Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Ulaa to na pewno odetchnęłaś z ulgą i my z Tobą! 😚 Cieszę się bardzo, na pewno z Gabrysią będzie wszystko dobrze i śliczne zdjęcie dostałaś.
Chica super wieści, oby same takie wiadomości spływały na nasze forum 😊
Hermiona zadzwoń jutro koniecznie bo się wykończysz, najgorsze to oczekiwanie na wyniki 🙄 ale będzie dobrze na pewno!Ulaa lubi tę wiadomość
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Ulaa,
Super! Gratulacje.
Chicaloca,
Dla Ciebie to podwójne gratulacje 😅
Twilight,
Ja też mam już „coś”.
Siary nie przypomina, kolorem. Mam wilgotne sutki czasami. Jak przycisnę pierś to wypływa kropelka gęstego, przezroczysto-mlecznego płynu. Wydaje mi się, że w pierwszej ciąży też tak miałam.
Aasha,
U mnie w Cybex Priam rączka jak nowa… generalnie jakość wykonania jest dobra, a może nawet bardzo dobra porównując do innych wózków.
Mi jednak ten wózek nie przypasował w 100%. Jest za ciężki dla mnie i ma za krótki daszek.
No, ale ja już wiem, że idealny wózek nie istnieje 😂
Ulaa, chicaloca lubią tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Chica, Ula gratuluje udanych wizyt 🥰
Hermiona trzymam kciuki żeby jutro był już wynik 😊
Co do priama to mi się wydaje ze w tych wersjach 1.0 był problem z rączkami gdzie była taka cieniutka skórka, ja mam 2.0 i miosa 3.0 i tam obicie jest już zupełnie inne.
Ja dziś mam dosyć, znowu z córka u lekarza. Katar się leje, oczy spuchniete i suche placki czerwone pod. Na pewno jest uczulona nas coś..tylko podobno takim małym dzieciom testow się nie robi wiec błędne koło 🤨 jej tez się nudzi jak ciagle siedzimy w domu, wiec dziś testowała moja cierpliwość 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2022, 22:11
chicaloca lubi tę wiadomość
-
Odetchnęłam z ulgą, ale cały czas trzeba mieć rękę na pulsie. Na pewno będę miała częstsze wizyty żeby kontrolować naszą Celineczkę i jej przyrosty i w razie czego reagować.
Ale na tą chwilę jestem dużo spokojniejsza.
Jeszcze jutro ostatnia wizyta i mam nadzieję, że usłyszę też od Pani doktor dobre informacje.
Tymczasem uciekam spać, bo poprzednia noc była zarwana, a dzisiaj kiedy stres odszedł to nagle poczułam totalny brak sił.
Dziękuję raz jeszcze za wsparcie ❤️Roksi, Konieczynka, Zniechecona lubią tę wiadomość
-
Ulaa uff.... A co do tych krwiaków to moja się z tym urodziła. Zrobili USG, powiedzieli, dodali, że zniknie i po temacie.
Roksi testy testami, ale jakieś leczenie mogliby Wam dać na to. Moja jest alergiczka. Uczulona i pokarmowo i wziewnie i krzyżowo. I przed testami też mieliśmy leczenie bo biedny dzieciak ciągle ,,chory,,. Chociazby hitaxe jej podać. Z kolei na nos działa u nas tylko steryd podawany conajmniej 2 tygodnie, ale alergolog mówi, że jest bezpieczniejszy niż obrzęk, który powoduje alergia.
Wczoraj była cisza więc już nie zaglądałam. Dziś otwieram forum a tu tyle do czytania! 😁
Byłam wczoraj na wizycie. Poprosiłam żeby zmierzył dziecko bo tak piszecie ile Wasze mają a ja nic nie wiem. Waży trochę ponad 400g. Wychodzi 22 tydzień a jestem w 21, więc pięknie 🙂 dostałam żelazo i mam dużo pić do moje cisnienie się utrzymuje 90/60 a czasem spada poniżej 60.
Wygląda na dziewczynę, nic nie sterczy między nogami. W poniedziałek mam połówkowe i mam się jeszcze upewnić.
Pytałam jak się ma drugi poród do 1 cesarki. Mówi, że wcale się nie ma. Pytam czy jakaś ocena blizny jest i wgl. Mówi, że na wszystkie lata pracy widział jeden raz pęknięta blizne u kobiety około 30 roku życia więc wyszlo na to, że internet sobie a w szpitalu sobie. Pytał czemu było CC i mówi, że może być teraz podobnie i że mam nie rodzic dziecka ponad 4 kilo tylko 3600 🤣Mikaaa92 lubi tę wiadomość
-
Dostaje zyrtec, do nosa dostała tez coś do psikania i inhalacje. Pod oczka krem jakiś z biodermy, a do kąpieli i smarowania ciała ma z avene już od jakiegoś czasu.
