Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Jusia 82 wrote:No to Ci powiem, że mnie mocno zaskoczyłaś bo ja chciałam zamówić z dr nap, ale w wymiarach było podane że są długie i sięgały by mi chyba do połowy łydki
A wiesz jaki masz model?
Ja wczoraj kupiłam w etapie 2 rozpinane, ale jeszcze z jedna może by mi się przydała.
https://doctornap.com/pl/koszule-nocne-ciazowe/1305-7108-granatowa-koszulka-nocna-z-bawelny-organicznej.html#/1-rozmiar-m
Ja te moje chyba wypiorę i na mokro spróbuje trochę wyciągnąć 🤦🏽♀️
Może po suszeniu się skurczyły albo brzuch mam o tyle większy niż w pierwszej ciąży… sama nie wiem…Jusia 82 lubi tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
No nie wiem, dziwne BoboBolek z tymi koszulami. Ja mam od nich 3 i wszystkie lekko przed kolano były po porodzie. A ja tez mam 160 cm 🤯 tylko akurat na ciążowy brzuch nie nosiłam, to może faktycznie kwestia brzuszka…
-
A dziewczyny, te koszule, szlafroki też pierzecie w proszku czy kapsułkach dla dzieci (lovela np) czy normalnie?
Edit: dostałam kilka śpiochów takich bezrękawnikow ale odpinane są tylko na górze, kiedy i z czym to zakładać? Czy w ogóle nie zakładać bo ciężko założyć i pieluchę zmienić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2023, 15:58
-
Twilight wrote:
Ja wszystkie rzeczy i swoje i dzieci piorę w tym samym czyli kapsułki persil sensitive i płyn lenor sensitiveTwilight lubi tę wiadomość
-
A ja dziewczyny jestem w końcu w domku, oby jak najdłużej 🙏
Myślałam że zostanę obłożona lekami, a tak naprawdę mam brać to co do tej pory, luteina, magnez, ew.nospa.
Brzuch spinał mi się podczas jazdy autem... jeszcze Młoda się wierci strasznie.
Madzixon bierzesz Aspargin czy inny magnez, jaka dawka? Nie powiedzieli mi w sumie jak dawkować tą Nospę, a ja nie dopytałam 🙄 niby doraźnie tylko.
Ja zakupów ciąg dalszy, zamówiłam jakąś koszulę na Vinted, brakujące rzeczy w Gemini, zaraz domówię otulacz i kocyk. Wiem że powinnam teraz odpoczywać i nie denerwować się, ale jakoś moja głowa jest cała w nerwach, każdy intensywny ruch Malutkiej bądź ukłucie w brzuchu mnie stresują 😔
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Mikaa będzie dobrze, każdy dzień i będzie coraz bezpieczniej. Ja tez trochę się stresuje, ale pociesza mnie fakt ze next week kończę 32tc, potem oby do 35 i już będzie z górki. Ale wiadomo ze każdy chciałby donosić maluszka
Ja biorę Aspargin 3x2, luteinę mam pod język 4x1. Nospa doraźnie, zazwyczaj biorę na wieczór ale nie codziennie.
Ja tez dziś słuchajcie wstawiłam pierwsza pralkę z ciuszkamiwłaśnie się susza w suszarce. Czyli co, po suszarce już nie prasujecie? Pytam? Bo przy starszych dzieciach nie miałam suszarki.
-
Ja nie spie niestety od 2… Ale dlatego, ze młoda dostała wysokiej gorączki. Jeszcze mąż ma dziś zjazd na studiach… Pojechał z nią na nocną i świąteczna, bo się łapie za ucho poza katarem i kaszlem, wiec wole, żeby to sprawdzili od razu, zamiast się zastanawiać co zrobić jak męża cały dzień nie będzie, a ja w 8 miesiacu ciąży z nią nigdzie nie pojadę, bo przecież nie będę jej dźwigać na rękach z tą moją szyjką
-
Hej!
U nas nie ma spania od 6:30 standard…ale z chęcią bym pospala do 10 albo i dłużej 😂🫣
Co do koszul to mam podobna z dr nap z linku wyżej w rozmiarze L i spokojnie mam do kolan, ale ja mam niecały 170 cm wzrostu, wiec to może od tego zależy 🤔 ale ja srednio lubie te koszule bo jest taka luźna i wszystko w niej lata 😂
Bardziej wole takie dwie „zwykle” co mam z Allegro bo są bardziej dopasowane i nawet bez stanika utrzymują w miare mój biust w jednym miejscu 😂 dokupie jeszcze takie dwie żeby mieć swieze do szpitala
Współczuje Gusia oby to nic powaznego 😣 a mała nie miała grypy? Bo u dwóch znajomych co dzieci przechodziły grypę to od razu z zapaleniem ucha 🫣 -
O mamo, Gusia współczuje… z tymi dziećmi to ciagle coś
ja ostatecznie odezwałam się do pediatry, zaleciła 3x1 furagine i sok z żurawiny, po 2 tabletkach już jest o niebo lepiej. Dobrej soboty, u mnie dziś piękne słońce, chyba wybierzemy się na podworko niedługo.
