Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Konieczynka przykro mi, że ta wyszło z urodzinami 😪 jesień już taka jest... a przede mną dwie 30stki koleżanek i moja osobista w grudniu więc też aż się boję czy to wszystko wypali! Ale zdrowie najważniejsze, imprezkę można przełożyć, a słodkości zjesz najwyżej sama ha ha, możesz nam podesłać jak coś - pomożemy 😜
Ulaa to super, oby to był dobry znak 🍀
Gapsy, cieszę się że trafiłaś na fajnego lekarza taka wizyta uspokaja 🤗
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Aasha wrote:Ula, trzymam kciuki zeby już tak zostało znam ten stres… myślisz ze lekarz pozwoli na współżycie? U mnie ze względu na plamienia dostaliśmy bana. A potem pewnie będzie ban ze względu ma szyjkę. Ech. Będę na maksa wyposzczona
Moja lekarka w ogóle nie zabraniała 😃 bo krwiak był na tyle daleko od dziecka, że nie stanowił zagrożenia. Ban na seksy ja dałam sobie sama ze względu na luteinę dopochwową, ja mam zawsze infekcje jak ją biorę, a jak jeszcze współżyję to już mur beton potem globulki przez 10 dni na infekcję intymną -
Hej dziewczyny czy was też tak boli głowa, zaczęła mnie boleć w środę wieczorem i trzyma do teraz nie chce już 3 dzień brać apapu, dzisiaj oficjalnie zaczęłam 2 trymestr i się zastanawiam czy to nie przez jakieś hormony czy co 🤔 któraś tak miała na przełomie 1 i 2 trymestru? Ciśnienie o dziwo mam dobre więc taki plus. Co do wózka to sporo z Was poleca Bebetto Hollanda i właśnie nam nim myślałam bo ma śliczny zielony kolor🧡 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2022, 10:38
Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
(leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
01.03.2022 2 IUI - ❌
(leki: Aromek + Ovitrelle)
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Leki : od 21 dc Estrofen💊
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Wychodowalam 13 pęcherzyków.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼 -
Mikaaa92 wrote:Madzixon, ja tak miałam, ale nie wiem czy to nie od karku albo pogody Ciężko stwierdzić.
Taaak, ten zielony kolor jest obłędny! 😍
Pogoda się zmienia, u mnie w Łodzi raz słońce raz wiatr i ciemności, jesień ☹️Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
01.03.2022 2 IUI - ❌
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
Madzixon wrote:Jak sobie radziłaś z tym bólem? Już masowałam piłka kark i szyję bo też jest pospinana po tych 2 dniach bólu i nieprzespanej nocy, zrobiłam sobie słaba kawę może trochę kofeina pomoże 🙏🏻
Pogoda się zmienia, u mnie w Łodzi raz słońce raz wiatr i ciemności, jesień ☹️
No powiem Ci, że dwa dni brałam Apap, mąż wymasował mi kark i dużo wody piłam, chyba musi minąć samo... gdyby trwało dłużej może skonsultuj to z lekarzem? Teraz ta pogoda też nie sprzyja, tak jak mówisz, trochę słońca, zaraz wiatr a od weekendu codziennie ma być deszcz 😨💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Gusia, dzięki za odpowiedź 🥰
Niedługo muszę jechać i zobaczyć wózki! Pewnie będę kupować najszybciej ze wszystkich.
Młoda jeździ teraz w Babyzen, ale zimą nie przejdzie… Priama z wielkim brzuchem nie dam rady wkładać i wyciągać z bagażnika.
Także kupię nowy. Na początku będę używać spacerówki dla starszej.
Chociaż muszę ją powoli odzwyczajać od wózka.
Nie wiem jak ja sobie z dwójką poradzę na spacerach.
Starsza to istny wulkan energii! Nie lubi chodzić za rękę, a mieszkamy w ścisłym centrum. Mamy duży ruch samochodowy pod oknami.
Dziewczyny z małą różnicą wieku. Jak będziecie sobie radzić?
Roksi, twoja usiedzi w dostawce? Patrzyłaś już na jakieś?
Ulaa,
Trzymam kciuki, aby plamienia się już nie powtórzyły.
W ogóle wszystkie możemy się umówić na brak plamień 😜
Gapsy,
Trzymaj się nowego lekarza. Dobry i empatyczny lekarz to skarb!
Mój może nie jest empatyczny jakoś szczególnie. Potrafię wychodzić od niego trochę zła, ale co dla mnie najważniejsze uspokojona od strony merytorycznej.
