Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Za pół roku przeprowadzamy się do nowego mieszkania (jeśli deweloper odda je na czas) i tam będziemy mieć też ogródek, mam nadzieję, że mu się spodoba i też tam zamieszka 😁👧+🧑+👶+🐻❄️
2023 - synek ❤️
31.12.2024 ⏸️ beta 33
2.01.2025 beta 123
23.01 - wizyta -
A ja dziewczyny z okazji moich 31 urodzin postanowilam byc Dobrej mysli, wiec jutro jade na ogledziny cybexa ktorego Pani wystawila w bardzo korzystnej cenie, i jesli bedzie git to bierzemy. Nie ma co myslec ze bedzie zle. Jak bedzie - dopiero bede sie martwic.
U mnie praca, ale za to na 16 ide do fryzjera a potem z mezem do teatru dzieci zachwycone bo maja okazje pobyc z niania ktora kochaja, ale ostatnio rzadko sie widzimy bo od sierpnia u nas juz nie pracuje.Andzelina, Hermiona5 lubią tę wiadomość
-
Aasha wszytkiego najlepszego 💐
Ja połówkowe mam 8 i 9 listopada. Miałam mieć wcześniej, ale niekorzystnie wypada święto, potem mój lekarz nie przyjmuje więc przeniosłam na tydzień później. -
Najlepsze życzenia urodzinowe 🎉
Ja jakaś zwiędła jestem. Wczoraj smazylam mielone i tak mi śmierdziało w nocy, że wstałam po 2, szorowalam kuchnie, wierzyłam, paliłam świeczki zapachowe hehee a i tak teraz ciągle czuję te kotlety.
Wyziebilam chatę w nocy, rano jak w lodówce bo grzejniki nie grzeją. Dziś nie dotkne tych kotletów, ugotuje sobie inny obiad. W 1 ciąży też nie mogłam ich zniesc. -
Aasha wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Pięknego świętowania ❤️
Mnie dziś rozłożyła teściowa, której po 2 latach się przypomniało, ze ma wnuczkę i ze chciałaby jutro przyjechać pomoc. Napisałam mężowi, który jest jeszcze w pracy, ze nie ma takiej możliwości i ze ma to z nią załatwić, bo jak ja jej powiem, ze to zły pomysł to się obrazi na wieczność, bo ja niestety jestem bezpośrednia. Nie mówię, ze nie miła, no ale nie mam problemu ze stawianiem granic co dla męża rodziny równa się od razu z tym, ze ich nienawidzę 🤯 Mikaa ja swój weekend zaczne wieczorem i liczę na to, ze będzie spokojny ❤️ Mąż na studiach, ja w domu z młoda i upragniony święty spokój -
Aasha najlepsze życzenia urodzinowe🥳🥳
Ja wczoraj byłam u dentysty, dostałam takie znieczulenie ze jak wieczorem mnie puściło to cała szczeka była obolała 🫣 na szczęście to ostatnia wizyta i spokój na pół roku 🫣
Wy cieszycie się ze to weekend a dla mnie dzień jak codzień😂 mąż w soboty tez pracuje wiec dopiero w niedziele mam więcej czasu dla siebie 😂
Niesamowite jest to ze mamy koniec października a nadal taka piękna pogoda 😍 czy ktoś nie miał dziś wizyty? Ja napawam się ciszą póki córka ma drzemkę 😁🫣 -
Natt12,
Teraz paskudne potrafią być te wirusy. Ja miesiąc temu się tak rozchorowałam.
Podobno w ciąży choroba jeszcze bardziej potrafi dać w kość.
Oby teraz już tylko z górki było!
