X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe (2023) Mamusie
Odpowiedz

Marcowe (2023) Mamusie

Oceń ten wątek:
  • Twilight Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2023, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam te posty na FB, trochę mnie zmotywowały do skończenia wyprawki i rozpoczęcia prania 🙈

👧+🧑+👶+🐻‍❄️
    2023 - synek ❤️

preg.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2023, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa, dobrze ze sprawdziłas… co za lekarka :-/

Ja byłam w galerii po prezent dla córki koleżanki i w aptece, mam nadzieje, ze się nie przeforsowałam. Teraz już grzecznie leżę.

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Mikaaa92 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2023, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że nie jestem na wątku FB bo bym oszalała z czytania 🙈 Madzixon masz rację, głowan, astawienie i leżenie 💪

Madzixon lubi tę wiadomość

💗 Iga 👶 3540 g 54 cm

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2023, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Lekarz sprawdził uszy, na czym mi zależało i mówi, ze czyste. Wiec na razie leczymy objawowo, przeciwgorączkowy syrop, katar i gardło, bo czerwone. A jakby się pogarszało to w poniedziałek umówię ją do pediatry :) Ale gorączka wysoka jak syrop przestaje działać, bo 39 ponad miała o 10.00 :/ na szczęście wcześniej pospalab1,5 godziny po nocnych wojażach to ja tez się położyłam i jako tako leci. Nie wiek czy grypa, ja teraz z mężem byliśmy przeziębieni - u mnie katar i ucho, u męża podgorączkowy i zatoki. Prędzej z tej trójki grypa, rsv i COVID bym stawiała na covid. Jak mąż będzie wracał ze Szczecina wpadnie do apteki po drodze, może się uda kupić ten test. Ale u nas braki z dostępnością :/ żeby tylko z tego splywajacego kataru się nie rozwinęło nic więcej

Ulaa dobrze, ze sprawdziłas te receptę!

Ja żadnych grup na Facebooku nie czytam i widzę, ze zdrowo 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2023, 12:58

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Dzięki dziewczyny. Lekarz sprawdził uszy, na czym mi zależało i mówi, ze czyste. Wiec na razie leczymy objawowo, przeciwgorączkowy syrop, katar i gardło, bo czerwone. A jakby się pogarszało to w poniedziałek umówię ją do pediatry :) Ale gorączka wysoka jak syrop przestaje działać, bo 39 ponad miała o 10.00 :/ na szczęście wcześniej pospalab1,5 godziny po nocnych wojażach to ja tez się położyłam i jako tako leci. Nie wiem czy grypa, ja teraz z mężem byliśmy przeziębieni - u mnie katar i ucho, u męża podgorączkowy i zatoki. Miałam ze 3 lata temu grypa i to było u mnie totalnie gorszą choroba, a mysle, ze po prostu zaraziła się od nas… Prędzej z tej trójki grypa, rsv i COVID bym stawiała na covid, ale wiadomo, lekarzem nie jestem :D Jak mąż będzie wracał ze Szczecina wpadnie do apteki po drodze, może się uda kupić ten test. Ale u nas braki z dostępnością :/ żeby tylko z tego splywajacego kataru się nie rozwinęło nic więcej

Ulaa dobrze, ze sprawdziłas te receptę!

Ja żadnych grup na Facebooku nie czytam i widzę, ze zdrowo 😅

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2023, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie spałam tyle że do 2 w nocy. Młody w brzuchu tak się wierci, litości dla mnie nie ma. Te ruchy są tak intensywne i bolesne, dramat. Czytałam na lutowkach że któraś już tęskni za tymi ruchami w brzuchu🙃, chętnie dam komuś ponosić ten ciężar jeszcze miesiąc. Jestem wykończona, psychicznie chyba bardziej. Może z noworodkiem śpi się jednak więcej 🤔 Żebym się nie zdziwiła...

