Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
dafney wrote:Dziewczyny, które były na przeciwzakrzepach przed porodem, w której dobie macie zalecenie zdjęcia szwów? I czy po cc też macie dalej brać zastrzyki?
Trzymam mocno kciuki za wszystkie mamy z wątku, które przebywają już w szpitalu. Oby udało się szybko urodzić/wyjść z maluchami do domu.
Nasz wielki dzień już jutro. Rano idę do szpitala i powinnam mieć cc tego samego dnia. Stresik jest i ekscytacja 🙂
W 8 dobie mi ściągali szwy, dzisiaj jest 9 doba i będę brała clexane jeszcze przez 5 dnidafney lubi tę wiadomość
-
Powodzenia dziewczyna w szpitalu i gratulacje dla tych które wyszły 🥰
Ja „zaplanowałam” sobie porod na weekend 17-19.03 😆 20.03 wizyta i skierowanie na indukcję.
Zrobiłam szczepienie na krztusiec, oczywiście nie obyło się bez cyrków 😆 pielęgniarka powiedziała mi ze jestem druga ciężarna w ciągu 4 lat która szczepi 😅 -
Kobitki, właśnie miałam podpytać. Jak wyglada kwestia zastrzyków z heparyną po CC? Czy to jest tylko dla osób z grupy wysokiego ryzyka, czy nie w każdym szpitalu?
Po porodzie naturalnym (z silną infekcją wewnątrzmaciczną) brałam 20 dni. Teraz po CC też bym chciała.
Roksi , oby te plany się zrealizowały. Oo, a ostatnio tak trabią o tym krztuscu w 3 trymestrze, a pani oielęgniarka tak serio ? Chyba mamy podobny termin, my dziś 36 +2. A czemu masz mieć indukxję, cukrzyca?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2023, 15:24
-
nick nieaktualnyUla, Gusia super, że już wychodzicie do domku dajcie znać jak rodzeństwo powitało siostrzyczki
Hermiona, Niewidzialna, Kaczka i Aasha teraz czekamy na same dobre wieści od Was! Szybkich i jak najmniej bolesnych porodów:)
Chicaloca współczuję kochana:( Że też musiałaś trafić akurat na współlokatorki z covidem ;/ kurcze coraz więcej znowu się słyszy na temat tego dziadostwa. Zdrowiej kochana!
Konieczynka super, że blizna ładnie się goi. A jak do tej pory karmiłaś Kacperka? Przypomnijcie mi jak liczyć te godziny karmienia. Jak masz Konieczynka budzić go co 2 godziny i później po 15 min na każdą pierś to liczymy od rozpoczęcia karmienia czy od skończenia? A jak w nocy ?
Ja dzisiaj też po wizycie. Nasza mała Misia idzie nadal swoim tempem, brzuszek malutki, ale waży już ok 2400 więc nie jest najgorzej. Przepływy dobre, szyjka skrócona ale twarda i zamknięta także niech jeszcze siedzi i rośnie maleństwo -
O a u mnie w przychodni jakoś w sumie bez komentarzy się obyło z tym szczepieniem. A nie jest to jakieś wielkie miasto.
U mnie drugie ktg ok. Ale nic sie nie dzieje… byl u mnie maz z dziecmi, zjedlismy obiad w kafaterii, Milo bylo. Az mi sie smutno zrobilo jak sobie poszli
Boje sie ze jutro jak sie nic nie bedzie dzialo to powiedza do domu. Wtedy powiem ze nie chce bo sie boje. A tak serio to nie wiem czy bede miec wybor.
Moja wspollokatorka ktora poszla na porodowke o 8 o 10 juz urodzila. Cudowny porod, ja tez tak chce
-
Mirka1990 wrote:Kobitki, właśnie miałam podpytać. Jak wyglada kwestia zastrzyków z heparyną po CC? Czy to jest tylko dla osób z grupy wysokiego ryzyka, czy nie w każdym szpitalu?
Po porodzie naturalnym (z silną infekcją wewnątrzmaciczną) brałam 20 dni. Teraz po CC też bym chciała.
Dostałam Fraxyparyne na 10dni od wypisu, też p/zakrzepowe zastrzyki. Nie wiem na ile to norma, ja raczej ze względu na PESEL. 🙈 Żadna z moich koleżanek nie miałam po CC clexane ani Fraxyparyny, tyle że rodziły przed 35rż.
Hope w nocy nie będę budzić. Matka też człowiek 🫢 on sam się budzi, tylko krótko je. Dziś karmiłam o 22, 1, 3, 5 i 8.
A w dzień będę budzić co te 2h licząc mniej więcej od początku karmienia. Ale to nierealne żebym go zmusiła do ssania przez 30min. Moje dzieci tych mądrych książek jak to powinno wyglądać nie czytały.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2023, 15:57
Mirka1990 lubi tę wiadomość
-
Mirka tak ja mam cukrzyce na insulinie
Nic nie wiedzieli w tej przychodni, w ogóle jakiś nowy lekarz był w tej przychodni z Ukrainy i nie wiedział jak te papiery wypisać itp 🫣
No ale dobrze ze już z głowy 😅 -
Też miałam przeboje ze szczepieniem na krztusiec, chyba rzadko jednak ciężarne się szczepią bo to jakieś niespotykane zjawisko w przychodniach.
Gusia, Ulaa ciekawa jestem jak rodzeństwo zareagowało na siostrzyczki.
Ciekawe co u Hermiony 🤔
Zaopatrzyłam się w daktyle, ananasa, liście malin i grabie😅 do ogródka. Czas zacząć aktywne wykurzanie lokatorki.
