Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Gusia_ wrote:
I cześć Roksi! Rozgość się Ja rodziłam w lutym 2021 to mamy dzieciaki w podobnym wieku
Dzieki 😊 czuje ze to będzie wyzwanie, choć myśle ze za te kilka miesięcy nie będzie już mała taką gapą i bardziej będzie myślała przyczynowo-skutkowo 😅 ze względu na to ze i tak jestem z nią w domu stwierdziliśmy ze idziemy za ciosem 🙈
Trzymam kciuki żebyśmy wszystkie zostały do końca w tym składzie 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2022, 10:21
-
Chicalola może te plamienie to jednak nic złego… Będę mocno trzymać kciuki! Nawet nie wiem , co Ci napisać…
Roksi ja tez mam nadzieje, ze jak drugie się urodzi, to mloda już będzie więcej kumała i to nie będzie takie szaleństwo 🤣 choć pewnie początki będą wyzwaniem 🥳 mysle, ze 2 lata to fajna różnica wieku. I liczę ze się będą razem bawić. Ja mam siostrę 2,8 młodsza. Jesteśmy jak z innych bajek ale o dziwo się dogadujemy i mamy dobry kontakt. Za to brata 6 lat młodszego to czasem już nie rozumiemAniamania lubi tę wiadomość
-
Gusia_ dokładnie tak, ja mam 5 lat młodszego brata i jest przepaść..myśle ze właśnie przez różnice wieku ale i płeć, zawszs marzyła mi się jeszcze siostra 😝
-
Gusia_ wrote:Kolaa dzieki Dzis jestem jeszcze przed wizytą spokojna, ale pewnie w ostatniej chwili złapie mnie stresik. Odkąd sie dowiedziałam na wizycie w pierwszej ciazy, ze ciaza sie zatrzymała, każda ciazowa wizyta u ginekologa to dla mnie stres i serce mi wali jak szalone jak wchodze do gabinetu. No ale teraz powtarzam sobie, ze wszystko bedzie dobrze i i tak nie mam wpływu na to, co cie wydarzy. To znaczy wiadomo, dbam o siebie, biore witaminy itd, no ale pewne rzeczy nie zależą od nas Nie mam tez jakis niepokojacych objawów w stylu plamienia jak wtedy no i objawy z kazdym dniem silniejsze, wiec jestem dobrej mysli. A mąż mówi, ze pule nieszczesc juz wyczerpalismy. Podnosi mnie na duchu
Hermonina a u Ciebie jak nastrój przed wizytą?
I cześć Roksi! Rozgość się Ja rodziłam w lutym 2021 to mamy dzieciaki w podobnym wieku
U mnie też jest stresik, najbardziej się boję ciąży pozamacicznej 😣 w tym tygodniu przez dwa dni mnie pobolewał jajnik, ale czytałam że jest to też objaw w zdrowej ciąży... wszystko się jutro okaże, mam nadzieję że będzie dobrze ☺ -
Dziewczyny a jakie macie objawy?
Ja jestem w 7tyg 0dniu i bolą mnie piersi jestem głodna ciagle zmęczona i miałam tylko raz mdłości ! Oczywiście sobie wkręcam ze powinnam mieć większe mdłości przy prawidłowo rozwijającej się ciąży
Oczywiście ciagle się martwie czy fasolka rośnie prawidłowo i czekanie 2tyg na wizytę po wizycie serduszkowej to jakiś koszmar… jak Wy sobie radzicie z czekaniem od usg do usg?
Pozdrawiam i trzymam kciuki za Wasze maleństwa -
TojaMagda wrote:Dziewczyny a jakie macie objawy?
Ja jestem w 7tyg 0dniu i bolą mnie piersi jestem głodna ciagle zmęczona i miałam tylko raz mdłości ! Oczywiście sobie wkręcam ze powinnam mieć większe mdłości przy prawidłowo rozwijającej się ciąży
Oczywiście ciagle się martwie czy fasolka rośnie prawidłowo i czekanie 2tyg na wizytę po wizycie serduszkowej to jakiś koszmar… jak Wy sobie radzicie z czekaniem od usg do usg?
Pozdrawiam i trzymam kciuki za Wasze maleństwa
Tez wkręcam sobie ze powinnam mieć mocniejsze i silniejsze objawy a ja dopiero w połowie 6 tyg. 😁😆
Tylko spokój nas uratuje.
