Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry dziewczyny!
Ależ tu cicho dzisiaj. Pospałam dłużej 🧡
Myślałam, że będzie sporo czytania 🤔
U mnie jutro rozpoczyna się 24 tydzień.
Niby już 24, a jeszcze tyle czekania przed nami.
Aasha,
Wspaniale!
Hermiona,
Kiedy twoje wyniki? Trzymasz się? Jesteś w miarę spokojna?
Ulaaa,
Kciuki 🤞🏼
Jesteś w rękach dobrych specjalistów!
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Hej 🙂
Ulaa trzymam kciuki żebyś usłyszała dobre wiadomości.
Ojjj dziewczyny dzieci nam rosną i co chwila się okazuje coś nowego. Oby wszystko się u każdej poukładało jak najlepiej.
Ja dziś wizytuje, może zaproponuje żeby zmierzyć dzieciaczka, bo ja to nawet nie wiem czy rośnie dobrze. -
Hej!
Lucy to prawda, oby wszystko się poukładało 🤞 Musi być dobrze, a w marcu będziemy gratulować sobie narodzin naszych Maluchów 🍀
Ja jutro rano mam wizytę u urofizjo, pewnie niewiele to da, ale dzisiejsza noc mnie tak przeorała, że muszę coś z tym zrobić.
Kciuki za dzisiejsze wizyty Dziewczyny! 🤞🤞🤞 Dawajcie znać koniecznie.
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Ula - trzymam kciuki i czekam na dobre wieści...
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693 -
A macie do polecenia jakiegos urofizjo w Wawie? Ja co prawda nie mam jakichs problemow, ale chce po porodzie umowic sie na przeglad I dowiedziec sie, jak mam cwiczyc. 3 porody (i 4 ciaze) to niemale obciazenie dla miesni dna miednicy, chcialabym uniknac pozniej problemow.
Ula, czekamy na info.
Ja dzis pierwszy prawilny dzien zwolnienia, ale nie ma czasu na leniuchowanie- cisne do egzaminu. Mysle ze 3 trymestr zrobie sobie taki juz bardziej wychillowany I sfokusowany na bobasa:) ja z pierdolek jeszcze nic nie kupuje, mam jakies ciuszki od kolezanki ale jeszcze nie przejrzalam. Za to kupilismy wozek i fotelik , z drugiej reki. Cybex priam, jestem pod wrazeniem wykonania. Bardzo porzadny, i w ogole nie zniszczony. Reezte tematow planuje ogarnac jak pojde na l4 po nowym roku.
Mnie chyba znowu jakas infekcja lapie (dowcipna), niestety u mnie w coazy ciagle cos nawraca. Na szczescie mam globulki w domu przepisane w razie W, wiec zastosuje przez najblizszy Tydz. A 21 mam wizyte. Next week tez robie krzywa, ale ja jakos tego zle nie wspominam z poprzednich ciaz.
Hermiona, masz juz wyniki?
-
nick nieaktualnyUla trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!
A ja mam spuchnięte dziąsła z przodu i jak docisnelam to tak jakby mi się odklejały. Przestraszylam się nieźle, bo podobno w ciąży zęby mogą się mocno osłabić. Ale już jestem umówiona na jutro do dentysty. A za równy tydzień mam połówkowe. Z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej strony się boje😅
Wczoraj też chyba miałam jakiś wyrzut hormonów bo byłam wściekła na wszystkich po kolei bez przyczyny i jak już się położyłam do spania to miałam wyrzuty sumienia że byłam taka oschła dla innych.
A tak z ciekawości jest tu jakaś duszyczka z Rzeszowa lub która będzie rodzić w Rzeszowie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2022, 11:35
-
Cześć ☺
Wciąż czekam na wynik, wczoraj dzwoniłam do kliniki i prawdopodobnie dzisiaj wieczorem będzie dzwonił lekarz (wczoraj jeszcze nic nie przyszło, a wyniki dostaje lekarz i dzwoni po wizytach popołudniowych, więc czekam)
Ogólnie to jestem spokojna, ale przed połówkowymi też byłam, więc...
