Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się po wizycie 😊
34tc Bejbi waży około 2300g i lekarz mówi, że dużo więc znowu nie wiem czego się spodziewać 😊 kolejna wizyta za 2 tygodnie i z dobrych wiadomości jeżeli dziecko nie będzie mega duże to będę mogła rodzić w szpitalu niższej referncyjności pomimo cukrzycy ciążowej
Cieszy mnie to bo ten szpital ma bardzo dobre opinie i mój lekarz prowadzący tam pracuje
Puchną mi nogi ale niby nie ma się czym przejmować, mam dużo chodzić i leżeć jak najmniej siedzieć. Dodatkowo męczy mnie zgaga w nocy 😱Mikaaa92, Twilight, Aniamania, Zniechecona, Roksi, Jusia 82 lubią tę wiadomość
-
Andzelina wrote:34tc Bejbi waży około 2300g i lekarz mówi, że dużo więc znowu nie wiem czego się spodziewać 😊
Andzelina lubi tę wiadomość
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Czesc dziewczyny! Widać już ze ostatnia prosta za nami, ciekawe która następna 😁
Ja dziś miałam wizytę położnej, zrobiła mi ktg No ale nic się nie dzieje, omowilysmy plan porodu i tyle. Teraz będzie przychodziła raz w tyg robic ktg i w drugiej połowie marca zaczynam sama działać nad wykurzeniem bobasa 🫣 bardzo liczę ze urodzę do tego 39+0 żeby nie isc na te indukcję..z drugiej 37+ lub 38+ wydaje mi się tak wczesnie…wiem ze dziecko już wtedy sobie poradzi, ale jakiś taki stres czy nie za wcześnie 🫣 -
No to powiem wam ze niezłego szoku doznałam. Dopiero wam pisałam jak mi wymierzono wagę w szpitalu kilka dni temu. Tylko ze pomiary robiła jakaś młoda lekarka, jeszcze bez specjalizacji. Dziś moja (z certyfikatem FMF) wymierzyła młodego na 2800/2900. Mówi ze rozwarcia za bardzo nie ma, może na palec (przy pessarze to ciężko określić), jestem umówiona na 01.03 na zdjęcie i mam od razu już jechać na szpital do przyjęcia. Brzmi jak dobry plan
Tyśka , Roksi, Mikaaa92, Konieczynka, Aniamania, Ulaa, Andzelina, Zniechecona, BoboBolek lubią tę wiadomość
-
Aasha wrote:No to powiem wam ze niezłego szoku doznałam. Dopiero wam pisałam jak mi wymierzono wagę w szpitalu kilka dni temu. Tylko ze pomiary robiła jakaś młoda lekarka, jeszcze bez specjalizacji. Dziś moja (z certyfikatem FMF) wymierzyła młodego na 2800/2900. Mówi ze rozwarcia za bardzo nie ma, może na palec (przy pessarze to ciężko określić), jestem umówiona na 01.03 na zdjęcie i mam od razu już jechać na szpital do przyjęcia. Brzmi jak dobry plan
To może razem będziemy rodzić, bo ja mam się stawić 2.03 do szpitala 💪Zniechecona, Aasha lubią tę wiadomość
-
Andżelina,
Masz na myśli Malbork czy Olsztyn? Słyszałam o obu pozytywne opinie 😊
Jeśli jednak będziesz musiała jechać do 3ref to który szpital wybrałaś?
Roksi,
Ja mam nadzieję urodzić między na 38+1 a 39+2. Dlaczego wydaje Ci się, że to wcześnie? Chyba już wszystkie zdrowe dzieci radzą dobie same wtedy?
Ja już mam tak dosyć, że dni odliczam do tego 38+1. Jakbym była pewna, że wtedy urodzę 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2023, 17:06
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Mi się wydaje ze po 38 to już dobry termin ja urodziłam starsza córeczkę 38+2 i rozwija się super. Wyszłyśmy ze szpitala po 3 dniach, cały czas była przy mnie, od początku kp. Trochę ulewala do 6mz, ale była super spokojnym niemowlakiem i nie miała kolek. Młodsza urodzona 39+4, tez 3 dni w szpitalu, zdrowa, kp, bez ulewania ale za to mega kolki do 3mz. Także teraz oby jakoś donosić do tego 38+0 i niech się dzieje co chce, będę już w szpitalu i będę się czuć bezpiecznie 18 dni, odliczam. Pociesza mnie fakt ze ten pessar w miarę siedzi, nie ma rozwarcia, wiec jeśli tylko skurcze mnie nie zaskoczą, to powinnam donosić do tego 1.03. Ale tu się lada moment będzie działo!!!
-
Jejku ale dzisiaj źle się czuję.. Mała uciska mi na żołądek, jestem głodna więc jem, zjem parę kęsów i jest mi niedobrze 😐
W dodatku Julek dzisiaj maruda na maxa. Nic a nic nie mogę poleżeć, bo sam się nie pobawi, mąż w pracy, na szczęście starszaki pojechały do babci więc o tyle dobrze..
