Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny!
Roksi,
Też się stresuje jak to będzie z opieką nad córką.
Tylko ja jestem przekonana, że wolę zacząć rodzić w domu.
Jedna babcia mieszka blisko nas. Druga pracuje blisko. I są jeszcze zawsze znajomi.
W przypadku SN zostaje się na 2-3 noce w szpitalu.
Ostatnio, mając indukcję spędziłam w szpitalu 6 nocy.
Nigdy nie zostawiłam córki u kogoś na dłużej niż jeden dzień. Nawet na noc jeszcze nigdy nigdzie nie była beze mnie.
Eh 🙁 Stresik.
Co do brzucha. Mój jest nisko, wszyscy mi to mówią.
Tylko on od początku rośnie bardzo nisko…
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Mi się wydaje, ze się nie obniżył jeszcze. Zgaga nadal meczy.
BoboBolek, rozumiem Cię. Choć ja już tych stresów nie mam, od kiedy młoda skończyła 2 lata wyjezdzalam już pare razy z pracy na kilka dni, w szpitalu tez ostatnio byłam 3 i 6 dni i nikt nie zginął wiadomo, jest tęsknota, ale do ogarnięcia. Z tym ze moje dziewcyzny to już starszaki są. Czuje się jakoś spokojniejsza jak już jest ustalony plan działania. Wiadomo, ze może się to wykrzaczyc, ale wole być myśli ze maluch posiedzi jeszcze do tego 1.03 w brzuchu
-
Spojrzałam na Twój brzuch i wiecie co? Nie pokazała mi się linia Negra w tej ciąży.
U nas córka pójdzie do sąsiadów jak się coś nagle zacznie. A w tygodniu będzie chodziła do przedszkola. (Chyba, że będzie jakiś wirus to nie) Nocki będzie spędzała w domu z tatą. -
Ja córkę już zostawiam z moja mama na noc czasami, wiec z tym problemu nie będzie. Bardziej ten stres ze odejdą mi wody przy niej albo jakieś mocne skurcze i biedna się wystraszy 🫣 ale to prawda lepiej żeby zaczęło się samo w domu😊
Aasha zgrabny brzuszek masz 😊 ja mam chyba dosyć wysoko ale z córka tez tak miałam taka wielka piłkę lekarska przed sobą 😆tylko teraz mam z 10 kg więcej niż z córka bo startowałam z większa waga, ale chyba mniej przytyłam..wiec w moim przypadku dobrze 😆
Lucy u mnie tez nie ma lina negra! A z corka miałam szybko i utrzymywala mi się długo na pewno dobre pół roku po porodzie..ciekawe od czego to zależy 🫣
-
Aasha,
Według mnie nie opadł.
Ja nie widzę pępka stojąc normalnie. Muszę się nachylić albo usiąść odpowiednio.
Porównałam sobie właśnie brzuch teraz do zdjęć z 2020.
Teraz mam ogromny brzuch względem pierwszej ciąży. I dużoooo niżej niż wtedy na 2,5 tygodnia przed porodem 🤷🏽♀️
Tylko tak jak mówię. Od początku wydaje mi się, że jakoś nisko ten brzuch u mnie wypada tym razem.
Przypuszczam, że gdyby moja mała była chociaż te pół roku/ rok starsza to bym się tak nie martwiła.
Dni w ogóle nie są moim zmartwieniem.
Tylko zasypianie i noce.⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Dziewczyny patrze tak na Wasze zgrabne brzuszki i my z Konieczynką chyba mamy nieco inną rzeczywistość ze swoimi piłkami na 120 cm obwodu 😅
Ale brzuszki brzuszkami, grunt zeby dzieciaczki nam rosły zdrowo ❤️Konieczynka, Mikaaa92 lubią tę wiadomość
14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
-
Piękne macie brzuszki ❤ ja już może mojego obecnego negliżu nie będę wstawiać 🤣 ale pokażę Wam jedno zdjęcie z mojej sesji ciążowej robionej w 29tc. bo w końcu je dostałam!
Konieczynka, Aasha, Zniechecona, Kaczka, Madzixon, Hermiona5, Roksi, Andzelina, Aniamania, Jusia 82 lubią tę wiadomość
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Zniechęcona dokładnie 🫣 ja mam wrażenie że w moim brzuchu to powinny być trojaczki, albo przynajmniej bliźniaki.
Kręgosłup już daje o sobie znać, ogólnie jak słoń się czuje.
W nocy obudził mnie skurcz, taki dosc mocny, po 10min był kolejny, ale poszłam do WC i przeszło. Ale obudziłam się z myślą że dopiero 1.20 , jestem niewyspana, nie rodzę 🤣 no takie mam myśli jak jestem nieprzytomna
A już bym chciała rodzic i mieć to za sobą, a jednocześnie strasznie się boje jaki scenariusz przyniesie los.