Ulaa lubi tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Oj i mnie boli głowa. Dopiero od dziś rana ale paracetamol już wzięłam, może to ciśnienie jak i u Was takie atrakcje? I brzuch na wysokości macicy ciągnie mnie 3 dzień jakbym tam miała jakieś kamienie..
Dziewczyny, które skarżyły się na wzdęcia- też miałam ten problem, zaczęłam brać probiotyk Lactinova mama i zauważyłam poprawę. Wiadomo że to sprawy hormonalne najprawdopodobniej ale może warto spróbować.Mikaaa92 lubi tę wiadomość
-
BoboBolek nie ma za co Ja to chyba będę na spacery brać młoda na nogach i maleństwo w wózku od wiosny, inaczej tego nie widzę. Ona tez jest szalona, na szczęście mamy głównie polne drogi dookoła, bo mieszkamy na wsi. Albo będziemy chodzić na spacery tylko z mężem (oczywiście żarcik). Nie patrzyłam jeszcze na ewentualne takie dostawiane siedziska do wózka. Czy któraś z Was wie, jakie by ewentualnie pasowało do Bebetto?
-
Dziewczyny mnie od poniedziałku nie tyle co bolała głowa ale kark,szyja,ramiona wszystko takie sztywne i napięte ze nawet nie mogłam patrzeć przez ramie, paracetamol to wgl nie pomagał..nie wiem czy to od zawiania czy co a może ma to jakieś inne podłoże. Ale mąż ma od mojej mamy taka matę z kolcami to zwijalam ją sobie tylko pod szyje i leżałam po 10-15 min i lepiej minimalnie po tych kilku dniach, ale za tydzien mam fizjo to może do końca mi ulży 🫣
Bobobolek znajoma ma rok po roku dzieci i widziałam u niej dostawkę cozy rider. Ale jej synek musi być mega spokojny jeśli już tak siedzi, moja to jest mały szatan, wszedzie biega, wszedzie jej pełno wiec nie wyobrażam sobie żeby tak wysiedziala 😂 z drugiej strony w wózku całkiem dobrze siedzi, ale musi być zapięta bo za bardzo kombinuje. W kazdym razie myśle coś na ten styl o takiej siedzącej, nie wiem czy dokaldnie ta - ale wyglada na fajna bo dziecko jest jakby bardziej z boku. A w tych niektorych to mam wrazenie ze człowiek potyka się o własne nogi. Ale na pewno wstrzymam się z tym do ostatniej chwili, bo szkoda potem wyrzucić tyle kasy w błoto 🫣 to akurat gadżet który można w każdej chwili zamówić 😁
Edit
Na instagramie jest taka stronka dostawka_com_pl i pokazane są przy różnych wozkach.
Widze ze są jakby dwa rodzaje, jedna mocowana przy hamulcu na środku, a druga jakby do ramy bocznej i wtedy bardziej z boku. Do mnie zdecydowanie przemawia ta opcja z boku 😂 ale drogie to cholerstwo 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2022, 11:47
-
Ja mam po starszym baby design husky, natomiast jako spacerówkę mam wózek do biegania i to był strzał w dziesiątkę. Ma wielkie 3 koła, super amortyzacja, hamulec. Wjedziesz nim wszędzie bez problemu. Naprawdę nie wyobrażam sobie mieć juz innego wózka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2022, 12:13
-
Niewidzialna i jak Ci się sprawdził ten baby design husky? Bo ja też jak na razie myślałam o Bebetto, ale chyba musimy z Małżem pojechać do jakiegoś dużego sklepu i po prostu sobie pojeździć wszystkimi żeby zobaczyć różnicę Tylko znając życie spodoba nam się ten najdroższy i będzie problem 🤣
Właśnie się dowiedziałam, że miałam być chrzestną u przyjaciółki ale z wiadomych powodów i zabobonów nią nie zostanę 😭 tak mi jest przykro... tym bardziej że nie mam jeszcze chrześniaka, a nie mam rodzeństwa ech ☹️Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2022, 12:52
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Mika przy pierwszym miałam bebetto i byłam bardzo niezadowolona, ale to było prawie 6 lat temu i nie pamietam kg jaki to był model. W każdym bądź razie jak syn skończył pół roku to poszedł do nowej spacerówki na płasko a tamten sprzedałam. Natomiast z baby design byłam bardzo zadowolona. Kupiłam go bo koleżanka miała tylko inny model i nic sie z nim nie działo i fajnie jeździł. Mi tez sie bardzo sprawdził.
