Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Gusia_ wrote:Daje znać po wizycie, ze… nie do końca przebiegła po mojej myśli 😅 to znaczy z Zosia wszystko okej, z pomiarów wyszła dziś 2,927 wiec całkiem okej, ale mam szyjke zgładzona i rozwarcie na 2 cm, afi już tylko 9 i stare łożysko i lekarz dał mi skierowanie na jutro do szpital, gdzie maja zdecydować co dalej. Chciałabym bardzo, żeby zrobili tylko ktg i puścili do domu, ale obawiam się, ze zostanę… I płakać mi się chce, ze zostawię małą z mężem na dłużej niż 2 dni 😔
Gusia będzie dobrze, widocznie Zosia jest już gotowa na wyjście 💪
Trochę zazdroszczę, bo ostatnio mam mega ciężkie dni 🥺 -
O kurczę Gusia ale myślisz ze to tylko obserwacja i żeby mała jak najdłużej posiedziała czy będą już coś działać? Lekarz coś sugerował?
Wierze ze się denerwujesz, ale z drugiej strony dobrze ze lekarz trzyma rękę na pulsie i chce mieć sytuacje pod kontrola ☺️ -
Lekarz mówił, ze szyjka wg niego już porodowa, skurcze mam jakieś już co wieczor, ale nie sa nigdy regularne, czasem w nocy jakiś mnie obudzi, ale wiecie, nie czuje, ze rodze 😅 ja to zrozumiałam tak, jakby poród naprawdę był już tuż-tuż… Ale co zdecydują w szpitalu to nie wiem, obawiam się, ze jednak mnie zostawią jak już tam pojade. Ciężko teraz mi coś więcej powiedzieć
-
O kurcze Gusia, to sytuacja dynamiczna u Ciebie 😮 Ciekawe co powiedzą w szpitalu, ale najwidoczniej tak ma być! ❤ Zosia może woli być lutowa i zrobić Ci niespodziankę 🤞😊
Ja ostatnio już usłyszałam że szyjki prawie nie ma, rozwarcie 2cm i jak widać 2 tygodnie i nic 🙈 ale wód było jeszcze sporo. Aż jestem teraz jeszcze bardziej ciekawa co mi powie lekarz w środę 😱💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Powiem Wam, ze totalnie się nie spodziewałam tego skierowania, wyobrażałam sobie, ze będę czekać spokojnie w domu i ze dotrwam do terminu tym razem 😅 chyba jestem tym wszystkim na razie mega zaskoczona 🤯 ale jakoś tak mi nie na rękę ten szpital 🙃 same wiecie, w domu to w domu. Spytałam lekarza, czy nie mogę spokojnie poczekać w domu, ale odparł enigmatycznie: no wie pani, życie jest jedno. To już sobie darowalam dalsze pytania po takiej odpowiedzi 😅
-
O 11:34 przyszła na świat mała Jagódka ❤️
Jest cudowna. Z braku postępu porodu mimo oxy musieli wykonać CC ale całe szczęście że tak się stało bo była okręcona dwa razy pępowiną i w dodatku zawiązała guza 🙈 więc i tak zakończyłoby się cesarką.
Waga 3670, 58 cm
Spróbuję was nadrobić jak dojdę do siebie.
Aaa i złapała pierś od razu, jak mały żarłoczek 😍Roksi, Hermiona5, Twilight, Kaczka, Mikaaa92, Zniechecona, Aniamania, Konieczynka, Jusia 82, Elza :), BoboBolek, Niewidzialnaa, Natija, Hope28, Pralinka lubią tę wiadomość
-
Gratulacje Tyśka ❤ jejku na lutówkach też jedna z dziewczyn miała węzeł na pępowinie 😮
Piękna waga Jagódki jak na 38tc 🥰 -
Może wezmą chwile na obserwacje Gusia i puszcza jeszcze do domu żeby się zaczęło w ogóle AFI 9 to chyba nie jest AŻ tak mało..ja miałam na połówkowych 10,5 to kazał mi sie nawadniać i teraz już chyba 14. Ale jeśli dobrze kojarzę to w ogóle na końcówce ta ilosc może sie zmniejszać?
