Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do zapoznania, to u nas starsza przyjechała z mężem odebrać mnie i Zosię do szpitala. Nikt nie miał z tym problemu. Co prawda kazała nam zostawić Zosię (jak mała się popłakała) w szpitalu, ale ogólnie jest niezle. Podchodzi, patrzy, wyniosła pieluchę raz do kosza. U nas prezent wjechał. Starsza dostała maskotkę i dała młodszej tez maskotkę. Może to odwracanie uwagi, ale uznałam, ze to w sumie miły gest od siostry dla siostry Także u nas względnie okej. Ale wiadomo, na razie jest „łatwo”, bo mąż ma urlop i można się dzielić opieką.
BoboBolek no wreszcie’ doczekalas się negatywu! Gratulacje!
Chicalola, współczuje Ci tego czekania… -
Aniamania mojej położnej nie podobało się dzisiejsze KTG (spadające tętno) i wysłała mnie na izbę, tam powtórzyli i na szczęście wszystko wyszło dobrze, Mała się ruszała, skurcze się pisały. Zrobili mi przy okazji USG, przepływy i AFI w normach, rozwarcie 2,5cm takie jak było, główka nisko ale jeszcze nie w kanale, a waga dzisiaj prawie 3400g 🙈 Więc wracam do domu i czekamy dalej 😉
Kaczka będzie dobrze 💪❤Aniamania lubi tę wiadomość
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Przychodzę z nowiną 🥰
Tamarka urodzona dziś o 13:22 przez CC - 2600g i 50cm, 10/10 😊
Podczas skurczy po oksy tętno małej spadało i była szybka decyzja o cięciu, spłakałam się strasznie, ale najważniejsze że mała bezpiecznie przyszła na świat 😍
Dopiero zaraz będą mnie pionizować, więc napiszę więcej później!
Co mnie zaskoczyło to to, że bąki same uciekają po znieczuleniu i mi wstyd przy innych dziewczynach na sali 🙈
A lewatywę polecam, wiadomo chwila jest nieprzyjemna, potem dosyć długo siedzi się na kibelku, ale przez te 5h na porodówce miałam luzik jeżeli chodzi o jelitaRoksi, Aniamania, Mikaaa92, Twilight, Madzixon, Zniechecona, Konieczynka, Niewidzialnaa lubią tę wiadomość
-
Hermiona,
Gratulacje! Kruszynka🥰
Te bąki to chyba nie są po znieczuleniu 😜
Ja po SN zupełnie nad nimi nie panowałam, a znieczulenia nie miałam.
Na świecie:
1. Elza CC 02.02.2023 Aleksander 2270g 48cm, Nikodem 2410g 50cm // PTP 12.03.2023 💙💙
2. Zniechecona CC 14.02.2023 Maja 2980g 47cm // PTP 04.03.2023 💖
3. Luusia CC 15.02.2023 Basia 2320g // PTP 01.03.2023 💖
4. Tyśka CC 20.02.2023 Jagódka 3670g 58cm // PTP 07.03.2023💖
5. Ulaa CC 21.02.2023 Gabrysia 1930g 49cm// PTP 20.03.2023 💖
6. Konieczynka CC 22.02.2023 Kacper 4040g 58cm // PTP 02.03.2023💙
7. Patiii22 CC 23.02.2023 Mikołaj 3450g 56cm // PTP 05.03.2023 💙
8. Magdalenka90 CC 23.02.2023 Miłosz 3840g 58cm // PTP 02.03.2023 💙
9. Gusia_ SN 28.02.2023 Zosia 2950g 52cm // PTP 10.03.2023 💖
10. Hermiona5 CC 02.03.2023 Tamarka 2600g 50cm // PTP 08.03.2023 💖Hermiona5 lubi tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Chicaloca, Aasha wasze dzieci starsze to tez pewnie bardziej odczuwają Wasza nieobecność..trzymam kciuki żeby dobrze przyjęły rodzeństwo 😊
