Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja pierwsza corke urodzilam w 38+2 (pojechalam do szpitala w 38+0 bo zaczelam plamic, okazalo sie ze to czop), zostawili mnie i sciagneli pessar, w nocy po sciagnieciu pessara odeszly mi wody I przez 8h cisza wiec rano podali oxy, dopiero Wtedy cos ruszylo I o 11 juz byla corka.
Za drugim razem myslalam ze wody mi sie sacza (bylam w domu juz bez pessara z 3 cm rozwarciem), ale okazalo sie ze to byla wydzielina. Ze to bylo 38+4 to mnie zostawili w szpitalu, urodzilam 39+4, zaczelo sie od leciutkich boli okresowych, ze w ogole nie myslalam ze to to, kolo 14:30 przybraly na intensywnosci wiec poszlam na ktg, ale nie zdazyli podlaczyx o 15 wody odeszly. Od tej pory bole mocne. Szybko zostalam z badania, 7cm, na porodowke. O 15:58 Młoda byla ma swiecie.
Takze teraz pewnie loteria, ale jak czasem mam bole okresowe to nie powiem mega mnie to stresuje, bo 2 porod tak sie zacZal i szybko poszlo. Dlatego wrocilam do nospy, mimo wszystko wole nospe niz wczesniaka. Chcialabym przewinac juz ten czas zeby byla przynajmniej polowa lutego 🙈
-
Aniamania,
Ja miałam zakładany 13 dni po terminie.
7 dni po lekarz kazał mi jechać. Zrobili KTG i odesłali do domu.
10 dni po miałam się stawić do szpitala ponownie, ale nie było dla mnie miejsca na patologii. Chcieli mnie wysłać gdzieś daleko od domu. Wolałam wrócić rano.
11 dni po przyjęli mnie do szpitala
13 dni po założyli balonik
14 dni po wypadł, ale zabrakło miejsca na porodówce
15 dni po urodziłam, 5 min po północy.⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Hej dziewczyny,
Ja wlasnie wracam z wizyty. Szyjka wyrazie sie skrocila w ostatnim czasie(a przeciez minelo tylko 11 dni! 😱), wiec nakaz wiecej lezenia i 0 seksu.
Musze przytrzymać moją mala krolewne chociaz do polowy lutego. Aktualnie 1,8kg(wiec przyrost masy tez idzie jak burza, świąteczny serniczek ewidentnie wszedł jak trzeba). Przewidywana masa na termin to okolo 3600-3800g. Niech rosnie zdrowo 🥰
Aniamania lubi tę wiadomość
14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
-
O matko, BoboBolek to się nachodziłaś w tej ciąży...
Część z nas pewnie nie dotrzyma do terminu a część będzie w marcu uskuteczniać metodę S: sex, sport, spacer,schody, sprzątanie, spicy food. 😂Mikaaa92, Zniechecona, Hermiona5 lubią tę wiadomość
-
Też jestem po trzecich prenatalnych i chyba będziemy bić rekordy wagowe, bo mamy 2100 g. Cukry nadal niewyregulowane i mam trzymać jeszcze batdziej restrykcyjną dietę, a miedniczki nerkowe znowu szersze niż były. Dostałam skierowanie na echo serca małego. Boję się chodzić na te wizyty...
Powiedzcie mi czy macie jakiś patent na umieszczenie przewijaka na komodzie o niestandardowym kształcie? Mam komodę taką bardzo starą z zaokrąglonymi krawędziamy blatu i twardy przewijak nie trzyma się na niej, a na oddzielny brak miejsca. Czy myślicie, że położenie takiego miękkiego na blacie z jakąś podkładką antypoślizgową sprawdzi się na początku? Jak mały wyrośniez dostawki, to wstawimy drewniane łóżeczko i wtedy już zamocuję tam przewijak ten drewniany.
Macie do polecenia jakieś kocyki niemowlęce? Czy warto inwestować w te droższe firmowe w małym rozmiarze 80x100, czy raczej kupić od razu wieķsze? -
Mika 0.5 cm w te 11 dni...
Dafney chyba bym probowala przymocowac ten drewniany przewijak na komodzie choćby z tyłu jakimś kątownikiem, bo takiego luznego obawialabym sie uzywac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2023, 21:44
14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
-
Aktualnie zostalo okolo 3.5 cm i tak jak mowisz, gina nie zaniepokoilo to, jaką ona ma dlugosc, bo jest absolutnie ok, tylko to dlaczego tak nagle i szybko się skróciła 😓
no a ja uczciwie przyznaje, ze dzis z okazji spokojnego utrzymania ciąży do nowego roku odrobinę mnie poniosło... 👩❤️💋👨🙈14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
-
Czy ktoś jeszcze nie śpi? Mam wrażenie że lepiej spałam z noworodkiem niz teraz w ciąży.
