Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciążowa_Gapsy wrote:Didi, mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku! Myślę, że brak objawów to jednak nie to samo, co objawy alarmujące, np. plamienie..
Ja też mam dzisiaj spadek nastroju. Czuję się taka "progesteronowa", jakby ociężała i smutna. Boję się, jak sobie poradzę z (ukochaną!) pracą, z dwójką dzieci... ot, takie smutki ciążowe, w wymarzonej drugiej ciąży.
Miejmy nadzieję że to gorszy dzień wśród wielu pogodnych i szczęśliwych dni.
Ja dzis juz zaliczyłam sprzeczkę z mężem także myślę że to tez wpływa na to jak się czuje -
Lucy010 wrote:DIDI mi tez nic nie dolega, zero.
Jutro mam wizyte, ale jeszcze wczesnie wiec sie niczego nie dowiem pewnie. Z OM wypadnie 1 dzien 6 tygodnia.
O której wizyta? Koniecznie nam opowiedz co i jak 🥰
Gapsy- wspaniałe!! 🤭🥰 miło jest wiedzieć że ktoś oprócz własnej osoby rodzi w marcu a w ogóle wspaniałe jak termin wypada na ten sam dzień 🥰Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
Ciążowa_Gapsy wrote:Kochane, ma któraś z Was bóle krzyżowe? To podobno od rozciągającej się macicy, poród mi się przypomniał... Myślałam, że pierwsza ciąża już mnie rozciągnęła!
Poobiednia godzinna drzemka powoli wchodzi mi w nawyk. Jestem bardzo zmęczona.
Ja mam i piersi bolą na potęgę 😒 ale porodu nie chce sobie przypominać 🙈
Jeszcze do niedawna śnił mi się w formie koszmaru 🤣 -
Ciążowa_Gapsy wrote:Mam też taką refleksję, że czuję się samotna, bo znajomi i rodzina nie wiedzą jeszcze o ciąży... ale przecież to moja decyzja. Może jakaś część mnie chciałaby być utulona w różnych rozterkach i wahaniach (nastroju też).
O raju. Jak bardzo rozumiem i jestem w tym samym miejscu. Cały dzień przeżywałam prace, dzieciaka i wszystkie rozterki ciążowe . Wierze jednak gdzies tam głęboko, że wszystko będzie dobrze ! -
To ja dziewczyny czuje się z każdym dniem coraz bardziej w ciąży. Mdłości coraz silniejsze, na szczęście ten Prevomit mi trochę pomaga rano jak jest najgorzej. Piersi mnie nie bolały, a teraz ciężkie potwornie, do tego dziś huśtawka nastrojów i każde wejście do kuchni = chęć wymiotów. Mąż zamówi obiad, bo zrobiłam tylko zupe dla małej. Chciałabym jutro wstać w lepszej kondycji. W pierwszej ciąży czułam się ciagle piękna i kwitnąca a w tej jak… kupa nieszczęść
DIDI lubi tę wiadomość
-
Moj gin przyjmuje 3 razy w tygodniu. Idziesz, siadasz i czekasz. Pasuje mi to, bo nie ma braku miejsc. Przyjmuje do ostatniej pacjentki a do pracy przychodzi wczesniej. Ostatnio jak bylam to mowi,, bylem dzis godzine wczesniej a i tak bylem siodmy,, 😂
Pewnie nic mi nie powie zbytnio. Tak bylo tez za 1 razem. Nie natawial ani w 1 ani w 2 strone.
Mam pietra troche, ale staram sie kierowac mysli w dobra strone. Taki los matki, ze caly czas od poczatku ma sie o co martwic. -
Gusia_ wrote:To ja dziewczyny czuje się z każdym dniem coraz bardziej w ciąży. Mdłości coraz silniejsze, na szczęście ten Prevomit mi trochę pomaga rano jak jest najgorzej. Piersi mnie nie bolały, a teraz ciężkie potwornie, do tego dziś huśtawka nastrojów i każde wejście do kuchni = chęć wymiotów. Mąż zamówi obiad, bo zrobiłam tylko zupe dla małej. Chciałabym jutro wstać w lepszej kondycji. W pierwszej ciąży czułam się ciagle piękna i kwitnąca a w tej jak… kupa nieszczęść
Ja też tak mam! Liczę, że to się jeszcze zmieni. A przesądnie myślę, że może tym razem dziewczynka, skoro czuję się gorzej... ale to się nie sprawdzi, bo Ty masz córeczkę pierwszą Poza tym w drugiej ciąży dochodzi opieka nad starszym maluchem i to dodatkowo nas męczy.
-
Lucy010 wrote:Nie, w 1 ciazy. Wlasnie sobie zerknelam kiedy serduszko sie pokazalo wtedy.
Gusia nie strasz tymi mdlosciami.... Laski ja sie tak boje wymiotowac, ze nawet jak za dlugo o tym mysle to rece mi sie poca i zaczynam sie trzesc.
🤣🤣🤣 Mam podobnie ze strachem przed wymiotowaniem
Nie dogodzi się kobiecie 🤭 ta co nie ma objawów chciałaby je mieć a ta co ma, chciałaby żeby były chociaz mniej dokuczliwe 🤪 -
Gapsy właśnie mysle, ze moje kiepskie samopoczucie jest spowodowane tym, ze czasami nie mam w ciągu dnia chwili, żeby usiąść na dupie 🤣 mała ruchliwa i mało śpi, mój albo w pracy albo robi remont. Jedynie jak się biorę za prace to mogę chwile usiąść i odetchnąć, jakkolwiek to nie brzmi. Ale ostatnie kilka dni mi się tak oczy zamykają przy komputerze, ze walczę z chęcią spania potwornie
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ale jestem głupia 😱 jestem na wyjeździe i rano złapałam za tabletki w kosmetyczce i zamiast Euthyroxu wziełam Duphaston... nie brałam go wcześniej, miałam wykupiony w razie czego. Teraz pytanie czy jak go odstawię po jednej tabletce coś się stanie czy już muszę go kontynuować? Masakra
Napisałam do mojego gina, mam nadzieję że odpisze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2022, 08:40
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Elza zanim mu powiesz niech sobie usiadzie hehe pode mna by sie na pewno nogi ugiely 😉
Mi tez sie wydaje, ze jedna tabletka nie powinna namieszać w kkncu dupka sie bierze zeby pomoc. Mam nadzieje, ze ginio Ci odpisze, bedziesz spokojniejsza wtedy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2022, 09:45