Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć! Witam się z Wami nieśmiało
Jeszcze miesiąc temu nie mielismy w planach drugiego dziecka, chociaż mi od jakiegoś czasu ta myśl chodziła po głowie i nie dawała spokoju. W końcu zagadałam męża co on myśli na ten temat, wątpliwości były ale stwierdziliśmy "niech los zdecyduje"... i po 2 tyg. zobaczyłam na teście dwie kreski.
Nie wiem jak to możliwe, ponieważ mam PCOS, długie, nieregularne cykle. Z synkiem udało się dopiero po 10 miesiącach a tu taka niespodzianka.
Póki co staram się podchodzić do tego ostrożnie bo jest jeszcze bardzo wcześnie (termin wg OM mam na 18.03).
Wizyta 27.07, mam nadzieję, że zobaczę serduszko, chyba dopiero wtedy uwierzę, że to dzieje się naprawdęKaczkaaa, Roksi, Hermiona5, Kolaa94, Mikaaa92 lubią tę wiadomość
-
BoboBolek kciuki za dobre wieści. O której masz wizytę? 🤰
Pralinka cześć! To Was los zaskoczył ❤️ Fajnie! Obyś została z nami przynajmniej do rozwiązania!Pralinka lubi tę wiadomość
-
Lucy dobrze, że to tylko plamienia, a nie okres Trzymam kciuki za betę!
BoboBolek- mnie też tak czasem pobolewają. Czuję się jakby miało zaraz ze mnie chlusnąć okresem. Jajniki doskwierają i na pewno w pierwszej ciąży tak nie miałam.
Plamienia natomiast się uspokoiły - może były spowodowane imprezowo weselnym klimatem w weekend. Tak, czy siak podobno każda ciąża jest inna i mam nadzieję, że te nasze boleści spowodowane są rozrastaniem się macicy
Pralinka witaj na pokładzie fajnie, że udało Wam się tak szybko zrealizować swoje dzidziusiowe plany ;] -
Ja dzis miala teleporade swojego gina, powiedzialam mu, ze niestety plamienia sa i to mocno skorelowane z praca fizyczna i do nastepnej wizyty (28.07) dostalam L4 z nakazem lezenia. Skisne w tym lozku, ale pewnie wysle meza do biblioteki i jakos zleci. Dzis np. spałam do 12 z krotka przerwa na wizyte o 7 i sniadanie. Wyglada na to, ze organizm sam sie dopomina odpoczynku.
No i jeszcze moge dodac, ze zeby sprawdzic czy wszystko ok zrobilam bete chyba juz po raz ostatni - wynik >92 tys(!) 😆😅
Witamy nowe kolezanki! Pralinka wiadomo, ze to dopiero poczatki i kazda z nas stara sie do ciazy podejsc maksymalnie na chlodno, ale podswiadomie chyba tez kazda bardzo sie cieszy. Trzeba wierzyc, ze wszystko bedzie dobrze, bo stresem i zadreczaniem sie na pewno nie pomozemy swoim dzieciomWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 13:12
14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
-
Lucy może być, ze po wizycie. Ja w nocy miałam delikatne plamienie takie na pomarańczowo, ale lekarz mnie uprzedził, bo mówił, ze jak wczoraj pobrał cytologię to trochę poleciało krwi z szyjki. Także plamienia nie musza oznaczać nic złego
Zniechęcona to udanej odpoczynku u mnie mała nadal gorączkuje i się ratujemy syropami. Siedzimy w domu, a na zewnątrz 32 stopnie…Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 13:45
-
Cześć dziewczyny, witam się z Wami nieśmiało ponieważ znalazlam to forum niechcący.
My z mężem nie staraliśmy się o dziecko, tak samo jak któraś z Was tu pisala ostatnio niby bez zabezpieczeń, w dni płodne czasem i z zabezpieczeniem.....ale właśnie teraz po dniach plodych czuje się inaczej wiem że to za wcześnie ale wydaje mi się ze mialam kilka objawów m.in.sennosc nie byłam tak senna nigdy bo jestem antydrzemkowiec w ciągu dnia zeby nie mieć problemów z zaśnięciem. Wahania nastrojów to u mnie norma przed miesiączkami, i czasem ogromny bol piersi tak jak teraz. Wydaje mi się ze w ten dzień gdy niby się nie staraliśmy w nocy bolal mnie brzuch i na drugi dzień troche tez. Kupilam testy zrobilam jeden ale wyszedl negatywny. Wydaje mi się, że objawy troche sie nasilają doszedł straszny bol głowy i niekiedy dziwne bóle brzucha i nudności i wczoraj doszedl bol na dole plecow(dodam że jeśli to ciaza to wychodzi 5 tydzień (4+0)) boje sie zrobic drugi test...z jednej strony boje sie rozczarowania a drugiej nie wiem co by było gdybym zobaczyła 2 kreski. Mąż o niczym nie wie tzn cos mu wspominałam ale bardziej mam wrażenie że to po prostu objawy przed ciaza. Czy któraś z Was miala podobnie?
Ps.jesli chodzi o plamienie po zagnieżdżeniu to nie mialam -
Arjada... przykro mi, wróć do nas szybko!
Gusia, mnie też lekarz uprzedził, że mogę mieć plamienia po pobraniu wymazu z szyjki , ale też np. po współżyciu bo mam nadżerkę.
Pralinka witamy rozgość się i czekamy na wizytę.
BoboBolek o której wizyta?Arjada lubi tę wiadomość
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Arjadna, przykro mi trzymaj się…
Mikaa tez mam nadzerke. Ale akurat moja nie daje objawow, mam ją kilka lat i nic się nie dzieje (odpukać)Arjada lubi tę wiadomość
-
Arjada... dużo siły! Zobaczysz, słonko znów dla Was zaświeci :*
Arjada lubi tę wiadomość
starania o pierwsze 👶🏻 od 07.2020
czerwcowy cud!!!❤️🍀po 2 długich latach…
27.06.2022 ⏸ 12 dpo
27.06.2022 beta 58,3, prog 50,5🤞
29.06.2022 beta 157🤞
04.07.2022 beta 1116, prog 32,30🤞 -
Hej dziewczyny! Zapomnialam wziąć telefon do pracy 😆🙈 właśnie nadrabiam zaległości. Witam nowych gości i życzę powodzonka 😍🤩
Ja też z niecierpliwością czekam na pierwsze usg które mam w piątek o 17 🙊
Swiruje juz do męża ze martwię się czy wszystko z ciąża Ok. Biore luteina podjęzykowo. Nie plamie, nie mam bólu brzucha niby żadnych negatywnych objawów a jednak boję się czy wszystko jest dobrze.
Dzis nie sikam co godzinę jak wczoraj tylko co 3-4 i już rozkmina, bo nie jest tak jak wczoraj.
SŁOWO DAJĘ- OSZALEJE 🤣😶🙈🙈🙈🙈 -
Tymczasem MY trzymamy się dobrze.
Mała kropeczka w kropeczce ma już bijące ♥️
Termin 09.03.2023
Kolejna wizyta 09.08Roksi, DIDI, Hermiona5, Gusia_, Pralinka, Elza :), Mikaaa92 lubią tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Arjada przykro mi 😢
BoboBolek super gratulacje!🥰
Witamy nowe dziewczyny 🥰
Lucy a to Twoja pierwsza beta czy jak? Bo jednorazowy wynik faktyczni nic nie powie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 16:11
Arjada lubi tę wiadomość