Czekamy na wieści kto się kryje w brzuchu 🙃
Aasha,
Sto lat! 🎈
U mnie dzisiaj śliczna pogoda 🌤️
Młoda już sobie całkiem dobrze radzi na długich dystansach bez wózka. Także może przejdziemy się na dłuższy spacer, pewnie pochodzić troszkę nad morzem. Pohasa troszkę po plaży.⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Aasha spełnienia marzeń 🎈🍰🎁
Lucy010 mnie czeka smażenie mielonych w poniedziałek 😜 i nie lubię tego zapachu nawet bez ciąży
Jakaś senność mnie dopadła, mąż pojechał na spotkanie w pracy i nie wiem, o której wróci i trochę mi smutno samej
Mam mega apetyt na żółte pomidory, mogę jeść kilogramami 😁 -
Aasha 100lat🥳
Ja już po połówkowych, już definitywnie pozostaje dwóch chłopaków 😉
Prawie wszystko z nimi dobrze ... prawie bo u jednego są lekko powiększone miedniczki nerkowe. U drugiego wszystko jest w normie. Pani dr, mówiła żeby się tym na tym etapie nie przejmować, bo ponoć niektórzy chłopcy tak mają. Mam jednak to skontrolować za miesiąc.
Ehh... ale same wiecie jak to jest.... żeby się nie przejmować. Po prostu się nie da. Teraz będę z sercem na dłoni kolejny miesiąc żyła w stresie.
Mam nadzieję, że wyrośnie z tego i później wszystko będzie ok.
Chłopcy ważą oboje po ok 400 gram, więc już dźwigam nie mały ciężar 😉nawet Mam usg 3d ale trochę wyglądają jak ufoludki a nie dzieci 😉
No i najważniejsze szyjka długa! Ponoć jestem stworzona do chodzenia w ciazy(ta jasne). Ale jak na bliźniaki na tym etapie jest ponad 4cm.
No nic, trzymam kciuki za resztę wizytujących. Oby wszystko było dobrze. Udanego weekendu.Andzelina, Aniamania, Hope28, Roksi, Madzixon, Twilight, Mikaaa92, Zniechecona, Jusia 82 lubią tę wiadomość
-
Aasha wszystkiego najlepszego 🥳
My mamy z mężem zaproszenia na obiady do rodziny z jego i z mojej strony w ten długi weekend ale słyszałam że niektórzy dopiero wyszli z choroby, inni zakatarzeni więc chyba nie będziemy ryzykować...
Ja zaczynam chyba połówkowe w następnym tygodniu bo mam w poniedziałek o 8:45 i już nie mogę się doczekać😁Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
(leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
01.03.2022 2 IUI - ❌
(leki: Aromek + Ovitrelle)
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Leki : od 21 dc Estrofen💊
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Wychodowalam 13 pęcherzyków.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼 -
Elza,
Gratulacje!
Czy ja dobrze kojarzę, że ty już masz synka? 3latka?
W ogóle wiadomo czy bliźniaki są jedno/ dwujajowe?
Madzixon,
Ja po ostatniej chorobie unikam wszystkich zakatarzonych 😅
Zaszczepiłam się przeciw COVID dwa dni temu.
Miałam wątpliwości, ale wszyscy możliwi lekarze zalecali szczepienie (internista, pediatra córki, laryngolog, ginekolog prowadzący i ginekolog od połówkowych). Pytałam każdego napotkanego lekarza przez ostatnie 3mc 😂
Teraz się zastanawiam czy na grypę też się szczepić 😜⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Bobobolek ja również zastanawiam się nad szczepieniem, ale jeszcze nie wiem jaka decyzję podejmę.
Ja mam dwójkę już dzieci... 12 i 6 lat teraz znowu po 6 latach tylko tym razem dwójka 😀 moje bliźniaki są dwujajowe. Każdy ma swój domek tak na prawdę to są dwojaczki a nie bliźniaki... ale wszyscy już nauczyli się mówić o mnogich ciążach, że to są ciążę bliźniacze 😀
Może któraś z mam na forum miała kiedyś styczność z poszerzonymi miedniczkami nerkowymi? -
Elza ja miałam taką styczność, ze bratowa miała stwierdzone na usg polowkowym u synka, urodził się zdrowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2022, 17:42
-
Elza,
No to coś mi się ubzdurało z tym 3 latkiem🙈
Przepraszam, nie pamietam jak sytuacja wyglada u wszystkich 🤫
U mnie w rodzinie są bliźniaczki dwujajowe, zupełnie inne dziewczyny. I z wyglądu i z charakteru. Tak różne, że mało kto widzi jakiekolwiek podobieństwo.
