WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe (2023) Mamusie
Odpowiedz

Marcowe (2023) Mamusie

Oceń ten wątek:
  • BoboBolek Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo!

Ulaaa,
    Gratulacje 🌸
    Najważniejsze, że czujecie się dobrze ♥️💖

Kaczka,
    Czekamy na wieści.

Hermiona,
    Ja też dzisiaj po raz pierwszy miałam w nocy bolesny skurcz.
    Chyba… Jakis mocny ból wyrwał mnie z głębokiego snu. Zaczęłam oddychać gleboko i po parunastu sekundach przeszło. Trraz nie pamiętam nawet gdzie dokładnie był zlokalizowany 😜 seriooo wyrwało mnie to z bardzooo głębokiego snu. Wiec jest szansa, że to jakis skurcz w pachwinie 😂

⏰ PTP 09.03.2023
    💙 Chłopak!
    ❤️19.07.2022
    ⏸ 29.06.2022
    👧🏼 2020
  • Madzixon Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Ulaaa ale niespodzianka! Gratulacje 🥰 najważniejsze że pierwsze sygnały od Ciebie płyną że wszystko jest ok. Czekamy na więcej informacji ale póki co odpoczywaj.
    Gusia, Koniczynka i Natija powodzenia dziewczyny 💪🏻🍀
    Ja dzisiaj wizytuje i o dziwo skurcze i napięcia brzucha na końcówce odpuściły 😅

Natija lubi tę wiadomość

Starania od 12.2019
    Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
    29.01.2022 1 IUI ❌
    (leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
    01.03.2022 2 IUI - ❌
    (leki: Aromek + Ovitrelle)
    ➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
    Leki : od 21 dc Estrofen💊
    Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
    Wychodowalam 13 pęcherzyków.
    Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
    1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
    USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
    USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
    USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
    10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼
  • Kaczka Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2023, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula gratulacje, wepchalas się w kolejkę ale najważniejsze ze wszystko dobrze ;) czekamy z niecierpliwością na wieści !
    U mnie krwawienie ustało, miałam przeczucie ze to po badaniu, ruchy czułam normalnie, dziś zaraz jadę do ordynatora na konsultacje w związku z czym w nocy się wstrzymałam żeby pojechać jak czułam ze nic złego się nie dzieje. Dam Wam
    znać co mi powiedzieli po wizycie. Mnie z rana bolał brzuch jak na okres. Czuje napięcie po tym co tu się na grupie wyprawia! Powodzenia Dziewczyny Kciukiiii zaciśnięte !

• Aasha Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka, Gusia, Natija - kciuki za Was! Cos nam sie troche kolejka popierdzielila :D

Ja wczoraj wieczorem dowiedzialam sie, ze dostalam gigantyczna premie za ubiegly rok (prawie 2-krotnosc Mojego mc wynagrodzenia), i w zwiazku z tym mam pytanie - to sie mi nie wlicza w podstawe wymiaru do macierzynskiego co nie? W ogole z wrazenia az mi sie Mokro zrobilo, robilam test i juz myslalam ze to wody ale potem jak powtarzalam to nie wychodzilo. Chyba jednak mocz mi kapnal na ten Psek bo sprawdzalam po sikaniu. Ale stress mialam , nie chcialam zeby to bylo juz :D tym bardziej, ze tak wialo w nocy ze pradu nie mielismy a wiecie, bramy na prad 😅

Odkrylam guilty pleasure, totalny odmozdzacz o seksie na Netflix - Sex/Life. Dobrze sobie choc poogladac i powspominac hahaha

Natija lubi tę wiadomość

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Konieczynka Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula , Tyska - wielkie Gratulacje.

Zbieram się do szpitala. Trzymajcie kciuki 🍀
    Boje się strasznie, nie tak to sobie wyobrażałam. I wszystkie do tej pory miały CC. Ciekawe czy przełamię statystykę.
    Ale już nie wiem czego chce. 🙈
    Chyba jedyna pozytywna myśl to że będę dziś lub najpóźniej jutro tulić malucha.

Roksi, Zniechecona, Mikaaa92, Jusia 82, Kaczka, Madzixon, Natija lubią tę wiadomość

Owulacja w 37dc zakończona ciąża - KACPER 4040g i 58cm.

starania od grudnia 2017, 26.09. 2019 córeczka :)
    23.07.2015 - synek

event.png
  • Twilight Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2023, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha, z tego co wiem to się nie wlicza, tak samo jak nam nie wliczają się trzynastki, które teraz dostaniemy ;)

👧+🧑+👶+🐻‍❄️
    2023 - synek ❤️

preg.png
  • Zniechecona Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka 👊👊👊❤️!