A jeszcze starszak ma jakieś humory. Co chwilę płacz i nie powie dlaczego. Obejrzał bajkę, po czym stwierdził że on wcale tej akurat oglądać nie chciał. A miał limit 1 na wieczór i wycie .
    Był u kolegi z klasy i grali w Xboxa przez 2h! Wrócił do domu, choć miał chęć jeszcze zostać, znowu płacz bo chce jeszcze grac.
    Dziś ma zaproszenie na urodziny kolegi i płacz bo jego ulubiona bluza jest brudna, a innej założyć nie chciał.
    Nie na moje nerwy. 🙈

Jeszcze mój ojciec mnie wku#$&, ale tak na maxa. Nakręcił sytuację, coś nam naobiecywal - wrrrr

Do tego ta anemia chyba odbiera mi siły na cokolwiek. Słońce świeci a ja najdalsza trasę, która robię to do toalety 🥴 nie muszę leżeć tak jak niektóre z Was, a nie dam rady nic innego. 🤯

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2023, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam pytanie co do ruchów?
    Czy zdarzyło się Wam takie jakby drganie rączki lub nóżki dziecka, albo tak jakby się całe wzdrygalo. Nie chodzi o czkawkę, Karcer też ja miewa - takie pulsujące podskakiwanie w brzuchu, zazwyczaj na dole bo jest głową w dół.
    Ale takie drgania kilkusekundowe?

I może głupie pytanie,ale czy slyszalyscie żeby ruchy dziecka spowodowały przedwczesne pęknięcie pęcherza płodowego ? Naprawdę tak się wierci że boje się że coś takiego może się wydarzyć, czy oszalałam już z tego zmęczenia?
    Bo te ruchy na pewno wpływają na skurcze macicy i takie stawianie się brzucha. Jak zaczyna kopać i się rozciągać , to od razu zaczynają się skurcze pojawiać 🙈

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2023, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka Zosia czasem tak zadrży też

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Hermiona5 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2023, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka u mnie jeszcze miesiąc temu takie drgania to była codzienność, teraz już rzadziej, ale też się zdarza ;) podobno to niedojrzałość układu nerwowego - normalna sprawa

Ja się wypisałam z tych grup na fb, bo miałam mnóstwo powiadomień stamtąd 🙈

age.png

👶 02.03.2023 💖 2600g bobasa 10/10pkt • 9cs 🍀 • 29.06 ⏸ • 24.10 345g • 02.11 480g • 30.11 750g • 19.12 1175g • 25.01 2050g • 15.02 2400g
  • BoboBolek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2023, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Konieczynka,
    Ja czuje takie drżenie, starsza w brzuchu tak samo robiła.

Ulaa,
    Co za akcja z tymi szczepionkami. Niefajnie!

Pomożecie proszę? Doradzicie?
    Dzisiaj mam 32+3
    W końcu czuje się dobrze. Nadeszła pora na szczepienie, pewnie w poniedziałek.
    Co zrobić… Grypę czy krztusiec?

⏰ PTP 09.03.2023
    💙 Chłopak!
    ❤️19.07.2022
    ⏸ 29.06.2022
    👧🏼 2020
  • Andzelina Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2023, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BoboBolek ja zrobiłabym krztusiec ale to też dlatego, że nie jestem zwolennikiem szczepień na grypę 😊

• Aniamania Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2023, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka zleciła najpierw grypę, krztusiec w drugiej kolejności.

Ja prasowałam ubranka wszystkie po suszarce, pewnie później już nie będę prasować 🤪 albo chociaż pieluszki tetrowe bo one nawet po suszarce dosyć pogniecione, zobaczę.
    U mnie też takie drgania chociaż już rzadziej, to chyba odpowiednik odruchów moro w brzuchu. Straszne były te odruchy niektóre.

Wczoraj miałam wizytę u urofizjo, podejrzewała że te bóle brzucha mogą być przez zbyt napięte wiezadła macicy ale tu było ok, więc chyba po prostu Malutka jest tak ułożona. Nakleiła mi tejpy i czuję poprawę także chyba częściej się będę u niej pojawiać😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2023, 18:21

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2023, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma szlafrok bambusowy z Dr Nap? Warto?

