Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej 🙂
Oo ja wczoraj byłam na paznokciach, ale zdjąć. Ło matko jak mnie teraz bolą! Najbardziej to mnie boli ciepła woda na nich. W sklepie musiałam poprosić obca kobietę żeby mi z portfela kartę wyjęła 🙈
Idę dziś na wizytę, zobaczyć jak się ma w brzuchu dziec, porszę chyba o sprawdzenie wagi.
Wczoraj nic a nic nie zrobiłam oprócz obiadu i rozebrania choinki. Dziś wstałam o 11, właśnie zjadłam śniadanie i ani się obejrzę a dzień mi się skończy, ale to nic. Niedługo dzień będę miała w dzień i w nocy, więc staram się nie mieć wyrzutów sumienia. -
Ja chyba tez jutro zdejme juz, ale chce zrobic regeneracje od razu, Chyba japonski. Mnie w sumie po zdjeciu nie bolaly nigdy, moze za mocno Ci Pani plytke spilowala?
Ja mam 14kg na plusie, start z 60. Bedzie 20 jak nic, ale w poprzednich ciążach tez tyle tyłam. I chudłam do tej samej wagi.
-
Czesc!
Ja po wizycie, córka padła to w końcu mogę coś napisać🫣
Dostałam glukometr i na razie mam mierzyć cukry naczczo i godzinę po jednym posiłku i obserwowac co mi wybija cukier, jeśli będą za wysokie to na następnej wizycie skierowanie do diabetologa, ale to już będzie 33 tydzien wiec tak trochę pozno moim zdaniem..No ale zobaczymy…z plusów dla mnie to ze na pewno nie będę rodzic po terminie jak poprzednio, gorzej ze może być tak ze jeśli się nic nie zacznie to wywołanie..nie wiadomo co lepsze 😣
U mnie 8 kg na plusie, ale ja mam już ponad 90 wiec raczej wskazane by było nic nie przytyć 😂
Wczoraj byłam ostatni raz zrobić sobie rzęsy i cały czas przysypiałam i chrapalam..masakra jakas ale nie byłam w stanie nad tym zapanować 😂 ciagle przepraszała te dziewczynę bo było mi wstyd 🤭
Paznokcie zdejmę dopiero w marcu pewnie…
Tez poluje na jakiś stanik, mam po córce jakiś z medeli ale podejrzewam ze może być za mała już miseczka 😂 z hm kiedys zamówiłam i przy moich olbrzymach to była porazka..a szkoda bo fajne się wydają 😓
Konieczynka nie wiem czy to była taka noc czy o co chodzi ale u nas był jakiś pogrom tak samo 😵💫 ja się położyłam przed 23 ale nie mogłam zasnąć w ogóle, na co córka obudziła się o 24 i ona wyspana…do 3 walczyliśmy z nią i mąż poszedł do salonu bo on o 5 biedny wstawał..ostyatecznie usnęła o 3:30 a ja gdzies koło 4, a ta o 7:30 wyspana..myślałam ze padne 😂 serio coraz bardziej nie wyobrażam sobie co to będzie z dwójka… -
Aasha nawet mi cienka warstwę zostawiła żeby nie pękły od razy bo bardzo cienkie są. Mnie zawsze bola po ściągnięciu. Zdjęłam teraz bo są ostre jak żyletki, chce żeby do marca były takie że nie zrobię dziecku krzywdy.
W 1 ciąży też startowałam z 60 kilo, przybralam 18. Urodziłam, wróciła waga a później zażarlam i 2 ciążę startowałam z 70. Zapominam się zważyć, przypomina mi się już po śniadaniu.
Dziewczyny marzy mi się remont kuchni i salonu. Ale z tymi cenami nawet nie ma co startować. Więc wkładam sobie do głowy, że poczekam aż dzieciaki lekko podrosną. Patrząc na meble i ściany po 1 córce to chyba bardziej się opłaca poczekać 🙈 Do dziś nie wiem gdzie się podziały wszystkie narożniki, które były przy listwach przypodłogowych i jakim cudem mała raczkując powyrywała listwy i narożniki oraz jak powstały te ubytki w ścianach na przejściu do salonu 🙈
I mam dodatkowe ,,ozdoby,, na podłodze w salonie po sylwestrze. Od zimnych ogni wypaliły się czarne kropki na podłodze. Także ten.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2023, 13:46
-
Ale mam dzisiaj humor😞 przepłakałam ze dwie godziny. Na pewno pogoda nie sprzyja, ciągle deszcz.
Zaszczepiłam się dziś na grypę. Chciałam na krztusiec ale lekarka preferowała tylko jedną szczepionkę jakby się coś działo. Miałam przeprawę bo bardzo ciężko było ją dostać w aptece na dziś. Zastanawiam się jak to wykombinować z krztuścem bo pewnie jeszcze trudniej będzie, może receptę jakoś dzień wcześniej 🤔
Ja startowałam z 64,5 więc sporo porównujac do Was, niestety mi się przytyło przed ciążą bo wcześniej dłuższy czas w okolicach 56 ważyłam i czułam się fajnie.
