Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Konieczynka u nas te buciki to ,,zaorane,, młoda niszczy bardzo. Jak mamusia 🙈 ona na dworzu jak dzikus biega i po 2 dniach czubki pozdzierane 🙈
Andzelina to ja tak ze zgaga mam od kilku miesięcy. Doszło do tego, że niektóre tabletki na zgagę powodują u mnie zgagę 😑 -
Ja musiałam sobie przyłożyć termofor do uda bo myślałam że wykituję 😑 co za dziadostwo mi tam weszło...
Na lutówkach dzisiaj były 2 porody i oba dosyć ciężkie, aż się przeraziłam bo to już tak niedługo 😱 wizualizuję sobie, że będzie szybko i w miarę gładko, ale to chyba moje pobożne życzenia, mój próg bólu jest raczej niski i to mnie martwi 😟💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Dziękuję serdecznie za życzenia 😘🙂
Moich teściów rozłożyło na maksa, 40 stopni gorączki.. osobiście obstawiam grypę.
Lucy jak robisz te inhalacje z tymianku?
Ja też się czasem budzę na plecach, a gdybym tak próbowała usnąć to bym się chyba udusiła. No i bez kokona ciążowego do spania ani rusz, raz usnęłam u młodego na łóżku bez to myślałam że nie wstanę tak mnie biodra bolały.
Znam ból zatkanego nosa, co prawda z pierwszej ciąży bardziej, i zbierająca się wydzielina w gardle. Aż byłam u laryngologa bo strasznie mnie to męczyło.
Co do butów to mi o pół albo nawet cały rozmiar powiększyła się stopa już na stałe po pierwszej. Mam nadzieję, że to nie jest reguła w każdej ciąży bo szkoda by mi było butów🙁
Aasha pisała o zamrażarce- ja mam załadowaną pod korek, nie wiem czy robienie zapasów to jakiś syndrom w ciąży, najchętniej nakupiłabym wszystkiego na zaś 🙈 -
Mikaa też czytałam lutówki i też mnie to przeraziło... Aż sobie musiałam przypomnieć co jest a co nie jest wskazaniem do nacięcia krocza
-
Aż zerknęłam na te porody lutowe i .. no cóż. Brzmią jak poród 🙈
Najważniejsze że szybko się o nim zapomina (albo i nie 😂😂😂😂)
Dziewczyny ja już czekam na moją wizytę w piątek. Będzie to u mnie dokładnie 35+3 i na prawdę chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej. Jak będę rodzić i tak dalej. Mam tez olbrzymi stres bo idę do nowego lekarza, bo ta moja robi sobie „dłuższą przerwę w pracy”. Te wszystkie zmiany na końcówce sprawiają, że zaczynam mocno rozkminiac jak to wszystko się ułoży.
Jestem tez szczęśliwa, że przez całą ciążę nie miałam takich myśli, że coś może być nie tak, że nie czułam się w tym sama, że nie martwiłam się o nic. No chyba że o kasę za wizyty 😂 zaczyna do mnie docierać, że to już za chwilkę.. -
Aniamania. 2 łyżki soli, 2 łyżki majeranku i 2 łyżki tymianku. Ustawiam na varome w thermomixie i siada młoda ogląda bajkę albo jej czytam a to sobie paruje. Robiłam też normalnie w garnku i bawiłyśmy się w kuchni, teraz jak większa to nawet nachyla się nad garem i wdycha parę. Jak meczy ja mocno suchy kaszel to parze jej tymianek do picia. Od czasu do czasu bierze łyka i fajnie pomaga.
