny brzuch smaruję próbką z palmersa teraz, bo jest o wiele tłuszcza a ta skóra brzucha taka sucha się szybko robi
Paulina czy Ty tez miałaś taki brązowy pępek jakby był jednym wielkim siniakiem?
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny za informacje Mi piersi nic nie urosły przez ciążę i bardzo dobrze bo z natury mam duże - 75E... Nie wyobrażam sobie gdzie ja znajdę stanik jak mi jeszcze urosną...
Jedyne co zauważyłam, to ciasnawo mi się w obwodzie zrobiło, jakby rosnący brzuszek mi zebra pchał do góry i dlatego ciaśniej? Nie wiem sama.👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Witajcie dziewczyny ja też rocznik 91. Mam do was pytanie. Jestem w 29 tygodniu ciąży i lekarz na wczorajszej wizycie powiedział że mam miękka szyjke. Bardzo się boję że urodze wcześniej. Miała któraś z was taki problem?przegroda macicy
11.02.2017r. 1 IUI 15.03.3017r 2 IUI 14.04.2017r 3 iui
1 ivf :10dpt bhcg 92,64, 12dpt bhcg
LENKA 28.10.2018r 3170 55 cm
LIWIA 25.12.2020r 3640 59 cm -
O rany a ten pępek taki brzydki ;p
W ciąży miałam taki wystający guzik a nie pępek i miał normalny kolor.
Dziewczyny zobaczyłam dzisiaj 5 z przodu na wadze i wcisnelam się w najluzniejsze dżinsowe spodenki! Waga równo 59,9.
Tym Janek pewnie brzuch masz wysoko to obwód się zwiększył, też tak miałam.
Marzena i dobrze i źle.. miękka szyjka jest podatna na skracanie ale jak nadal długa to nie masz co się martwić. Jak zacznie sie skracac pewnie lekar da Ci luteine albo duphaston. Ja 2 tygodnie miałam miękka, a że skurczy nie było to skończyło się na cc. I nic mi miękka i podatna szyjka nie pomogłaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 12:17
Marzena1991, tym_janek lubią tę wiadomość