Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
BoboBolek wrote:Jeśli to jest lekarz u którego chcesz prowadzić ciążę to bym się trzymała jego wytycznych 😊 Dobrze jest ufać swojemu lekarzowi, mieć zaufanie do jego wiedzy medycznej.
Mój przy pierwszej ciąży kazał zrobić test. Raz iść na BHCG i progesteron. Umówić się na wizytę i czekać cierpliwie 3-4tygodnie. Wizyta wypadała jakoś w 7tc.
No właśnie nie mam jeszcze lekarza bo na wielu się już zawiodłam. Mam pakiet z medicoveru i muszę tam jakiegoś wybrać. -
Ja chodzę tylko prywatnie, szczerze to mi akurat szkoda czasu na chodzenie do dwóch. Ciąża to i tak takie wydatki, ze już macham ręka na te skierowania. Choć jak trafie na fajne pielęgniarki w laboratorium, to czasem to, co można na NFZ mi wpiszą za darmo. Ale to zależy kto akurat pobiera krew
Mnie przy becie 30 wyszła całkiem wyraźna kreska na pinku. Taka, ze się nie trzeba było zastanawiać Facelle nigdy nie kupowałam, za dużo się naczytałam o fałszywych kreskach.
Nath powodzenia w szukaniu lekarza, który Cię nie rozczaruje ja wolałam betę dla pewności zrobić, ale musiałam zrobić tez TSH bo mam hashi wiec dołożyłam tez betę i progesteron jak już byłam w laboratorium -
Roksi, ja nie jestem najlepszym przykładem ciazy z covidem, bo niestety ale ona się nie utrzymała. Jak zachorowałam to byłam w 7 tygodniu... zaczęłam plamić a po 2 dniach wyszedł mi pozytywny test na covid. Wtedy dostałam zastrzyki nie na utrzymanie ciazy tylko przeciwzakrzepowo. Wiadomo covid niesie ryzyko zakrzepu a ciąża go podwaja.
U Ciebie ewidentnie kreski ciemniejsze to jest dobry sygnał
Co do bety to mi lekarz za każdym razem kazał robić 2 badania, co 48 godzin żeby sprawdzić przyrost. Ale to chyba zależy od problemu danej pacjentki.
Trzymam kciuki za wszystkie bety i wizyty dzisiejsze 😀!!!
No i trochę ponarzekam, bo od rana męczą mnie straszne nudności 🤢😕 ale mimo wszystko się cieszę, bo to znaczy że coś tam rośnie 😁😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2022, 18:31
-
Hej, ja dzisiaj musiałam przyjechać do biura, a rano byłam jeszcze na pobraniu krwi i ponad 2h od wstania z łóżka byłam na czczo i myślałam że oszaleję Bałam się, że w pracy jak tylko coś zjem to od razu pobiegnę do WC, aleeee jest znośnie, piję sobie herbatkę, obiad wszedł więc nie jest tak źle
Ja jeszcze 2 godzinki do wizyty, stres i podekscytowanie w jednym 🤞🤞🤞
Co do covidu, to faktycznie trochę przeraża mnie że znowu to wszystko wraca... a wiadomo że najgorzej jest od jesieni do wiosny mam nadzieję, że uda nam się wszystkim bezpiecznie przetrwać ten czas!
Roksi lubi tę wiadomość
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Ja już czekam w kolejce do lekarza. Nie powiem, tak, jak czułam, ogarnął mnie stresik
Jeśli chodzi o COVID to w poprzedniej ciąży to był mój największy stres. Na szczęście siedząc w domu udało się uniknąć. Mam nadzieje, ze teraz tez…Mikaaa92, Roksi, chicaloca lubią tę wiadomość
-
Gusia Mikaa92 będzie dobrze ❤️ już zaraz zobaczycie swoje Kropeczki 🤰🤰
Gusia_, Mikaaa92 lubią tę wiadomość
Starania od czerwiec 2020 o pierwsze 👶
👩 28 lat
29.06 ⏸️
30.06 beta 141
4.07 beta 775
21.07 mamy ❤️ 6+6
3.08 kolejna wizyta 🙏
🧔 29 lat
WZJG
💊 Pregna start
👩❤️👨+😺 -
U mnie beta z dzisiaj 302 więc przyrost 100% w ciągu 48h 🙏
Teraz czekam spokojnie na wizytę i serduszko ❤️ umówioną mam na 27.07.
