Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Lucy u mnie jest najpierw kwalifikacja, chyba ocena grubości blizny, nie wiem co jeszcze. Myślę, że jeśli miałyby wyjść jakieś przeciwskazania to wolę widzieć wcześniej, że czeka mnie cc.
Bardzo nastawiłam się na próbę sn, kupiłam kurs Izy Dembińskiej, próbuje ćwiczyć ale coś czuję, że znów się nie uda 😕 -
Kochane, i ja Was podczytuję Jesienią mieliśmy kłopoty zdrowotne, w grudniu grypę, i tak się ten czas mojego nieodzywania przedłużył, że później się nie odzywałam.
Gratuluję Wam wszystkich udanych porodów i pięknych dzieci! Każdą historię czytałam ze wzruszeniem.
A u nas dziś 37+5. Na poniedziałkowej wizycie lekarz mówił, że szyjka miękka i rozwarcie na opuszek, ale Synek wciąż jest wysoko, brzuch nie zjeżdża. Nie biorę już luteiny i magnezu i mam nadzieję, że organizm powoli się szykuje. Miewam biegunki, wymioty, ale zastanawiam się, czy to nie bardziej gastryczne objawy. Słyszałam, że bywa tak, że drugie dzieci później wstawiają się w kanał rodny - mój pierwszy syn wisiał tuż nad szyjką już na trzy tygodnie przed porodem!
Oglądam sobie właśnie Orgasmic birth, znacie?
Elza :), Roksi lubią tę wiadomość
-
Ale dzisiaj dużo się tu dzieję 😁
Konieczynka i Ula dzieciaczki super ♥️ teraz tylko zdrowia i świętego spokoju 😊
Ja się nie wpycham w żadną kolejkę,mam nadzieję jeszcze przez dwa tygodnie chociaż
Trzymam kciuki za dzisiejsze
U mnie noc tragiczna, nie mogę spać bo drętwieją mi ręce 😳 dodatkowo nasz pies się czymś zatruł i trzeba było z nim biegać na dwórKonieczynka lubi tę wiadomość
-
Pralinka tak, robią ocenę blizny. Tak czytam jak dziewczyny opisują to w swoich szpitalach to jakoś szybko kwalifikują do cc u nas ta cesarka to ostateczność. No ale mówię, zobaczę co powiedzą w szpitalu. Odebrałam wyniki z dziś. Krew spoczko. Hemoglobina 12 a zajadam się tym żelazem. I jak zwykle w moczu bakterie. Ciekawe czy cos na to powie, jak ominie temat to ja chyba zagaje, że ich nie chce hehe
Gapsy ostatnio o Tobie myślałam, co tam u Was i czy się jeszcze odezwiesz 🙂Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
-
Konieczynka chłopak marzenie 😍
A jak się czujesz psychicznie? Jeszcze nerwy z końcówki ciąży Cię trzymają czy już chociaż trochę napięcie zeszło? Te ostatnie tygodnie nie były dla Ciebie łaskawe...Konieczynka lubi tę wiadomość
-
No dzieje, się dzieje. Gapsy- fajnie że się odezwałś, bo też jak ostatnio patrzyłam na pierwszą stronę, to myślałam co u Ciebie☺️
Moje KTG podobno książkowe, więc też w kolejkę się nie wpycham😜
Mały dalej na pupie i podobno ma małe szanse na obrót więc za tydz mają mnie wpisać na cc.Ciążowa_Gapsy lubi tę wiadomość
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152 -
Konieczynka jaki ładny chłopaczek😊 wydaje się taki pogodny.
Swoje przeszłaś, teraz już będzie z górki 👍
Jak wrażenia ogólnie po CC? Jesteś w stanie się wypowiedzieć już co odbierasz lepiej? CC czy snKonieczynka lubi tę wiadomość
-
Hermiona5 wrote:Konieczynka chłopak marzenie 😍
A jak się czujesz psychicznie? Jeszcze nerwy z końcówki ciąży Cię trzymają czy już chociaż trochę napięcie zeszło? Te ostatnie tygodnie nie były dla Ciebie łaskawe...
Teraz naprawdę git. Najprawdopodobniej jutro będę mogła iść do domu. Więc też super. Patrzę na tego małego człowieka i nadal nie wierzę że już go mam, że w ogóle go mam 🫢😍
Jestem dużo spokojniejsza niż przy pierwszym porodzie. Pewnie jeszcze wiele przede mną, ale na tę chwilę jest super.
Wiecie jak dziwnie. Wzięłam go na ręce i pomyślałam jaki on jest ciężki. A przecież nosiłam w brzuchu dużo więcej .