Ciekawe jak to u nas będzie bo córka to jest taki sprzedawczyk ze jak ktoś się przyjdzie nią zając jak mam wizytę to jak widzi ze ubieram buty to już mi macha i mówi „paaa” 😂 ciekawe jak faktycznie mnie nie będzie kilka dni czy się steskni 😁 ale oba dopiero teraz jak już jest duży brzuch to reaguje na słowo dzidziuś itp choć wiadomo ze i tak pewnie nie wie z czym to się wiąże 😁
Tak pytałam o te prezenty bo właśnie planuje jej kupić lalkę, ma dwie 21 cm z miniland i się z nimi nie rozstaje wiec od bobasa dostanie kolejna a z tym zapoznaniem to jeszcze właśnie nie wiem jak…
Chicaloca ja to w ogóle jestem pełna podziwu ze Ty jeszcze funkcjonujesz z dwójka w brzuchu! To musi być duże obciążenie fizyczne…ale teraz to faktycznie lepiej żeby poczekali do ustania objawów..po weekendzie może będą jakieś decyzje już 😊
Kaczka powodzenia! Dasz rade, odwrotu już nie ma! 🫣🥰
Hermiona gratulacje!😍
W ogóle jak tak patrzyłam na te listę nasza to dziewczyny w większości rodzicie takie kruszynki 🥰 ja to się boje co to ze mnie wyjdzie 😅Hermiona5 lubi tę wiadomość
-
Mikaaa w ogóle w poprzedniej ciąży tez byłam krótko w szpitalu bo napinal mi się brzuch, miałam te pompy z magnezem, luteinę dopochwowo itp chociaż nie było żadnych skurczy, ani rozwarcia to chyba mój lekarza wysłał mnie zapobiegawczo bo to był jakos 27 tydzien. I potem jak już byłam po terminie to mówił ze bardzo często jest tak, ze jak podtrzymuje się ciąże dużymi dawkami leków to jak przychodzi co do czego i leki się odstawi to nagle wszystkie objawy mijają 😅
Ciekawe kiedy u Ciebie teraz się zacznie 🫣 ale super ze już taka ładna waga małej 😊Mikaaa92 lubi tę wiadomość
-
Hermiona gratulacje!🥰🥳 Obyś szybko doszła do siebie. Maleństwo z Tamarki. Przygotowywałaś ubranka w takim rozmiarze?
Kurcze rzeczywiście po znieczuleniu się chyba nie kontroluje zwieraczy. A ja po sn też tak miałam, taka byłam tam wszędzie poharatana.
Chicaloca trzymam mocno kciuki za Twoje zdrowie i rychłe rozwiązanie.
Mikaa w końcu i na nas przyjdzie pora. U mnie podobna waga Małej 🙂
BoboBolek gratuluję negatywnego testu, zawsze to ulga. Teraz tylko rodzić.
Aasha u nas to samo, mały przytula się do brzucha i pyta 'Gabrysiu kiedy wyjdziesz?' słodkie to jest mega ale znając jego humorki to może się zestresować i obrazić albo coś jak ją przywieziemy. Zabawka też kupiona, jednak to dziecko to może lepiej będzie mu się kojarzyło to spotkanie.
Ps. Na netflixie jest drugi sezon sex/life
Kaczka! Powodzenia! 🌷🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2023, 20:35
Hermiona5, Kaczka lubią tę wiadomość
-
Hermiona, gratulacje! ❤️❤️❤️ i lecimu dalej z porodami, widze ze Kaczka sie ustawila w kolejce na jutro. To ja moge w takim razie rodzic w sobote 🤪🤪
Aniamania dzieki za cynk o serialu! Dzis Musze odespac wczorasksza nocke porodowa wspollokatorka, ale jutro pocisneHermiona5 lubi tę wiadomość
-
Hermiona gratulacje jaką kruszynkę urodziłaś U mnie dziś usg pokazało 3200 g +/- 500 g wiec może być blisko 4 🙈
Dziewczyny okazało sie ze to nie skurcze (ktg ich nie wykryło) tylko takie rozpieranie przy baloniku. Wiec fałszywy alarm.