-
To musimy podjechać w któryś dzień do sklepu i pojeździć tymi wózkami może coś nam wpadnie w oko.
No tak mówią wiesz, że kobiety w ciąży się nie prosi na bycie chrzestną, nie będę się z tym kłócić Przyjaciółka akurat w to wierzy, ale bardzo bardzo mi szkoda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2022, 13:48
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Niewidzialna mysle jak Ty, ze albo się wierzy i chrzci dziecko, albo wierzy w zabobony. Co za głupota 😂 mojej córki chrzestna była bratowa męża w ciąży, ona nie miała problemów się zgodzić, my problemu poprosić. Nie wierze w jakieś bzdurne gadanie ludowe i przesady. My akurat wierzący
A co do wózka ile osób, tyle opinii i każdy musi wybrać pod swoje potrzeby i gusta. My właśnie tez pojechaliśmy do sklepu zobaczyć różne i wzięliśmy ten, którym się najlepiej jeździło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2022, 14:18
-
Gusia_ wrote:Niewidzialna mysle jak Ty, ze albo się wierzy i chrzci dziecko, albo wierzy w zabobony. Co za głupota 😂 mojej córki chrzestna była bratowa męża w ciąży, ona nie miała problemów się zgodzić, my problemu poprosić. Nie wierze w jakieś bzdurne gadanie ludowe i przesady. My akurat wierzący
A co do wózka ile osób, tyle opinii i każdy musi wybrać pod swoje potrzeby i gusta. My właśnie tez pojechaliśmy do sklepu zobaczyć różne i wzięliśmy ten, którym się najlepiej jeździłoStarania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
01.03.2022 2 IUI - ❌
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Mikaaa92 wrote:To musimy podjechać w któryś dzień do sklepu i pojeździć tymi wózkami może coś nam wpadnie w oko.
No tak mówią wiesz, że kobiety w ciąży się nie prosi na bycie chrzestną, nie będę się z tym kłócić Przyjaciółka akurat w to wierzy, ale bardzo bardzo mi szkoda.
Powiedziałaś jej że nie masz z tym problemu, że byłoby Ci bardzo miło gdyby jednak Cię wzięli na chrzestna.
Może ma takie przekonanie i to dla Twojego "dobra".
Nam za to z synem brat cioteczny męża odmówił. Nie był w ciąży 🤣
Moje wyniki krzywej nie są najlepsze. Na czczo 97, po obciążeniu 79 (tu spoko, aż za nisko ). Jeśli pójdę z takim wynikiem do diabetologa to będzie diagnoza cukrzycy ciążowej , zaskoczona nie jestem. Tylko musiałam się sama zdiagnozować, cóż... W poniedziałek wizyta u nowego gina.
Urodziny przełożone na nie wiadomo kiedy.
Mąż dalej gorączkuje. Test na Covid ujemny, więc tyle dobrze. Ale umordowana jestem dzisiejszym dniem. Sił już brak na położenie dzieci spać. 😭
My wózek mieliśmy Jedo, ale ze nie planowałam kolejnego dziecka to sprzedałam. Miał duża gondole,w wielu jest mała i dzieci szybko wyrastają. I plus za wysokość, ja mam 172 i nie chciałabym się schylać w kolano do dziecka.
A mój maluszek już systematycznie daje o sobie znać. Właśnie mnie puka w dole brzucha. 🥰 -
Oj kochane, od tygodnia próbuje Was nadrobić i przeczytać wszystkie wpisy ale jak wieczorem się kładę to zasypiam
Dziś w końcu się udało chyba nie odniosę się do wszystkiego bo trochę tego jest... Ale co do wózka to jest chyba mój najgorszy dylemat. Wiem jaki wózek bym chciała przy jednym dziecku,a dla dwójki okazuje się że nie ma kompletnie wyboru. Chciałabym jedno koło drugiego, bo nie wyobrażam sobie nie widzieć takiego malucha, no i żeby była obracana spacerówka, i pompowane duże koła bo my mamy tereny bardziej leśno plażowe. Z tego wszystkiego do wyboru mam 3 wózki:( jeden na forum mam bliźniaków jest totalnie odradzany. I zostaje ciężki czołg lub bugaboo donkey który kosztuje ponad 8tysiecy 😳.
Chicaloca a Ty myślałaś już nad wózkiem? Thule Urban jest też dla dwójki ale ponoć nie da rady dwóch gondol jednocześnie wpiąć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2022, 10:11