Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Ooooo!
Ulaaa,
Gratulacje 🌸
Najważniejsze, że czujecie się dobrze ♥️💖
Kaczka,
Czekamy na wieści.
Hermiona,
Ja też dzisiaj po raz pierwszy miałam w nocy bolesny skurcz.
Chyba… Jakis mocny ból wyrwał mnie z głębokiego snu. Zaczęłam oddychać gleboko i po parunastu sekundach przeszło. Trraz nie pamiętam nawet gdzie dokładnie był zlokalizowany 😜 seriooo wyrwało mnie to z bardzooo głębokiego snu. Wiec jest szansa, że to jakis skurcz w pachwinie 😂⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Wow Ulaaa ale niespodzianka! Gratulacje 🥰 najważniejsze że pierwsze sygnały od Ciebie płyną że wszystko jest ok. Czekamy na więcej informacji ale póki co odpoczywaj.
Gusia, Koniczynka i Natija powodzenia dziewczyny 💪🏻🍀
Ja dzisiaj wizytuje i o dziwo skurcze i napięcia brzucha na końcówce odpuściły 😅Natija lubi tę wiadomość
Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
(leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
01.03.2022 2 IUI - ❌
(leki: Aromek + Ovitrelle)
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Leki : od 21 dc Estrofen💊
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Wychodowalam 13 pęcherzyków.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼 -
Ula gratulacje, wepchalas się w kolejkę ale najważniejsze ze wszystko dobrze czekamy z niecierpliwością na wieści !
U mnie krwawienie ustało, miałam przeczucie ze to po badaniu, ruchy czułam normalnie, dziś zaraz jadę do ordynatora na konsultacje w związku z czym w nocy się wstrzymałam żeby pojechać jak czułam ze nic złego się nie dzieje. Dam Wam
znać co mi powiedzieli po wizycie. Mnie z rana bolał brzuch jak na okres. Czuje napięcie po tym co tu się na grupie wyprawia! Powodzenia Dziewczyny Kciukiiii zaciśnięte ! -
Konieczynka, Gusia, Natija - kciuki za Was! Cos nam sie troche kolejka popierdzielila
Ja wczoraj wieczorem dowiedzialam sie, ze dostalam gigantyczna premie za ubiegly rok (prawie 2-krotnosc Mojego mc wynagrodzenia), i w zwiazku z tym mam pytanie - to sie mi nie wlicza w podstawe wymiaru do macierzynskiego co nie? W ogole z wrazenia az mi sie Mokro zrobilo, robilam test i juz myslalam ze to wody ale potem jak powtarzalam to nie wychodzilo. Chyba jednak mocz mi kapnal na ten Psek bo sprawdzalam po sikaniu. Ale stress mialam , nie chcialam zeby to bylo juz tym bardziej, ze tak wialo w nocy ze pradu nie mielismy a wiecie, bramy na prad 😅
Odkrylam guilty pleasure, totalny odmozdzacz o seksie na Netflix - Sex/Life. Dobrze sobie choc poogladac i powspominac hahahaNatija lubi tę wiadomość
-
Ula , Tyska - wielkie Gratulacje.
Zbieram się do szpitala. Trzymajcie kciuki 🍀
Boje się strasznie, nie tak to sobie wyobrażałam. I wszystkie do tej pory miały CC. Ciekawe czy przełamię statystykę.
Ale już nie wiem czego chce. 🙈
Chyba jedyna pozytywna myśl to że będę dziś lub najpóźniej jutro tulić malucha.Roksi, Zniechecona, Mikaaa92, Jusia 82, Kaczka, Madzixon, Natija lubią tę wiadomość
-
OMG tutaj naprawdę nie można iść spać! A jeszcze około 02:00 zaglądałam bo spać nie mogłam 😂
Ulaa gratulacje kochana! 🥰 czekamy na więcej informacji, Gabrysia jest już z Tobą, to niesamowite ❤
Gusia, Koniczynka i Natija kciuki za Was dziewczyny! 🍀🤞
Ciekawe kto teraz wepchnie się w kolejkę 🤔😅Natija lubi tę wiadomość
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
nick nieaktualnyWow jakie tutaj wiadomości
Tyśka gratuluję bardzo ładne imię ! Dużo zdrówka dla Was!
Ula dla Was też dużo zdrówka i gratulacje! Daj znać jak się macie jak już będziesz mogła! Zaskoczyłaś nas troszkę!
Konieczynka, Natija i Gusia mocne kciuki! Lada moment i będziecie się tulić z maleństwami:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2023, 09:32
Natija lubi tę wiadomość
-
O tak, ten serial sex/life obejrzałam prawie jednym tchem przez pół nocy a rano musiałam wstać do pracy. Dobre to 😄
Zaczynam się obawiać że wszystkie już urodzicie a ja będę się frustrować i męczyć w tej ciąży.
Konieczynka, Natija, Gusia trzymam kciuki! ✊💪 Dawajcie znać jak sytuacja.Natija lubi tę wiadomość
-
Tyśka, Ulaaa ogromne gratulacje!❤️
Konieczynka powodzenia! Szybkiego i lekkiego porodu😊
Gusia rozumiem ten dół związany ze szpitalem. Trzymam kciuki za jak najkorzystniejszy dla Zosi i Ciebie rozwój sytuacji.
