Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny.
Ja po Świętach znowu chora, na Wigilii było 10 osób dorosłych. Kolejnego dnia szwagier zagoraczkowal , następnego siostra. Na teście wyszła im grypa A. Za to od wczoraj mnie rozkłada, katar mega , głowa z ołowiu. Oddychać w nocy przez ten nos nie mogłam, zapodałam sobie nasivin. I taka mega wściekłość, rozpacz i bezsilność. Ja od końca listopada jestem chora. 😭😭😭
Do tego całe Święta walka z hemoroidami. Siedzenie przy stole bolało 😭
Święta ogólnie spoko. Dzieci dostały prezenty, część trafiona, część mniej. Ten tydzień siedzimy w domu razem bo szkoła zamknięta, a córka też nie poszła do przedszkola.
Miałam zacząć szykować wyprawkę, ale nie mam sił. Wczoraj rano było jeszcze spoko, byłam u diabetolog - nic nowego, zwiększać dawkę insuliny w razie potrzeby.
Wracając zajechalam po przewijak, kobieta oddawała za free. Jest lekko naderwany na końcu ale pod prześcieradłem nie będzie tego widać. Zawiozłam jej 2 czekolady 😁
Jeszcze przed świętami kupiłam na Vinted Tulik, zapłaciłam 40zl a dostałam jeszcze kilka ubranek i drugi otulacz tylko już nie firmowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2022, 10:02
-
A właśnie dziewczyny, jak to z tym ibuprofenem? Dziś w dzień dobry TVN doktor się wypowiadał, że absolutnie w ciąży nie można..
U mnie wyniki krzywej cukrowej w porządku, krew też, w moczu jedynie jakieś bakterie ale powiedziała, że mam się nie przejmować bo to w ciąży normalne 🤷♀️
No i mąż się rozchorował.. gorączka, kaszel, katar. Mnie nic narazie nie łapie, unikamy się jak możemy ale coś czuję że też mnie zaraz dopadnie 😕 -
Hej
U nas też święta pod znakiem choroby. Zmiotło nas wszystkich, testów nie robiliśmy ale wszędzie naokoło grypa więc zakładam, że u nas było to samo. Niestety u starszego dodatkowo przyplątało sie zapalenie ucha wiec znacznie dłużej gorączkował.
Jeszcze dzień przed świetami miałam mieć usg 3 trymestru ale tak mnie rozłożyło, że nie było szans iść, na szczęście udało się przełożyć i idę dziś na badanie. Oby wszystko było dobrze -
Niewidzialna super że się odezwałas 👍 zapamiętałam sobie że to chyba Ty miałaś ten super sposób na zapalenie ucha? Podzielisz się? Ciekawa jestem co u pozostałych dziewczyn które się odzywały, zaglądacie tu jeszcze?
Gdzie nie słyszę to jakieś choróbska, jeju niech to się skończy😞 trzymajcie się.
Mi w okresie świątecznym na pytanie kiedy mam termin kilka osób odpowiedziało 'to już NIEDŁUGO'. I sobie tak myślę, faktycznie już niedługo 😅 dlatego przymierzam się do tego prania, szczególnie że ja z tych co nie lubią zostawiać rzeczy na ostatnią chwilę.
Dzwoniłam żeby przełożyć może na wcześniej USG III trym ale nie ma terminów. Muszę wytrzymać do tej środy a martwię się tą wagą.
Jak spędzacie sylwestra?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2022, 10:33
-
Aniamania ja na Sylwestra obym nie leżała z gorączką pod kocem 🙈 pewnie w domu, mieliśmy iść do znajomych ale ja chyba do porodu zamkne się w domu.
Może winko 0%, może 🍣 sushi, pewnie rozpalimy kominek jak często wieczorem.
Twilight tu jest artykuł odnośnie ibuprofenu
https://aptekarz.pl/ibuprofen-w-czasie-ciazy/
Mnie uczono że nie można żadnych Nplzow , czyli niesteroidowych p/zapalnych.
Myślę też że pojedyncza dawka nie ma znaczenia, a przy gorączce powyżej 39-40 coś trzeba wziąć.