I tak sobie myślę że oczekiwanie na ciążę, ciaza I to czekanie na kolejne wizyty uczy nas cierpliwosci. Ja jestem człowiekiem z 0 cierpliwością u tak sobie tera myślę że może jednak już bardziej cierpliwa jestem niż kiedyś 😊
Witajcie wszystkie nowe ciężarówki 😍
Bardzo miło że robi się nas tu dużo. Im więcej tym lepiej. Życzę wszystkim spokojnych ciąż i niezliczonych pokladow cierpliwosci 🤣 -
U mnie zaczynają się mdłości rozkręcać, narazie nie codziennie, ale np dzisiaj czuję się fatalnie.. Mdli mnie, jest mi cały czas duszno, gorąco i słabo 😏
No i senność też się wkrada.. Czekam tylko na drzemki najmłodszego syna żeby samej też odpocząć 🙈
Starszaki są na wywczasie u babci więc mam więcej luzu -
Hermiona jajnik może co jakiś czas kłuć i to normalne w ciąży. Podobno jakby była pozamaciczna, moja kuzynka miała, to opisywała ból jako tępy ciągły a nie kłucia. No ale to jedyny przypadek jaki znam ciąży pozamacicznej wiec tez średnia grupa kontrolna. Tak pisze, żeby Cię podniesc na duchu, bo pewnie u Ciebie jest wszystko okej ❤️
ToJaMagda ja z objawow senność, mdłości cały dzień, sporadycznie wymioty, brak apetytu i ciążowy wku*w dzisiaj. No po prostu rozsadza mnie od środka i się hamuje, żeby na starym się nie wyładować 😅
Ulaa fajnie, ze chociaż starszaki u babci, to jest szansa, ze faktycznie odsapnieszWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2022, 13:28
Hermiona5 lubi tę wiadomość
-
Hermiona- ja i moje 3 sąsiadki jesteśmy w ciąży i wszystkie mamy kłucia brzucha i jajnika i jest wszystko Ok myśle ze jesteśmy spoko grupa kontrolna
Gosia- właśnie tez mam wrażenie ze powolutku mi się rozkręcają ale inaczej to sobie wyobrażałam bardziej jak w filmach romantycznych ze najpierw wymioty później test ciążowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2022, 14:38
Hermiona5 lubi tę wiadomość
-
Ja mam synka z sierpnia 2021, między nim a bobasem nie będzie nawet 2 lat, jakoś 19 miesięcy wychodzi 🤦♀️
Wiem na pewno, że będziemy musieli zatrudnić kogoś do pomocy, bo mąż dużo pracuje, a nie mamy babci na podorędziu niestety 😔 -
Dziewczyny od wczoraj mega zle się czuje, właśnie zrobiłam test na covid i pozytywny..czuje się tak samo zle jak w styczniu, gdy przechodziłam..
Mam nadzieje ze nie będzie miało to wpływu na ciąże… -
Hej🖐 ja sie trochę od wczoraj odcięłam bo spędzałam czas z rodzinką, ale zaraz pakowanie i ruszamy już do siebie. W tym tygodniu najważniejsza będzie jutrzejsza wizyta, od rana jadę jeszcze na pobranie krwi na czczo, mam nadzieję że tam dotrę bez rzygania gdzieś po drodze 🤣 bo ostatnio nie ma nic gorszego niż pusty żołądek z rana...
Hermiona ja moja pozamaciczną rok temu odkryłam niestety późno, były sygnały ale i ja i lekarze je bagatelizowaliśmy, ale generalnie miałam normalny okres, później nawracające plamienia i ból brzucha. Nie martw się na zapas, jutro masz wizytę prawda?💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Tak Mikaa, jutro mam wizytę, już mnie dziewczyny uspokoiły, bo to właśnie takie kłucia miałam jak czasami około owulacji się odczuwa
-
Do dziewczyn które nie mają objawów i są tym troszkę zaniepokojone.
Już to raz pisałam, ale części z was nie było.
Może być tak, że objawy przyjdą później lub jesteście w gronie tych szczęśliwców które ciąże tak właśnie będą przechodzić.
Ja w pierwszej ciąży miałam bardzo spokojny pierwszy trymestr.
Troszkę większa senność, powiększające się piersi i ukłucia jajników od czasu do czasu to było wszystko.
W drugim trymestrze minęła senność, doszły bóle pleców. I rosnący brzuch… i tyleTyśka , DIDI lubią tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
BoboBolek wrote:Do dziewczyn które nie mają objawów i są tym troszkę zaniepokojone.
Już to raz pisałam, ale części z was nie było.
Może być tak, że objawy przyjdą później lub jesteście w gronie tych szczęśliwców które ciąże tak właśnie będą przechodzić.
Ja w pierwszej ciąży miałam bardzo spokojny pierwszy trymestr.
Troszkę większa senność, powiększające się piersi i ukłucia jajników od czasu do czasu to było wszystko.
W drugim trymestrze minęła senność, doszły bóle pleców. I rosnący brzuch… i tyle