Wód było też dużo. Nawet przy cesarce było hasło lekarza " ale dużo wód". 😂
Karmienie idzie fajnie. Czasem jak płacze to tak sobie patrzę i się zastanawiam co mu trzeba. 🤔 Ale naprawdę ja z uśmiechem na ustach wracałam z tej CC. Jakby ktoś pytał to nadal nie polecam 🥴, po porodzie sn jest dużo łatwiej moim zdaniem. Pewnie kwestia indywidualna, ale z trzech porodów to córka wyszła najfajniej. A ten chyba zakwalifikuje jednak jako najgorszy przez to że zaczęłam od sn, a przed brak postępu skończyłam na CC.Ciążowa_Gapsy, Hermiona5 lubią tę wiadomość
-
Konieczynka wrote:Teraz naprawdę git. Najprawdopodobniej jutro będę mogła iść do domu. Więc też super. Patrzę na tego małego człowieka i nadal nie wierzę że już go mam, że w ogóle go mam 🫢😍
-
Ja zastanawiam się kto świadomie i na takie widzi mi się decyduje się na cc 😐
Mam porównanie 3xsn i 1xcc i naprawdę cieszę się, że wcześniej nie musiałam mieć cc, bo więcej dzieci bym nie miała.
Czuję się dużo gorzej po cc niż po sn, gorzej dochodzę do siebie. Po sn w trzeciej dobie latałam jak fruzia, spodnie z przed ciąży już nosiłam, a teraz.. Nie wiem czy za 2 tygodnie będę w miarę mobilna 🙈Ciążowa_Gapsy, Hermiona5, Kaczka lubią tę wiadomość
-
Hej laski,
Ja w nocy przyjechałam do szpitala. Średnio się czułam cały dzień, brzuch zaczął mi twardnieć wieczorem tak regularniej i zaczęłam krwawić. W szpitalu wszystko ustało i stoi w miejscu, ale chcą mnie już trzymac do porodu
Średnio mi się to podoba … -
Dziewczyny, sory, ze się nie odniosę, ale daje znać co u mnie. Była dziś próba oksytocynowa, ale stanęło po 2 godzinach na 6cm rozwarcia nie szło dalej, ciagle czułam skurcze tak samo, ani one mocniejsze ani nic, wiec nie chcieli mnie bardziej męczyć, to na razie odłączyli, idę na obiad i odpocząć. Druga opcja to była przebić wody, ale podziękowałam, bo wiem, jakby to bolało a te skurcze się nie rozkręcały, wiec jestem na sali i odpoczywam. Zmęczona jestem na maksa 😅
-
Gusia o matko..... W ogóle jak to brzmi. Aaaa ma pani 6 cm rozwarcia, niech sobie pani idzie odpocznienie zje a później zobaczymy....
Ula ja porównania CC z sn nie mam, ale jak patrzyłam w szpitalu na dziewczyny sn i na siebie to dziękuję hehe tamte pyk pyk cmyk chodziły a ja tydzień chyba się nie wyprostowalam. Jak nie dłużej bo 5 dni w szpitalu leżałam.
Konieczynka ale pięknie napisałaś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2023, 15:21
Konieczynka lubi tę wiadomość
-
Konieczynka, Pati gratulacje dla Was! 🥰
Chica kciuki za Ciebie! Chyba i tak jesteś już na takim etapie ze długo nie będą Cię trzymać?
Gusia 6 cm to brzmi prawie jak finisz! 🫣 myślisz ze po przebiciu wód by nie poszło to dalej? Sama nie wiem co bym w takiej sytuacji zrobiła..ale chyba bym się bała ze wszystko cofnie…
Trzymam kciuki żebyś przełamała ciag tych CC 🫣😁
-
Mikaaa92 wrote:Chicaloca a dopiero co się Bobobolek o Ciebie pytała a tu taka sytuacja...
A kiedy miałaś się stawić do szpitala planowo? Wiedzą skąd to krwawienie?
Trzymaj się tam dzielnie 🍀🤞
Widziałam właśnie, że pytała- Dziękuję za troskę 🥰 przepraszam że się nie odnoszę do Waszych postów, ale jestem tym wszystkim przybita. Miałam 3 marca mieć ostatnią wizytę i wtedy miałam mieć ustalone co i jak.
A teraz… siedzę tu bez sensu 😞 i jeszcze nie wiem jak długo.
Mogłam nie jechać, ale kurdę ta krew mnie wystraszyła .. -
Chicaloca, dobrze zrobilas, ze pojechalas. Mysle, ze lekarze wiedza co robia, tym bardziej ze to jednak ciaza blizniacza. Mi sie wydaje ze dobrze, ze bedziesz pod obserwacja. Blizniaki rzadko wykluwaja sie w terminie, wiec najwyzej kilka dni Cie poobserwuja i Twoje malenstwa przyjda na swiat.
Konieczynka sliczny chlopczyk. Az sama nie moge sie doczekacMikaaa92, chicaloca, Konieczynka lubią tę wiadomość