Dziś to już zupełnie hard core .
Wczorajsza noc też kiepska, w dzień byłam wykończona ale usnąć nie mogę.
Młody szaleje, brzuch mi roznosi, mam nadzieję że tak próbuje się odwrócić głową w dół, bo póki co wyraźnie czuje głowę pod żebrami , a nogami kopie mnie w krocze.
Do tego znowu hemoroidy się pojawiły. A jakby było mało to i zakażenie intymne. Na noc założyłam globulkę i czopek. Zrobiłam zastrzyk z insuliny i się poryczalam.
U mnie do ciąży donoszone jeszcze 5-6 tygodni, zależy na który termin patrząc. A ja mam myśli że mogłabym rodzic choćby zaraz. I wiem że muszę wytrzymać jeszcze do lutego, zacząć ogarniać wyprawkę, a może i pakować torbę do szpitala.
Za 5h muszę wstać, rano jestem umówiona. A w brzuchu impreza...
I mój brzuch na tym etapie jest już mega duży. -
Ja też nie mogę spać 🙈 tzn zasnę ale co godzinę się budzę bo mały szaleje a ja się tak pocę w 3 trymestrze że to szok, tylko klatka piersiowa mi się poci ale ze 3-4 razy w nocy się przebieram, muszę spytać lekarza czy to jest normalneStarania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
(leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
01.03.2022 2 IUI - ❌
(leki: Aromek + Ovitrelle)
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Leki : od 21 dc Estrofen💊
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Wychodowalam 13 pęcherzyków.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼 -
Przybijam piątkę, od 4 nie spie i teraz dopiero przestałam sie łudzić, że jeszcze zasnę... 🙄
Mój brzuch tez jest juz wielką piłką i coraz ciezej mi sie wszystko robi. Sapie nawet jak usiade na kanapie, do tego czuje sie jak słoń i mam takie obrzeki, ze nie widać już moich kostek.
Konieczynka wspolczuje zakazen, niestety jak to dziadostwo sie przypląta to lubi wracać z nienacka 😓14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
-
I ja dołączam do niewyspanych. Młodej idzie ostatnia trójka, ze 3 razy płakała w nocy. Doliczyć do tego moje pobudki na toaletę, czuje się, jakbym nie spała wcale 😅🤰 u mnie wg miesiączki skończony 30 tydzień, wg usg 31. Wiec tez już do donoszonej coraz bliżej 🥳 ostatnio po nocy tez mam obrzęki na dłoniach i spuchnięte kostki
Konieczynka co do infekcji, to ja przecież w swista szukałam apteki. Masakra. I tez mi nawróciły hemoroidy ostatnio. Na szczęście bezbolesne jeszcze są, ale już je leczę mimo wszystko -
Ja ostatnio bardzo dobrze śpię, chyba, że mąż mnie obudzi chrapaniem 🙈
Zwykle rano tak do 8.30 udaje się pospać, dzisiaj musiałam wstać przed swoim najmłodszym dzieckiem, bo starsi synowie mieli na 8 do szkoły 🥴
Och jak mi było smutno, że muszę wstawać o 7 kiedy wszyscy jeszcze śpią 🥺
Ale planuję pospać na drzemce z synkiem, chociaż spałam ciągiem 8 godzin 😃 -
Mi do donoszonej ciąży brakuje jeszcze trochę ponad 7 tygodni, ale chciałabym żeby malutka posiedziała sobie do terminu 🙏 o ile będzie jej tam w brzuchu dobrze. Bardzo bym chciała rodzić w szpitalu, który wybrałam, a jak będzie wcześniakiem lub dzieckiem hipotroficznym to niestety nie będę mogła tam urodzić 😔
-
Gusia_ wrote:
Konieczynka co do infekcji, to ja przecież w swista szukałam apteki. Masakra. I tez mi nawróciły hemoroidy ostatnio. Na szczęście bezbolesne jeszcze są, ale już je leczę mimo wszystko
Czym leczysz? Ja myślałam, że mnie ominie ale dziś chyba się odezwały.
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️ -
Siostra lekarka mi polecila procto glyvenol i witaminę c. Mówi, ze w ciąży jedynie tyle na tym etapie. Ale ta maść pomaga
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2023, 08:59
Jusia 82 lubi tę wiadomość
-
Ojej dziewczyny, wspolczuje wam tych nieprzespanych nocy. Mi sie spi super jesli jakies skurcze nie nachodza (po nospie jest spoko), ale I tak caly ten Tydz ostatecznie mamy pobudke o 4 na antybiotyk dla mlodej. Na szczescie wszyscy od razu zasypiamy. Zniechecona, lekarzem nie jestem ale wydaje mi sie, ze takie tempo skracania na tym etapie ciazy juz jest normalne. Ale odpoczynek nie zaszkodzi