I ja podobnie jak Roksi, martwię się waga, ale w tę stronę za dużej masy. Oby był długi a nie pulchny. No i niech się w końcu odwróci głową w dół, cesarka mnie przeraża. 🫣😭 -
Co do ibuprofenu to tez zawsze z każdej strony słyszałam ze nie można, ale jak zaleciła mi moja ginekolog to stwierdziłam ze musze jej zaufac bo inaczej nawet zalatwic się nie wstane tak zle się czułam 🫣 poza tym przez 1.5 doby wzięłam 4 tabletki wiec mam nadzieje ze to nie zaszkodzi🙏🏼 jeszcze jak mąż był w aptece i prosił o 200 mg to babka miała skomentować „Oo dla ciężarnej”, wiec może czasami kobiety biorą 🤔
Współczuje tez Wam tych chorobsk..obyśmy wyszły wszystkie z tego zanim dzieciaczki się urodzą
Przed chwila wyszłyśmy z córka pierwszy raz od tygodnia na chwile do biedronki..zamarzyly mi się szare kluchy z boczkiem i kapusta, a chyba nigdy nie robiłam wiec zobaczymy co z tego wyjdzie 😂 do tego dziś ide z koleżankami na coroczne spotkanie 😂 3 ciężarne wiec ciekawe czy do 22 w ogóle wytrzymamy i mam nadzieje ze nic już nie złapie bo mam serdecznie dość 🫣
My na sylwestra w domu z córka, mam nadzieje ze petardy ją nie obudza a my wytrzymamy chociaż z mężem do tej 24 😂 zamówiłam sushi, mam cincin 0 i pewnie odpalimy jakiś film 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2022, 11:14
Hermiona5 lubi tę wiadomość
-
Aniamania ja tu zaglądam co jakiś czas, ale ciężko mi sie zebrać żeby napisać
Mój sposób to leczenie niekonwencjonalne ( wiele osób w to nie wierzy, ale u nas działa i leczymy sie tak całą rodziną) gdy tylko usłyszę, że boli ucho daje 3 kuleczki belladona 200 plus kolejne 5 kuleczek rozpuszczam w szklance wody i przez kolejny dzień daje napić się tej wody 3/4 razy. W 99% zatrzymuje to zapalenie ucha i już więcej dzieciaki nie marudzą na nie
U nas nie na planów na sylwestra, pewnie zrobię coś dobrego do jedzonka i oglądaniemy jakiś filmAniamania lubi tę wiadomość
-
My z mężem spędzamy sylwestra z Polsatem 😁 będziemy robić domową pizzę, ja zrobię muffinki i żebyśmy tylko do 24 nie zasnęli 😆🤣
Fajnie że odzywają się osoby których dawno tu nie było! Nawet jak tylko czytacie to napiszcie jedno zdanie że jesteście 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2022, 12:04
Hermiona5 lubi tę wiadomość
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Ojj tak, ja myślałam że będę w stanie pójść na domówkę, ale wieczorami czuję się ociężała i wymęczona, więc też zjemy z mężem sushi i byle do północy 🤣
-
My tez w domu
Męża brat z rodzinką zapraszali nas do Szczecina na kinderbal dla najbliższych, maja 4 dzieci i prowadzą hotel, wiec nawet z noclegiem, ale szczerze nie czuje się na siłach no i lekarz kazał mi dużo odpoczywać, a to godzinna podróż, takie imprezki już mnie za bardzo męczą, wiec dziś kupilismy picolo, żeby młodej otworzyć przy kolacji i spędzimy czas w domu. Tez planujemy ogarnąć jakieś dobre jedzonko, chodzą za mną krewetki, wiec może zrobię jakaś sałatkę… Ale nie mam pojęcia, czy dotrwamy z mężem do północy, nie mam totalnie na to parcia, pewnie włączymy jakiś film jak młoda zaśnie i jak obejrzymy po prostu pójdziemy spac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2022, 12:39
-
Ja jutro mam wizytę, zobaczę moją córeczkę, ale mam nadzieję, że będą tylko same dobre wieści. Tak bardzo bym chciała żeby mała odbiła się i ta waga żeby rosła już prawidłowo 😔
Co do wyprawki to miałam wczoraj wieczór wolny, siadłam, zamówiłam trochę rzeczy, dziś dokończę. Ale ja właściwie wszystko mam, takie pojedyncze rzeczy zamawiam no u apteczne dla mnie do porodu.
W połowie stycznia jedziemy na ferie w góry (7 godzin samochodem mamy) i chcę już ze sobą zabrać spakowaną walizkę w razie czego 🙈 tak naprawdę zostało teraz 2,5 miesiąca do porodu więc jednak wolę jeździć już przygotowana 😃 niż potem miałabym się martwić, że mąż musi sam wszystko kompletować..
Co do Sylwestra to jeśli będę dobrze się czuła to idziemy na godzinkę na taką zamkniętą imprezkę u męża w restauracji, będą sami znajomi nikt obcy. A potem włączymy Polsat i zalegniemy na kanapie z dzieciakami ☺️ -
Ulaa wrote:Ps. To mój trzeci z kolei sylwester kiedy nie wypiję ani łyka szampana 😂
My też zostajemy w domu. Netflix, jedzonko i piżama - plan idealny 😁Mikaaa92, Hermiona5, Madzixon lubią tę wiadomość
-
To ja Was zaskocze dziewczyny, nigdy nie pije, w Sylwestra czy nie w Sylwestra, wiec dla mnie akurat żadna odmiana. Ale sushi z surową rybą bym zjadła, nie powiem. Wiec jako zamiennik owoce morza, lecz obrobione termicznie
-
Hej dziewczyny! Bardzo Wam współczuję tych chorób! Oby jak najszybciej wszystko poszło. Mnie te infekcje przerażają dookoła, teściowa jest pielęgniarka w przychodni i mówi że jest pogrom 😔 Sama dzisiaj mam jakieś niewyraźnie gardło bo coś szczypie ale oby to było po zgadze bo rano mi strasznie podeszła do gardła 😐 sylwester w domu do mnie i di męża przyjeżdżają przyjaciele więc w 4 osoby - skromnie ale idealnie , jedzenie już zamówione ☺️🥳 jeszcze jutro mam wizytę 3 trymestru o 11:00 i jestem ciekawa czy mały się przemieścił i nie leży już poprzecznie i jeden mniej powód do CC... Tak kopie wszędzie że nie wiem gdzie jest bo mam wrażenie że wszędzie 😅Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
(leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
01.03.2022 2 IUI - ❌
(leki: Aromek + Ovitrelle)
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Leki : od 21 dc Estrofen💊
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Wychodowalam 13 pęcherzyków.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼 -
nick nieaktualnyHermiona tak tak biorę acard. Od początku ciąży brałam 75, a po prenatalnych już 150.
