X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe (2023) Mamusie
Odpowiedz

Marcowe (2023) Mamusie

Oceń ten wątek:
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2023, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniamania, to jestesmy ten Sam rocznik:-) u nas tez dzis znowu goscie, ale mam sernik wiec luz. W ogole nocka jakies dawno nie mialam, nawet na siku sie obudzilam dopiero o 6.

Wymyslilam ze Musze ktoregos dnia wziac sie za porzadki w zamrazarce, na pewno sporo rzeczy juz jest tam za dlugo, a trzeba tez zrobic wolne miejsce na mleko :)

Aniamania lubi tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • BoboBolek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2023, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!

Aniamania,
    Najlepszego!

Patrzę na te wasze zdjęcia i się zastanawiam czy to możliwe, że lekarze nie zauważyli u mnie drugiego dziecka w brzuchu?
    Może jednak ja w bliźniaczej jestem?
    😂
    Poważnie. Pocieszają mnie tylko stare zdjęcia Konieczynki.
    Szłyśmy łeb w łeb 😜

Mam do was pytanie…
    Czy wy też budzicie się rano w pozycji na plecach lub leżąc nieco na brzuchu?
    Często budzę się leżąc na plecach. I się zastanawiam jakim cudem jeszcze oddycham?….
    Lub właśnie na brzuchu, nie centralnie, ale spora cześć brzucha jest pode mną… Wtedy się zastanawiam gdzie to dziecko się zmieściło… czy go nie gniotę jakoś za bardzo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2023, 08:37

⏰ PTP 09.03.2023
    💙 Chłopak!
    ❤️19.07.2022
    ⏸ 29.06.2022
    👧🏼 2020
  • Roksi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2023, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny! Śliczne macie te brzuchu, wszystkie jesteście mega szczupłe 😊 mnie to czeka dużo roboty po tej ciąży 😆 ale liczę ze nie będę miała czasu na jedzenie przy dwójce 😆😆
    U nas dziś pierwsza samotna nocka corki w pokoju i przespała prawie do 8! Gdzie normalnie budzi się o 5/6 max 🫣🫣🫣 ale nie liczę ze to tak od razu będzie dobrze, ale zobaczymy 🫣

Aniamania najlepsze życzenia urodzinowe! U mnie w tym roku 30! 😝 ale na szczęście dopiero pod koniec czerwca 😁

Bobobolek ja spie cały czas na brzuchu, nie tak centralnie ale większa częścią tak, głowa na bok, nogi podkurczone a brzuch do materaca..i co najlepsze spie na prawym boku bo na lewym brak mi tchu 🫣 nie wiem czy to ma związek z tym ze dziecko ciałem leży tez po prawej czy co…ale inaczej nie umiem 😁

age.png
    23.03.2023 💙
    39+1 3950g | 35+6 3100g | 32+6 2200g | 29+1 1450 g | 24+6 860 g | 22+6 600 g | 21+1 400 g |12+6 👶🏻 6.5 cm | 9+0 👶🏻 2 cm | 6+2 ♥️ |17.07.22 ⏸
    👧🏻 24.04.21
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2023, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniamania spełnienia marzeń! I śpiącego dziecka, bez kolek, ogólnie bezproblemowego małego człowieka 🎂

BoboBolek mnie ostatnio raz tez się zdarzyło przebudzić w nocy na plecach. I tez nie wiem, jak to możliwe, ze się nie udusiłam 😅 Ale najczęściej spie jednak na lewym boku, bo zauważyłam, ze wtedy zgaga nie dokucza mi aż tak, jak na prawym. Nie wiem czy to ma jakieś uzasadnienie anatomiczne, ale u mnie działa 😅

Dziś wg miesiączki zaczęłam 37 tydzień 🤯 i zaliczyłam ciążowy koszmar, a raczej porodowy. Ale oszczędzę Wam szczegółów, bo to była jakaś masakra. Obudziłam się o 5 i już ze stresu nie zasnelam. Dobrze, ze mąż ma teraz ferie w weekendy i będę mogła po południu na chwile się położyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2023, 09:05

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2023, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniamania wszystkiego co najlepsze 🎉

Ja w tym roku 32 skończę, ale to dopiero w lipcu 😃

U mnie nocka słaba, młody budził się co chwilę aż w końcu od północy spał z nami w sypialni, nie wyspałam się, odzwyczilam się od dzielenia łóżka z dzieckiem 🙈
    W dodatku boli mnie głowa..