14.02.2023 - Maja (47cm/2980g) 🥰🥳💝
  • Mikaaa92 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG tutaj naprawdę nie można iść spać! A jeszcze około 02:00 zaglądałam bo spać nie mogłam 😂

Ulaa gratulacje kochana! 🥰 czekamy na więcej informacji, Gabrysia jest już z Tobą, to niesamowite ❤

Gusia, Koniczynka i Natija kciuki za Was dziewczyny! 🍀🤞

Ciekawe kto teraz wepchnie się w kolejkę 🤔😅

Natija lubi tę wiadomość

💗 Iga 👶 3540 g 54 cm

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2023, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow jakie tutaj wiadomości :)
    Tyśka gratuluję<3 bardzo ładne imię ! Dużo zdrówka dla Was!

Ula dla Was też dużo zdrówka i gratulacje! Daj znać jak się macie jak już będziesz mogła! Zaskoczyłaś nas troszkę!

Konieczynka, Natija i Gusia mocne kciuki! Lada moment i będziecie się tulić z maleństwami:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2023, 09:32

Natija lubi tę wiadomość

• Aniamania Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, ten serial sex/life obejrzałam prawie jednym tchem przez pół nocy a rano musiałam wstać do pracy. Dobre to 😄

Zaczynam się obawiać że wszystkie już urodzicie a ja będę się frustrować i męczyć w tej ciąży.

Konieczynka, Natija, Gusia trzymam kciuki! ✊💪 Dawajcie znać jak sytuacja.

Natija lubi tę wiadomość

age.png
    14.03.2023 💗
    28.06.2019 💙
  • Pralinka Koleżanka

Wysłany: 21 lutego 2023, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyśka, Ulaaa ogromne gratulacje!❤️

Konieczynka powodzenia! Szybkiego i lekkiego porodu😊

Gusia rozumiem ten dół związany ze szpitalem. Trzymam kciuki za jak najkorzystniejszy dla Zosi i Ciebie rozwój sytuacji.

Miałam dać znać po wczorajszej wizycie u proktologa. Tak jak myślałam nic szczegolnego ta wizyta nie wniosła. Na początku stwierdził, że w ciaży to najlepiej nic nie stosować bo nie wiadomo jak to wpłynie na dziecko. Dopiero jak mnie zbadał i zobaczył co tam się dzieje to zaczał szukać w systemie który z leków jest dozwolony w ciąży (cyclo3fort podobno nie jest więc jakim cudem tyle ciężarnych go stusuje). Oprócz Procto-Glyvenolu który już stosuje zalecił mi maść Posterisan, nasiadówki w korze dębu i poduszkę z dziuką w środku 😉

• Elza :) Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula gratulacje :)!!! Mam nadzieję że z małą Gabrysią jest wszystko dobrze 😀 pewnie będzie tu najmniejsza kruszynka w naszym gronie.

Trzymam kciuki za szybkie dojście do siebie✊️

• Elza :) Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka za Ciebie mocno kciuki zacisniete trzymamy dzisiaj 😀 oby szybko poszło:) ✊️😉

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, Ulaa! Gratulacje dla Was ❤️ Ucaluj malutką! ❤️

Dzięki za dobre myśli dziewczyny. Dopakowalam właśnie torbę, zrobię dla męża i córki obiad i powoli będziemy się zbierać. Choć powiem Wam, ze trochę zestresowana jestem i mało w nocy spałam 😔 dam znać co zdecydują w szpitalu

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Roksi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konieczynka, Gusia dawajcie znac co tam u Was i trzymamy kciuki 🥰
    Natija powodzenia jutro 🥰

Widze ze kolejki rządzą się swoimi prawami 🤪 ja nie mam zamiaru się wtryniac wcześniej niż za 3 tyg 😁 chociaż przyznaje ze mam już dosyć, niby nie czuje się jakos mega zle. Ale wczoraj po 12h z córka po prostu chodzę do tylu, nie mam siły już tak za nią biegać 🫣 mam nadzieje ze dziś mąż wroci szybciej niż o 19 😆🫣

Natija lubi tę wiadomość

age.png
    23.03.2023 💙
    39+1 3950g | 35+6 3100g | 32+6 2200g | 29+1 1450 g | 24+6 860 g | 22+6 600 g | 21+1 400 g |12+6 👶🏻 6.5 cm | 9+0 👶🏻 2 cm | 6+2 ♥️ |17.07.22 ⏸
    👧🏻 24.04.21
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Historia mojego porodu w skrócie :

