X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe (2023) Mamusie
Odpowiedz

Marcowe (2023) Mamusie

Oceń ten wątek:
  • Mikaaa92 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpisał, że nic nie powinno się stać i mam nie brać więcej. Ulga... ale zdenerwowałam się od rana.
    Teraz będę dwa razy sprawdzać zanim cokolwiek wezmę,nauczka ;)

Lucy010, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

💗 Iga 👶 3540 g 54 cm

• Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, to dobrze! Progesteron jednak jest teraz w naszym organizmie naturalnie, więc po prostu będziesz go miała przez chwilę więcej... Ale piszę to dopiero teraz, cieszę się, że odpisał Ci lekarz :)

• Lucy010 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie. Mam przyjsc 2.08, zachowywac sie jak w ciazy. Na ta chwile nie widac pecherzyka. Pokazal 1 miejsce i mowi, ze moze tam cos sie wytworzy. Kupie dzis jeszcze jeden test ciazowy i znow zrobie.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy a ile dpo jesteś?

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • chicaloca Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy, na kiedy wyliczyłaś sobie termin ? Ja robiłam betę raz i to jedyne badanie. Ani progesteronu ani nic nie sprawdzam. Czekam cierpliwie choć jest to trudne. To taki okres, który jest bardzo ciężki- niby wiesz że ciąża, a jednak coś może zaskoczyć..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2022, 11:54

Mikaaa92 lubi tę wiadomość

cmllp2.png
  • BoboBolek Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh Lucy 😕
    Może miałaś późno owulację. Czekają Ciebie długie dwa tygodnie.
    Trzymamy kciuki!

⏰ PTP 09.03.2023
    💙 Chłopak!
    ❤️19.07.2022
    ⏸ 29.06.2022
    👧🏼 2020
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem kiedy owulka byla bo mi test pokazywal przez 4 dni 2 tluste krechy hehe
    Ja bym jeszcze nie poszla na wizyte, ale tylko dzis mialam czas 🙈
    2.08 juz bede miala urlop, wiec spoko.
    Zrobilam przed chwilą test, czy nadal pokaze II, to w 3 sekundy sie kreski pokazaly.

Mikaaa92 lubi tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png

Wysłany: 16 lipca 2022, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki, Lucy!

• DIDI Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2022, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy, na pewno późne zagnieżdżenie. W sierpniu na pewno juz zobaczysz kropka 🥰

Ja dzis mało uchwytna bo sprzątanie od rana, później grill ze znajomymi którzy nic nie wiedzą 🤭
    Życzę wam spokojnego weekendu, bez większych wrażeń 🤪

Wiem jak długie potrafią być 2 tygodnie, bo sama od umówienia wizyty będę czekać 2 tygodnie🤣
    Będzie dobrze

• Lucy010 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DIDI oby pogoda dopisala🙂 u nas dzis leje. Bylo ladnie nawet a teraz juz do wieczora zapowiadaja deszcz.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • BoboBolek Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też pada, ma cały dzień dzisiaj. Mieliśmy mieć grill i niestety nic z tego 😩

⏰ PTP 09.03.2023
    💙 Chłopak!
    ❤️19.07.2022
    ⏸ 29.06.2022
    👧🏼 2020
  • Kolaa94 Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2022, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj w domu, wczoraj byliśmy u rodzinki siostry mojego chłopaka i moja senność osiągnęła już taki punkt kulminacyjny, że zasnęłam im przy stole 😂😂🙈 Lucy trzymam kciuki, spokojnie za dwa tygodnie na pewno usłyszysz serduszko ❤️ czekanie na wizytę dłuży się w nieskończoność, chyba do czwartku zniosę jajo czy się kropek zadomowił...

Starania od czerwiec 2020 o pierwsze 👶
    👩 28 lat
    29.06 ⏸️
    30.06 beta 141
    4.07 beta 775
    21.07 mamy ❤️ 6+6
    3.08 kolejna wizyta 🙏
    🧔 29 lat
    WZJG
    💊 Pregna start
    👩‍❤️‍👨+😺
  • DIDI Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2022, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety pogoda nie dopisuje, u mnie też pada. Ale to nic, my robimy grila, więc grill w ogrodku a my w mieszkanku 🤪

Zazdroszczę wam, że czujecie się senne, że was mdli, etc. Ja mam tylko ból cyckow 😶😮‍💨

• DIDI Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2022, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywacie dzis czy aktywnie ?

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolaaa zasnąć przy stole to już niezła akcja 👌

Didi ja pracowałam do południa, potem zakupy, trochę czasu z córką, ale teraz ją położyłam na drzemkę i chyba sama tez sie położę, bo oczy mi sie zamykają. U nas tez deszczowa pogoda i zimno. Idealnie na kocyk i drzemke

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis domowo. Wzywaja mnie pokrzywy ozdobne do przesadzenia. Kupilam ziemie i zaraz ruszam. Pol dnia mloda zaganialam zeby troche odgruzowala pokoj. Lament taki, ze dobrze, ze mops nie wpadl 😂
    Troche porzadki w domu. W tygodniu nie ma na nic czasu. W pracy kilka dziewczyn na urlopie, kilka na L4 i czlowiek wraca bez sil.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • DIDI Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2022, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem was doskonale 😄
    Ja mam takiego jednego bałaganiarza w domu (mąż) to jak po małym dziecku bym sprzątała 😅🤣

Wysłany: 16 lipca 2022, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już zaliczyłam pierwszą ciążową kłótnię z mężem. W sumie o byle co, ale tak mnie emocje poniosły, chyba hormony, tak mnie strasznie zirytował... i byłam głodna i miałam ochotę TYLKO na odgrzewane pierogi, pokłóciliśmy się w aucie i ja wysiadłam, wróciłam do domu i powiedziałam, że nie jadę po to jedzenie, a zachcianka cały czas dzwoniła mi w głowie. Najgorsze jest to, że pokłóciliśmy się przy synku, który też zaczął płakać z naszych nerwów. Długo go później uspokajałam. Nie znoszę mieć wyrzutó sumienia za kłotnie przy dziecku, to jest tak przytłaczające, ale nie mogłam utrzymać emocji na wodzy i po prostu wpadłam w kłotnię :( :(

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapsy ech, hormony :/ czasem trudno się opanować… Ja takiej kłótni jak z mężem w pierwszej ciąży nie miałam z nikim nigdy.

Dziś natomiast zaliczyłam pierwsze ciążowe wymiotowanie. Tak mi się niedobrze zrobiło przy odkurzaniu, ze skończyłam w łazience. Nie polecam

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Nath Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2022, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się nieśmiało. Dzisiaj zrobiłam test. Jestem jeszcze w szoku. Mam już córkę która ma rok a staraliśmy się o nią 5 lat. A teraz wyszło tak od niechcenia.

Lucy010, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