X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe (2023) Mamusie
Odpowiedz

Marcowe (2023) Mamusie

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapsy mam to samo! Nie mieszczę się już w żadne jeansy ze średnim albo wysokim stanem i tez mysle, ze to przez wzdęcia. Dobrze, ze jest ciepło, to można nosić bezkarnie sukienki (rajstop nie znosze) ;)

Roksi kciuki za betę ❤️🤰

Ciążowa_Gapsy, Roksi lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie umawiam się do fizjo, która szykowała mnie do tej drugiej ciąży :)

• Natt12 Koleżanka

Wysłany: 19 lipca 2022, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam problem z ogromnym brzuchem mimo ze to dopiero sam początek, rano wstaje - jest płaski zjem cokolwiek i brzuch wyglada jak balon.. w dodatku każdy stanik mnie uwiera, oszaleć można 😅

• biedronk@ Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2022, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Niestety mam też leukocyty😞 Próbkę wydaje mi się, ze pobrałam dobrze, bo zawsze robię to pod prysznicem po wcześniejszym umyciu się. Dla jasności sytuacji zrobię jutro posiew, akurat na przyszły tydzień bedą wyniki, a w czwartek zapytam gin co robić. Już miałam te bakterie jak zaczynaliśmy starania, wtedy pomógł Monural. Spokojnej nocy!😘

starania o pierwsze 👶🏻 od 07.2020
    czerwcowy cud!!!❤️🍀po 2 długich latach…
    27.06.2022 ⏸ 12 dpo
    27.06.2022 beta 58,3, prog 50,5🤞
    29.06.2022 beta 157🤞
    04.07.2022 beta 1116, prog 32,30🤞
  • chicaloca Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spore piesi, które stały się super nabrzmiałe - do tego stopnia ze ledwo się mieszczą w stanicach. Od razu przypomina mi się początek laktacji gdzie były tak ciężkie, że bałam się brać prysznic bez biustonosza. Autentycznie miałam obawy, że się urwą 🤣 Brzuch także mam wzdety 🤯

cmllp2.png
  • chicaloca Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2022, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BoboBolek wrote:
    Tymczasem MY trzymamy się dobrze.
    Mała kropeczka w kropeczce ma już bijące ♥️

Termin 09.03.2023
    Kolejna wizyta 09.08

Gratulacje !!

cmllp2.png
  • Zniechecona Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2022, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaa, jakie to pocieszajace, ze nie tylko mi tak wywalilo brzuch 😆 aktualnie jest cieplo i po domu chodze w samych gaciach i miekkich topach, wiec jak jeszcze siadam w takim duzym rozkroku i brzuch mam prawie na kolanach to czuje sie nie jak w drugim miesiacu, tylko jak w 13 miesiacu ciazy sloniowej 🤣😅 oczywiscie w zadne spodnie sie nie mieszcze...

Team stanik-mnie-drazni rowniez serdecznie pozdrawiam i goraco polecam topy z sieciowek i staniki bezfiszbinowe z mojego ukochanego change (nie podobaja mi sie wcaje, ale sa turbowygodne) 😅

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
  • Kaczkaaa Debiutantka

Wysłany: 20 lipca 2022, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi wydęło brzuch a dziś dopiero zaczynam 7 tydzień. Wydaje mi się ze to przez powiększająca się macice ale mogę się mylić… wizytę mam w poniedziałek, już się nie mogę doczekać. Pozdrawiam

• Lucy010 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2022, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj brzuch tez ogromny, caly czas odstający i do tego ciegle przelewajace sie gazy. I to od samego początku tak mam. Czuje sie jakbym miala kolo do plywania pod skora.
    Biedronka ja w ciazy tez dostalam monural na bakterie bo poki byla ciaza byly tez one, urodzilam, bakterie zniknely 🙈

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Pralinka Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2022, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, że piszecie o tych brzuszkach bo już myślałam, że albo zwariowałam albo to codziennie jedzenie lodów aż tak poszło w brzuch 🙈 nie pamiętam żebym w pierwszej ciąży tak miała.

• DIDI Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2022, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, ja też wczoraj zauważyłam że brzuch jest trochę większy niż zawsze. Pomyslalam ze moze juz cos widać 😆 ale przeczytałam w necie ze to zdecydowanie za wcześnie ale brzuch moze być większy z powody gromadzenia wody w organizmie.

Powiedzcie mi, bo mam obawę... łykam tą luteine, cycki trochę bolą. Zauważyłam ze brodawki są większe, wczoraj i przedwoczoraj miałam epizodyczne bóle brzucha jak na okres, poza tym wszystko ok. Czy to normalne że poza ciągłym bólem piersi (jak na okres) I sporadycznym bólem brzucha nic mi nie dolega?

Poczytałam wczoraj o ciążach z pustym jajem i się zalamalam. Czy naprawdę takie ciążę są takie same jak prawidłowe?

Kochane, wizyte mam dopiero w piątek. Jak tu dotrwać gdy myśli są takie złe. Mój mąż wczoraj mowi ze po co szukam problemu i myślę negatywnie. Sama nie wiem, może czuje ze coś jest nie tak bo na początku mi się odbijało a teraz już nie, bo było mi niedobrze a teraz już to się nie zdarza.
    Ratujcie.

• Lucy010 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2022, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DIDI,, tylko,, takie objawy sa jak najbardziej normalne. Moje 3 kolezanki szczęśliwie przeszly ciaze z objawami takimi jak brak okresu i rosnacy brzuch😁 ja ze swoim slinotokiem, mega zgaga i zaparciami im zazdroscilam hehe
    Powiem Ci, ze ja z kolei nabilam sobie glowe ciaza pozamaciczna. Tylko co to da, ze my bedziemy o tym myslaly, nic to nie pomoze, trzeba doczekac do wizyty. Nke ma co na zapas sie zamartwiac.

