Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie w Nowym Roku! 🎉 Wszystkiego co najlepsze😘
Byliśmy wczoraj w Bałtowie, młody super szczęśliwy bo były dinozaury🙂 ja jakoś przeżyłam tyle chodzenia ale zmęczona byłam ogromnie, a wieczorem przyszedł ten kolega ale na luzie posiedzieliśmy także nie było źle, tylko dla mnie trochę za długo. Młody pospał do 8.30 więc łaskawie😄chicaloca lubi tę wiadomość
-
Aniamania to super skończyliście rok. Takie wspólne wycieczki są ekstra
Ja w końcu dotrwałam do północy, ale tylko dlatego, że skonczyliśmy film chwilę przed i nie warto było iść spać, bo wiedzieliśmy, że zaraz i tak obudzą nas fajerwerki i syrena strażacka. Ale młoda spała niewzruszenie na szczęście. Mąż włączył jej tylko szumisia i nawet się nie wierciła. Pospała też nie najgorzej, bo do 7.40, wiec czuje sie całkiem wyspana. Nawet na chwilę usiadłam do pracy. A po południu wpadają na herbatę teściowie
Aniamania, chicaloca lubią tę wiadomość
-
Szczęśliwego Nowego Roku.
Niech przynosi tylko same pozytywne chwilę ♥️ W tym roku powitamy na świecie nasze dzieci, wiele zmian przed każdą z nas. Dużo sił, cierpliwości i miłości 🥰
Też siedzieliśmy przy serialu do północy. Fajerwerki widoczne były z naszej kanapy w salonie. Tak śmiesznie, wystarczyło głowę odwrócić w stronę okna. Dzieci położyliśmy spać normalnie.
Lidia dostała jedną dawkę Ebilfuminu i wstała zdrowa. Tzn może nie do końca, ale w nocy już nie zagoraczkowal, a jeszcze o 17.00 miała 39'. Trochę nosem ciąga, ale tak bez tragedii.
Trafiłam w punkt z lekiem.
Anegdotka... Zadzwoniłam na pogotowie i poprosiłam o receptę zdalnie. Powiedziałam że jestem farmaceuta, test mamy pozytywnym . A lekarz czy to dzieciom można... A potem czy jestem lekarzem 🤣
Więc lekarz zyskał nową wiedzę z pediatrii 😁 -
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku🎈✨
My posiedzieliśmy do 1, naszemu psu coś się poprzestawiało bo nigdy nie reagował na petardy a w nocy to było szaleństwo.
Jestem zmęczona jakbym trzy dni nie spała 😜
Za tydzień idziemy na wesele, nie wiem jak to ogarnę 😳 -
Konieczynka haha no to dobrze, że się podpytał - wszak to Ty się znasz na lekach najlepiej
Sama też wykonuję zawód medyczny i zawsze cieszy mnie współpraca między lekarzami i nie-lekarzami ☺
Andzelina obyś się dobrze czuła przed i na weseluja wczoraj cieszyłam się, że nigdzie z mężem nie wyszliśmy, bo krzyż mnie bolał wieczorem niemiłosiernie, aż go prosiłam żeby pomagał mi się dźwignąć z kanapy 😅
Wszystkiego najlepszego w nowym roku dziewczyny i szczęśliwych rozpakowań nam wszystkim życzę 🥰Mikaaa92 lubi tę wiadomość
-
Hermiona pewnie bym sobie odpuściła ale lekarz nie widzi przeciwskazań i to wesele mojej przyjaciółki, która była moją świadkową😁 śmiałam się, że będę choćbym miała się przykulać w kapciach 😜
Niestety jest coraz ciężej, mi dopiero teraz rośnie brzuch 😳Hermiona5 lubi tę wiadomość
-
Andzelina to najlepsze dopiero przed Tobą 😁😆 ja mam podobnie jak Hermiona
Pomyślności, radości i zdrowia Dziewczyny! ❤
My dzisiaj zalegamy na kanapie, mąż coś tam kaszle ale na razie bez tragedii, wczoraj dostałam jeszcze 2 kartony ciuszków od znajomej i szukam weny żeby to przejrzeć 😅Hermiona5 lubi tę wiadomość
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Cześć dziewczyny!
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku! 🥂
Życzę sobie, wam i naszym rodzinom dużo zdrówka!
Ktoś ostatnio pisał, że podczytuje styczniówki. Teraz przeczytałam parę ostatnich stron… Nie mogę uwierzyć, że jeszcze (edit: tylko) 2mc nam zostały!
😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2023, 19:08
Hermiona5 lubi tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
BoboBolek tak to ja pisałam 😉 no to się wydaje jeszcze takie odległe, ale te 2mc zlecą nam szybko 😁 od razu zaczęłam myśleć czego mi brakuje
Doświadczone mamuśki - do porodu miałyście koszulę rozpinaną po całej długości? Nadawała się później jeszcze do użytku? 😅 Nie wiem czy brać taką lepszą czy te lepsze zostawić później do karmienia.💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Tez podczytuje ale nadal nie wiedzę ze tak mało nam zostało 😂 jeszcze mam luz 🫣
Ja do porodu miałam ze szpitala, myśle ze się nie nadawała do niczego bo od razu po dostałam od nich kolejna i te pierwsze kilka godzin tez przechodziłam a raczej przeleżałam w tej szpitalnej, dopiero po pierwszym prysznicu założyłam sobie swoją
Ja miałam rozpinana po całości jedna na napy ale srednio ją lubie bo mam duży biust i wszystko mi bimbalo pod nią 😂 i dwie mam takie rozpinane na zamek jak do karmienia nosze je cały czas teraz i nadal są w dobrym stanie, ale zamówię sobie jeszcze z 2/3 sztuki żeby mieć nowe na szpital
https://allegro.pl/oferta/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-koronka-l-xl-9658586102Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2023, 19:36
Mikaaa92 lubi tę wiadomość
-
Ja tez rodziłam w szpitalnej koszuli. Potem na sali już się przebrałam w swoją. Ja mam do karmienia jedną na napy po całości i dwie na napy tylko głębszy dekolt. Obie wersje mi się sprawdziły, są z dr nap, wyglądają dobrze nadal, choć spałam w nich z 1,5 miesiąca po porodzie co noc w domu. Wiec teraz nie kupuje, tylko wezmę tamte
Mikaaa92 lubi tę wiadomość
-
Ja nie miałam do porodu typowo koszuli do porodu ani nawet do karmienia, tzn dało się ją tak odciągnąć ale było mi niewygodnie, nie wiem jakoś się nie doedukowałam w tym temacie. Ale też nie miałam kangurowania po porodzie, tylko mi dali malucha na brzuch na chwilę. Teraz chcę inaczej. Zastanawiam się czy taka nie rozpinana po całości tylko tak jak do karmienia da radę? A tą w której rodziłam normalnie uprałam i leży w szafie, z tego co słyszałam to one wcale tak od razu do śmieci nie są, szczególnie jak ciemne.
Ja przywiozłam ze strychu wszystkie ubranka mojego syna i próbuje je jakoś posegregować i zostawić dla małej te unisex, a typowo chłopięce oddać koleżance. Tylko mam problem bo nie wiem na ile chłopięce rzeczy będzie się dało założyć dziewczynce🫣
No i zacznę w tym tyg to pranie bo już mi się wszędzie walają te ubranka, chce to jakoś uporządkować.
Też mi się włącza trochę stres że to tylko dwa miesiące, chociaż juz mi ciężko z tym brzuchem i niedługo pewnie włączy się myślenie 'juz chce urodzić '😅 -
A ja wlasnie przy pierwszej corce zainwestowalam w koszule do porodu z granatovo, poza tym mialam jakies 3 tanie koszule do karmienia. I pamietam jak Polozne sie mnie pytaly co Ja sie tak wystroilam do porodu, czy mi nie szkoda takiej koszuli. A ja powiem Wam ze nie dosc, ze sie czulam super komforfowo (Ona z przodu jest odpinana z dwoch stron na magnesy wiec mozna szybko ja otworzyc i Zamboanga; tak wiec do kangurowania byla super), poza tym jest dosc dluga wiec to tez poprawialo moj komfort. Po porodzie wyprana w wysokiej temp, teraz bede w niej rodzic 3 raz. A tatme badziewne wywalilam bo ich nie znosilam, jakies z allegro, w ofole nie sprawdzily mi sie koszule z klasycznymi napami do karmienia albo z tymi dziwnymi dziurami bo w efekcie I tak spalam z cyckami na wierzchu. Dokupilam na black friday 2 koszule z granatovo (juz nie do porodu tylko zwykle) i teraz w ciazy spie w nich na zmiane. Ale wiadomo co kto lubi
ja cenie wygode I jakosc.
