Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, nie piszcie o czipsach, bo sama nabieram ochoty Na razie przyniosłam sobie do pracy orzechy z nerkowca, potraktuję je jako zdrowy zamiennik tego wszystkiego, o czym mówicie Mnie w ciążach ciągnie do owoców bardzo. Dzis juz opędziłyśmy z córką kilka jabłek i mandarynki, chociaż akurat jej za wiele cytrusów nie daje, bo ma alergie. Ale tez nie mam serca odmówic jak chce, skoro wiem, ze skonczy sie jedynie opryszczka a nie powazniejszymi problemami i kilka cząstek zjadła.
-
Twilight- a propos Twojego pyt. o ćwiczenia- ja chodzę na fitness (najczęściej pilates i body pump) i czasami na bieżnię (szybki marsz). Lekarz dał mocne zielone światło i powiedział żeby po 20 tyg. tylko ograniczyć podskoki. Ja nawet w październiku wybieram się na obóz fitness na 5 dni
Ja przytyłam 3 kg i źle się z tym czuję bo to wcale nie brzuszek. najwięcej przez pierwsze dwa miesiące kiedy bralam sterydy
Madzixon- powiedz po wizycie co Twój lekarz na temat 4 dawki covid, bo też się nad tym zastanawiam. Chociaż z drugiej strony to nie wiem czy w tym tyg. nie przeszłam choroby bo było naprawdę fatalnie.
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693 -
Jusia a chodzisz na takie zajęcia przeznaczone dla ciężarnych czy takie normalne tylko np jakiś danych ćwiczeń nie wykonujesz?
Dziewczyny czy możliwe żebym już poczuła ruchy dziecka? 😍 Wiem, że to wcześnie - 16tc ale poczułam takie łaskotki na dole, bliżej jajników niż jelit i nigdy takiego czegoś nie czułam, a mam jelito drażliwe i wszelkie bulgotanie, przelewanie i wzięcia są mi dobrze znane, a to było takie inne, takie delikatne posmyranie jakby 🤭👧+🧑+👶+🐻❄️
2023 - synek ❤️
31.12.2024 ⏸️ beta 33
2.01.2025 beta 123
23.01 - wizyta -
Cześć dziewczyny, nie pisałam ostatnio bo mój synek dostał znowu gorączki we wtorek wieczorem i w środę po wizycie u pediatry wylądowalismy w szpitalu na badaniach. Stwierdziła szmer nad sercem i gorączkę nieznanego pochodzenia, podejrzewa powikłania po covidzie. Byłam z nim pół dnia ale mąż jak ogarnął w pracy zmienił mnie, lekarze odradzali pobyt na oddziale w ciąży. Drugi dzień już jest na obserwacji, wyniki póki co dobre ale ja się zamartwiam oczywiście i tęsknię 😔
Też jestem pracownikiem budżetówki. Akurat u mnie w dziale rzeczywiście jest dwa etaty a ja jestem sama..roboty od ciula. My jesteśmy urzędem gdzie jest dużo kontroli wyjazdowych zwierząt, czynniki biologiczne. Plus rzeczywiście stałe godziny pracy. Kokosów nie zbijam, szczególnie że ludzie z niższym wykształceniem i w ogóle nie pokrewnym mają takie same pensje więc wkurza mnie to bardzo.
U mnie niecałe 3kg na plusie. W pierwszej ciąży przytyłam jakoś z 18 kg, byłam wielka i spuchnięta, w tej wolałabym tego uniknąć a apetyt mam duży jak minęły mdłości.. wczoraj właśnie też jadłam laysy paprykowe🙈 o ile od słodkiego mnie odrzuciło w pierwszym trymestrze tak teraz codziennie coś jem.
Też jestem po dwóch dawkach szczepionki na covid, odchorowałam mocno i nie mam w planach szczepić się w ciąży.
Przełożyłam połówkowe na 27 października, wolę poczekać i mieć pewność, że dziecko jest wystarczająco duze i porządznie zbadane 👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2022, 16:32
-
Twilight wrote:Jusia a chodzisz na takie zajęcia przeznaczone dla ciężarnych czy takie normalne tylko np jakiś danych ćwiczeń nie wykonujesz?
Na normalne- nie wykonuję ćwiczeń na mięśnie brzucha
Twilight lubi tę wiadomość
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693 -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Jeśli nie macie nic przeciwko chciałabym do Was dołączyć przy okazji zamknę listę marcową bo termin porodu mam na 31.03. Podczytuję Was już od jakiegoś czasu, ale po przejściach związanych z samymi staraniami, później z krwiakiem w 7 tc i pobycie w szpitalu jakoś się bałam żeby ten czar nie prysnął.
Teraz mam nadzieję, że już będzie tylko dobrze!Ciążowa_Gapsy, Luusia, Madzixon, Ulaa, Roksi, Jusia 82 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, Witam sie po niezapowiedzianej wizycie. Od wczoraj jakis mnie klulo I ciagnelo w brzuchu, plus mam mega duzo wydzieliny, i troche sie zesteesowalam ze to moze byc jakas bacteria (juz tak kiedys mialam i mi sie szyjka skrocola bardzo, to byl paciorkowiec). Szyjka na szczescie ok, dluga, zamknieta, ale wydzielina sie Doktor nie spodobala wiec dostalam Macmiror I pobrala mi posiew. Jesli cos wyjdzie gorszego, to przerzucimy sie na leczenie celowane. Przy Okazji obejrzala sploty I nadal sa te torbiele, ale zawolala lekarza ktory przyjmije w wawie i robi tez prenatalne, i on stwierdzil ze nie ma czym sie martwic. Torbiele sa male, to dopiero 17tc, genetyczne badania mamy ok wiec czekac do 26tc az sie wchlona.
