Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Dodam że mam 36 lata i przyjmowałam do wiadomości że może się z następnym nie udać. Pierwsza ciąża to był ogromny stres. Teraz jakoś nie mogę tego przyjąć tego do wiadomości bo inne były plany - powrót do pracy itp. Jak zwykle można sobie planować.
-
Cześć Nath! 😊
Po ciąży zmienia się gospodarka hormonalna i niektórym kobietom łatwiej jest zajść w ciążę 😉 Tak powiedział mój lekarz i ja też jestem tego przykładem.
Życzę aby ta ciąża była dla Ciebie mniej stresująca.
Ja w pierwszej niestety też się bardzo stresowałam, głównie druga połowa. Już mam plan co zrobić, aby nie powtórzyła się sytuacja z pierwszej ciąży. Niestety nie mogę przewidzieć jakiś nowych okoliczności co również mnie niepokoi.Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
DIDI wrote:Ja z kolei zaczynam się martwić. Nic poza bólem piersi mi nie jest. Fakt moze trochę bardziej zmeczona jestem ale nie aż tak żeby ucinać sobie drzemkę.
Mam nadzieję, że z kropkiem wszystko w porządku. Dopadła mnie dzis jakas pponura aura.
Didi ja też miałam tylko ból piersi + większej zmęczenie, jestem dzisiaj 6+1 i dopiero od wczoraj poczułam co to znaczy mdłości w ciąży 🥴
DIDI lubi tę wiadomość
-
Nath wrote:Wydaje mi się że u mnie pierwsze starania tyle trwały przez stres w pracy i przemęczenia. Przyszedł covid, zrobiło się trochę luźniej w pracy i bach ciąża. Teraz byłam na macierzyńskim więc stresu też tyle nie mialam
Cześć Nath, bardzo możliwe! Ja też zaszłam w ciążę, gdy miałam mniej stresu - czyli od razu po zmianie pracy -
Hej Dziewczyny, dolaczam do grupy ciezarnych. Wg miesiaczki w dniu wizyty u gina bylam 5+3, ale wedlug moich oblizen i objawow owulka byla w 9dc, wiec dziecko byloby starsze i potwierdzily to pomiary u gina. Bylo ❤️ i uwaga drugi pecherzyk ciazowy, ale pusty (monitoring przed owu tez pokazywal dwa pecherzyki na jednym jajniku, jeden 17mm a drugi 15mm, wiec nie byla to abstrakcja). Pan gin przewiduje jednak, ze zostanie jedno dziecko, a ten mniejszy pecherzyk sie wchlonie, ale kto wie, moze akurat ruszy i bedzie mlodszy niz jego blizniak(dzien przed tym 5+3/6+0 beta byla ponad 42 tys, wiec moglaby wskazywac na ciaze blizniacza)
Z objawow to radosne poranki miedzy 3 a 5.00 w poczuciu wilczego glodu i checia zjedzenia CZEGOKOLWIEK (suchy chlebek jest bardzo ok 😆), mdlosci ale niezbyt dokuczliwe no i bole brzucha, ale tez do przezycia. Najbardziej widoczny jest efekt pizzy na twarzy (zmiany w kazdym ksztalcie i kolorze xD).
Trzymam za nas wszystkie kciuki, zeby nasze ciaze byly nudne, objawy nieuciazliwe, a mezowie niewkurzajacy ❤️ trzymajcie sieHermiona5, DIDI, Elza :) lubią tę wiadomość
14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
-
Hej Zniechęcona. To byłyby już drugie bliźniaki na wątku, ale czad ❤️
Jak tam Wasz poranek dziewczyny? Ja chciałam pospać, ale obudziły mnie mdłości. Wzięłam euthyrox i czekam, aż będę mogła zjeść. Dziś z miesiączki 6+1 ❤️ A jutro wizyta!Kolaa94, Mikaaa92 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry, nieśmiało się przywitam, chociaż nie wiem jeszcze jakie losy będą tej ciąży 😃
Będzie to moje czwarte dziecko, mam nadzieję, że w końcu córka 🙈
Mam trzech synów, 9lat,7lat i 10 miesięcy, ten ostatni poczęty przez ivf, gdzie już wtedy lekarz oznajmił nam, że szanse na ciążę, a szczególnie naturalną są u nas marne.
A tu niespodzianka!