Ale boli, pewnie przy porodowych to pestka!
wzięłam
prysznic i idę na schody
chyba tam spedze nockę
pozdrawiamHermiona5 lubi tę wiadomość
-
Roksi,
Ja dla młodej kupiłam masę dupereli od brata. Kolorowanki zwykle, wodne, naklejki, tatuaże, książeczkę 😊
Wszystko z motywem koników, kucyków itd…
Wymyśliłam sobie, że mąż odbierze mnie i synka za szpitala.
Wrócimy do domu, zjemy obiad na spokojnie.
On pojedzie po córkę do babci, a ja w tym czasie nakarmię malucha.
Mam nadzieję, że jak przyjadą to maluch nie będzie płakać 😅
Kaczka,
Powodzenia raz jeszcze!
Balonik wypadł?
Mam nadzieję, że jednak trochę pośpisz 😜 W łóżku, nie na schodach 😅
Musisz mieć siły na drugą fazę porodu 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2023, 21:58
Roksi lubi tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Hermiona Gratulacje 🎉🎉🎉
Tamarka faktycznie Kruszynka. A jaka waga wychodziła według USG? Pokrywało się mniej więcej? Teraz odpoczywaj, szybko Cię pionizuja, albo to mnie jakoś długo trzymały na łóżku bo dopiero następnego dnia rano. A też rodziłam po południu.
Te gazy to super, znaczy że jelita ruszyły, tak na to patrz 🙃
Kaczka te widełki zawsze pod koniec są takie duze. Mi wychodziło 4kg i tyle Kacper się urodził, a miałam +/- 600g. 🫣
I wyśpij się kobieto , jutro wielki dzień, trzeba mieć siły.
Roksi masz szansę pobić mój rekord wielkości dziecka. Jak do tej pory to ze mnie wyszedł największy mały człowiek 🤣🫢
A rodzeństwo się poznało w szpitalu.
W sumie gdy urodziłam drugie dziecko to pierworodny był o 16, a ja o 13.26 urodziłam, ale po sn byłam na chodzie.
Prezent dostał juz w domu, a odbierali mnie z mężem razem.
Teraz natomiast po CC czekałam ponad dobę żeby odłączyli mi cewnik i kroplówki, żeby dzieci nie straszyć tymi rurkami. Mąż ich przywiózł na pół godziny. A następnego dnia mnie wypisali, odebrał tylko mąż, a potem pojechał po dzieci do szkoły i przedszkola. Mi zrobili niespodzianke, bo cały pokój mam w balonach i serpentynach. Po tygodniu nadal wiszą 🎉🫣 I wtedy też dostali prezenty od Kacperka. A maluch dostał grzechotkę już w szpitalu.
Aasha a u Ciebie coś się dzieje? Skurcze? Rozwarcie? Czy Krzyś nigdzie się nie wybiera?Hermiona5 lubi tę wiadomość
-
Taak, mam ze sobą ubranka 50 i 56 😊
Tami była dwa tygodnie temu szacowana na 2400g i wczoraj na wizycie z pomiaru wyszła nawet 2300g, do tego pogorszyły się przepływy, ryzyko kwasicy i zwapniałe łożysko, więc dostałam skierowanie na indukcję.
Pojechałam na izbę około 13, a o 15 już miałam założony balonik. Początkowo musiałam leżeć (KTG), ale później już dużo chodziłam, kręciłam biodrami w pochyleniu i chodziłam dużo pod prysznic, bo skurcze w moim odczuciu były mega mocne. O 19 poprosiłam o leki przeciwbólowe i dostałam kroplówkę z nospą - pierwszy efekt był taki, że skurcze dalej były częste (co 2/3minuty), ale już lżejsze - takie że mogłam leżeć w łóżku na boku i "odpoczywać" :p jakoś po północy byłam już zdesperowana i zmęczona, więc poszłam po kolejne leki (skurcze trwały nawet minutę 😵) i po paracetamolu udało się zdrzemnąć 2,5h.
