Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Lucy pamiętaj tez ze z czasem beta zwalnia i może nie przyrastać tak jak pokazują kalkulatory, może lekarz przyspieszy wizytę lub przepisze progesteron. Dawaj znac!
-
Hej, nieśmiało i ja się witam, OM 21.06, dzisiaj wyraźne dwie tluste krechy 😅
Już od tygodnia czułam się inaczej, bardziej senna, strasznie wrażliwe piersi 🤷♀️
Termin wizyty mam na 9.08 ale zastanawiam się czy nie przesunąć szybciej
Roksi lubi tę wiadomość
-
Lucy, dziękuje
Pamietam stres w poprzednich ciążach, 3 pierwsze poroniłam, mieliśmy iść z mężem do kliniki na badania, a wtedy okazało się, ze kiedy odpuściliśmy wszystko zaskoczyłam, mamy zdrowego, silnego syna teraz po latach kolejna ciąża, strach trochę jest ale mam zupełnie inne podejscie, myśle ze bardziej zdrowe, nie nakręcam się tak -
Dziewczyny poradźcie proszę! Zrobiłam dziś badania na czwartkową wizytę. Wyszło, ze mam bardzo dużo bakterii w moczu😱 nie wiem skąd one, bo nic mnie nie boli ani nie piecze. Umówiłam się do nefrologa, ale dopiero za tydzień we środę 🤦🏻♀️ Czy mogę coś stosować doraźnie? Staram się pić więcej wody i włączyłam żurawinę. Martwię się, że skończy się na antybiotyku😞starania o pierwsze 👶🏻 od 07.2020
czerwcowy cud!!!❤️🍀po 2 długich latach…
27.06.2022 ⏸ 12 dpo
27.06.2022 beta 58,3, prog 50,5🤞
29.06.2022 beta 157🤞
04.07.2022 beta 1116, prog 32,30🤞 -
biedronk@ wrote:Dziewczyny poradźcie proszę! Zrobiłam dziś badania na czwartkową wizytę. Wyszło, ze mam bardzo dużo bakterii w moczu😱 nie wiem skąd one, bo nic mnie nie boli ani nie piecze. Umówiłam się do nefrologa, ale dopiero za tydzień we środę 🤦🏻♀️ Czy mogę coś stosować doraźnie? Staram się pić więcej wody i włączyłam żurawinę. Martwię się, że skończy się na antybiotyku😞
Może spróbuj zarejestrować się szybciej do lekarza pierwszego kontaktu? Ja zapalenia pęcherza zawsze leczyłam u rodzinnej, są antybiotyki bezpieczne dla kobiet w ciąży ☺Mikaaa92 lubi tę wiadomość
-
biedronk@ wrote:Dziewczyny poradźcie proszę! Zrobiłam dziś badania na czwartkową wizytę. Wyszło, ze mam bardzo dużo bakterii w moczu😱 nie wiem skąd one, bo nic mnie nie boli ani nie piecze. Umówiłam się do nefrologa, ale dopiero za tydzień we środę 🤦🏻♀️ Czy mogę coś stosować doraźnie? Staram się pić więcej wody i włączyłam żurawinę. Martwię się, że skończy się na antybiotyku😞
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 19:26
-
Biedronka tak, jak pisze Tyska, może złe pobrałas mocz do badania? Mnie lekarz zawsze radzi pobrać po prysznicu i nie od razu tylko poczekać, aż najpierw trochę zleci. Może to bakterie z pochwy właśnie? Do czwartku masz tylko chwile, ja bym chyba poczekała po prostu i zobaczyła, co powie lekarz
Natt12 miło, ze postanowiłaś dołączyćWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 20:59
Mikaaa92 lubi tę wiadomość
-
Kochane, podczytuję Was, cieszę się z nowych osób, ale i nie jestem w stanie odpisywać na wszystko. Przytulam Was w Waszych rozterkach i radościach
Mam dziwną przypadłość - może któraś z Was to zna - baaardzo mocno wywaliło mi brzuch! Tak, że wyglądam na porządny czwarty miesiąc. Jutro zaczynam dopiero siódmy tydzień.. To chyba hiper-wzdęcia, ale zastanawiam się, czy też nie kwestia tego, ze jest to moja druga ciąża i mięśnie mam już porozluźniane po synku? Zaopatrzyłam się w espumisan i czekam na efekty. Zaparć jeszcze nie mam, ale trawienie jest wolniejsze. -
Ciazowa_gapsy słyszałam ze w drugiej ciąży jest tak ze „szybciej widać” choć myśle ze to nie reguła 🤔 w poprzedniej od jakiegoś 6/7 miesiąca chodziłam do fizjoterapeutki uroginekologicznej i miałam lekkie rozejście mięśnia, myśle ze teraz się wybiorę szybciej bo od poprzedniej ciszy minęło 15 miesięcy i brzuch już tez nie ten co wcześniej..
Zrobiłam dziś 3 dzień pod rząd test, kreska ładnie ciemnieje wiec na te chwile to chyba dobry zwiastun. Jutro i w pt pójdę na bete i zobaczymy..później zostanie tylko czekać na wizytę 🙈
Lucy010, Mikaaa92 lubią tę wiadomość