DIDI lubi tę wiadomość

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Roksi Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2022, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DIDI trochę czytałam sobie przez pierwsza ciąże na tym i innych forach i nie wiem czy to będzie pocieszające czy nie, ale są przypadki ze kobieta ma wszystkie objawy włącznie z wymiotami itp a ciąża się nie rozwija..
    Wiem ze łatwo powiedziec, ale chyba musimy się uzbroić w cierpliwość i liczyć na to ze wszystko będzie dobrze 😊

Ja za godzinę pójdę do labolatorium na bete i zobaczymy. Od 7 nawet się tam nie pcham bo full ludzi zawsze.

Miłego dnia ☀️

age.png
    23.03.2023 💙
    39+1 3950g | 35+6 3100g | 32+6 2200g | 29+1 1450 g | 24+6 860 g | 22+6 600 g | 21+1 400 g |12+6 👶🏻 6.5 cm | 9+0 👶🏻 2 cm | 6+2 ♥️ |17.07.22 ⏸
    👧🏻 24.04.21
  • Natt12 Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2022, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DIDI jak bylam w ciazy z synem kompletnie nic mi nie było, nawet piersi mnie nie bolały chyba 3 razy było mi niedobrze poza tym kompletnie nic To mąż twierdzil, ze jestem w ciazy, ja cały czas mówiłam ze nie 😂 teraz jest inaczej, czuje, ze coś jest na rzeczy 🤷‍♀️ W ogóle odrzuciło mnie od słodkich rzeczy z cukrem nic mi nie smakuje oprócz soku jabłkowego, za to pikantne potrawy wchodzą aż miło, zauważyłam ze więcej jem, jak tak dalej pójdzie to będę wielorybem 🤦‍♀️

DIDI lubi tę wiadomość

• Natt12 Koleżanka

Wysłany: 20 lipca 2022, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wy tez nie możecie spać? Wieczorem zasypiam jak dziecko 22 ja już spie, 6-7 oczy jak 5 zł i spać już nie mogę, akurat mam urlop, myślałam, ze się wyspie a tu guzik..

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2022, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt ja na początku, zaraz po tym, jak się dowiedziałam, miałam problemy ze snem, ale teraz padam przed 22 i spałaby długo rano, ale córka nie pozwala :P czasem tez w dzien wjeżdża drzemka

DIDI wiesz co, jedyna rada na razie wierzyć, ze będzie dobrze i nie czytać internetow, żeby się nie nakręcać. Na początku różne rzeczy mogą się zdarzyć i wiadomo, to jest stres, ale silny stres na pewno nie pomaga dzidziulom w brzuchach, ja wyznaje w tej ciąży właśnie taką zasadę ;)

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Zniechecona Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2022, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo, na poczatku mocna bezsennosc i wstawanie nawet o 3, a teraz jak wiecie przesypiam wiekszosc doby 😆😅

Co do objawow to oczywiscie mam dni, ze jest ich wiecej albo mniej, ale obecnie najwiekszym zaskoczeniem jest dla mnie wilczy glod, ktory musze zaspokoic juz, bo inaczej czuje jakbym miala zaraz zwymiotowac. Dzis np o 2.00 podjadalam i teraz juz o 8 tez... Dobrze, ze wystarczaja male ilosci i sie uspokaja, nie wiem co by bylo gdybym musiala zjesc z 2 kanapki a nie 2 mini herbatniczki, chyba serio sloniowa ciaza 😆 poza tym tez odrzucilo mi slodycze - nie moge patrzec na nutelle, czekolade, a zapach 7-daysa wczoraj az mnie zemdlil.

A dla zmartwionych kolezanek mam rade - im mniej bedziecie czytac tym zdrowsze bedziecie, na prawde. Ja jak mialam krwawienie to oczywiscie tez sie naczytalam i doslownie wszedzie pisali, ze to prawdopodobnie poronienie, wiec oczywiscie sie naplakalam i nastresowalam, a okazalo sie ze jest ok. Glowy do gory, bedzie dobrze! ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2022, 08:07

14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2022, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wielką ochotę na spanie, ale możliwości znacznie mniejsze od potrzeb 🙈
    Tej nocy synek budził się od północy co 15 min z płaczem. Nigdy tak nie miał więc to dla mnie coś nowego. Dzisiaj jestem zombie 🙈 wstaliśmy chwilę przed 8, ale co z tego jak ciągiem przespałam może 1,5 godziny 🤷‍♀️

Na szczęście mogę sobie jeszcze chwilę poleżeć, bo starsi synkowie wzięli młodego do salonu i tam się z nim bawią 😍

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2022, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi nie martw się na zapas. To moja czwarta ciąża i każda jest inna, serio!
    Pierwsza była bezobjawowa na początku, druga gdzieś tam coś czułam, ale dalej nie było tragedii, w trzeciej mdłości miałam do 5 miesiąca, a zawroty głowy towarzyszyły mi praktycznie do końca ciąży plus jeszcze inne niemiłe objawy jak okropne zaparcia.
    Teraz delikatnie bolą mnie piersi i czasami zemdli, mam też większy apetyt,który muszę tu i teraz zaspokoić. I właściwie to wszystko.

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2022, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa podziwiam Cię, jak Ty ogarniasz ciąże z taką ekipą. Kiedyś mi się marzyła 4 dzieci ale teraz mówię 2 max 3, bo wiem, ze bym nie ogarnęła 😅 za to lubię bardzo podglądać wielodzietne rodzinki na instagramie i w bliskim otoczeniu mam kilka

Ulaa lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
‹‹ 22 23 24 25 26 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