Wczoraj cały dzień, od rana czułam się kiepsko, brzuch bolał mnie jak na okres, chodziłam zdenerwowana, było mi słabo, Gabi bardzo mało się ruszała, spojenie łonowe mega bolało i dosłownie co 30 min chodziłam siku. Ale zajęłam się praniem, zrobiłam obiad i rosół na następny dzień, bo miałam mieć fryzjera przecież więc chłopcy musieli mieć obiad 🙈

Około 18.30 już bardzo źle się czułam, zrobiłam sobie ktg, które wyszło jako tako, nie najgorzej. Po 19 wstałam z kanapy żeby dokończyć robić kolację i jak stałam przy kuchennym blacie, nagle poczułam coś ciepłego między nogami. Poszłam do łazienki, a tam żywa krew. Zadzwoniłam do męża, bo był w pracy żeby jechał po Panią Olenę (nasza pomoc domowa) i będziemy zbierać się do szpitala.

W szpitalu byłam po 20. Położna mnie zbadała, było sporo krwi, ale już brązowej i bardzo dużo czopu, rozwarcie na 4cm. Podłączyli ktg, Gabi prawie w ogóle się nie ruszała, tętno słabe, położna przyszła z cukierkami żebym podjadła trochę i żeby cukier podnieść. Dalej to ktg było średnie. Lekarz zbadał mnie około 23.30, zarządził, że biorą mnie na porodówkę, na patologii ciąży nie było miejsca.

O 00.30 byłam już na porodówce podpięta pod ktg, nic się nie działo więc mąż pojechał do domu. Mi się udało przysnąć o 1, a o 2 obudził mnie potop między nogami. Dotknęłam, a tam krew, bardzo dużo krwi. Położna przybiegła, założyła cewnik, potem lekarz zrobił usg, przy skurczach spadało Gabrysi tętno nawet do 75 więc decyzja o cc. Około 2.40 było po wszystkim.

Póki co jeszcze leżę, nie było pionizacji. Ale położna już mówiła, że lada chwila zaczniemy się podnosić ☺️

Po porodzie dostałam Gabrynię dosłownie ma 5 min, na całusa i przytulasa, jest taka mięciutka, pachnąca i ciepła 😍

Kaczka, Natija, Jusia 82, Roksi, Hope28, Zniechecona lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Roksi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa co za historia! I z jakim spokojem to wszystko opisujesz…jestem w szoku jak sytuacja z godziny na godziny może się zmienić..🫣 dobrze ze z Wami wszystko w porządku…
    Trzymajcie się i dochodzcie do siebie 🤗

age.png
    23.03.2023 💙
    39+1 3950g | 35+6 3100g | 32+6 2200g | 29+1 1450 g | 24+6 860 g | 22+6 600 g | 21+1 400 g |12+6 👶🏻 6.5 cm | 9+0 👶🏻 2 cm | 6+2 ♥️ |17.07.22 ⏸
    👧🏻 24.04.21
  • Mikaaa92 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaaa 😳 super dzielna kobieto! ❤💪 Historia mrożąca krew w żyłach, ale najważniejsze, że wszystko skończyło się dobrze i szybko trafiłaś pod dobrą opiekę. Oby teraz już było z górki u Was 🥰

💗 Iga 👶 3540 g 54 cm

• Andzelina Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2023, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula po tym co przeszłaś to żeby teraz było już tylko pięknie 😊 gratuluję córeczki♥️

Konieczynka i Gusia trzymam kciuki za to czego sobie życzycie 😊

Jestem coraz bardziej przerażona po Waszych porodach 😳

• chicaloca Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2023, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula gratulacje 🙂🙂

Aasha najlepiej skonsultować to z działem płac. Wiem, że jak w pierwszej ciąży babki liczyły mi wysokość tego zasiłku macierzyńskiego to brały pod uwagę jakiś procent tej premii (ale nie była ona otrzymana podczas L4). Był to tez jakiś malutki % coś w stylu 10, czy jakoś tak. Teraz z kolei podczas L4 dostałam podwyżkę i niestety oprócz podpisania aneksu do umowy nic się nie zmieniło. Podwyżka była na L4 które jest średnią z ostatnich miesięcy 🥴 także podwyżka mnie ominęła i teraz i potem do zasiłku tez się nie wlicza 😑
    Tak. Sprawiedliwość to jest …

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2023, 11:24

cmllp2.png
‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