Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Tyśka fajne są wózki z żelowymi kołami, my oba takie mamy. Zamiast powietrza do takich ala pompowanych kół jest wpuszczana jakaś substancja, dzieki której nie mozna ich przebic. Na wyboje polecam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2022, 16:00
-
Tyśka wrote:Wiem, że jeszcze jest sporo czasu, ale czy macie już jakieś swoje typy wózków dziecięcych?
Ja mam po Julku, emmaljunga nxt90, kolor wzięliśmy taki uniwersalny żeby ewentualnie dla dziewczynki na później też był ok ☺️ -
Tyska z tymi pompowanymi kołami to różnie, rozeznaj się. Ja osobiście nie miałam, ale mojej ciotce ciagle się przebijały opony, masakra. A nie mieszkamy na wsi czy coś tylko w mieście 😂
Ja nie kupuje wozka, mam dwa cybex priam i mios. Szkoda mi ich sprzedawać bo dla mnie są super, do priama mam gondole i najpierw go używałam, a teraz od wiosny miosa. Na zime znowu przesiądę się do priam. Dla corki tylko będę musiała coś wykabinowac bo pewnie jeszcze nie będzie tak na nogach chodziła wiec jakas dostawkę i tez przy drugim chce się przekonać do chusty 🫣 myśle ze wiele może mi to ułatwić z latająca dwulatka.. -
Moi starsi chłopcy chodzą na pływanie odkąd starszy mial 5 lat, a młodszy 3 lata ☺️ potrafią już świetnie pływać.
A z Julkiem chcemy iść jakoś na wiosnę, bo też kocha wodę -
Ja tez planuje córkę zapisac na basen, ale bedzie jeździła z mezem, bo ja sie boje wody. Mnie niestety nikt pływac nie nauczył, ale tam, gdzie mieszkaja moi rodzice nie ma basenów, z pieniedzmi tez bywało róznie. Teraz jak mam mozliwosc chce córke nauczyc, zeby nie czuła sie potem nad wodą niepewnie, jak ja. Tylko na razie to jeszcze odkładam, moze, jak urodzi sie drugie to ich wykopie w przyszłym roku, zeby miec troche spokoju w domu tylko z maluszkiem hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2022, 16:17
-
Ja mam Bebetto Holland. Nie będę zmieniała. Pasował nam i w mieście i na wsi. Gondola długa co się okazało niezbędne dla naszej długiej wykałaczki. I warto przymierzyć, jak podchodziłam po sklepie z wózkami, które tam były to okazało się, że tylko Bebetto jest taki, że go ,,nie nadeptujemy,,.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2022, 17:48
-
Lucy a to się zgadzam, na cybexa ciagle nadeptuje, a na Bebetto wcale. Ogólnie gdybyśmy dużo nie jeździli, to byśmy mieli tylko bebetto, bo dla mnie ten wózek jest idealny poza waga i dużym rozmiarem w bagażniku. Ale nie mamy zbyt dużego bagażnika właśnie i musieliśmy kupić tez coś małego
-
Ja po wizycie - wszystko w porządku, dziecko całe 105 g boli mnie brzuch od wczoraj, ale w badaniu jest ok więc pewnie rośnie, muszę więcej odpocząć. Szyjka 3,8 cm, łożysko na tylnej ścianie, nie wiem teraz czy rzeczywiście czułam te ruchy.
Co do płci to ten lekarz stwierdził, że na tym etapie (koniec 15 tyg) to wszystko wygląda tak samo i to wróżenie z fusów. Hmmm. Trochę liczyłam na jego ocenę ale najważniejsze, że się bobo prawidłowo rozwija.Roksi, Tyśka , Mikaaa92, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość
-
Hm. Czyli tylko ja mam zamiar zmieniać wózek 😅
Obecnie mam Cybex’a Priam’a i Babyzen Yoyo.
Niestety Cybex Priam okazał się zbyt duży (po złożeniu) i ciężki dla mnie. Spacerujemy głównie po mieście, chodniki często średniej jakości i bruk. Czasami wjeżdżamy do lasu, ale to bardziej takie ścieżki pod turystów… drogi leśne…
Priam byłby ok, gdyby nie to, że przechowuje wózek w aucie głównie. Muszę go składać i wkładać do bagażnika.
Także idzie na sprzedaż.
Teraz rozważam Cybexa Eezy S Plus lub Snap4.
Muszę zajechać do sklepu z wózkami.
Macie doświadczenia z wózkami do 8/9kg?