BoboBolek, Mikaa u Was coś się dzieje? BoboBolek masz jeszcze jakąś wizytę u lekarza?
Ja już mam wyniki, morfologia idealna, żelazo 14 więc chyba nieźle, w moczu trochę odstępstw od normy ale raczej nic poważnego.
Mirka1990 lubi tę wiadomość
-
Niewidzialna, Hermiona, Kaczka kciuki!
Aasha oby samo ruszyło i poszło szybko i łatwo 😊
Chicaloca co za pech, nie dość, że musisz czekać w szpitalu to jeszcze Covida Ci sprzedali. Mam nadzieję, że szybko wrócisz do zdrowia.
Ja od 3 dni sprzątam, myje okna, spaceruje. Po dzisiejszym 3h spacerze myślałam, że nie dojdę do domu 🙈 chciałabym żeby młoda ewakuowała się trochę przed terminem bo wolałabym uniknąć wywoływania. Daje jej 2 tygodnie, zobaczymy czy ulegnie czy uparta po rodzicach 😉 -
Właśnie dziewczyny które macie kolejne dzieci jak robicie „zapoznanie”? Starsze w domu będzie czekało, czy najpierw bobas i potem przyjdzie starsze? 🤔 kupujecie jakiś „prezent” od bobasa?
-
Dziewczyny dzięki za tyle troski i ciepłych słów wsparcia ❤️🥰 te dziewczyny co miały covid i mnie zaraziły pomimo że urodziły tez są w szpitalu. Dzieci maja podwyższone crp i słabo wychodzi echo serca (u jednego i drugiego bobasa), także wole chyba poczekać w trzypaku..
Pralinka jeśli skończyła Ci się praca w domu to zapraszam do siebie 😂 nawet nie chce wiedzieć jak teraz moje mieszkanie wygląda 🙈
Roksi ja miałam nie kupować, ale chyba kupię. Już wypatrzyłam straż pożarną z playmobile.
Dziś syn podczas rozmowy zapytał, czy jutro rodzę dzidziusie i wracam do domu. Odpowiedziałam, że nie, ale już niedługo.
Odpowiedział, że nie chce już wcale ze mną rozmawiać i wyłączył kamerkę i telefon … zryczalam się jak bóbr.
-
Hej Roksi, ja kupilam prezenty “od bobasa” bo I dziewczynki kupily bobasowi karuzele one beda czekac w domu i przywieziemy mlodego. Juz nie moga sie doczekac, dzis mowilu do brzucha “Krzysiu, kiedy ty w koncu wyjdziesz???” I jak sie z nimi zegnalam to na korytarzu odkryly moj brzuch i calowaly ❤️ mega sa nastawione, ale tez juz sa duze i swiadome.
Ja z kolei spaceruje ile sie da, jem ostre orzeszki, slodkie, ale poki co nic. Wiem ze jeszcze ma czas, ale Kurcze chcial wylazic prawie 2 mce temu, a teraz mu sie odechcialo? 🙈Mikaaa92 lubi tę wiadomość
-
Aniamania,
Jutro mam badania krwi i moczu.
We wtorek mam KTG i wizytę u prowadzącego.
Jeśli wszystko będzie OK to wtorkowa wizyta będzie moją ostatnią u niego.
Skoro mam termin na 09.03 to dostanę skierowanie do szpitala na 15-16.03.
Jeśli nie urodzę wcześniej to pojadę do szpitala, właśnie te 7dni po terminie, przyjmą mnie na IP zrobią USG, KTG, zbada mnie lekarz i karzą wrócić za 3 dni. Czyli 10 dni po terminie 🤷🏽♀️
Już raz to przeżywałam 😓
Chicaloca,
To CRP i echo serca wynika z tego, że dziewczyny rodziły z dodatnim COVIDEM?
Zastanawiam się czy moje dziecię będzie bezpieczne skoro dzisiaj/jutro będę miała pierwszy dzień wynik testu negatywny.⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Nie powiedzieli tego głośno że NA PEWNO dlatego, ale tak sugerują.
Dlatego chcą mnie ciąć dopiero jak będę ujemna. Jak to jednak wpływa na dzieci tego nikt nie wie. Wydaje mi się jednak, ze tydzień po chorobie to powinnaś być bezpieczna
Dodam tez, ze dzieciom robili testy i są negatywne. Powiedzieli, że wypuszczą jak crp spadnie do 0 i wyjaśni się sprawa z tymi serduszkamiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2023, 18:40
-
Zrobiłam test. Wynik negatywny.
Wczoraj była jeszcze blada kreska, dzisiaj w ogóle nie ma.
Czyli równo tydzień.
Nooooo, mam nadzieję, że teraz mogę rodzic bezpiecznie.
Chicaloca,
Trzymam kciuki, aby u Ciebie test jak najszybciej wyszedł negatywny.
Będą Ci robić CC zaraz po teście ujemnym, czy jeszcze odczekają chwilę?Roksi, Jusia 82 lubią tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Dziewczyny skurcze co jakieś 5 min ale nie bardzo mocne
Zrobiłam drzemkę i Chodziłam po schodach a teraz jestem podpięta pod ktg.
Przed nocą zamierzam jeszxze pochodzić i wezmę długi prysznic. Boje się nocy. Boje się porodu.
Teraz już nie ma odwrotu🙈
PozdrawiamRoksi lubi tę wiadomość
-
Nie wiem BoboBolek. Ja i moja macica nie damy dłużej rady. Teraz już tam jest z 5,5- 6 kg, a jak jeszcze będą czekać to ja pewnie się uduszę bo moje płuca nie maja jak oddychać. Nie będą mnie testować raczej, czekają aż będę się czuła jak najlepiej.
Gratuluje negatywnego !