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2023, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙂

Ula mnie też tak głowa bolała niedawno. Przez 3 dni i minęło. Ale fakt, uciążliwe to było.
    Wracamy dziś do domu, M bym w delegacji i wywiózł mnie do rodziców. W tygodniu też zaczynam pranie. Ja będę prasowała. Od kiedy młoda przytargala owsiki prasuje jej nawet majtki. Ta higiena owsikowa była bardzo uciążliwa, więc wolę postać 10 minut dłużej przy prasowaniu niż codziennie prac pościel i parować podłogi 🙈

Ula, ale Cię tknęło... Kurcze, całe szczęście.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Hermiona5 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2023, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak Wam mija niedziela? ☺

U mnie pranie ubranek. Lucy przekonałaś mnie do prasowania 😅 wyprasuje chociaż po tym pierwszym praniu, bo jednak ubranka w większości mam z drugiej ręki, więc potraktuję je żelazkiem chociaż raz. I tak siedzę na łóżku, prasuję i oglądam Emily w Paryżu (zostały mi już tylko 3 odcinki 🙈).

Dzisiaj młoda o 6 zrobiła w brzuchu taką imprezę jak nigdy! Myślę, że się obróciła i jak dobrze czuję to powinna być teraz glówką w dół ☺

age.png

👶 02.03.2023 💖 2600g bobasa 10/10pkt • 9cs 🍀 • 29.06 ⏸ • 24.10 345g • 02.11 480g • 30.11 750g • 19.12 1175g • 25.01 2050g • 15.02 2400g
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2023, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zaczęłam trochę pakować torby, ale jeszcze paru rzeczy nie mam (staniki do karmienia, szlafrok), cześć się pierze.ale myśle ze w tydzień się ogarnę i będzie już wolna głowa :)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Roksi Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2023, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam wizytę na IP, zaczelam krwawić po stosunku, ale tyle tego było ze myślałam ze zejde na zawał 😣 podcieralam sie kilka razy a to sie nie kończyło…na szczęście wszystko ok i niby to tylko naczynko albo coś..ale już miałam przed oczami wizje cesarki na cito albo innych dziwnych rzeczy..a 2 dni wcześniej na usg wszystko ok 🫣 masakra mówię Wam😵‍💫

age.png
    23.03.2023 💙
    39+1 3950g | 35+6 3100g | 32+6 2200g | 29+1 1450 g | 24+6 860 g | 22+6 600 g | 21+1 400 g |12+6 👶🏻 6.5 cm | 9+0 👶🏻 2 cm | 6+2 ♥️ |17.07.22 ⏸
    👧🏻 24.04.21
  • Zniechecona Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2023, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roksi wspolczuje stresow! Najwazniejsze, ze z dzieckiem ok, ale pewnie co sie najedliscie nerwow to Wasze. Teraz odpoczynek i ochloniecie, bo przeciez jest dobrze 🥰

Ja nie ukrywam, ze mnie mega cisnie, libido mam pod sufitem i chyba nawet juz jestem nieznosna z powodu niezaspokojenia, ale trzymam sie jak moge 😓 jutro wizyta i licze na poprawe albo chociaz nie dalsze skracanie szyjki...

14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
  • Aniamania Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2023, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Roksi wyobrażam sobie ile stresu się najadłaś 😞 Szczęście, że dobrze się skończyło.
    Swoją drogą jakoś nie pomyślałam, że od seksu może się tak zadziać. U mnie ostatnio raczej brak ochoty, chyba dlatego że czuję się taka wielka 😅

Zniechęcona kciuki za wizytę 💚

Zniechecona lubi tę wiadomość

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2023, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roksi, wyobrażam sobie jakiego stresu najedliscie się z mężem :O ja czuje się mega wyposzczona, bo w tej ciąży niewiele użyłam jeśli chodzi o seksy, odliczam tygodnie do porodu i końca połogu hahaha :P

Zniechęcona, to jutro wizytujemy razem :) u mnie usg 3 trym.

A z rana dostane wyniki z egzaminu. Albo będę świętować, albo siadam do materiałów póki młodego nie ma na świecie i będę powtarzać w czerwcu 🙈 oby to pierwsze.

A moje dzieci w końcu po 3 tyg jutro do przedszkola! W końcu! Mam nadzieje, ze pochodzą bez chorób do ferii chociaż…

Zniechecona, Mikaaa92 lubią tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