Właśnie najgorzej w hybrydzie na paznokciach nie lubię jej zdejmowania dlatego już się poddałam i nie robię w ogóle.
Po ostatnich dniach w domu z młodym mam ogromne obawy jak to będzie z dwójką. Dzień w dzień jest dramat i płacz przez pół dnia nie wiadomo o co, najczęściej np jest strasznie zmęczony ale nie chce iść spać na drzemkę, a nawet budzi się zmęczony. Ogólnie jest kochany ale ciągle jest jakiś dramat, dzisiaj już nie wyrobiłam psychicznie. Nie wiem jak to będzie za dwa miesiące 😞 no cóż, jutro też będzie dzień i oby lepszy. -
Aniamania,
Jak ja Ciebie rozumiem!
Młoda ma 2 lata i 4 miesiące, ciągle coś jej nie pasuje…
Płacz, awantura, dramaty kilka razy dziennie.
Ja już nie mam siły być animatorką przez 12h jak nie śpi, mężowi kończy się cierpliwość…
Nie wiem jak my przetrwamy z dwójką… Młoda idzie do przedszkola dopiero we wrześniu…
Ja startowałam z 48kg i mam już 12kg na plusie - 60,5kg
W pierwszej ciąży startowałam z 51kg i skończyłam bodajże na 65kg… czyli 14, teraz czuję że będzie więcej.
Tylko tym razem jestem dużo bardziej spuchnięta…Aniamania lubi tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
To widzę, że ta noc wielu nam dała w kość. Ja też przez pół nie spałam i teraz co chwilę jakaś drzemka.
Nie wiem na ile to prawda, ale przy pierwszej ciąży mniejsze te brzuszki. Ja to mam połowę tego co Ty Konieczynka. W poniedziałek mamy sesję ciążową a mam wrażenie że jeszcze bym mogła poczekać.
Ja paznokcie też dopiero w marcu planuję zdjąć. Dziwnie mi z tym będzie.
Aniamania- jutro będzie na pewno lepiej. Przytulam.
Luusia- zaglądasz może? Jak mała? Rośnie?Aniamania lubi tę wiadomość
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️ -
Powiem Wam, że moja mała tak dawała jazzu, że dlatego 2 będzie dopiero teraz. Wcześniej by mi siadła głowa i nerwy a nikomu to nie potrzebne. Poirytowana i krzyczącą matka... A jak znam siebie to tak by właśnie było. Dwa, że jak chodziła do zloba to tydzień w żłobie dwa w domu chora, jak poszła do przedszkola wcale nie było za bardzo widać, że dużo przechorowala w żłobku
-
Dziewczyny sciskam Was mocno, oby kazda kolejna noc byla tylko lepsza. Tak samo jutro bedzie lepszy dzien ❤️
Ja okolo +10/11kg, a startowalam z okolo 62/63kg, ale brzuch mam ogromny... Czuje sie doslownie jak slon, rece obrzekniete, kostek tez juz nie mam, ale juz niedlugo, czekam na mete tego maratonu 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2023, 15:25
Aniamania lubi tę wiadomość
14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
-
Ja nie ściągam hybryd do porodu 😃 nie lubię nieumalowanych paznokci, a do tej pory nikt nigdy mi nie zwrócił uwagi, że coś nie tak. Jedynie co to przed porodem nie kładę koloru tylko samą bazę (żeby warstwa była jak najcieńsza i przezroczysta).
Co do brzuszka to moja czwarta ciąża jak wiecie i mam najmniejszy brzuszek. Największy miałam w drugiej ciąży, a najmniej wtedy przytyłam 😂 także nie wiem jaki to ma związek 🙈
W pierwszej ciąży przytyłam 10kg (startowałam z 48kg). W drugiej 9kg (startowałam z 50kg). W trzeciej 14kg (startowałam z 50kg) i teraz póki co mam 16kg na plusie (startowałam z 49kg) 😂.
Czyli wychodzi na to, że najmniejszy brzuszek i najwięcej przytyłam w ciąży nr 4, a największy brzuszek i najmniej przytyłam w ciąży nr 2 😃 -
Ja niestety mam szeroka płytkę i krótkie wyglądają po prostu brzydko a z długimi przy maluchu nie dam rady. Ale jak tylko mała mi pozwoli to pójdę na kolorek 🙂 mam nadzieję, że wcześniej niż pierwsza, że po pół roku byłam w stanie iść do fryzjera.
