Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Mikaaa bierzesz prenatal uno i jeszcze osobno kwas foliowy? Ja mam jeszcze listek duo z poprzedniej ciąży i chyba go wykorzystam 🤔 na razie biore tylko folik (od 3/4 miesięcy) i wit D.
W ogóle jakie bierzecie witaminy ciazowe? W poprzedniej ciąży brałam właśnie ten prenatal a teraz poczytałam trochę u panatabletki i dobrze wypada PUERIA, ale to chyba mało popularne i bym musiała zamawiać 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2022, 11:35
-
Ja z zalecen lekarza: pregna start, magnez(mialam juz skurcze mniej lub bardziej dziwnych miesni!) i folik.
Probowalam zmienic pregne na mama dha premium+, ale nie dosc ze te tabletki sa duze(do tej pory moglabym brac nawet takie 3centymetrowe, a teraz same maluskie i ta Mama DHA na sama mysl powoduje mdlosci), to jeszcze trzeba brac dwie i w zwiazku z tym szybko przeprosilam pregne 😅😆14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
-
Tak, Prenatal Uno + kwas foliowy, aktualnie Folik bo został mi jeszcze z przeszłości Magnez biorę sama.
A może zadam dziwne pytanie, ale czego użycie do higieny intymnej? Mam wrażenie, że ani mój dotychczasowy płyn do kąpieli ani zwykłe mydło Dove mi nie służy... Pamiętam, że kiedyś robiłam podejście do Lactacydu, ale dostałam po nim zapalenia. A mam upławy i ewidentnie widzę, że potrzebuję czegoś na wyrównanie ph. Doradźcie💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Do higieny intymnej podobno najlepsza jest sama woda, a te wszystkie płyny tylko zaburzają naturalną florę bakteryjną, od kiedy odstawiłam płyny nie miałam żadnej infekcji, a wcześniej często się zdarzały...
Plus wietrzenie krocza, czyli spanie bez majtekMikaaa92 lubi tę wiadomość
-
Oj tak to racja, jako nastolatka ciagle miałam infekcje i zapalenie pecherza. Kupowałam z polecenia ginekologa zel w aptece, kiedys mi się skończył i nie kupiłam nowego opakowania i od tamtego czasu spokój 🙈
-
Hermiona mam takie samo podejście, żadnych płynów do higieny intymnej, bo to tylko strata kasy.
Co do witamin to ja tez biorę na razie Prenatal Uno +magnez i czasem łyknę DHA -
Hermiona, miałam tak samo jak używałam żel to ciagle infekcje, jak odstawiłam to mam spokój i odpukać nie pamietam kiedy miałam
Co do witamin póki co biorę tylko folik
Nie wiem jak u Was ale u mnie dzisiaj 38 stopni, ledwo żyje, ciagle kręci mi się w głowie 🤦♀️ -
Ja używam płynu mucovagin, został mi jeszcze po porodzie i póki się nie skończy to będę go używała 😃
Tylko, że ja dosłownie małą kropeleczkę używam, jak pół ziarnka grochu.
Co do witamin to w każdej ciąży brałam pregne. Teraz też. Dodatkowo wit D jeszcze, bo mam niedobór pewnie jak większość społeczeństwa 🙈
Nad morzem dzisiaj 33st. Idziemy na plażę, ale dopiero koło 17, bo teraz za gorąco -
Ja uzywam plynu lactacyd plus, ale rozcienczam go 50/50 z woda juz w pojemniku i stosuje na prawde niewielka ilosc. Kiedys jeden z ginekologow mi powiedzial, ze najgorsze plyny to ziaja i bialy jelen i u mnie sie sprawdzilo, po kilku dniach z ziaja byla grzybica i wlasnie z tym do niego przyszlam, a on od razu zgadl czego uzywalam...14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
-
Natt u nas wczoraj było 38 a w nocy spadło jedynie do 24 wiec masakra. Dziś 32 to trochę lepiej
Właśnie wróciłam od dentysty, byłam na przeglądzie. Na szczęście bez próchnicy 👌 -
Witam się i ja! Dziś dzień wizyty! Trzymajcie proszę kciuki za naszą fasolkę🙏🏻 Tradycyjnie się stresuje i same czarne myśli mi chodzą po głowie 🤦🏻♀️ Co do witamin to ja biorę Mama Dha, metylowany kwas foliowy i magnez. No i tego dupka łykam 2 razy dziennie, chyba tez profilaktycznie, bo między kolejnymi badaniami miałam widoczny spadek🤷🏻♀️
Roksi, Kolaa94, Zniechecona lubią tę wiadomość
starania o pierwsze 👶🏻 od 07.2020
czerwcowy cud!!!❤️🍀po 2 długich latach…
27.06.2022 ⏸ 12 dpo
27.06.2022 beta 58,3, prog 50,5🤞
29.06.2022 beta 157🤞
04.07.2022 beta 1116, prog 32,30🤞 -
Hej. Ja poki co biore folik i dupha. Jak w sobote sie okaze, ze tam ktos mieszka, to rusze z pueria pewnie.
Ja nic nie uzywam do higieny, bo mnie one,, szczypia,,. A uplawy mialam zawsze i z tym nic nie zrobie.,, taki moj urok,,
Dziewczyny kciuki za wizyty!
-
Poza tym biedronk@ widzę, że podobne historie mamy - dwuletnie starania, dzisiaj wizyta i czarne myśli 🙈 ale wierzę, że będzie dobrze i tak jak Didi pięknie napisała dzisiaj zobaczymy nasze cuda ❤️
biedronk@ lubi tę wiadomość
Starania od czerwiec 2020 o pierwsze 👶
👩 28 lat
29.06 ⏸️
30.06 beta 141
4.07 beta 775
21.07 mamy ❤️ 6+6
3.08 kolejna wizyta 🙏
🧔 29 lat
WZJG
💊 Pregna start
👩❤️👨+😺 -
Kciuki🤞🏼
Płyn do higieny intymnej: nie używam, woda najlepsza. W życiu miałam dwie infekcje. Pierwsza jak zaczęłam używać płynu właśnie.
Suplementy: Pueria i witamina D. Wcześniej OmegaMed Optima Start, ale nie mieli w aptece.
Dlaczego bierzecie kwas foliowy dodatkowo? Też powinnam o to zapytać lekarza?⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020