Ale mam dosyć dziejszego dnia. Po nieprzespanej nocy. Nasza kotka zwariowała i od 5 rano właziła nam do sypialni i cudowała, oczywiście obudziła mnie i już zasnąć nie mogłam 😭 -
Nie No ja myśle ze 38+ to już jest mega bezpieczny czas, moja ginekolog mówiła ze nawet od 37+0 mogę zacząć już naturalne sposoby. Ale nie wiem czy to taki jakiś strach przez to ze jedno dziecko już w domu? Z jednej strony nie chce isc na wywołanie bo po pierwsze nie wiadomo czy się uda, poza tym to tez zawsze dłuższy pobyt w szpitalu…ale z drugiej jakbym poszła w danym terminie to już będę wiedziała ze od tego i tego dnia musze mieć opiekę dla corki(mąż ma swoją działalność i tez to jest tak ze niby wolne ma kiedy chce, ale czasami tez musi gdzieś jechac, załatwiać itp). A jak zaczne „wywoływanie” w domu to czuje jakiś taki stres, ze wody odejdą a mąż będzie w pracy, albo zacznie się w nocy i ktoś będzie musiała przyjechać do corki itp itd
Wiem ze tego nie da się przewidzieć i urodzić trzeba, ale przy pierwszym dziecku nie ma się takich myśli, po prostu zaczyna się i nie trzeba się niczym przejmować 😁🫣 -
Drogie przyszłe Mamy,
zwracam się z wielką prośbą o wypełnienie ankiety do mojej pracy magisterskiej pt. „Ocena stosowanej suplementacji diety oraz leków bez recepty przez kobiety w ciąży”: https://forms.office.com/r/8L17vnTf0L
Ankieta jest skierowana do kobiet w ciąży, jest w pełni anonimowa i posłuży jedynie do celów naukowych.
Z góry dziękuję za poświęcony czas i pomoc ❤️
-
Dziewczyny takie pytanie ewidentnie zaczął mi się brzuch obniżać (dzisiaj 35+0)bo już nie odciskają mi się biustonosze i moja teściowa która mnie nie widziała 2 tygodnie też dzisiaj mi mówi że mam drzuch niżej i od wczoraj mam takie dziwne uczucie w nadbrzuszu dosłownie na środku pod biustem taki obszar 5x5 cm takie trochę ciągnięcie, trochę swędzenie ale idzie zwariować z tym uczuciem. Nie ma obrzęku nic na skórze nie wyskoczyło, czy to możliwe że jakiś mięsień mógł się jakoś naciągnąć przy opuszczaniu brzucha 🤔? Jestem leżącą tyle że we wtorek miałam kontrolę u ginekologa a w środę byłam na szczepieniu na krztusiec tak nic nie robie tylko leżę i siedzę i odpoczywam... Któraś z was tak ma lub miała?Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
(leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
01.03.2022 2 IUI - ❌
(leki: Aromek + Ovitrelle)
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Leki : od 21 dc Estrofen💊
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Wychodowalam 13 pęcherzyków.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼 -
Aasha ja rodziłam 41+1 i młoda kolki takie, że po 7 godzin dziennie ciągiem się darła, ulewala dużo i długo.
Zaraz zaczniemy tu sobie narzekać. Końcówki jednak ciężkie. Wszystko boli, spać nie można, człowiek siedzi jak na szpilkach bo w każdej chwili może zacząć coś się dziać. Dobrze mieć gdzie sobie ulac tam gdzie cię rozumieją.
Ja też rodziłam w Olsztynie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2023, 08:00
Ulaa lubi tę wiadomość
-
Madzixon mój brzuch też się obniżył widocznie, ostatnio pisałam tutaj, że mąż to zauważył, a wczoraj po kąpieli jak nie mogłam wysmarować nóg balsamem już sama zauważyłam. Czuję też znajome mi już napieranie na pochwę, taki ucisk główki dziecka.
Teraz zamierzam oszczędzać się jeszcze bardziej żeby wytrzymać do 2.03, bo mam zaklepane miejsce w szpitalu na wtedy, a jak zacznie się wcześniej to niekoniecznie będzie coś wolnego dla mnie w szpitalu w którym chcę rodzić -
Ja nie wiem od czego to zalezy, ale u mnie wlasnie odwrotnie. Wiadomo, nadal wygladam jak slon i czuje sie jak slon, ale przez to obnizenie brzucha(jakos kilka dni temu) czuje, ze wstapila we mnie jakas nowa energia. Czuje sie bardziej sprawna, nawet jak cos mi spada to latwiej sie schylam itd. Niestety w zwiazku z tym krocze boli bardziej i mam takie uczucie, ze zaraz mi mała wypadnie dołem, ale poza tym jest w miare ok.
Oficjalnie moge tez juz to powiedziec - donosilam ciaze 🥳 10 dni do cc, zaczynam odliczac 😆Mikaaa92, Hermiona5, Aniamania, Madzixon, Kaczka, Niewidzialnaa, Luusia, Ulaa, Jusia 82 lubią tę wiadomość
14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