Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
No u mnie ciąg dalszy zagrożenia hipotrofią, Gabrysia przybiera, ale nie tak jak byśmy chcieli na tym etapie także teraz będę miała co tydzień kontrolne usg Doppler z przepływami.. No cóż, takie życie 🤷♀️
Waży około 900g w tej chwili czyli jest poniżej 2 centyla. Brzuszek wyraźnie mniejszy od reszty.
Ale mam za to piękne zdjęcia mojej Cudnisi 😍 widać jak już nabiera pucków ☺️
I uśmiechała się dzisiaj do mnie 🥰
Jeszcze minimum 8 tygodni musimy wytrzymać i będzie dobrze ❤️
Roksi, Andzelina, Jusia 82 lubią tę wiadomość
-
Ulaa czyli prawie 200g przybrała przez te dwa tygodnie, oby teraz wzrost nabrał rozpędu 😘
Ulaa, Mikaaa92 lubią tę wiadomość
-
Śliczne ujęcie Ulaa 😊 dobrze ze mała przybiera i jesteś pod stała opieka, musi być dobrze 🙏🏼
Madzixon Tobie tez gratuluje udanej wizyty, mąż kozę być dumny 😁
Mnie dziś cały dzień łapały skurcze aż wzięłam połówkę nospy bo zaczęły się robic nieprzyjemne już pod koniec i kłuć w kroczu, teraz przeszło ale bobas chyba się obrócił głowa w dol bo czuje kopniaki pod żebrami tak jak pamietam z córka z ostatnich tygodniWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2022, 21:35
Ulaa lubi tę wiadomość
-
Roksi wrote:Śliczne ujęcie Ulaa 😊 dobrze ze mała przybiera i jesteś pod stała opieka, musi być dobrze 🙏🏼
Madzixon Tobie tez gratuluje udanej wizyty, mąż kozę być dumny 😁
Mnie dziś cały dzień łapały skurcze aż wzięłam połówkę nospy bo zaczęły się robic nieprzyjemne już pod koniec i kłuć w kroczu, teraz przeszło ale bobas chyba się obrócił głowa w dol bo czuje kopniaki pod żebrami tak jak pamietam z córka z ostatnich tygodni
Od kilku dni też mam dosyć bolesne skurcze, nawet mąż wczoraj zwrócił uwagę jak leżeliśmy na kanapie, że mam twardy brzuch. Biorę magnez cały czas i nospę doraźnie. Pomaga póki co.
Moja mała jest główką w dół właśnie -
Hermiona5 wrote:Ulaa czyli prawie 200g przybrała przez te dwa tygodnie, oby teraz wzrost nabrał rozpędu 😘
Oby tak było 🙏
Martwię się o tą moją kruszynę, ale jestem dobrej myśli, bo mam dobre przepływy, wód płodowych też mam w normie więc malutka ma dobre warunki i to jest budująceHermiona5, Aniamania, Mikaaa92 lubią tę wiadomość
-
Ulaa na pewno będzie teraz przybierała, trzymamy kciuki za was ❤
Oj ja też miałam wczoraj całe popołudnie i wieczorem skurcze 🥴 jeszcze doszedł mi na noc taki ból żołądka że ledwo leżałam, mięta trochę pomogła i na szczęście jakoś zasnęłam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2022, 08:01
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Oo jaki słodkie ujęcie Ulaa 😊 już prawie kg! Dobrze że jesteś pod dobrą opieką i wszystko jest w porządku, a nuż teraz podkręci tempo😊
Ps. U nas też chyba zostaje Gabrysia🥰 mąż już tak do niej mówi i nie bardzo dopuszcza inną możliwośc 😄
Był temat mężów ciągnących Was na imprezy, u mnie to samo. Niby rozumie że nie mam siły a czasem i ochoty a i tak swoje. A gdyby on miał chodzić z brzuchem to chyba by się zamarudził na amen😅
Ulaa lubi tę wiadomość
-
Ula, najwazniejsze ze wszystko pod kontrola. Ale rozumiem stres. Trzymam kciuki, zeby wszystko skonczylo dobrze i malutka nadrobi powoli.
U nas pogrom, po antybiotyku dziewczyny pierwsza noc bez goraczki a z rana maz goraczka i gardlo (angina, tym bardziej ze u dziewczyn potwierdzony paciorkowiec). Mam nadzieje, ze sie nie zaraze… ja w czerwcu chorowalam na angine ostro, oby to byl ten Sam Szczep 🙏
Takze u nas zabawa bedzie iscie szampanskajedyny plus jest taki ze maz dostal Tydz l4 wiec nie bede sie musiala sama z dziewczynami kisic kolejny tydzien. Chce zeby wydobrzaly, bo u nich poza angina jeszcze zatoki/oskrzela chore, ale juz od kolejnego tyg mam nadzieje ze pojda do przedszkola.