-
Gusia współczuję choroby córeczki 🥺
Oby to nie było nic poważnego! 🙏
Ja dzisiaj pospalam do 9 ☺️
Nie chcę zapeszać, ale póki co głowa nie boli 💪 oby już tak zostało, bo czwarty dzień z bólem głowy i sama sobie ją odetnę chyba 😂 -
W ogóle coś mnie tknęło żeby sprawdzić receptę na szczepionkę na krztusiec, którą wystawiła mi moja rodzinna.. I dobrze, że to sprawdziłam, bo by mnie zaszczepili na menigokoki (szczepionka nazywa się bexsero), a nie na krztusiec (boostrix) 🤦♀️
I dopiero by była lipa, bo na menigokoki nie można szczepić w ciąży 🥴
W poniedziałek będę dzwonić do niej żeby wypisała mi poprawną receptę i pryz okazji poproszę o skierowania na badania krwi, moczu, toxo i HIV 😃 naciągnę ją, a co tam 🙈 w ramach rekompensaty -
Gusia, współczuję 😔
Ja nie spałam ale dlatego że mąż chrapał jak smok tej nocy, nie wiem co mu się stało..
Pisalyscie ostatnio o szpitalach, u mnie właśnie oddali porodówkę po remoncie, są sale jednoosobowe z łazienkami, muzykoterapia i aromaterapią. Wrzucę Wam linka
https://fb.watch/i29_d_tJWi/
Trochę mnie to pocieszyło przed porodem, im bliżej tym więcej o tym myślę. Nie znam tego bólu i nie wiem co mnie czeka ale może to i lepiej, żyć w błogiej nieświadomości 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2023, 10:03
-
Mikaa dobrze, że już w domku jesteś, to teraz leż i odpoczywaj do marca 🥰
Ja po suszarce nie będę prasować, bo nie znoszę prasowania 🙈 ewentualnie może na wyjścia będę prasować ciuszki, a po domu to wszystko jedno czy wygniecione :p
Gusia co powiedzieli u lekarza?
Ulaa, dobrze że jesteś czujna, pewnie w przychodni by się zorientowali, że to nie jest szczepionka na krztusiec, ale pieniądze w błoto byś wydała
Twilight fajnie, że trafisz na wyremontowane sale. U nas w mieście przedłuża się remont i niewiadomo czy oddadzą w lutym czy w marcu czy jeszcze później 🙈 a miała być nowa porodówka już w styczniu gotowa 😜 -
Mikaa miałam to samo, jak tylko mąż po mnie przyjechał i szliśmy do samochodu na parking a zaparkował praktycznie przy wyjściu to już mi brzuch stwardniał, jak jechaliśmy do domu to też musiałam trochę fotel położyć bo na siedząco aż mnie gniotło, więc rozumiem 😔 ja biorę magne b6 3x2 tabletki czyki 6 tabletek dziennie, mam jeszcze Duphaston 2x1 tabletka i ten Diphergan na noc na wyciszenie.
Za ile masz kontrolę?
Trzeba sobie przestawić w głowie że trzeba leżeć i odpoczywac, ale damy radę 💪🏻 najważniejsze że już w domu to też psychicznie dużo daje być u siebie ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2023, 11:33
Mikaaa92 lubi tę wiadomość
Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
(leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
01.03.2022 2 IUI - ❌
(leki: Aromek + Ovitrelle)
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Leki : od 21 dc Estrofen💊
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Wychodowalam 13 pęcherzyków.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼 -
Dzień dobry 😊 Mikaa, Madzixon będzie dobrze, oby jeszcze trochę wytrzymać ♥️
Na facebookowej grupie posypały się wcześniaki z marcowych terminów i trochę mnie to przeraża mimo, że u mnie bez problemów. Wczoraj byłam na wizycie u prowadzącego to tylko szyjka macicy mnie zastanawia bo miała 35 mm a ma 31mm jednak lekarz powiedział, że wydolna i wszystko dobrze
A dzisiaj leżę jeszcze w łóżku 😜 bo mąż w domu i korzystamy póki nie ma zobowiązań