Mnie znowu nad ranem meczyly skurcze, nospa pomogla. Ale to juz kolejny raz, stresuje mnie to, jeszcze 7tyg zeby dziecko nie bylo wczesniakiem, bardzo chcialabym dotrwac. Wiem, ze Musze wiecej odpoczywac, ale jak dziewczyny chore to trudna sprawl, jeszcze caly ten Tydz zostaja w domu…
-
Ooo ja mam te koszule z linka Roksi, tylko na szerszych szelkach i również polecam. Bardzo fajne są.
https://allegro.pl/oferta/koszula-nocna-ciazowa-do-karmienia-zosia-12956861439?fromVariant=12956962976Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2023, 05:21
-
Aasha ja tez rodziłam w granatovo. Koszula swoje kosztuje, ale mam wrażenie, że jest nie do zdarcia. Jedyne co skiepscilam, to suszylam ją w suszarce i magnesy powychodziły. Miałam i mam tez z doktor nap. Lubię i kupię kolejna (z granatovo tez kupię). normalnie to wszystko można przecież uprać
w ciąży kupiłam jedna z dolce sono i szmata totalna. Nie polecam.
Zrobiłam wczoraj zamówienie w aptece plus pampy. wyszło mnie 500 zł(pampy 3 paczki po niecałe 50 szt/paczka premium care)
Znalazłam tez wózek na olx. Dziewczyna ma mi dać znać jutro, czy uda jej się go wysłać 😁 przy okazji chyba sprzedałam swoj wózek Thule, bo dziewczyna poprosiła, żebym go wysłała za pobraniem 😊😅mam nadzieje, że wszystkie transakcje dojdą do skutkutakze wczorajszy dzień, to dzień interesów
-
Dzięki za wasze opinie! Zobaczę sobie te koszule 😊
A my ostatecznie kupiliśmy tego Adamexa Reggio z OLX, był naprawdę zadbany, babeczka wszystko wyprała, dorzuciła dodatkowy materacyk, jesteśmy zadowoleni 👍
Teraz misja fotelik 😱💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Dzień dobry w ten wiosenny styczniowy poranek! 😅🌸
Ja siedzę na zaległej glukozie, jeszcze 30 min do ostatniego pobraniacieeeeezko Wam powiem 😅 oby tylko wyniki były ok.
Jak się czujecie? 🤗
Kto w tym tyg wizytuje? 😊 ja dopiero 10.01 i 12.01 III prenatalne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2023, 09:30
-
Dzień dobry! 😊
Ja miałam do porodu ubraną koszulę z dr Nap.
Z tej firmy mam dwie lub trzy… nie pamietam 🤦🏽♀️
Po wieczornym prysznicu na patologii ciąży nie wiedziałam, że będę rodzić godzinę później…
Ubrałabym inną.
Ta którą miałam ubraną była do połowy uda i była rozpinana tylko od góry.
Dobra do karmienia, do porodu wolałabym dłuższą i rozpinaną po całości albo chociaż do połowy brzucha…
Roksi,
Śniło mi się, że urodziłaś jako pierwsza… Córeczkę 😜
Weszłam na forum, a tu było wasze wspólne zdjęcie.
Mała była wsześniaczkiem, ale oddychała samodzielnie i normalnie mogłaś ją trzymać na sobie. Byłaś bardzo szczęśliwa!
Ja sie obudziłam spanikowana, że jestem zupełnie nieprzygotowana 😜
Nawet średniej walizki nie mam w domu😜 Pożyczyłam ostatnio babci na badania do szpitala.Roksi lubi tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Haha bobobolek uśmiechnęłam się na Twoja wiadomość 😅🫣 mi wszyscy wkładają chłopca do brzucha i sama już zaczelam czuc ze tak faktycznie jest, chociaż dziwnie mi z tym ze będę musiała nauczyc się jak to jest z inna płcią 😂🫣
No i właśnie od wczoraj ciagle myśle o tym żeby dziecko nie było znowu takie duże i żeby nie skonczylo się cc 😂 czytam te styczniowe to tez mnie przeraża wywoływanie..masakra jak 3/4 dni się męczysz przerzucają z porodówki na ginekologię a potem pewnie często kończy się cesarka 🫣 marzy mi się żeby samo się zaczęło i żebym jak najdłużej mogła być w domu, ale pewnie większość kobiet by tak chciało, a życie życiem 😂🫣 -
Hej dziewczyny, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 😊
Ja koszule też mam doctor nap a jedną biorę do karmienia taką zwykłą na ramiączkach z Sinsaya. Do szpitala brakuje mi jeszcze staników do karmienia.
To prawda, że zleci teraz szybko, pomyśleć, że za 2 miesiące zaczną się porody a za jakiś miesiąc już niektóre będą miały ciąże donoszone 😲 Ja już się nie mogę doczekać i cieszę się, że rodzimy na wiosnę, będzie można spacerować i wracać do formy 🤭 i może już nie będzie tych wirusów i chorób wszędzie.
Wizytę mam w przyszłym tygodniu w środę i wtedy też zastrzyk.
Dziewczyny, w jakiej temperaturze pierzecie ubranka? 30° wystarczy?Mikaaa92 lubi tę wiadomość