Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Roksi wrote:Dziewczyny ja po wizycie. Na szczęście wszystko ok. Z usg wychodzi 6+0 na te chwile, ale nie biore tego pod uwagę nawet. Jest tez serduszko, ale dr powiedziała ze na razie bije jak moje wiec „dopiero rusza”. Założyła karte ciąży i wgl stwierdziła ze jak na ten tydzien to i tak widać więcej niż myślała, także trochę chyba mnie uspokoiła 😊 następna wizyta za 3tyg, wiec i tak stres pewnie będzie czy nadal będzie ok 😅
Co do progesteronu to powiedziała mi ze jeśli mam nudności to jej zdaniem jest ok i w ogóle jakos po usg stwierdziła ze ok. Ale powiedziała ze w pierwszym trymestrze nie bierze się luteiny bo coś tam i ze ona działa bardziej przy skracającej się szyjce na dalszym etapie ciąży itp wiec mam brać duphaston, ale ze on jeszcze bardziej nasila wszystkie objawy wiec jak będzie bardzo zle to mam odstawić.
Roksi to lepiej jak u mnie. Z om jak był 6+0 to zobaczyłam na USG pęcherzyk, tydzień później centymetrowy ktoś z bijącym sercem 🙂 to i u Twojego ktosia pewnie będzie biło jak dzwon lada chwila 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2022, 13:58
-
Ja biorę progesteron i to sporo, a objawów nie mam żadnych.
Zapisałam się na 17.08 na badania prenatalne + pappe, dodatkowo robię również NIFTY.
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Ja też cały czas biorę spore ilości luteiny, a nie mam żadnych objawów ciąży, może trochę z tym wstawaniem z rana mam problem, ale to generalnie na tyle ☺️
Cieszę się ogromnie z tego, bo nie wiem jakbym funkcjonowała z mdłościami itp przy 11 miesięczniaku i dwójce starszaków 🙈
Ja mam wizytę 10.08 wtedy też doktor umówi mnie na prenatalne i pappę, a w ostatnim tygodniu sierpnia będziemy robić test Nifty też z oznaczeniem płci, bardzo jestem ciekawa co tam za leniuszek mieszka w brzuszku u mnie 🤭
Dzisiaj boli mnie głowa, ale tak, że sen, odpoczynek nic nie pomagają 🥺
To chyba przez te wysokie temperatury 🥵
Piję dużo wody (i co chwilę sikam 😂), ale wzięłam teraz jeden apap i wypiłam kawkę i już jest trochę lepiej -
Luusia wrote:Ja biorę progesteron i to sporo, a objawów nie mam żadnych.
Zapisałam się na 17.08 na badania prenatalne + pappe, dodatkowo robię również NIFTY.
A co bierzesz? Ja prolutex i Lutinus (300-400). No i niestety odkąd zaczęło działać to zgaga mnie wykańcza...
Czemu NIFTY nie SANCO? Pytam bo dopiero raczkuję w temacie.
Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
22 dpt- YS+,CRL 1,17 mm, FHR +
7t6d- CRL 15mm, FHR 167/min
9t0d- CRL 23,2 mm, FHR 169/min
NIFTY- zdrowy chłopiec, wysokie ryzyko preeklampsji
13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA) -
Dzieki dziewczyny 😊
Co do progesteronu wydaje mi się ze chodziło jej konkretnie o duphaston, choć ja w pierwszej ciąży brałam to bolala mnie tylko głowa. Wiec pewnie kwestia organizmu.
Ja zrobię usg i pappe a jeśli coś by było odpukac nietak to pomysle czy amnio czy nifty..choć amnio podobno tak naprawdę jest lepsze mimo tego ze jest jakieś ryzko poronienia. -
Jusia 82 wrote:A co bierzesz? Ja prolutex i Lutinus (300-400). No i niestety odkąd zaczęło działać to zgaga mnie wykańcza...
Czemu NIFTY nie SANCO? Pytam bo dopiero raczkuję w temacie.
Biorę cyclogest, progesteron bensis i prolutex. Współczuję zgagi … na pewno nic przyjemnego ….
Zdecydowałam się na NIFTY ze względu na większą grupę walidacyjną co ma znaczenie przy ocenie wyników.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2022, 15:33
Ulaa lubi tę wiadomość
44 lata
Klinika Vitrolive / Bocian
KIR: Bx
Obecne: 2DS1
Brakujące: 2DS2, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Rozjechane cytokiny - TNF alfa > 48tys., IL2>500, IL10>9000
ANA 2 - ujemne
On - morfologia 0%, fragmentacja DNA 11%
08 - 12. 2019 - 3 procedury IVF - łącznie 5 blastek, transfery nieudane
02.2020 - 09.2021 stymulacja aromkiem- 05.2020 - [*] 8tc
10.2021 - IV procedura IVF KD - 10 blastek ❄️ 11.2021 - 4AA - 🙁, 12.2021 - 4AA - 🙁
04.2022 - 4AA - accofil, intralipid, AH, embryoglue, encorton, heparyna
10dpt - 114mlU/ml, 12dpt - 355mlU/ml,16dpt - 2259mlU/ml, 6t3d 💔-krwiak
06.2022 - 4AA - accofil, intralipid, embryoglue, prograf/ encorton
8dpt - 135,8mlU/ml, 10dpt - 313,3mlU/ml, 14dpt - 1235mlU/ml
28dpt - mamy❤️, CRL-0,71cm -6t4d
9t6d - 3,02cm CRL, 12t - prenatalne ok, NIFTY - zdrowa 👧
20t0d - połówkowe ok
38t - CC, 2320g, 49cm -
Ja robię USG +pappa, chociaż ponoć przy ciąży bliźniaczej pappa często nie wychodzi. Głównie wierzę w umiejętności Pani doktor, która wykonuje USG prenatalne. Najważniejsze jest żeby pójść do specjalisty który ma certyfikat fmf.