Zobaczysz jutro co i jak ☺️
Wow Tyska gratulacje!!! Super ze poszło to w miare szybko i ze jesteście już razem 🥰 zdrowka dla Ciebie i małej nacieszcie się wspólnym czasem i dojdź na spokojnie do siebie☺️
No i waga jaka zacna jak na ten tydzien! Wiedziała Jagódka kiedy zacząć wychodzic 😁
Swoją droga ciekawe czy to jest tak ze jeśli Tyska miała już kilka dni skurcze i one przychodziły i cofały się to miało to jaki kolwiek związek z owinieciem pępowina..chyba nic w tych naszych porodach nie da się zaplanować 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2023, 18:40
-
Tyśka gratulacjeee ❤ ale cudnie że jesteście już razem 🥰 a waga faktycznie solidna, ja jestem 1 dzień za Tobą tylko 😮
A z tą pępowiną to faktycznie nieciekawie... jakoś nigdy nie słyszałam takich historii i aż się przestraszyłam teraz 🤯💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Tyska gratulacje!! Najważniejsze że lekarze zareagowali i wszystko skończyło się dobrze. Witaj na świecie Jagódko 🥰
Póki co u nas same cięcia na forum.
Gusia lekarz ma racje życie jest jedno, na pewno jesteś zagubiona bo nie tak sobie to wyobrażałaś, totalnie Cię rozumiem ale trzeba ufać lekarzowi. Trzymam mocno kciuki za jutro, dawaj znać 🍀🍀🍀
Starania od 12.2019
Lipiec 2021 Sono Hsg ✅
29.01.2022 1 IUI ❌
(leki : Clostilbegyt+ Ovitrelle)
01.03.2022 2 IUI - ❌
(leki: Aromek + Ovitrelle)
➡️ 05.2022 IVF - ICSI 🤞🏻
Leki : od 21 dc Estrofen💊
Krótki protokół - stymulacja : Bemfola 175, Orgalutran 0.25, przed punkcją : Ovitrelle +Gonapeptyl.
Wychodowalam 13 pęcherzyków.
Punkcja 31.05.2022🥚 - > pobrano 9 komórek-> blastki 5dniowe 3x❄️❄️❄️ transfer odroczony
1 FET 30.06.2022 🤞🏻-beta Hcg 9dpt 241! 🤞🏻🧡, beta Hch 12dpt 1177! 🤞🏻🧡
USG 5+5 - > mamy zarodek 🧡🙏🏻
USG 7+4 - > zarodek dalej z nami i jest serduszko 😍 crl 1, 32 cm tętno 160
USG 9+3/9+6->bejbik dalej na pokładzie 😍crl 2,97 cm tętno 180 🧡❤️
10+6 badanie Sanco - wynik prawidłowy ❤️ będzie synek 🧡👶🏼 -
Tyśka- GRATULACJE. Zdrówka dla Ciebie i Jagódki.
Gusia- tak jak piszą dziewczyny- Ty i Zosia teraz najważniejsze. Mąż sobie poradzi
W którym Ty jesteś teraz tygodniu?
Twilight Ty nie straszWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2023, 19:12
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152 -
Tyśka gratulacje!❤️ Wspaniale że jesteście już razem 🥰 no i ekstra że złapała od razu pierś.
Kurcze ryzykownie z tą pępowiną 😯a robili Ci USG przy przyjęciu do szpitala?
Gusia ale wieści..rozumiem że nie do końca miło jesteś zaskoczona takim obrotem spraw🙁 ale skoro lekarz tak zaleca to cóż poradzić, dla dobra swojego i Zosi.
Jejku ale dynamicznie się zrobiło na naszym forum😅 aż sama się obawiam środowej wizyty
-
Tyska gratulacje!! Ale duża dziewczynka! Super ❤️❤️❤️ odpoczywajcie!
I dzięki dziewczyny za wsparcie Wiadomo, najważniejsza Zosia i byle urodzić bez komplikacji, po prostu dół przedporodowy mnie złapał Dam znać jutro po rozmowie w szpitalu jaki jest na mnie plan. Zamierzam się wybrać koło 12stej, bo mam jeszcze trochę do ogarnięcia w domu 😅 wiecie jak jest -
Co do wcześniejszego tematu lewatywy to ja miałam, a i tak przy porodzie była 💩. Zjadłam ostatni posiłek jakoś po 18, ok 19 zaczęły się skurcze, ok 22 miałam lewatywę a urodziłam dopiero o 14.35 następnego dnia🙈 w międzyczasie dostałam tylko kroplówkę o którą sama poprosiłam bo już byłam wykończona.
Dziewczyny posiadaczki dostawki Chicco magic - czy u was też przy zablokowaniu bujania jest ona jakby trochę przechylona w stronę gdzie się otwiera? Niby wszystko jest złożone jak trzeba.