X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe (2023) Mamusie
Odpowiedz

Marcowe (2023) Mamusie

Oceń ten wątek:
  • BoboBolek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak samo jak ja. Biorę Puerie. Wcześniej OmegaMed Optima Start.
    Na blogu PANTABLETKA można znaleźć ranking suplementów. Jeden na okres planowania i wczesnej ciąży, drugi na późniejsze tygodnie/miesiące.

Tyśka , Mikaaa92, Ciążowa_Gapsy, Arjada lubią tę wiadomość

⏰ PTP 09.03.2023
    💙 Chłopak!
    ❤️19.07.2022
    ⏸ 29.06.2022
    👧🏼 2020
  • Kolaa94 Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2022, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wizyty na razie biorę Pregna Start zobaczymy co mi powie czy mam zmieniać, na razie nie kombinuję.

Starania od czerwiec 2020 o pierwsze 👶
    👩 28 lat
    29.06 ⏸️
    30.06 beta 141
    4.07 beta 775
    21.07 mamy ❤️ 6+6
    3.08 kolejna wizyta 🙏
    🧔 29 lat
    WZJG
    💊 Pregna start
    👩‍❤️‍👨+😺
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja femibion wczesna ciąża:)

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Prenatal Uno i magnez dodatkowo :) i tez polecam Pan Tabletka. Przed pójściem do apteki zrobiłam screeny suplementów, które wchodzą w grę, żeby mi nie wcisnęli jakiegoś byle czego 😅 Kiedyś brałam Coposita mama ale teraz nie mieli.

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto

Wysłany: 7 lipca 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za tę podpowiedź z Panem Tabletką, widzę, że w femibionie jest mało kwasów omega i witaminy D. Chyba się szarpnę na pregnę albo jakoś to sobie pouzupełniam.

Gusia_ lubi tę wiadomość

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupiłam pregna dha, bo w prenatalu nie ma. Ale mam ciążowy mózg i nie dopisała do wiadomości 😂 nie wiem jak Wy, ale ja ciagle ostatnio jestem rozkojarzona 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2022, 12:08

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto

Wysłany: 7 lipca 2022, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia, ja też zapominam niektórych słów, ale u mnie dopiero 4+1, więc może to autosugestia? Z takich wyraźnych sygnałów, nie do pomylenia, miałam... nadmiar śliny. Pamiętam tę oblechę z pierwszego trymestru pierwszej ciąży. Powiększyły mi się też bardzo szybko piersi, ale nie bolą. No i już coś tam mnie mdli - dziś rano kawa z mlekiem wydała mi się najbardziej wstrętnym zjawiskiem świata xD

• Mikaaa92 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gapsy no to grubo haha 😅 mnie od kawy jeszcze na szczęście nie odrzuca, ale jak się napiłam Nałęczowianki to stanęła mi w gardle i nie mogłam jej przełknąć, pognałam po Żywca od razu. Poza tym hmmm piersi troszkę bolą, ale znośnie, bierze mnie na spanie w ciągu dnia, ale najgorsze jest chyba to zaćmienie mózgowe, czasami jeszcze kręcenie w głowie mam.
    A z suplementów do tej pory brałam Pregnę Start, a teraz będę się przerzucać na Prenetal Uno.

Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość

💗 Iga 👶 3540 g 54 cm

• Tyśka Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2022, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie informacje. W pierwszej ciąży brałam femibion, w drugiej prenatal ale dopiero od drugiego trymestru, bo tak zaleciła gin. Teraz wolałabym brać od początku. Zerkne zaraz na analizę panatabletki.
    U mnie rozkojarzenie, rozdrażnienie i senność. Mogłabym spać na stojąco.

preg.png

Wysłany: 7 lipca 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyśka miałam tak w pierwszej ciąży. Spałam do 11.00. Teraz coś czuję, że albo będzie lżej jeśli chodzi o zmęczenie, albo wszystko dopiero przede mną i zacznie się koło 6 i 7 tygodnia jak beta podskoczy... :D

• Kolaa94 Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2022, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też głównie bym mogła spać na stojąco, bolą mnie brodawki przy dotyku i trochę zaczyna mnie mdlić rano, u mnie dzisiaj dopiero 4t6d 🙈 gdyby nie to ciągłe uczucie zmęczenia i brak okresu to bym nawet nie wiedziała, że to 🤰

Starania od czerwiec 2020 o pierwsze 👶
    👩 28 lat
    29.06 ⏸️
    30.06 beta 141
    4.07 beta 775
    21.07 mamy ❤️ 6+6
    3.08 kolejna wizyta 🙏
    🧔 29 lat
    WZJG
    💊 Pregna start
    👩‍❤️‍👨+😺
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolaa też mnie męczy senność. Z tym, że przy mojej prawie półtorarocznej córce, to średnio można zamknąc oczy na dłużej niż pół sekundy :D Ja dziś mam 4+5, wiec idziemy prawie łeb w łeb. Poza tym dokuczają mi ciągnięcia i kłucia w brzuchu, trochę też mnie wyrzuciło na twarzy. Mam nadzieje, ze to szybko zejdzie, bo nawet jako nastolatka nie miała za dużego trądziku i dziwnie mi z tym :D

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Arjada Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2022, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cierpię za to na bezsenność.. zasypiam i budzę się co chwilę gotowa do działania. Chyba mi się przypomniały czasy karmienia😆 ja jestem 5+3 i fizycznie spoko ale właśnie rozkojarzenie jakbym się uwsteczniła😂 no i miałam już dwie akcję że śmieje się i płacze jednocześnie 😆 w pierwszej ciąży w tym okresie spałabym nawet na stojąco.