Milego dnia, pieknie Słonko Świec I
-
Witaj Hope28☺️
Hope28 lubi tę wiadomość
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Aasha super wiadomość z tymi torbielami ✊✊
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Hej Hope28 😊
Dzisiaj byłam na wizycie NFZ i sama nie wiem co mam myśleć... Lekarz zmierzył maleństwo trochę na odpierdziel i wyszło,że jest mniejsze niż tydzień temu na prywatnej wizycie 😔 nie stresuję się tym bo zupełnie inaczej jest ułożone i jakoś nie jest dla mnie wiarygodny ten pomiar. Następna wizyta za 4 tygodnie.Hope28 lubi tę wiadomość
-
Hej wszystkim! Też witam się słoneczkiem od rana 🌞
Ja się wczoraj nałykałam Nospy, gin zwiększył mi Aspargin do 3x2, zobaczymy jak to będzie. Przed chwilą jeszcze robiłam stretching i jestem tak ponapinana, że nie dziwię się, że wszystko mnie boli 😨 Spięty człowiek ze mnie, zawsze mi fizjo mówił, że wszystko mi się "odkłada" w mięśniach i ma rację...
Hope witamy Cię 🤗 na pewno już teraz będzie z górki
Hope28 lubi tę wiadomość
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Andzelina wrote:Hej Hope28 😊
Dzisiaj byłam na wizycie NFZ i sama nie wiem co mam myśleć... Lekarz zmierzył maleństwo trochę na odpierdziel i wyszło,że jest mniejsze niż tydzień temu na prywatnej wizycie 😔 nie stresuję się tym bo zupełnie inaczej jest ułożone i jakoś nie jest dla mnie wiarygodny ten pomiar. Następna wizyta za 4 tygodnie.
Moja gineska mówi, że na tym etapie ciąży nie mierzy się już długości bobasów tylko obwód głowy, brzuszka i długość kości udowej i szacuje się wagę na tej podstawie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2022, 11:03
Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
Ulaa pewnie masz racje bo na wizycie prywatnej mialam wagę i te pomiary ale na NFZ nic mnie nie dziwi już 😁 niby do 16tc można mierzyć jeszcze CRL
Naprawdę będę tam chodzić tylko po skierowania 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2022, 11:59
-
nick nieaktualnyDzięki kochane za miłe przyjęcie 🥰 tak jak piszecie mam nadzieję że już teraz będzie z górki i wszystko co złe już jest za nami 🙂
Ula na prenatalnych doktor stwierdził że raczej będzie dziewczynka, ale gwarancji mi nie daje ♥️
A macie już wybrane imiona dla swoich pociech ? Ja już swoje typy mam, ale nie rozmawialiśmy jeszcze z mężem o tym i aż się boje jego reakcji na moje propozycje, a jeszcze bardziej to się chyba boje jego propozycji 😂Ulaa lubi tę wiadomość
-
Aasha no właśnie, te torbiele na spokojnie się wchłoną, nie stresuj się nimi i super, ze u maleństwa wszystko w porządku
Hope ja jeszcze nie znam płci, ale u nas będzie Tymek lub Zosia. Do niedawna jeszcze próbowałam męża przekonać na Igę, ale od początku mówimy, ze Zosia, Zosia, ze w sumie już przywiązałam 😅 no i w rodzinie nie mamy ani Tymka, ani Zosi, wiec super Ty o jakich myślisz?
Dziewczyny jak nastroje przed poniedziałkowymi wizytami? Bo wysyp ich będzie ❤️ Ja właśnie potwierdziłam w przychodni swoją, nie mogę się po tej długiej przerwie doczekać i mam nadzieje, ze nie będzie żadnych złych wiadomosci. Lekarz obiecał mi na ostatniej wizycie usg, mam nadzieje, ze będzie pamiętał 😅Ciążowa_Gapsy, Mikaaa92, Hope28 lubią tę wiadomość
-
Cześć, Hope
Aasha, super, że sprawdziłaś i że są same dobre wieści. Przy okazji warto pamiętać, że szyjka może szaleć od infekcji i się przed nimi zabezpieczać. Co ciekawe, mój gin nie uważa, żeby konieczne było współżycie w prezerwatywie, i my po prostu dbamy teraz szczególnie o higienę przez seksami. Choć przez te przygody z plamieniami ja się i tak ostatnio boję współżyć, mam wizytę 10 X i zapytam, czy te plamienia faktycznie mogą być od nadżerki.
A ja mam od wczoraj kolejną schizę, tzn. inaczej czuję ruchy. Było ich bardzo dużo i były intensywne, a teraz się uspokoiły. Zastanawiam się, czy to możliwe, że się łożysko przesunęło. Coś tam dalej czuje, ale zdawkowo. Mąż mówi, że tak też schizowałam w pierwszej ciąży i nawet pukałam lekko w brzuch, żeby budzić synka. Zastanawiam się, kiedy zaczyna się prawdziwy powód do niepokoju.Hope28 lubi tę wiadomość