To będzie długi dzień

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Mikaaa92 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2023, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 👋

Aniamania najlepsze życzenia! 🥳 zdrówka przede wszystkim i spełnienia marzeń 🌷 Rocznik 92 jest tutaj dosyć liczny 😁

Ja ostatnio też coraz częściej leżę na plecach/półboku i też najczęściej rano, ale jednak głównie w nocy śpię na lewym. Tylko od jakiegoś miesiąca mam zapchany nos i czasami się budzę taka ledwo oddychająca 😆

💗 Iga 👶 3540 g 54 cm

• Konieczynka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobolek na pocieszenie mogę wstawić aktualne 🤣 z każdym dniem jestem coraz większa.
    Wczoraj o 23 mnie przeczyscilo i kładłam się taka podekscytowana, że może to dziś będę rodzić. Ale niestety, albo stety, nie rodzę. Za to Kacper tak mi skopał zebra że aż bolą.

Ja raz tak miałam że obudziłam się na plecach z myślą że coś strasznie ciężkiego na mnie leży 😅. Zazwyczaj śpię na prawym boku, ale gdy już wszystko mi zdrętwieje, przekręcam się na lewy. I ten półobrót wygląda tak że rękoma brzuch przekładam.
    Już ten mój bebzon leży na nogach jak siedzę, właściwie nie mogę już inaczej usiąść na krzesło, jak tylko po turecku.

Aniamania zdrówka i spełnienia marzeń 🎁

Ja tu jestem jedną z najstarszych 🙈 rocznik 86'

Aasha ja za to powinnam wyrzucić wszystko z szafki z butami. Myślę że zostałoby tak z 20% tego co tam jest. Po dzieciach za małe rozmiary , a nasze z mężem leżą takie "przydasię" .

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Tyśka Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2023, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka nie jesteś sama z tego rocznika 🤭 przybijam piąteczkę ✋
    Piękne brzuszki dziewczyny. Ja staram się spać na lewym albo prawym boku, w zależności od zgagi 🙊 ale często budzę się na plecach. I podobnie jak Konieczynka muszę już siedzieć okrakiem bo inaczej niewygodnie. Brzuch się chyba obniżył i bardzo leży na nogach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2023, 10:42

preg.png
  • Zniechecona Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2023, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniamania wszystkiego najlepszego! ❤️🥰

Konieczynka ja tez jak bym pewnie wstawila swoj brzuchol z rozstepami dookola, rozejsciem miesni na pol metra i jeszcze w pozycji siedzacej, gdzie doslownie mam go na kolanach to pocieszylabym dziewczyny, ze sa super zgrabniutkie 😆

BoboBolek ja spie roznie, ale na plecsch jednak juz coraz mniej, bo nie dosc, ze mnie poddusza to jeszcze dziecko sie wkurza ;)

14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2023, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nos też zatkany 😑 był zatkany tak ciazowo aż w końcu poszło na zatoki, ale się w sumie ładnie oczyszcza. Za to młoda coś przykatarzyla i pokasluje, wjechała inhalacja z soli, tymianku i majeranku 😁 zazwyczaj nas ratuje zanim się rozbuja.

O tak, spanie na plecach w nocy jest i u mnie 🙈

Konieczynka ja w końcu się wzięłam i wyrzuciłam wszystkie za małe buty córki. Nie miałam serca ich wyrzucać bo nosiła je po 3 miesiące, ale i tak ich nie założę 2 dziecku przecież.

Ja rocznik 89.

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Lucy010 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2023, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniamania najlepsze życzenia! 🎉🥳

SU7zp2.png
    WJrFp2.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2023, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez już jestem na etapie brzucha siedzącego na kolanach 😅 i tez ostatnio zaliczyłam przeczyszczenie jelit, ale ja akurat jeszcze nie chce chyba rodzic 😅 chwilowo czuje się zawieszona między: niech ta ciąża się skończy a cieszeniem sie spokojem przed rewolucją 😂 być kobietą w ciąży 😂😂😂

Ja jestem rocznik 94 🥰 kiedyś mówiłam, 3 dzieci do trzydziestki, ale teraz się cieszę z naszej dwójeczki ❤️ choć jakby liczyć poronienie, to w sumie trójka

Mój plan na dzis to wyniesienie za małych ubrań z szafy córki, jak już pojawił się temat czyszczenia szaf 😅

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • chicaloca Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniamania sto lat !!! Spełnienia najskrytszych marzeń ! 🎂🎈🎊
    Również melduje się jako rocznik 92:D

Dziewczyny macie super zgrabne brzuchy!! Mój wyglądał jak Wasze kilka(naście) i może tygodni temu 😆🤪
    Teraz wyglądam jak kula, chociaż jak byłam w piątek na brwiach to dziewczyny powiedziały mi, że ja chudnę a brzuch rośnie 🙈

U mnie również sen tylko na plecach, ale śpię na 4rech poduszkach. Marze już, żeby położyć się na boku..