Jusia dobrze, że mówisz o tym że przy heparynie nie można i ibuprofenu. Choć ja i tak z tych panikujących i gdzieś kiedyś zakodowalam, że w ciąży bezpieczny jest tylko paracetamol więc nic innego bym pewnie nie brała, ale zawsze to dodatkowa wiedza. A tak z ciekawości heparynę przepisuje Ci lekarz na ryczałt, bezpłatnie czy pełnopłatne? Ja płacę 100% bo biorę profilaktycznie bez badań i czasami oddaje mi się odkupić taniej na ovu bo koszt miesięczny to 240zl.
U mnie mam wrażenie że przeziębienie trochę odpuściło, czuję się zdecydowanie lepiej niż wczoraj. Oby było już tylko lepiej. Ale jak zwykle coś musi być i położna dzwoniła rano, że przyszły wyniki badań i wyszedł mi jakiś grzybek więc ja dostałam leki dopochwowe,a mąż doustne. Ehh nigdy nie miałam problemu z takim czymś, mam nadzieję, że szybko przejdzie i że malutkiej nie zaszkodzi.
A sylwester u nas podobnie jak u Was. W domku, zrobię pizzę domową, szampan albo winko 0% i tv 🥳 a swoją drogą, w Biedronce kupię jakieś wino 0%? Ostatnio na urodziny kupilamobie szampana i nawet dobry był, ale teraz może bym winka spróbowała. Dodam, że lubię wytrawne 😁 -
Cześć dziewczyny!
Gusia, mnie zaskoczyłaś! 😜
Ja lubię dobre wino lub pare innych alkoholi. Z umiarem 😉
Z tym muszę jednak zaczekać jeszcze 2-3mc 😅
Ulaa, Madzixon
Powiedzenia!!!!
Niewidzialna,
Jak tam dzisiejsza wizyta?
Powiem wam, że pytanie o pranie w tym tygodniu… wywołało u mnie niepokój.
Zdałam sobie sprawę jak dużo mam jeszcze do zrobienia, kupienia.
Wzięłam się w garść i dzisiaj zamówiliśmy wózek i fotelik.
Zdecydowaliśmy się na Bugaboo Donkey. Mieszkam w turystycznym rejonie i tłocznej dzielnicy miasta. Nie wyobrażam sobie iść z córką za rękę a w drugiej pchać wózek z maluchem.
To by się może sprawdziło na krótkie przejścia, a ja jednak lubię spacerować.
Także przez około rok zamierzam używać wózka podwójnego (z opcja pojedynczego), co było dla mnie szczególnie ważne.
Elza, jak zobaczysz kogoś w Gdyni z takim samym wózkiem jak twój to bardzo duże prawdopodobieństwo, że trafiłaś na mnie 😜 Tylko ja wzięłam Stormy Blue.
Fotelik Maxi Cosi Coral 360.
Mieliśmy kupić fotelik od urodzenia do 4 roku życia. Ominąć łupinę.
Przekonała nas jednak wyjmowana wkładka.
PYTANIE,
Ktoś z naszej grupy kupował używanego Priama.
Za jaką cenę wystawić Priama 2.0 4w1 z fotelikiem Cloud Z? Kolor czarny, ale tapicerka premium (grubsza i z ładniejszym splotem). Rozstrzał cen na OLX ogromny! Chciałabym żeby cena była atrakcyjna, ale też nie wtopić i nie wystawić za tanio…Ulaa, Madzixon lubią tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Ja nie mam problemu z alkoholem w rozsądnych ilościach, mężowi totalnie nie bronię, ale moja mama pochodzi z rodziny alkoholowej i były chłopak, a potem narzeczony miał ojcach który tez za dużo pił i był uzależniony. Napatrzyłam się na te tragedie rodzinne i mam uraz, po prostu nie sięgam, jakoś tak na mnie to wpłynęło, ze jako nastolatka stroniłam, a teraz po tylu latach abstynencji to nie mam ochoty próbować, już przywykłam
Dziewczyny, ja wieczor nad toaletą i 🤮 Za słodka kolacja. Czułam, ze albo zemdleje, albo będę 🤮 od czekolady. Na szczęście druga opcja, ale totalnie nieprzyjemnapierwszy raz coś takiego mnie spotkało. Ale tez od rana nie czuje się najlepiej i dużo spałam w dzień, organizm chyba po prostu mi dziś coś świruje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2022, 20:37