Mamy z rocznika 91
-
WIADOMOŚĆ
-
My żyjemy,każdego dnia poznajemy się lepiej, choć jeszcze daleka droga Ostatnio Mała w ciągu dnia nie chce dać się odłożyć do spania, śpi tylko na mnie, ledwo żyje
Ja na szkołę rodzenia chodziłam sama, bo u Nas nie ma zajęć z partnerami. Dla mnie spoko, bynajmniej człowiek wyszedł z domu, ubrał się ładnie, umalował
Ja czasami tęsknie za brzuszkiem i tymi kopniakami, choć jak patrzę na tą małą opie Męża to jestem przeszczęśliwa Ja w ciąży przytyłam ostatecznie 10kg, początkowo tyłam 2kg na miesiąc, ale odkąd zdiagnozowano u mnie cukrzyce ciążową i wprowadziłam dietę to waga stanęła w miejscu, potem trochę drgnęła, ale przed samym porodem spadłam znowu 2kg w dół, choć na końcówce nie pilnowałam się i dość obżerałam A teraz już brzuch płaski, tylko taki miękki i waga też już ok -
nick nieaktualny
-
Zazdroszcze brzucha
U mnie nie było opcji żebym 4,5kg nosiła i dzięki temu mały jest noszony wieczorami przez tatę albo przez dziadków jak nas odwiedza. Ja go noszę max 1h dziennie z przerwami. A zasypiamy przytuleni lezac obok siebie i trzymając się za rączki6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Oj ja pamiętam jak Młoda swojego czasu spała tylko na mnie w dzień. I potrafiła wtedy spać nawet 2-3h. Czasami udało mi się ją obok położyć i lezalysmy dopóki się nie obudziła. Teraz spać na mnie? A w życiu! Czasem nawet na rękach usunąć nie chce, musi być łóżeczko i koniec. Tak jej się samo odmieniło29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Moje dziecko waży 7420! Kawał chłopa już. To ja się nie dziwię, że pieluszki rozm 3 są małe już na niego lekko Coś czuję, że w styczniu na narty pojedziemy już w kolejnym foteliku bo w nosidełku i tak już go nie uniosę, na razie mąż dźwiga dzielnie.
malami91, PLPaulina, malutka_mycha, darika, mala_misia lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo dobrze jsk tatus moze nie pracować i do roku mamie pomagać.
Najczęściej jednak mama musi sobie radzic sama..
Bo wizyt u lekarza sporo, u nas doszlo 2xw tygodniu rehabilitacja.
Zaraz wybieramy sie na basen. :jakby tata miał byc przy tym wszystkim to by mu firma padła.
(A innemu tacie na etacie to caly urlop pojdzie lada moment)
I jak muszę z auta włożyć fotelik na stelaż to uuu masakra.. a jakbym jeszcze miala nosic fotelik..
Cybex jest akurat bardzo ciezki. Sa lżejsze modele.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 10:40
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZalezy od wagi to juz każdy w swoim foteliku musi ogarnąć..
Ale samo dziecko siada okolo 7msc-9msc. Wiec wcześniej nie zmienisz na nic.
Moj cybex aton 5- Gr. 0+, 0-13 kg, od urodzenia do ok. 18 miesięcy
I w cybexie kolejny fotelik to min 9msc.
Ja bym mpk chyba pol dnia do przychodni jechała.
A ogólnie to nie wyobrazam sobie do pracy jeździć mpk. i jeszcze przed dziecko do zlobka/przedszkola zawieźć. ale my na wsi. Auto to podstawaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 10:52
-
nick nieaktualnyA no właśnie, wszystko zależy gdzie kto mieszka. My w dużym mieście, przychodnię mam po drugiej stronie ulicy, do pracy 10 min autobusem. Mam prawko, ale dawno nie jeździłam, teraz będąc w ciąży niby mam czas żeby poćwiczyć, ale wolę się w tym stanie nie stresować. Za jakiś rok przeprowadzamy się na obrzeża miasta i wtedy nie będę mieć wyjścia .
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymalami91 wrote:Paulina, ale 18-miesięczne dziecko to już zwykle samo chodzi .
To orientacyjny wiek. Bo kg sie liczą.
Moja Hania jest szczupła wiec pewnie do roku pojeździ. Marty synek to kawał mężczyzny i szybciej będzie przechodził w wiekszy.
https://fotelik.info/pl/news/foteliki-dla-niemowlakow–kiedy-zmienic-fotelik-na-wiekszy,380.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2018, 11:04
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:To orientacyjny wiek. Bo kg sie liczą.
https://fotelik.info/pl/news/foteliki-dla-niemowlakow–kiedy-zmienic-fotelik-na-wiekszy,380.html
Wiem, wiem . Mam obcykany ten temat .
Chodzi mi generalnie o to, że nawet jak taki roczniak jeździ w łupinie bo jest z tych mniejszych dzieci to i tak już się go nie dźwiga w tym ustrojstwie. Funkcja nosidełka to raczej tylko u malutkich dzieciaczków, potem to służy tylko jako fotelik . -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
My niebawem będziemy fotelik zmieniać. W cybexie ma strasznie ciasno. Amela sama już siada ale czekamy jeszcze jak będzie siedziała stabilniej bo jeszcze się chwieje i upada. Poszukamy czegoś pewnie tak za miesiąc - dwa.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️