Dzisiaj byłam u nefrologa w poradni przyszpitalnej i rany, ale to jest dramat! Spędziłam tam 3,5h - najpierw rejestracja i pobranie krwi, potem oczekiwanie na wyniki około 2h i dopiero ruszają wizyty 🙃
Strasznie dziwny system, nie polecam 😅
Ogólnie to mam USG nerek na czwartek zaplanowane + kontrola u gin po amnio, więc do domu chyba wrócę po 6h u lekarzy, masakra!
Wyszła mi też niedokrwistość normocytarna, dzieć wysysa energię życiową 😅 -
Hope dziąsła w ciąży faktycznie mogą być osłabione, byłam nawet u dentysty, bo czułam ból we wrześniu bodajże, ale samo się uspokoiło
A co do hormonów to my kobiety tak już mamy 🤣 jak nie PMS to ciąża 😅 -
Aasha- a jak rączki w tym cybexie? bo chyba wszystkie, które oglądaliśmy używane, miały poobdzierane rączki i trochę się zraziliśmy. Wózek za tyle tysięcy a prawie każdy miał ten defekt. No i pochwal się który kolor - design one mają super Mi się ta kolekcja KOI podoba.
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693 -
Hermiona5 wrote:Czekam i czekam na wynik...
Poopowiadajcie coś dziewczyny
Współczuję tych nerwów... wiem że każda minuta w takim momencie trwa jak godzina ;( Po każdym transferze czekając na wynik bety czas dłużył się niemiłosiernie.... i to odświeżanie strony co kilka sekund
Ja lecę na aerobic zaraz- coraz słabiej mi się ćwiczy- zadyszkę łapię itd. Co to będzie za 2 miesiące
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
11. transfer, beta<0,2
Jusia wlasnie KOI mamy, szara spacerowka i czarna gondola. Raczka podobno sie zniszczyla faktycznie, ale wymienili na nowa wiec jest w Bdb stanie zaplacilismy 2.300 a naprawde wozek wyglada jak nowy, wiec uwazam ze to dobra cena. No I jego latwo tez poznjej sprzedac w razie co
Jusia, ze Ty dajesz rade cwiczyc, szacun! Ja dzis za to zgarnelam Moje dziewczyny z przedszkola wczesniej i z okazji pieknej pogody zabralam na spacer i plac zabaw. Fajne popoludnie
Hermiona, ja rowniez wspolczuje. Jak czekalam na veracity to tez co chwile sprawdzalam czy juz sa. Ale mam przeczucie, ze wszystko wyjdzie u Ciebie dobrze.
Ja za bardzo nie mam co opowiadac, siedze od wczoraj na zwolnieniu, ucze sie, popoludnia spedzam z dziecmi. Zamowilam w smyku 6 pudelek puzzli bo byla promka 3 za 2, a my uwielbiamy:) wzielam i takie 100 elementow dla dzieci, i 500 dla nas. Bedzie co robic w jesienne popoludnia:) w rossmanie bylam ale tylko biezace tematy ogarnelam, jakos mie czuje ze to ten moment zeby juz robic wyprawke, jeszcze 4 mce… swiatecznych rzeczy tez jeszcze nie czuje, czekam na grudzien i klimat seiateczny. Ale jeden rzeczy sie nie moglam oprzec - mysli o zapachu przypraw korzennych:D pachnie jak piernik ❤️Jusia 82 lubi tę wiadomość
-
W ogole tak z doswiadczenia z moim i starszymi corkami, warto inwestowac w porzadny wozek/dostawke/nosidlo itd - juz abstrachujac od naszego komfortu, ale takie rzeczy potem bardzo latwo sprzedac. Ja rzeczy po dziewczynkach (nie planowalismy 3go:)),sprzedalam mega szybko. I wcale nie jakos super tanio. Nosidlo kavka uzywame po 2 dzieci sprzedalam za tyle za ile kupilam ale fakt ze po 2 latach cena nowego wzrosla z 200 zl. Takze takie Moje przemyslenia
-
Dziewczyny, kupiłam sobie nowy stanik sportowy, w takich mi teraz najwygodniej, jest piękny ciemnofioletowy, no i ściągam go wczoraj wieczorem a tam w środku po jednej stronie białe plamy 😳 czy możliwe że już coś z piersi leci?? Dodam,że go wypralam po zakupie..👧+🧑+👶+🐻❄️
2023 - synek ❤️
31.12.2024 ⏸️ beta 33
2.01.2025 beta 123
23.01 - wizyta -
Aasha raz, ze sprzedac w dobrej cenie, 2, ze to jednak porządne i dziecku nie szkodzi. Tez mam nosidło kavka, wózek mamy cybexa ale u nas jeszcze nic się z rączką na szczęście nie dzieje. Pewnie sęk w tym, ze to skóra, a skóra jednak delikatna…
Ja tez z uzupełnieniem wyprawki czekam na po świętach ale mam mało do uzupełnienia.
