Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Elza- taka wysoka beta mogła juz dać do myślenia o ciąży bliźniaczej. ☺️
Ja dzis wypoczęta wstalam kilka minut przed budzikiem co mi się nie zdarza w zasadzie w ogóle 🤣
Niestety już bym poszła spać ale trzeba siedzieć w pracy
Moje objawy na tą chwilę to senność i w dalszym ciągu ból piersi przy dotyku. No i moze w ciągu dnia zwiększone oddawanie moczu. W nocy już nie wstaje siku. A Wy?
Nie mogę doczekać się usg. Jeszcze tydzień 🙄 -
Mikaaa92 wrote:Elza, ja w sobotę mam imieniny teściowej, a cały weekend będziemy nocować u moich rodziców. Jak mdłości nie odpuszczą to będę całe imieniny blada jak ściana, popijając miętkę
-
Cześć dziewczyny!
Witam się z Wami nieśmiało… jestem w 6tyg 4dniu i kilka dni temu widziałam już serduszko !
Oczywiście po 4 dniach od usg chetnie znowu bym poszła podejrzeć malucha bo jestem po kilku poronieniach i ciężko psychicznie przechodzę te poerwsze tygodnie.
Nie mam wogole mdłości ale jestem senna, bolą mnie piersi i jestem ciagle głodna !
Mam nadzieje ze wszystkie z forum urodzimy nasze dzieciaczki w marcu!!!
A Wy jak często chodzicie na badania? -
Tez piję wode z imbirem i dziś męża wysłałam do apteki po Prevomit, bo opieka nad małą z tymi mdłosciami to jest masakra. Ktoś pytam o problematyczne ciąże, niestety jestem tym przypadkiem. Pierwsza poronienie zatrzymane, w drugiej problemy z szyjką i poród 2 tygodnie przed terminem. Już to pisałam gdzieś wcześniej A co do wstawania w nocy do toalety, to w nocy mi się zdarzy raz lub dwa, ale przed zaśnięciem to biegam jak kot z pęcherzem 😂😂😂 po kilka razy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2022, 12:50
-
O cześć ToJaMagda ❤️ Współczuje tych strat. Znacie przyczynę?
Ja mam wizytę w poniedziałek. Później to pewnie mi lekarz każe przyjść dopiero za miesiąc. Przynajmniej tak pamietam z pierwszej ciąży. Będę miała wizytę 6+2 i ovu miałam w 13dc wiec liczę już na serduszko. U mnie wizyty co miesiąc tylko na końcu ciąży częściej z tego co pamietam były. No ale ja tez chodzę do endokrynologa, wiec mam wrażenie, ze ciagle biegam do tych lekarzy. I na prenatalne tez się będę umawiać gdzieś indziej, bo mój ginekolog nie robi. Ale już mam sprawdzona klinikęWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2022, 12:49
-
Dziękuje Kochana !
Tak tak , mieliśmy problemy immunologiczne, jestem przeleczona wyniki mam super i udało się od razu! Oby tym razem donosić do końca zdrowego bobasa !!
Najchętniej zamieszkałabym w gabinecie usg i ciagle patrzyła czy jest Ok:D ahhahaha
Trzymam za Was kciuki!!!Mikaaa92, BoboBolek, Elza :), Namisa lubią tę wiadomość
-
Jej, no to super, ze już ogarneliscie problem ❤️ Nudnej ciąży Ci życzę ❤️ Ja w ciąży po stracie tez się dużo stresowałam i najchętniej chodziłabym ciagle na usg. Teraz jestem jakaś spokojniejsza.
Mikaaa92 lubi tę wiadomość
-
ToJaMagda
Cześć! Super, że widziałaś już serduszko 🧡
Elza
Witam! 😉
Twoje pojawienie się tutaj sprawiło, że zaczęłam się mocno zastanawiać i dużo liczyć🤔
U mnie cień 8-9DPO, progesteron 44,90 (naturalny)
10-11DPO Beta 90
21-22DPO Beta ponad 8400
Czy to dużo? Dotychczas jakoś nie przeszło mi nawet przez myśl, że to mogłaby być ciąża mnoga…
Z objawów…
mam lekkie mdłości- w pierwszej ciąży nie miałam w ogóle;
Senność;
Ciagle chce mi się jeść! I to nie zachcianka, tylko głód 😜
Elza :), Biedronek lubią tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
BoboBolek a wrzucalas swoje bety w kalkulator? Pokazywało w normie czy przy górnej granicy normy? Mi wyszedł cień na teście 10dpo, dwa dni później beta 73. Progesteron chyba mam z natury wysoki, i w tej, i w poprzedniej ciąży 45 ng. Niby ponad normę ale mój lekarz mówił, ze idealnie
-
BoboBolek wrote:ToJaMagda
Cześć! Super, że widziałaś już serduszko 🧡
Elza
Witam! 😉
Twoje pojawienie się tutaj sprawiło, że zaczęłam się mocno zastanawiać i dużo liczyć🤔
U mnie cień 8-9DPO, progesteron 44,90 (naturalny)
10-11DPO Beta 90
21-22DPO Beta ponad 8400
Czy to dużo? Dotychczas jakoś nie przeszło mi nawet przez myśl, że to mogłaby być ciąża mnoga…
Z objawów…
mam lekkie mdłości- w pierwszej ciąży nie miałam w ogóle;
Senność;
Ciagle chce mi się jeść! I to nie zachcianka, tylko głód 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2023, 08:42
-
Gusia_
To może mamy podobnie i wcale nie jest to objaw ciąży bliźniaczej. W sumie każdy inny i nie bez powodu te widełki BHCG są takie wysokie.
Elza
Trzymam za Ciebie kciuki! Trzeba być dobrej myśli 🙂
Mam w rodzinie bliźniaczki. Fajna sprawa. Dziewczyny bardzo są ze sobą zżyte. Niewiarygodna więź jest między nimi, a są zupełnie inne.
Ciąża i początki po narodzinach to nieco większe wyzwania niż przy jednym dzieciaczku, ale z czasem robi się łatwiej 🥰⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Haha🙈
Ja sobie to wszystko już na spokojnie przemyślałam. Szanse na ciąże mnogą są niewielkie.
USG we wtorek. 19.07
Doczekać się nie mogę 😅 ale to pewnie jak większość tutaj obecnych 😉chicaloca lubi tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020