• BoboBolek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj… Ja bym najchętniej spała 12h na dobę. Niestety od tygodnia młoda funduje mi pobudki ok. 5 rano 😅 Jak żyć?
    Chociaż chyba nie powinnam narzekać, są i takie kobiety które mają nudności i wymioty…

⏰ PTP 09.03.2023
    💙 Chłopak!
    ❤️19.07.2022
    ⏸ 29.06.2022
    👧🏼 2020
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BoboBolek ile ma Twoja córa?
    Ja pierwszą ciążę wymiotowałam okropnie - do końca 18stego tygodnia codziennie. Byłabym przeszczęśliwa, gdyby teraz mnie to ominęło. Na razie czasem mam mdłości i ucisk w żołądku, no ale jest jeszcze wcześnie

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • BoboBolek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedługo będzie miała 2 latka.
    Zapowiada się na różnice 2,5roku. Rocznikowo 3lata.
    Kiedy ewentualne wymioty się zaczynają?
    Ja na szczęście nie miałam za pierwszym razem.

⏰ PTP 09.03.2023
    💙 Chłopak!
    ❤️19.07.2022
    ⏸ 29.06.2022
    👧🏼 2020
  • Hermiona5 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Czekałam na ten wątek :)
    W połowie czerwca byłam u ginekologa, aby zrobić cytologię oraz zapytać o to jakie badania wykonać (już chcieliśmy się diagnozować), a tu proszę - 29 czerwca dwie kreski na teście w 9 cyklu starań <3 nawet nie zdążyliśmy wykonać żadnych badań, ponieważ ja miałam czekać do 3 dnia nowego cyklu :D na tej samej wizycie doktor powiedziała, że czasami tak jest, że gdy pary decydują się, aby zacząć szukać problemu to nagle blokada puszcza i samo zaskakuje! Doktor miała rację :D
    Pierwszą betę zrobiłam dopiero dzisiaj i wyszło 2987 :) jedyne co mnie martwi to wysokie TSH - 4, ale już mail do ginekologa napisany, więc liczę że wystawi mi receptę na leki.
    My jeszcze nikomu nie powiedzieliśmy, chcemy zaczekać chociaż do pierwszej wizyty, a ta ma być 18 lipca :))) mam nadzieję, że zobaczę wtedy już serduszko!
    Dzisiaj mam ostatni dzień 5tygodnia (4+6) według OM, tak samo jak Kolaa :D
    Biorę MamaDHAPremium - muszę unikać żelaza w suplementach, a te dla kobiet w ciąży prawie wszystkie zawierają żelazo.

Mikaaa92, Ciążowa_Gapsy, Namisa lubią tę wiadomość

94’ 👫 94’
    03.2023 córeczka 💖

29.07 ⏸️ 12dpo
    20.08 5mm 🦐
    15.09 4cm ❤️
    30.09 I prenatalne - ryzyka niskie
    29.10 - kolejna wizyta

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hermiona, mamy wizyty w ten sam dzień :) tez mam 18stego

BoboBolek u nas będzie różnica 2 lata i miesiąc. No chyba, ze by się dzidziuś bardzo pospieszył, to równo dwa lata może być. Mam nadzieje, ze się będą razem bawić

Hermiona5 lubi tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • BoboBolek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 5+1, ale ja mam długie cykle 32dni. Więc ciąża jest raczej jakieś 3-4dni młodsza. W pierwszej ciąży mimo podobnej sytuacji termin miałam wyliczony z OM.

Wizyta mam 19.07 - zaraz po was dziewczyny 😉

@Gusia_ 2 lata to od zawsze była moja upragniona różnica między dziećmi. Wyszło trochę więcej. Zobaczymy jak to będzie 😅

Hermiona5 lubi tę wiadomość

⏰ PTP 09.03.2023
    💙 Chłopak!
    ❤️19.07.2022
    ⏸ 29.06.2022
    👧🏼 2020
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2022, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam wszystkim, ja też melduje się po fioletowej stronie :D Mam 26 lat, to moja pierwsza ciąża ;) Za nami przeszło rok starań na luzie, a w tym czasie mega dużo na głowie i jakoś się nie udawalo. W ostatnim cyklu zdecydowaliśmy że przykładamy się do sprawy - regularna suplementacja, regularne ♥️ i podejście na świeżo, jakbyśmy zaczynali od nowa. No i udało się - 28.06 zobaczyliśmy dwie kreski na teście. 29.06 beta ledwo 21, dwa dni później ponad 70! Z OM termin mam na 9.03 ale zagnieżdżenie było dość późno (jakoś 9-10 dpo) więc ostatecznie termin pewnie się przesunie. Pierwszą wizytę mam 20.07. Jesli chodzi o objawy to z takich najbardziej zauważalnych sporadyczne mdłości (rano przed śniadaniem, w aucie), zawroty głowy jak szybko wstanę, powiększone, ciepłe w odczuciu piersi i ogrooomna senność :) No i ostatnie kilka dni to sporo białego śluzu, takiego totalnie nietypowego bo mlecznobiały, ale wodnisty, nie gęsty jak w drugiej fazie cyklu. Miło będzie was poznać i podczytywac ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2022, 21:04

Ciążowa_Gapsy, Hermiona5 lubią tę wiadomość

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