Ulaa lubi tę wiadomość
-
Ulaa jaka ona słodziutka ❤️ Oby nadal przybierała, chociaż w tym swoim kruszynkowym tempie
Aasha najważniejsze, ze macie już antybiotyk i wiadomo co to jest. Będzie tylko lepiej. Życzę Ci, żeby od nowego roku te choroby Wam odpuściły. W ogóle wszystkim nam tego życzę ❤️🤰
Ja dziś trochę więcej poleguje niż ostatnio, bo właśnie wczoraj wieczorem tez mi się spinał brzuch. Mąż robił jakiś projekt na studia, ale widzę, ze się bierze za sprzątanie, co mnie cieszy. No i właśnie susze ostatnia porcje ubranek dla Zosi na 56. Miałam dziś prasowac, ale nie mam mocy się za to wziac. Jutro tez będzie dzień…Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2022, 11:01
Ulaa lubi tę wiadomość
-
Hej kolezanki!
Ulaa trzymamy kciuki, zeby Gabrysia pieknie nadrabiała masę 😊
Ja dzis wstałam z myślą - o rany, byle dziś nie urodzić, lekarz kazał przetrzymać młodą do minimum 32 tygodnia, wię jeszcze tydzień, dam radę 😆
Szykuje mi się szampanska zabawa z polsatem i moim ulubionym brzoskwiniowym piccolo, na szczescie nigdzie nie idziemy 😆Mikaaa92, Ulaa lubią tę wiadomość
14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
-
Dałyście mi do myślenia z tą wyprawka. Zaczęłam segregować ciuszki. Body mam po 20-25szt z długim i krótkim rękawem. Wybiorę najfajniejsze. Tylko nie wiem po ile 🤔
Pieluchy tetrowych cały karton. Domowilam 4 w kolorach dla chłopca, bo po córce to w różowe jednorożce. Plus 2 flanelę na wyjście do lekarza żeby podłożyć na przewijak. Jeszcze otulacz do fotelika.
I wielkie pranie gdy będę czuła się lepiej.
Mąż skręcił łóżeczko.
Patrzę na nie i nie wierzę że ten test ciążowy wyszedł pozytywny
Tescik córki. Lek podany, oby jutro wstała zdrowa ✊ pewnie mam to samo, tylko jakoś mam obawy przed Ebilfuminem w ciąży...
-
Oj zdrowka Konieczynka 😓 ja ostatecznie nic nie wzięłam..bo moja ginekolog tak jakby sugerowała ze jeśli internista mi wypisze to ok ale bardziej na jego odpowiedzialność 🤔 ale gdzie czytam to dużo kobiet bierze..
Teraz koleżanki syn złapał a ona dopiero co dowiedziała się o ciąży 4/5 tydzien i lekarz powiedział żeby wzięła dopiero jak zacznie ją rozkładać.. wiec co lekarz to opinia.
Jaki magnez bierzecie i ile razy dziennie? U mnie dziś znowu cały dzień napinania, ale z córka dokładnie w tym samym czasie leżałam w szpitalu pod kroplowkami z magnezem/nospa na wyciszenie, choć skurcze na ktg się nie pisały. Teraz jestem jakas spokojniejsza, bo porodowe to to na pewno nie są 🫣 wizyta dopiero 10.01..
My już sushi zjedzone, córka spi od 19:30, pies dostał leki na uspokojenie i ciekawe czy wytrzymamy do 24 😂
Wszystkiego dobrego dla Was i Waszych rodzin 🥰 zdrowia, zdrowia i szczęśliwych terminowych rozwiązań 😊🥳Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2022, 21:15
-
Hahaha i nas rowniez byla Cala uczta, pizama party
dziewczyny wlasnie poszly spac, ogolnie to mam problem z podawaniem antybiotyku mlodej, bo mam podawac co 8h. Wszystko fajnie tylko Ona nie ma drzemek i spi ok 10-11h, co oznacza ze Musze Ja wybudzac… na razie dalam wczoraj 13-21 i potem dopiero rano o 8 bo tak wstalismy, ale czytam, ze to moze byc za dluga przerwa… potem dalam 15 i teraz 22 czyli co 7h ale wiedzialam ze dluzej nie wytrzyma. Mam nadzieje ze takie niewielkie wahania nie wplyna na Dzialanie leku. Ale chyba nastawie budzik na 6 i jej podam i pojdziemy dalej w kime I tak bedziemy robic, bo inaczej sie nie da.
Co do mangnezu, bralam magne b6, teraz biore aspargin i zdecydowanie mniej mi sie brzuch stawia (naprawde rzadko)!