Aniamania lubi tę wiadomość
-
Chicalola ja tez właśnie zerknęłam na ten wątek lutowy i moja mysl również była taka: no porody. Po prostu 😅 Raz bywa lżej, raz ciężej. Chyba nie da się tego przewidzieć jak będzie. Choć ja akurat jakoś nie czytam za wiele tych porodowych historii, jakoś mi tak lepiej. Nie chce się złe nastawić, dużo tez jednak zależy od głowy, tak mysle Mnie to na pewno pozwala zachować jakiś tam spokój
Chicalola, obyś była zadowolona z wizyty! Ja tez już odliczam do następnego poniedziałku po tym, jak musiałam przełożyć wizytę. Jestem bardzo ciekawa co u Zośki i czego się spodziewać. Długo jej nie wiedziałam jakoś i tak ni brakuje domknięcia poznawczego w tej kwestii 🤯🤰 -
Dołączam do tych które mają problemy laryngologiczne.
Mi już od 1 stycznia spływa wydzielina po tylnej ścianie gardła.
Na szczęście tylko rano.
Laryngolog rozkłada ręce. Inhalacje i maść.
Ja wam powiem, że jak dla mnie to dość zaskakujące, że tylko Elza urodziła.
Super!
Nie mamy żadnego skrajnego wcześniaka.
Obstawiam, że zacznie się w połowie przyszłego tygodnia, a po 20.02 pójdzie już lawinowo 😜
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Hehe to samo pomyślałam o tym porodach co Wy bo aż poszłam poczytać, ze ten z wanna itp to w ogóle luksus 😁 nawet przez chwile mi przeszło przez myśl ze sama bym chciała juz 😆
Nie No a tak serio to poszliśmy dziś na spacer do mojej babci 2 km w jedna stronę i na powrocie myślałam ze juz do domu nie dojdę 🫣 teraz leżę juz z godzinę i brzuch nadal boli 🫣 dziś sprawdziłam w apce - 38 dni i ide do szpitala, jakos tak mało się wydaje niż jak pomysle ze 5 tyg🫣 szybko zleci…coś czuje ze u nas za niecałe 2 tyg zaczną sypać się porody jak szalone… -
Dziewczyny, bo Wy to jesteście już doświadczone w boju, a dla nas poród to nowe wyzwanie 😅
Mikaaa92, Andzelina, Zniechecona, Jusia 82, Luusia lubią tę wiadomość
-
Hermiona5 wrote:Dziewczyny, bo Wy to jesteście już doświadczone w boju, a dla nas poród to nowe wyzwanie 😅
Za pierwszym razem bałam się bo nie wiedziałam co mnie czeka , za drugim już wiedziałam i strach był o wiele większy 🙈 teraz przyjdzie mi się z tym zmierzyć po raz trzeci i wcale nie jest łatwiej.
Ale tak mnie wszystko boli, że wolałabym już mieć to za sobą.
A te opisy z lutowek, też nie zrobiły na mnie wrażenia. Chyba swój pierwszy wspominam dużo gorzej niż te z tych opisów 🙈
A teraz waga szacowana to 4kg+ więc lekko nie będzie.
Myślałam że może czop mi zaczął odchodzić, a to "tylko" infekcja. Wrrrr Chyba zaczne zakładać co 3-4dni profilaktycznie Macmiror. Jeszcze żadnych innych objawów poza większą ilością śluzu w żółtym kolorze.
Chicaloca a masz jakieś wskazania do CC czy możesz rodzić sn? Czy to jeszcze do ustalenia.