Jeżeli Pani dr. Stwierdzi jakieś nieprawidłowości to wtedy będę się zastanawiać.
Amniopunkcja jest ryzykowna ale daje jasna odpowiedź czy jest wszystko dobrze czy nie. -
Ulaa wrote:Ja też cały czas biorę spore ilości luteiny, a nie mam żadnych objawów ciąży, może trochę z tym wstawaniem z rana mam problem, ale to generalnie na tyle ☺️
Cieszę się ogromnie z tego, bo nie wiem jakbym funkcjonowała z mdłościami itp przy 11 miesięczniaku i dwójce starszaków 🙈
Ja mam wizytę 10.08 wtedy też doktor umówi mnie na prenatalne i pappę, a w ostatnim tygodniu sierpnia będziemy robić test Nifty też z oznaczeniem płci, bardzo jestem ciekawa co tam za leniuszek mieszka w brzuszku u mnie 🤭
Dzisiaj boli mnie głowa, ale tak, że sen, odpoczynek nic nie pomagają 🥺
To chyba przez te wysokie temperatury 🥵
Piję dużo wody (i co chwilę sikam 😂), ale wzięłam teraz jeden apap i wypiłam kawkę i już jest trochę lepiej
Zazdroszczę braku objawów. Ja mam mdłości, zawroty, na nic nie mam apetytu. Na szczęście babcia i mąż pomagaja w opiece bo tak to bym chyba siedziała i płakała -
Roksi gratulacje, na pewno jesteś już spoojniejsza po wizycie ja po Duphastonie czuję się różnie, wydaje mi się że nasila objawy, ale są do wytrzymania. Mdłości potrafią mnie złapać w każdym momencie, bez względu na porę dnia... i m.in. dlatego postanowiliśmy odpuścić sobie imprezę rodzinną za 2tyg bo zaraz cała rodzina wyczuje temat,a nie chcemy jeszcze informować całego świata chcę poczekać do prenatalnych. Prenatalne będę miała robione w gabinecie mojego gina, ale będzie je robił inny lekarz, który specjalnie tam przyjeżdża tylko na prenatalne.
A zaraz idę płukać gardło solą a wieczorem wjedzie syrop z cebuli, co za życie 😆Roksi lubi tę wiadomość
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Nath wrote:Zazdroszczę braku objawów. Ja mam mdłości, zawroty, na nic nie mam apetytu. Na szczęście babcia i mąż pomagaja w opiece bo tak to bym chyba siedziała i płakała
Mąż mi pomaga tyle ile jest w domu, teraz np wziął chłopaków i poszli na spacer, plac zabaw, mam 2 godziny dla siebie 😍
A babci nie mamy do dyspozycji niestety więc musimy sobie radzić sami. Myślę, że pod koniec ciąży zatrudnimy Panią, która będzie przychodziła codziennie na 3-4 godziny żeby ogarnąć trochę w domu, zrobić jakiś obiad, może wyjść z najmłodszym na spacer jakbym ja nie czuła się na tyle dobrze. Na pewno będzie mi potrzebna pomoc, ale póki co czuję się super i oby tak zostało 🙏 -
Hej dziewczyny,
Chyba jakieś dziadostwo się do mnie przypałętało.. macie jakies sposoby dostepne od reki na infekcje pochwy? 😢11.08.2022 Mamy ❤ 1 cm szczęścia
02.08.2022 bhcg 13 000
25.07.2022 bhcg 410
21.07.2022 II 😍
03.2022 ciąża biochemiczna 💔
08.2021 poronienie zatrzymane 💔 -
Dziewczyny jak robicie suwaczki? Kiedys było na babyboom a teraz już chyba to nie działa?
-
Anula23 wrote:Hej dziewczyny,
Chyba jakieś dziadostwo się do mnie przypałętało.. macie jakies sposoby dostepne od reki na infekcje pochwy? 😢
Ja doraźnie używam tantum Rosa do płukania i smaruję clotrimazolumAnula23 lubi tę wiadomość
-
Roksi wrote:Dziewczyny jak robicie suwaczki? Kiedys było na babyboom a teraz już chyba to nie działa?
Naciśnij na suwaczek dowolnej z dziewczyn to przeniesie Cię na stronę gdzie powstał.
Miałam 3 dni urlopu i czułam się ok. Tzn tak normalnie, może bardziej zmęczona, ale funkcjonowałam normalnie. A dziś po pracy padłam , zgaga mnie dopadła i jedno wielkie wzdęcie. 🙈
Dowiedziałam się też że szefowa sprzedaje firmę. Najprawdopodobniej od połowy sierpnia ale jeszcze nie sfinalizowała transakcji. Nie wiem czy teraz iść na L4 czy pracować dalej. Zwolnić mnie nie mogą. Ale do końca nie jestem pewna jak będzie wyglądała moja sytuacja. I czy będzie gdzie wracać po macierzyńskim.Roksi lubi tę wiadomość