To trochę jest tak, że póki ciąża nie jest donoszona to człowiek obawia się że będzie wczesniak, a jak tylko stuknie 37+0 masz wrażenie jakbyś siedziała na tykającej bombie zegarowej. Nie wiesz kiedy eksplozja, poza tym że kiedyś nastąpi.
U Was te brzuszki takie fajne, sprytne. Ja na swój patrzeć nie mogę. Do tego cały w rozstepach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2023, 11:21
-
Konieczynka moj tez... Rozstepy + prawie 120 cm, nie zartuje 🙈 i zeby nie bylo, ze przytylam z 30 kg, na liczniku +11, wiec nie tak zle, ale ten brzuch... No coz, blizny milosci juz ze mną zostaną😆
Mika piekne foto!!! 🥰❤️
Kaczka, Mikaaa92 lubią tę wiadomość
14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
-
Jednak nie mogę teraz rodzić. Córka zagoraczkowala, tego mi teraz brakuje 😭
Już rano mówiła że jest taka zmęczona że musi odpocząć. Usnęła na drzemkę, co już jej się nie zdarza. I 38,5'
A ja miałam zamiar już się rozpakowywać 😅 -
Mój brzuszek nie jest duży, nie wiem ile ma w obwodzie, no ale niunia w środku też nie jest wielkoludem 😂 śmiem twierdzić, że mam najmniejszy brzuch teraz z każdej mojej ciąży 🙈
Jak będę miała chwilę to cyknę zdjęcie, ale w sumie nie mam innego do porównania więc nie będzie do czego się odnieść jeśli chodzi o obniżenie -
Konieczynka, o nie… zdrowka dla córki, oby szybko przeszło i nikt się nie zaraził. Moje dziewczyny zostawiliśmy w Donu od środy przez katar i na szczęście zdusilismy w zarodku. Już jest git. I zostają już do końca marca gdzieś.
My dzis mieliśmy gości, nawet zrobiłam sernik z dziewczynkami. Już coraz mniej sie obawiam, im bliżej donoszonej (jeszcze 10 dni), ale tez nie szaleje. Chciałbym jednak wytrzymać do tego 1.03.
Ja zamówiłam dzis prześcieradełka do dostawki (jakoś mi to wypadło z głowy:D) i chyba mam wszystko. Jeszcze dywan piankowy będzie potrzebny, ale to już jak bobasa będziemy klasc na podłodze, wiec po 1mz także na spokojnie.
-
Sansiviera nie wiem czy nas podczytujesz jeszcze, ale ja z ciekawości weszłam do Was na lutowkibi historia Twojego porodu pokazała, ze w porodach nic nie można przewidzieć hahaha, można tylko mieć nadzieje ze pójdzie tak jak sobie planujemy
Dla dziewczyn które nie zaglądają na inne wątki - Sansi dzień przed porodem była na wizycie, szyjka zamknięta, ktg cisza, a na drugi dzień po 8 rano już dziecko było na świecie. Także może być dynamicznie ale wiadomo, ta dynamika się zwiększa im bliżej terminu porodu.
-
No i to jest przykład na to, że nie znamy dnia ani godziny 🙈
Ja dzisiaj rano byłam u fizjo, ponapinana jestem baaardzo, a potem jeszcze na pobraniu krwi. W południe wpadli też do nas moi rodzice z wałówką ❤ szkoda tylko, że tak szybko musieli jechać. Teraz słyszę że sąsiedzi mają jakąś imprezkę u siebie i tak sobie marzę o pójściu gdzieś, o spotkaniu ze znajomymi, o wyjściu do kina 🙄 dłuży mi się ta końcówka coś.Konieczynka lubi tę wiadomość
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Wrzucam na chwilę zdjęcie mojego brzuszka 😃
Mały, ale cieszy 💪
I uciekam spać, bo młody coś budzi się często jak nigdy.. Śpi mi tylko na rękach, a ja nie mam siły go nosić także zabrałam go do nas do sypialni i śpimy dzisiaj razem 🤷♀️
Dobrej nocy dziewczyny!Andzelina, Kaczka, Zniechecona, Aniamania, Roksi, Mikaaa92, Jusia 82, Luusia lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry! Ja dzisiaj świętuję 31 urodziny 🎂
Moje dziecko aż pospało do 7.30, wow.
Wczoraj byliśmy na obiedzie i odwiedziła mnie koleżanka z innego miasta więc całkiem miły dzień, tylko często twardniał mi brzuch. Dzisiaj rodzina przychodzi na 🍰
A tu mój brzuchol😄
Zniechecona, Konieczynka, Roksi, Mikaaa92, Ulaa, Kaczka, Andzelina lubią tę wiadomość