Aniamania też mam większą stopę jakoś o rozmiar od pierwszej ciąży. Albo raczej szerszą. Relaksyna zadziałała na wszystkie stawy 🙃 -
Aniamania wszystkiego najlepszego!! Sto lat 🥳
Mi dzisiaj mąż dopakowal walizki jutro je już chce zanieść do bagażnika żeby jeździły z nami w razie czego. Dzisiaj też zamontował bazę do fotelika w aucie więc u mojego męża syndrom wicia dzisiaj w pełni 😅
Ja od wczoraj mam kłucie w kroczu ale tam głęboko, wczoraj było takie lekkie a dzisiaj trochę mocniejsze zwłaszcza jak wstaję czy siadam. Oczywiście naczytałam się że to oznaka tuż przed porodem ale niech mały jeszcze chwilę siedzi w brzuchu (dzisiaj 35+2)... Wizyta dopiero za tydzień 21.02 ale jak nie minie to może się szybciej umowie... Też tak macie?Aniamania lubi tę wiadomość
Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
(leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
01.03.2022 2 IUI - ❌
(leki: Aromek + Ovitrelle)
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Leki : od 21 dc Estrofen💊
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Wychodowalam 13 pęcherzyków.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼 -
Hehe z tym kolejnym porodem to chyba jest tak..idziesz w nieznane, trochę się boisz ale nie wiesz co Cię czeka. Po wszystkim jakos się zapomina, ale jak zbliza się kolejny porod wielkimi krokami to jest stres bo wiesz ze będzie przesrane, bol nie z tej ziemi, ale jak już się przetrwa to będzie ok 🥰
I tez tak sobie myśle ze po tych opisach lutowek, mój był o wiele gorszy 😆 ale za pierwszym razem wszystko inaczej się odbiera choć nie powiedziane ze drugi to łatwiej..lepiej nie myśleć i nastawić się zadaniowo 🫣 -
Heja, nos Ja juz czuje ze blizej niz dalej… dzis skurcze przepowiadajace od 00:30 do 4:30… juz nie panikowalam tak jak ostatnio, bo bylo podobnie - podobne natezenie i nie przybieraly na sile. Ale spac juz nie moglam, zeszlam do salonu, wzielam nospe, odpalilam Przyjaciol i troche poogladalam, troche przysnelam, i tak na zmiane bo mnie wybudzaly. Jakoś miałam przeczucie ze to jeszcze nie to, ale tez myśli ze ze spacerami jednak jeszcze tydzień się wstrzymam mam nadzieje, ze to straszaki jak ostatnio i jeszcze kilka dni wytrzymam. Dziś 35+5.
-
Madzixon- my też już od soboty jeździmy z bazą Generalnie mamy już wszystko i mąż mówi, że w końcu może spokojnie spać. Ale coś w tym jest bo ja z z soboty na niedzielę spałam 11 godz., co mi się praktycznie nie zdarza
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152 -
Madzixon ja od 2-3 dni tez mam dużo kłucia w okolicach szyjki/cewki moczowej. Czasami jak wstanę i zacznie kłuć to masakra… Podejrzewam, ze mała jest już nisko po prostu. Bo zaczęły mnie tez bolec pachwiny, wcześniej tego nie doświadczałam.
U nas na razie bazy są każda w innym aucie 😅 wykorzystywaliśmy sobie bazę dla Zośki dla jej starszej siostry, żeby nie przekładać
A tak w ogóle cześć dziewczyny! Kto wizytuje w tym tygodniu? 🤰Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2023, 07:33
-
Konieczynka moja stopa też już została większa 🙈 nosiłam 40 w ciąży 41 a teraz mam już na stałe 40,5. Ciężko na połówkę buty dostać. I po ciąży też urosłam tak około 3 cm.
Też podczytuje Lutówki i faktycznie te porody wcale źle nie brzmiały. Wiadomo, że bolące.
-
nick nieaktualnyHej ale ładne i zgrabne brzuszki macie ! I ja dołączam do klubu zatkanego nosa, mąż mnie nawet ostatnio nagrywał jak chrapię, co mi się nigdy nie zdarzało.
Ja dzisiaj jadę do fryzjera, a wizyta u mojego prowadzącego w czwartek. I mamy nowy punkt zaczepienia jeśli chodzi o imię. Wcześniej padały propozycje moje i męża i jakoś żadne z nas nie było w pełni zadowolone, a teraz mamy jedno, które podoba się nam obojgu więc bardzo możliwe, choć jeszcze niepewne, że u nas będzie Michalinka
Mocne kciuki za wszystkie wizyty !
Jusia 82 lubi tę wiadomość