Co do testów ciążowych to mi facelle o czułości 10 wykrył ciążę przy becie 6,46 11dpo czyli jakieś 4 dni przed terminem miesiączki więc są bardzo czuleRoksi, Kolaa94, Lucy010 lubią tę wiadomość
-
Ulaa wrote:U mnie beta z dzisiaj 302 więc przyrost 100% w ciągu 48h 🙏
Teraz czekam spokojnie na wizytę i serduszko ❤️ umówioną mam na 27.07.
Według kalendarza który to będzie dzień? Ja mam zaklepane dwie wizyty i chciałabym już być pewna serca. Jedna na 6+6, druga na 7+6. Nie wiem którą wybrać. -
Gusia_ wrote:Ja już czekam w kolejce do lekarza. Nie powiem, tak, jak czułam, ogarnął mnie stresik
Jeśli chodzi o COVID to w poprzedniej ciąży to był mój największy stres. Na szczęście siedząc w domu udało się uniknąć. Mam nadzieje, ze teraz tez…
Gusia czekamy na wieści ☺ -
Zawsze lepiej później mieć wizytę żeby mieć pewność na serduszko. Zależy tez czy wiesz kiedy doszło do zapłodnienia, bo jeśli owulacja była w połowie cyklu to myśle ze spokojnie 6+6 można zobaczyć serduszko 🤔
Ja dziś umówiłam wizytę na 5+6 bo tylko taki był termin, następny dopiero na wrzesien..ale uważam ze to akurat może być za wcześnie - tak na granicy..wiec będę obserwowac na znanymlekarzu sobie żeby było około tygodnia pozniej. -
chicaloca wrote:Według kalendarza który to będzie dzień? Ja mam zaklepane dwie wizyty i chciałabym już być pewna serca. Jedna na 6+6, druga na 7+6. Nie wiem którą wybrać.
6+2tc. Serce można zobaczyć od 24 dnia po owulacji, ja dzisiaj mam 21 dpo więc liczę, że za 9 dni będzie widać. Mój lekarz ma bardzo dobry sprzęt usg, to też daje większe możliwościchicaloca lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, u mnie wszystko dobrze. Jest zarodek i było już serduszko, ale mój lekarz nie daje tak wczesnie słuchać termin z usg mi wyszedł na 10 marca z miesiączki na 12. Ale wiedziałam, ze tak będzie, bo czułam owulacje Teraz badania w laboratorium do zrobienia i wizyta za 4 tygodnie
Roksi, BoboBolek, Kaczkaaa, biedronk@, Mikaaa92, Elza :), Tyśka , Lucy010 lubią tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Dziewczyny, u mnie wszystko dobrze. Jest zarodek i było już serduszko, ale mój lekarz nie daje tak wczesnie słuchać termin z usg mi wyszedł na 10 marca z miesiączki na 12. Ale wiedziałam, ze tak będzie, bo czułam owulacje Teraz badania w laboratorium do zrobienia i wizyta za 4 tygodnie
Gusia_ lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Dziewczyny, u mnie wszystko dobrze. Jest zarodek i było już serduszko, ale mój lekarz nie daje tak wczesnie słuchać termin z usg mi wyszedł na 10 marca z miesiączki na 12. Ale wiedziałam, ze tak będzie, bo czułam owulacje Teraz badania w laboratorium do zrobienia i wizyta za 4 tygodnie
Super ! Gratuluje! 🥰Gusia_ lubi tę wiadomość
-
Roksi wrote:Zawsze lepiej później mieć wizytę żeby mieć pewność na serduszko. Zależy tez czy wiesz kiedy doszło do zapłodnienia, bo jeśli owulacja była w połowie cyklu to myśle ze spokojnie 6+6 można zobaczyć serduszko 🤔
Ja dziś umówiłam wizytę na 5+6 bo tylko taki był termin, następny dopiero na wrzesien..ale uważam ze to akurat może być za wcześnie - tak na granicy..wiec będę obserwowac na znanymlekarzu sobie żeby było około tygodnia pozniej.
Właśnie wiem, że racjonalnie byłoby poczekać do tej dalszej wizyty, ale ciekawość mówi żeby iść na te pierwszą 😅