cmllp2.png
  • Mikaaa92 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2023, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dzisiaj wszystkich wzięło na porządki bo z mężem ogarnęliśmy przewijaj i komodę na cacy, wicie gniazda weszło na maxa 😉
    Mała dzisiaj jest taka grzeczna, że aż ją pobudzam do ruszania, nie wiem czemu taka spokojna 🤷‍♀️

💗 Iga 👶 3540 g 54 cm

• Hermiona5 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2023, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikaaa, pewnie wieczorem mała da Ci do wiwatu ;) moja też jest dużo spokojniejsza od kilku dni, już mało miejsca ma, skórę na brzuchu mam napiętą do granic możliwości 😅

Wszystkie macie piękne brzuszki 🥰 u mnie wielkościowo taki jak u Uli 😉

Co do spania to ja przy każdej zmianie pozycji się wybudzam i sama też się kładę na plecy, choć przed ciąża zasnąć na plecach to było dla mnie coś niewykonalnego. Noi wciąż jest mi bardzo gorąco w nocy, odkrywam się, później zakrywam i tak w kółko.

A tak to czas mi się dłuży, mam już dość netflixa i czytam teraz trzy książki na raz 😅 a lada moment tego czasu zabraknie i będę tęsknić za chwilą spokoju 😜

Aniamania spełnienia marzeń 😘

Ulaa, Aniamania lubią tę wiadomość

age.png

👶 02.03.2023 💖 2600g bobasa 10/10pkt • 9cs 🍀 • 29.06 ⏸ • 24.10 345g • 02.11 480g • 30.11 750g • 19.12 1175g • 25.01 2050g • 15.02 2400g
  • Hermiona5 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2023, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam dzisiaj ochotę na naleśniki z nutellą i chyba się skuszę 🙈

Mikaaa92, Zniechecona lubią tę wiadomość

age.png

👶 02.03.2023 💖 2600g bobasa 10/10pkt • 9cs 🍀 • 29.06 ⏸ • 24.10 345g • 02.11 480g • 30.11 750g • 19.12 1175g • 25.01 2050g • 15.02 2400g
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2023, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c05b9f0a0c2f.jpg
    Ubrana jeszcze nie wyglądam tak źle , szczególnie od tyłu, nawet coś z talii zostało 🤣
    Ale ta masa rozstępów - dramat. Skóra zostaje taka obwisła, szczerze mówiąc nawet zastanawiam się nad operacja plastyczna, bo te zabiegi na brzuch, które miałam niewiele wnosiły.

Dziś młody jest jakiś mocno pobudzony , uparł się na żebra z prawej strony. Myślałam że się zdrzemnę, ale nie ma szans jak tak się kręci.

Tyska piątka. Zawsze się śmieje że to wyjątkowy rocznik, zaczęło się od wybuchu w Czarnobylu, potem reforma edukacji i gimnazjum, nowe matury i przyjęcia na studia. Nie zdziwir się jak do emerytury nasz rocznik do 70rz będzie musiał tyrać 😅

Lucy ja w sumie takie buty po 3m użytkowania to wystawiałam na Vinted. Córka niektóre ma po kuzynce używane, nie wszystkie kupiłam jej nowe. Ale właśnie od tej kuzynki to dostaje takie ilości butów że ja nie wiem czy ona na obuwniczy napada. Czy sama je dostała od 5 koleżanek 😆
    I też mam nos przytkany. Jak mężowi powiedziałam że to przez ciążę to się ze mnie smial. Ale nigdy nie miałam takiego uczucia w nosie jak teraz. Nawet chrapie , albo raczej tak furcze tym nosem gdy usypiam.

Hermiona, u Ciebie też już lada dzień ciąża donoszona.

Hermiona5 lubi tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Andzelina Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2023, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniamania samych wspaniałości 🎁

Wszystkie jesteście takie szczupłe tylko brzuchy macie 😜 u mnie bardziej figura kula 🤣

Od trzech dni nie mogę sobie poradzić ze zgagą aż do 🤮

Dzisiaj rano nasz pies znowu dostał ataku "padaczki" i podniosłam go z podłogi aż mnie brzuch rozbolał 😱

• chicaloca Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2023, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym nosem to nic śmiesznego. Ja całą ciąże mam 🥹 w pierwszej się nabiegałam po lekarzach, żeby znaleźć przyczynę, ale przyczyną była właśnie ciąża.
    Tym razem odpuściłam, jak urodzę to problem minie ..

cmllp2.png
  • Tyśka Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2023, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że jestem sama z tym zatkanym nosem a tu tyle z Was się z tym boryka 😨
    Mam nadzieję że faktycznie po porodzie minie bo można zwariować

preg.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