11 dpo miałam betę 6,46 i progesteron 11,2 ng/ml - cień kreski wyszedł na teście facelle, zaczęłam na własną rękę przyjmować luteinę
12 dpo beta 8,88 - dalej cienie
19dpo beta 151 i prog 43,5 ng/ml
Wizytę mam zaplanowaną na 27.07, będzie to wtedy 6t3d i mam nadzieję, że będzie widać już wtedy serduszko -
Ulaa to niezła niespodzianka Was spotkała ❤️ Rozgość się i kciuki, żeby wszystko było okej! Ja mam córeczkę z 2021 zaraz będzie miała półtora
Tyśka właśnie u mnie podobnie. Zły humor, brak energii i turbo mdłości…
Dziewczyny macie jakieś przeczucia co do płci?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2022, 07:42
Ulaa lubi tę wiadomość
-
Gusia dziękuję ❤️
Przeczuć co do płci nie mam, obawiam się, że jakbym się zaczęła nad tym zastanawiać to absolutnie cały czas czułabym się na córkę 😃 tak właśnie było w poprzedniej ciąży 🤦♀️ byłam przekonana, że będzie dziewczyna! A tu w 15 tygodniu lekarz powiedział, że niezaprzeczalnie chłopak 🙈 -
Czesc dziewczyny, gratuluje Wam 🙂❤️
3 chlopakow, wow! Wujek mojego M walczyl o syna i tym sposobem maja 11 córek 😂
U nas poranek jak zawsze,, ciemna noc,, a z pokoju obok,, mamooo juz sie wyspalam!,, 🙈
Tak czytam, ze Was sennosc lapie, kolezanki moje tez mowily, ze w dzien spaly a ja odwrotnie. Pospalabym a sie nie chce 😂
Gusia ja tez humor zly.... Jestem czepialska, wredna, sarkastyczna.... Czyli taka, jak zawsze przed okresem, ale widze po twarzy, ze hormony buzuja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2022, 09:13
-
Witam wszystkie nowe mamy ❤️ Gusia kciuki za jutrzejszą wizytę 😍 ja nie wiem czemu mam przeczucie na chłopaka i ktoś też mi powiedział, że dobrze zawsze wróży i będzie chłopak, no zobaczymy 😂 zawsze chciałam córcię, ale jestem tak szczęśliwa, że się udało, że naprawde płeć nie ważna, ważne, żeby było zdrowe 😊 ja dalej brak mdlosci, ciekawe czy jeszcze mogą złapać jestem dzisiaj 6+2 🤔Starania od czerwiec 2020 o pierwsze 👶
👩 28 lat
29.06 ⏸️
30.06 beta 141
4.07 beta 775
21.07 mamy ❤️ 6+6
3.08 kolejna wizyta 🙏
🧔 29 lat
WZJG
💊 Pregna start
👩❤️👨+😺 -
Czesc dziewczyny! Witam się z Wami choć jeszcze bardzo wcześnie 🙈 miesiączka ma być w środę, ale dziś już wyszedł cień - dziś nasza druga rocznica 🥰 W poprzedniej ciąży miałam podobnie. Na forum trafiłam przypadkiem, trochę z nudów 2 lata temu i mimo ze to druga ciąża z pierwszego cyklu mam nadzieje, ze uda mi się z Wami zostać na dłużej 😊 z dziewczynami z kwietnia 2021 do dziś mamy kontakt na fb grupie
Wizytę planuje jak wszystko pojdzie dopiero za jakieś 2.5-3 tyg 😊 Mieszkam w Wielkopolsce.
Od 2 dni strasznie mnie rozłożyło, bóle mięśni, zatok, bol głowy..dramat..miejmy nadzieje ze szybko przejdzie i nie będzie miało wpływu na potencjalnego bobasa 😏
Miłego dnia dla wszystkich 🌸Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2022, 10:12
Elza :) lubi tę wiadomość
-
Kolaa dzieki Dzis jestem jeszcze przed wizytą spokojna, ale pewnie w ostatniej chwili złapie mnie stresik. Odkąd sie dowiedziałam na wizycie w pierwszej ciazy, ze ciaza sie zatrzymała, każda ciazowa wizyta u ginekologa to dla mnie stres i serce mi wali jak szalone jak wchodze do gabinetu. No ale teraz powtarzam sobie, ze wszystko bedzie dobrze i i tak nie mam wpływu na to, co cie wydarzy. To znaczy wiadomo, dbam o siebie, biore witaminy itd, no ale pewne rzeczy nie zależą od nas Nie mam tez jakis niepokojacych objawów w stylu plamienia jak wtedy no i objawy z kazdym dniem silniejsze, wiec jestem dobrej mysli. A mąż mówi, ze pule nieszczesc juz wyczerpalismy. Podnosi mnie na duchu
Hermonina a u Ciebie jak nastrój przed wizytą?
I cześć Roksi! Rozgość się Ja rodziłam w lutym 2021 to mamy dzieciaki w podobnym wieku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2022, 10:10
Roksi lubi tę wiadomość
-
Cześć wszystkim witam nowe Mamuśki
Gusia zazdroszczę tej wizyty jutrzejszej. Na pewno czegoś więcej się dowiesz i pewnie będziesz miała spokojniejszą głowę.
Ja dziś wstałam z marnym humorem. Wczoraj od rana pobolewa mnie podbrzusze/ jakby jajniki pulsują. Wieczorem miałam plamienia także trochę smutek mnie ogarnął. Dziś od rana plamień brak, ale brzuch nadal boli.
Szykuje się chyba na okresWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2022, 10:10