Babyzen Yoyo zostanie z nami.⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
W te sobotę miałam robić urodziny córki. Goście zaproszeni, tort i słodkości zamówione na sobotę, a dziś mego męża rozłożyło. Ma 39' i wygląda bardzo zle. Za to ojciec do mnie dzwonil powiedzieć że ma Covid.
Siostra przeziębiona - też nie wie czy jechac.
Nie wiem teraz co z tą imprezą.
😭 -
Oj Konieczynka- przykro mi Mój tato też przechodzi właśnie covid- masakra.
Chyba będziesz musiała przełożyć- zostały tylko dwa dni więc ciężko będzie Im się zdążyć wykurować...
No pewnych rzeczy nie przeskoczyszWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2022, 21:22
Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
22 dpt- YS+,CRL 1,17 mm, FHR +
7t6d- CRL 15mm, FHR 167/min
9t0d- CRL 23,2 mm, FHR 169/min
NIFTY- zdrowy chłopiec, wysokie ryzyko preeklampsji
13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA) -
BoboBolek ja mam cybex easy s twist 2 plus model 2022 i do miasta Ci się sprawdzi, jest lekki, rozłożysz bez problemu nawet z dzieckiem na rękach. Ja jestem mała (161cm i 49 kg zwykle i daje radę go nieść i nieść młoda). My na miasto i na wyjazdy jesteśmy zadowoleni, ale nie mieszkamy na codzień, tak zaznaczam. Choć teraz młoda tylko w tym chce jeździć na spacery i bebetto juz złożyliśmy i czeka na maluszka.
Konieczynka, jak tyle osób chorych z gości, to może lepiej przełożyć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2022, 21:25
-
Oo Gusia. Tak, dokładnie o Twist myślę!
Nie brakuje okienka/ wentylacji w daszku?
I drugie pytanie, nic nie trzeszczy, jedzie się w miarę cicho? Mam Babyzen Yoyo, niby fajny do miasta, ale nienawidzę dźwięku kołek. Jakby się walizką jechało.
O ile w ciągu dnia jeszcze jakoś ujdzie. I tak jest głośno od samochodów i tłumów ludzi. Tak rano i wieczorami… o rety. Okropny dźwięk 😅⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Aniamania, gratulacje, bardzo się cieszę
Ja też już po, jestem uskrzydlona, bo po tych trudnych przejściach usłyszałam, że wszystko jest dobrze:) Ten tydzień odchodzi zatem w niepamięć. Mam się oszczędzać, ale mogę chodzić na uczelnie, na spacery czy do pracy. Nawet seksy wolno. Tylko nie przemęczać się intensywnością życia.
Wizyta prywatna trwała 20 minut, był czas na spokojna rozmowę. Luteina jest profilaktycznie, żebym właśnie mogła uniknąć leżenia .nabrałam otuchy!
Pań doktor zna te babę z izby przyjęć! Mówił, że specjalistka świetna, ale po ludzku beż empatii.
Czuję, że wszystko teraz widzę w innych barwach. Dziękuję Wam za wsparcie i obecność!!!Jusia 82, Roksi, Tyśka , Kaczka, Aniamania, Zniechecona, Mikaaa92, Konieczynka lubią tę wiadomość
-
BoboBolek nie, jest cichy, nic tam nie turkocze przynajmniej w naszym egzemplarzu ja ogólnie bym do budki dała wentylacje, ale ten daszek się raczej jakoś bardzo nie zamyka, wiec tez pewnie nie ma potrzeby. Nasza się w niego przesiadła dopiero w tym roku, na początku mi brakowało niektórych rzeczy z poprzedniego wózka, ale kwestia przyzwyczajenia. Jak miałas cybexa to pewnie gładko Ci pójdzie
Gapsy super, ze mogłaś na spokojnie porozmawiać z lekarzem. Nie wiem, jak można kobiecie nic nie powiedzieć, tylko nastraszyć. A ta wiedza jest ważna dla spokoju ducha. Odpoczywajcie i nie stresuj się niż na zapas ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2022, 07:24
-
U nas przeziębienia ciąg dalszy.. Ja cały czas ciągam nosem, a teraz najstarszy syn też coś zaczął się smarkać więc dzisiaj nie pojechał na basen szkolny i na lekcje też nie pójdzie, niech się wykuruje.
Od 4 dni nie plamię w ogóle, zmniejszyłam zatem luteinę do 1 tabletki na dobę, a jak dalej tak będzie dobrze szło, to w ogóle odstawie 💪 nie mogę się doczekać, bo to nic przyjemnego, a i seksy odpadały, bo przy luteinie łatwo i infekcję intymną więc wolę uniknąć tego jednak.