Na samą nockę dołączyła do pokoju niestandardowa pani, która gadała sama do siebie i nikt jej nie rozumiał 😵 oczywiście dostała łóżko obok mnie 🤦♀️ więc jak o 4 zaczęła coś szeptać pod nosem i prowadzić ze sobą dialog to już nie było mowy o spaniu 🤣
O 7:20 przenieśli mnie na porodówkę i tam od 8 oksytocyna. Miałam przenośne KTG, więc fajnie bo mogłam chodzić, kręcić kółka na piłce itp. Mimo, że próbowałam ze wszystkich sił, dawka Oxy była ciągle zwiększana, dostałam 4 rozkurczowe czopki i zastrzyk rozkurczowy to szyjka ani rusz!!! (Po baloniku ostatecznie stwierdziła położna, że jest 2cm długa i 3cm rozwarta). No około 12 to już można było rozwarcie podciągnąć do 4cm :p Po zastrzyku rozkurczowym w pośladek trochę się zamuliłam i Tamarka chyba też go gorzej zniosła, bo na skurczach tętno zaczęło spadać, co oznaczało że łożysko w tym momencie nie jest w stanie odpowiednio utlenić dziecka ;(
Padła decyzja o szybkim cięciu, ja się poryczałam, ale teraz jestem najszczęśliwsza na świecie!!! Leżymy sobie z Tami w łóżku i nic mnie już nie obchodzi! 🥰Roksi, Kaczka, Jusia 82, Zniechecona, Mikaaa92 lubią tę wiadomość
-
Hermiona, spróbowałas rodzic naturalnie, a ze się nie udało - z indukcją czasami tak jest. W ogóle z porodami tak jest, wielu rzeczy się nie da przewidzieć. Na pewno byłaś bardzo dzielna! I jest jak mowisz, gdy ma się już te dziecko obok, nic się nie liczy…
Ja pozdrawiam z nocnego karmienia. Zaczyna mi się nawał, wiec dziś już bez nocnego mm ❤️ nie powiem, cieszy mnie to!Hermiona5 lubi tę wiadomość
-
Gusia dokładnie, dlatego teraz już jestem spokojna i widocznie tak miało być 😊
Ja nie wiem czy oko dziś zmrużę, bo dwójka dzieciaczków z sali się zanosi na zmianę 😔 -
Hermiona dzięki za opis to pokrzepiające zwłaszcza ze mam balonik i czekam na dalsze kroki. Noc okropna mało co spałam, głowa mi pęka jak po porządnej imprezie…
Zbadała mnie polozna bo zgłosiłam ze przy sikaniu krwawię, stwierdziła ze szyjka się rozwiera i balonik niedługo wypadnie. Teraz mam ktg. Skurczów żadnych nie czuje.
Proszę o kciuki pewnie dziś będzie hardcorowy dzień. Ale wiem ze warto ❤️Hermiona5, Mikaaa92 lubią tę wiadomość
-
Hermionka- ogromne gratulacje Moje maleństwo wczoraj na usg w szpitalu właśnie w okolicy 2600 i jestem ciekawa jak ostatecznie będzie. Ciuszki tylko przepakowuję- raz wkładam do walizki więcej na 50, raz na 56
Ktg u mnie wzorcowo, w ogóle wszystko podobno pięknie. Mały siedzi na dupce, kopie mamusię w dole brzucha a piąstkami uderza ciągle w pępek. Najpiękniejsze uczucie ever
A jeśli chodzi o niestandardową Panią to ja też mam szczęście do takich osób Mąz mówi, że wręcz przyciągamWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2023, 07:36
Hermiona5 lubi tę wiadomość
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152