Robiłam jej na wiosne panel pediatryczny jakiś podstawowy, ale nic z niego nie wyszło. Mąż jest silnym alergikiem wziewnym, wyszło mu to kilka lat temu gdzie on od ponad 10 lat pracuje przy ogrodach, tam wszystkie alergeny na pyłki, trawy itp na dwoch najwyższych stopniach uczulenia powychodziły..miał już początki astmy wiec w tym roku miał pierwszy etap odczulania. Po prostu pewnie pojedziemy z córka do jego alergologa bo wydaje się kompetentny. Czytałam tez o pakiecie z krwi ALEX, ale ceny wahają się od 1200-1500 wiec jeśli mielibyśmy zrobić to po prostu chce mieć pewność ze jest sens w jej wieku 🫣 -
Lucy gratuluje udanej wizyty 😊
Ktoś jeszcze wizytuje w tym tyg poza Ula dziś?
Poza tym Ula kciuki, mam nadzieje ze dziś miałaś spokojniejsza nockę 😊Ulaa lubi tę wiadomość
-
Roksi nasza lekarka tez twierdzi, ze takim małym dzieciom nie ma sensu robić testów. Ja się z nią zgadzam. Ale u nas póki co tylko pokarmowe. Ja jestem alergiczką, moja siostra tez. Na pyłki i jedzonko niestety. Ale leki na alergie to dla mnie najgorsze co może być i ich… nie biore. Córce tez bym raczej nie dała, one tak otumaniają, nie wiem ja nie umiem po tym egzystować, chce mi się tylko spac i jestem nie do życia 😂
Co do cubexow to BoboBolek mysle jak Ty, ze ten daszek to mogli zrobić dłuższy…
Hermiona daj znać co Ci powiedzą -
Spałam nieco lepiej, ale ból głowy dalej mi towarzyszy 😔
Ale cieszę się, że snów głupich nie miałam jak poprzedniej nocy 😃
Hermiona czekamy na wieści!
Lucy super, że u Was po badaniu wszytko ok 💪
-
Lucy super wieści, fajny lekarz Ja też mam zazwyczaj niskie ciśnienie, tak już mam od zawsze.
Ula, Hermiona kciuki zaciśnięte 🤞
Ja już po wizycie u urofizjo, wymasowała mnie, czuję się lepiej, kazała rolować się dalej piłeczką, wstawać zawsze bokiem żeby nie doprowadzić do rozejścia mięśnia prostego i wzmacniać mięśnie dna miednicy teraz późne śniadano, a potem kawka i rogal marcińśki 😍💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Zadzwonili z kliniki - nie wykryto trisomii 21!
Na pełną ocenę kariotypu musimy jeszcze poczekać, ale u nas tylko to ryzyko było wysokie, więc myślę że za 2,5tygodnia czekają nas tylko dobre wieści ☺
Ulaa super, że u Ciebie również jest dobrze! Będzie mała kruszynka miała trzech starszych braci do ochrony ☺chicaloca, Andzelina, Lucy010, Roksi, Mikaaa92, Twilight, Ulaa, Pomarańczowa, Gusia_, Zniechecona, Konieczynka, Madzixon, Niewidzialnaa, Jusia 82 lubią tę wiadomość
-
Hermiona5 wrote:Zadzwonili z kliniki - nie wykryto trisomii 21!
Na pełną ocenę kariotypu musimy jeszcze poczekać, ale u nas tylko to ryzyko było wysokie, więc myślę że za 2,5tygodnia czekają nas tylko dobre wieści ☺
Ulaa super, że u Ciebie również jest dobrze! Będzie mała kruszynka miała trzech starszych braci do ochrony ☺
Wspaniale wieści! 😍 -
Hej dziewczyny! Gratuluję udanych wizyt! Ja byłam na usg tydzień temu, wtedy było 22+3 i mały ważył 520g. za tydzień w piątek idę na krzywa. Zawsze ciekawiło mnie jak smakuje ta glukoza, w końcu będę mogła sie o tym przekonać 😃 aaa i czuje ruchy!!! Pierwszy raz poczułam jak było dokładnie 22+0, więc trochę się naczekałam.
Możecie poleciec coś na wypadanie włosów? Mam włosy do pasa i boje się, ze czeka mnie cięcie kupiłam wcierkę Banfi, ale ma w składzie alkohol, wiec chyba przez ponad rok poczeka jeszcze w szafce
Mam jeszcze jedno pytanie, czy tylko ja jestem w 24 tygodniu i nie mam ani jednej rzeczy dla dzidzi? 😅😅😅😂Mikaaa92 lubi tę wiadomość