Twilight mysle, ze na tym etapie może być już siara…
Hermiona i tez mysle, ze będzie dobry wynik ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2022, 19:39
Twilight lubi tę wiadomość
-
Ula trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze z córeczką!
Hermiona z niecierpliwością wypatruje informacji od Ciebie !!
Gratuluje dziewczyny pozytywnych wizyt.
Elza musiałam wygooglować czym jest Twoja przypadłość. Daj znać co powie lekarz.
Twilight to pewnie siara ja w pierwszej ciazy miałam od około 23 tc i byłam super zdziwiona, że to już
Ja po połówkowych. Z dzieciakami wszystko okej rosną wzorowo - jeden 320g drugi 330g. Tuliły się do siebie główkami 🥰
Parametry w normach. Ja dostałam żelazo.
Hermiona5, Roksi, Twilight, Jusia 82, Zniechecona, Mikaaa92, Niewidzialnaa lubią tę wiadomość
-
Noi dzisiaj chyba już nic z tego 🤷♀️ jutro zadzwonię dopytać co z moim wynikiem.
Dzięki dziewczyny za wsparcie!
Aasha ja też uwielbiam puzzle 😍 chcę ułożyć do pokoju małej Clementoni 6000el Disney "Gala", zawisną na ścianie
Twilight super wieści z wizyty 😍 gratuluję 😘
U mnie też się skończy na żelazie pewnie -
Hermiona, to Chicaloca miała dziś wizytę 🤭 ale wiem, że stres pewnie Cię zjada, również trzymam kciuki 😊
Też nie byłam przygotowana na siare, u mnie dziś 20+1 😳 będzie tego więcej? Czy to tylko tak delikatnie teraz ?👧+🧑+👶+🐻❄️
2023 - synek ❤️
31.12.2024 ⏸️ beta 33
2.01.2025 beta 123
23.01 - wizyta -
Chicalola gratulacje ❤️ Nie ma to jak dobre wieści z wizyty!
Hermiona, ale Cię trzymają w niepewności… Współczuje stresów, naprawdę
Twilight ja nie miałam siary przed porodem, ale moze na wszelki wypadek pomysl o wkładkach? Jak raz się pojawiła, to pewnie masz już wysoka prolaktyne po prostu… mleko lubi w dziwnych sytuacjach wypływać czasami niestety
Ja dzis padam. Intensywny dzień, niby w domu, ale tu młoda, tu praca, tu coś tak i dosłownie lecę już z nog także ze mojej strony do jutra DziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2022, 20:49
-
Ja już jestem po wizycie, łożysko i przepływy dobre, lekarz nie widzi żadnych niepokojących rzeczy, a Gabrysia po prostu będzie drobną dziewczynką.
Dzisiejsze pomiary wyszły nieco bardziej optymistycznie niż wczoraj, może szału nie ma, ale nie są już poza skalą tylko bliżej środka siatki centylowej.
Szczerze mówiąc to ulżyło mi trochę, bo na usg widać było jak mała połyka wody płodowe, że wód jest dużo, żołądek i pęcherz pełne więc trawienie też jest, wszystkie inne narządy w porządku, tylko w mózgu doktor odnalazł bardzo malutkie torbiele rogów przednich średnica około 4mm, ale mówił, że nie ma się czym martwić, bo dużo dzieci to ma i w 99% wchłaniają się do usg 3 trym.
Dzisiejsza waga Gagrysi wyszła 343g plus minus 50g. Serduszko biło 146/min 💞
Ufam temu lekarzowi, poprowadził dobrze ciążę z najmłodszym synkiem Julkiem i jest naprawdę dobrym specjalistą 🙏
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2022, 20:49
Twilight, Jusia 82, Madzixon, chicaloca, Roksi, Zniechecona, Mikaaa92, Tyśka , Konieczynka, Lucy010, Niewidzialnaa, Elza :) lubią tę wiadomość