Miałam dać znać po wczorajszej wizycie u proktologa. Tak jak myślałam nic szczegolnego ta wizyta nie wniosła. Na początku stwierdził, że w ciaży to najlepiej nic nie stosować bo nie wiadomo jak to wpłynie na dziecko. Dopiero jak mnie zbadał i zobaczył co tam się dzieje to zaczał szukać w systemie który z leków jest dozwolony w ciąży (cyclo3fort podobno nie jest więc jakim cudem tyle ciężarnych go stusuje). Oprócz Procto-Glyvenolu który już stosuje zalecił mi maść Posterisan, nasiadówki w korze dębu i poduszkę z dziuką w środku 😉 -
Jej, Ulaa! Gratulacje dla Was ❤️ Ucaluj malutką! ❤️
Dzięki za dobre myśli dziewczyny. Dopakowalam właśnie torbę, zrobię dla męża i córki obiad i powoli będziemy się zbierać. Choć powiem Wam, ze trochę zestresowana jestem i mało w nocy spałam 😔 dam znać co zdecydują w szpitalu -
Konieczynka, Gusia dawajcie znac co tam u Was i trzymamy kciuki 🥰
Natija powodzenia jutro 🥰
Widze ze kolejki rządzą się swoimi prawami 🤪 ja nie mam zamiaru się wtryniac wcześniej niż za 3 tyg 😁 chociaż przyznaje ze mam już dosyć, niby nie czuje się jakos mega zle. Ale wczoraj po 12h z córka po prostu chodzę do tylu, nie mam siły już tak za nią biegać 🫣 mam nadzieje ze dziś mąż wroci szybciej niż o 19 😆🫣Natija lubi tę wiadomość
-
Historia mojego porodu w skrócie :
Wczoraj cały dzień, od rana czułam się kiepsko, brzuch bolał mnie jak na okres, chodziłam zdenerwowana, było mi słabo, Gabi bardzo mało się ruszała, spojenie łonowe mega bolało i dosłownie co 30 min chodziłam siku. Ale zajęłam się praniem, zrobiłam obiad i rosół na następny dzień, bo miałam mieć fryzjera przecież więc chłopcy musieli mieć obiad 🙈
Około 18.30 już bardzo źle się czułam, zrobiłam sobie ktg, które wyszło jako tako, nie najgorzej. Po 19 wstałam z kanapy żeby dokończyć robić kolację i jak stałam przy kuchennym blacie, nagle poczułam coś ciepłego między nogami. Poszłam do łazienki, a tam żywa krew. Zadzwoniłam do męża, bo był w pracy żeby jechał po Panią Olenę (nasza pomoc domowa) i będziemy zbierać się do szpitala.
W szpitalu byłam po 20. Położna mnie zbadała, było sporo krwi, ale już brązowej i bardzo dużo czopu, rozwarcie na 4cm. Podłączyli ktg, Gabi prawie w ogóle się nie ruszała, tętno słabe, położna przyszła z cukierkami żebym podjadła trochę i żeby cukier podnieść. Dalej to ktg było średnie. Lekarz zbadał mnie około 23.30, zarządził, że biorą mnie na porodówkę, na patologii ciąży nie było miejsca.
O 00.30 byłam już na porodówce podpięta pod ktg, nic się nie działo więc mąż pojechał do domu. Mi się udało przysnąć o 1, a o 2 obudził mnie potop między nogami. Dotknęłam, a tam krew, bardzo dużo krwi. Położna przybiegła, założyła cewnik, potem lekarz zrobił usg, przy skurczach spadało Gabrysi tętno nawet do 75 więc decyzja o cc. Około 2.40 było po wszystkim.
Póki co jeszcze leżę, nie było pionizacji. Ale położna już mówiła, że lada chwila zaczniemy się podnosić ☺️
Po porodzie dostałam Gabrynię dosłownie ma 5 min, na całusa i przytulasa, jest taka mięciutka, pachnąca i ciepła 😍Kaczka, Natija, Jusia 82, Roksi, Hope28, Zniechecona lubią tę wiadomość
-
Ulaa co za historia! I z jakim spokojem to wszystko opisujesz…jestem w szoku jak sytuacja z godziny na godziny może się zmienić..🫣 dobrze ze z Wami wszystko w porządku…
Trzymajcie się i dochodzcie do siebie 🤗 -
Ula gratulacje 🙂🙂
Aasha najlepiej skonsultować to z działem płac. Wiem, że jak w pierwszej ciąży babki liczyły mi wysokość tego zasiłku macierzyńskiego to brały pod uwagę jakiś procent tej premii (ale nie była ona otrzymana podczas L4). Był to tez jakiś malutki % coś w stylu 10, czy jakoś tak. Teraz z kolei podczas L4 dostałam podwyżkę i niestety oprócz podpisania aneksu do umowy nic się nie zmieniło. Podwyżka była na L4 które jest średnią z ostatnich miesięcy 🥴 także podwyżka mnie ominęła i teraz i potem do zasiłku tez się nie wlicza 😑
Tak. Sprawiedliwość to jest …Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2023, 11:24