Będziesz musiała rodzić w szpitalu wyższej referencji czy bliźniaki można wszędzie? Z ciekawości pytam 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2022, 17:58
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Elza u mnie właśnie są powiększone miedniczki nerkowe 4,5mm i 6,5mm, niby może być od niewysiusiania się dziecka
-
Sto lat Aasha! 🥳💐 Ja w lutym kończę 31. Jest ktoś jeszcze w podobnym wieku?
Hermiona u mnie z ruchami to samo, nawet czasem jak chcę poczuć ruchy bo dawno nie czułam to specjalnie się tak układam 🙈
Konieczynka intensywny weekend masz, daj znać jak było i jaką w końcu zakupiłas sukienkę 🙂
Twilight Twoja psina zawsze taka przytulaśna czy akurat w ciąży? Niektóre tak mają, może hormony wyczuwają? My mamy cocker spanielkę ale behawiorystycznie jest ciężka i zamieszkała na podwórku jeszcze przed pierwszym dzieckiem, taka ze mnie wyrodna psia mama.
Jeszcze odnośnie luteiny bo chyba pisałaś że lekarka przepisała, ja też dostałam z powodu bóli brzucha, chyba to jest na zasadzie ' nie zaszkodzi a może pomoże'. Ja biorę póki co. Ale i tak dzisiaj mam taki dzień, że boli mnie od rana.
Dzisiaj z synkiem piekłam piernik, skubany serio zrobił sporo sam:) własnie się zajadam 🍰
Elza to u Ciebie ekipa w domu już taka do pomocy przy maluchach 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2022, 21:52
-
Aniamania, od zawsze taki był, w sumie to ja go tak od małego uczyłam, nie wiem czy wiecie jak wygląda samoyed ale jego nie da się nie przytulać 🙈
Co do luteiny to lekarka najpierw kazała spróbować z magnezem i jeśli by się nie poprawiło to od poniedziałku zacząć luteinę👧+🧑+👶+🐻❄️
2023 - synek ❤️
31.12.2024 ⏸️ beta 33
2.01.2025 beta 123
23.01 - wizyta -
Gratuluje udanych wizyt🥰
Aasha wszystkiego najlepszego!! 🎁
Ja tez rocznik ‘91, ale urodziny miałam juz dawno temu. Na szczęście zdążę urodzic przed 32 urodzinami jeju czuje się tak starooo jak na pierwsze dziecko ale nie chce narzekać bo niektórym udaje się dopiero przed 40.
Ja już tez jestem umówiona na 3 prenatalne, zaraz po nowym roku jak zapisywałam sie na pierwsze prenatalne to dzwoniłam w 8 tygodniu i został jeden ostatni termin, wiec wole mieć zaklepane wcześniej.
Jeszcze cofnę się do dawnych wpisów dotyczących porodu. Ja bardzo bardzo, ale to bardzo boje się SN. Zawsze mówiłam, ze tylko cesarka albo nie będę nigdy w ciąży. Na wizycie potwierdzającej ciąże od razu powiedziałam, ze ja nie urodzę SN i pytałam jak załatwić cesarkę. Ale zmieniłam nastawienie, jeżeli nie będzie żadnych wskazań to wole już SN, wręcz boje się operacji do porodu chce wynająć prywatna położna, bez niej, ze świadomością, ze nie wiem na kogo trafię chyba bym codziennie bała się porodu. Jestem póki co jakaś spokojniejsza. Na plus SN jest dla mnie to, ze partner może być ze mną, ze możliwe ze łatwiej będzie z laktacja, a bardzo nie chce karmić MM i kangurowanie od razu po porodzie. Zobaczymy jak się to skończy bo w Polsce połowa porodów i tak kończy się CC😀