Ulaa lubi tę wiadomość
-
To u mnie jest anomalia z brzuszkiem, wszyscy mówią, ze w poprzedniej ciąży na tym etapie miałam większy i sama tak uważam. Fakt, w tej szybciej się pojawił, ale na razie jakoś mi tak jeszcze lekko 😅 puchne natomiast tez już trochę wieczorem i rano mam ogromne kostki i opuchnięte palce od rak. Ale to schodzi, wiec się nie denerwuje
U mnie była waga 49 na starcie, a teraz jest koło 62
Nie stresuje mnie to jednak, mysle, ze schudnę po porodzie biegając za dwójką. Zwłaszcza, ze nasza prawie dwulatka tez ma czasami już takie histerie, ze dziś mąż już nie mógł i poszedł na godzinę sortować śmieci z własnej woli 😂 przypomniała jej się zepsuta zabawka, która wyrzuciliśmy ze 2 tygodnie temu, bo była niebezpieczna po utracie części. Co to był za płacz… Z dwójka będzie na pewno… CIEKAWIE 😅 a i tak uważam nasza starszą raczej za mało problemowe dziecko. Tak naprawdę męcząca jest głównie jak mamy gości, boi się i płacze nawet godzinę. Albo jak coś jej strzeli jak dziś 🤯
-
Ale wy dziewczyny jesteście drobinki
40 coś to ja ważyłam chyba w podstawówce 🙈 ale fakt wysoka jestem.
Ja tez kocham mieć hybrydę na paznokciach, ale na razie chce zdjąć bo nie wiem jak długo będę dała razy chodzić / będę mogła, a potem kiedy będę mogła pójść. Choć z pierwsza córka to poszłam 2 tyg po porodzie i na pazy i na rzesymąż był dzielny. Teraz już z rzęs zrezygnowałam jeszcze przed ciąża, bo mi się zmieniły upodobania (ogólnie bardzo lubiłam i uwazam ze to bardzo wygodne, ale po prostu jakoś mi się estetyka odmieniła).
Hahahaha Gusia sortowanie śmieci ❤️ Wierz lub nie, mój mąż tez to uwielbia robić, dziwnym trafem jak są największe afery między dziewczynkamiGusia_ lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny:) dołączam do teamu 'nic mi się nie chce' 🥴 totalny brak energii i ciągła senność. Do tego mdłości wróciły 😕
Za chwilę wybieram się na wizytę i zastrzyk, a za tydzień na USG 3 trymestru 😊
Dostałam w prezencie 6 pieluch muślinowych, 3 flanelowe i 4 tetrowe, myślicie że wystarczy na początek?
U mnie dziś 29+1 i prawie 11kg do przodu 🙈 brzuch nie jakiś wielki ale z dnia na dzień się powiększa, zwłaszcza po weekendach 😁
Miłego dnia!
-
dzień dobry
ja właśnie pije kawkę i jem cynamonke w kawiarni po badaniach krwi stwierdziłam ze jak już wstałam wcześniej to zdążę należy mi się odrobina relaksu
ja dziewczyny przytyłam 5kg a dziecko z tych większych, ciekawi mnie ile dobije do końca.
Paznokci u rak również nie robię natomiast u stop kocham hybrydę i z tego na pewno nie zrezygnuje
przyjaciółka namawia mnie na rzęsy na poród ale nie zdecyduje się bo na pewno nie wyleze tyle czasu…
zycze miłego dnia,
pozdrawiam
ps a w brzuchu dyskoteka od rana -
Aasha pocieszylas mnie z tym, ze Twój mąż w kryzysach tez lubi te śmieci 😂😂😂❤️ od razu człowiekowi raźniej hahaha
Twilight mysle, ze na początek Ci tyle pieluszek wystarczy, potem najwyżej sobie dokupisz jak dziecko będzie ulewac ewentualnie
A tak w ogóle dobrego dnia dziewczyny! Pozdrawiam nadal kichając i z bolem ucha. Ale szczęśliwie nie jest gorzej, wiec może skończy się tylko na przeziębieniu -
Hej dziewczyny ☺
Co do wagi to u mnie 6,5kg na plusieto chyba po części dlatego, że mam wrażenie że dno macicy jest bardzo wysoko i mam teraz mikroskopijny żołądek, bardzo szybko się najadam i to małymi porcjami, a czasami mam ochotę na więcej! 😅
Byłam dzisiaj na szczepieniu i całe szczęście sen się nie spełnił i szczepionkę wzięłam ze sobą! Za to zaspałam i jadłam mini śniadanie w samochodzie 🤣 dopiero teraz zabieram się za jedzenie. Przy okazji jeszcze pojechałam po wanienkę ze stelażem z drugiej ręki z grupy facebookowej i dzięki temu mamy prawie już wszystko! Zostały jakieś pojedyńcze "pierdółki" 😅
Dzisiaj wieczorem mamy też szkołę rodzenia i ciekawy temat - pierwsza pomoc z ratownikiem medycznym, więc nie mogę się doczekać!
Lucy to już prawie 2kg! Super 😍 ciekawe ile moja będzie ważyć za 2tygodnie