Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluje wizyt 🥰
Ja mam dzisiaj wizytę i już się strasznie stresuje..
ja mdłości jako tako nie mam ale odrzuciło mnie od połowy jedzenia, w jednej chwili coś mi smakuje a za moment już nie mogę przełknąć 😂
Nath, ja tez jestem z Poznania 😅Roksi lubi tę wiadomość
-
Nath ale miałaś niespodziankę ❤️
Natt12, zabrzmi banalnie, ale nie stresuj się aż tak! To na pewno nie sprzyja maluszkowi, chociaż wiem, ze czasem ciężko wrzucić na luz. Trzymam mocno kciuki za dobre wieści ❤️
Ja się obudziłam z bólem gardła Dxiewczyny… Córka była chora, potem mąż, teraz pewnie moja kolej. Znalazłam w apteczce jakieś tabletki na gardło dla kobiet w ciąży i właśnie wzięłam, mam nadzieje, ze jeszcze zasnę, bo 5 rano to nie mój normalny czas wstawania. No i energia przy bieganiu za małą tez by się przydała dziś, bo to wulkan energii -
Natt12 mam tak samo. W jednej chwili coś mi smakuje A w drugiej nie mogę nawet o tym myśleć. W lodówce ciągle nie ma dla mnie nic do zjedzenia.
Natt12 myślałaś już w jakim szpitalu rodzić? Ja jestem przerażona bo dla mnie marzec to już w zasadzie niedługo Ja mam córkę z 2021 więc wspomnienia porodowe jeszcze żywe:) -
Ooo jak ja zazdroszczę ludziom, którzy mogą imbir. Wyczuje wszędzie. U mnie on mdłości powoduje a nie zabiera 🙈
Kurcze Wam te mdłości pewnie zaraz mina a ja ze swoją ślina pewnie zostanę do końca ... Jestesmy na wakacjach a ja wszędzie z ręcznikiem papierowym chodzę albo szukam gdzie by splunąć żeby nikt nie widział 😑
Ogólnie to czekam żeby się jakoś lepiej poczuć bo każdy dzień nie jest dobry. Noo to się pozalilam 🤭
Noo trochę musiałam posiedzieć żeby nadrobić wszystkie wpisy 😀 ale o 3 wstałam coś zjeść, więc nocne czytanko miałam.
Wczoraj nie położyłam się wcale, wieczorem jak rozprostowalam sie na łóżku to myślałam że mi macicę rozerwie taki bol.
Laski a zgagę mam taką wieczorami, że usiąść i płakać.
Już niech będzie ten 12 tydzień bo chce córce powiedzieć o ciąży. Ciągle opiera mi się o brzuch, albo łokieć wbije, albo skoczy z nienacka. Tak to może będzie trochę uważała. -
Elza wypróbuję tą miksturę 🙂 póki co zalewam starty imbir gorąca wodą i popijam ciepłe ale to jak lekarstwo..
Ja mam wizytę 24.08, prawie miesiąc od poprzedniej i już kombinuję czy by nie iść prywatnie w międzyczasie bo ciężko wytrzymać tyle czasu 😅 -
Mikaa, Gusia ja też chora, o ile na gardło stosuję prenalen do ssania, tantum Verde i Argentin to na kaszel i katar nie mam sposobów. Pani dr wczoraj od razu mi przepisała antybiotyk jak mnie zobaczyła, bez żadnego badania 😕 ale raczej się będę domowymi sposobami kurować
-
Na katar to można na pewno wode morska w ciąży psikac i inhalacje z soli fizjologicznej a na kaszel to nie wiem, wiec nie podpowiem…
Dziewczyny, co macie dziś wizyty kciuki zaciśnięte Ja teraz idę dopiero na początku września, ale 30 sierpnia po drodze prenatalne, czuje, ze szybko mi zleci. Ta ciąża w ogóle mi leci jak szalonaAniamania lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Na katar to można na pewno wode morska w ciąży psikac i inhalacje z soli fizjologicznej a na kaszel to nie wiem, wiec nie podpowiem…
A to tak, wiem ale u mnie to daje mierne efekty
Też trzymam kciuki, dajcie znać jak maluchy w brzuchach się mają 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2022, 10:46
-
Lucy- jak ja Cię rozumiem z tą zgagą... Idzie zwariować ((
Czy boli Was brzuch? niby czytam, że to normalne, ale już oczywiście dorabiam sobie teorię
Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
22 dpt- YS+,CRL 1,17 mm, FHR +
7t6d- CRL 15mm, FHR 167/min
9t0d- CRL 23,2 mm, FHR 169/min
NIFTY- zdrowy chłopiec, wysokie ryzyko preeklampsji
13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA) -
Po wizycie.
Maluszek rośnie. Macha nóżkami i rączkami.
Słyszałam serduszko ♥️
Lekarz mówi żeby się tym plemieniem nie przejmować. Do 12tygodnia może się zdarzać.
Podkreślił, że to dobrze, że już minęło.
Niestety po wizycie znowu jakieś drobne brązowe plamienie się przyplątało.
Zwariuje od tego!Roksi, Elza :), Jusia 82, Tyśka , Aniamania, Mikaaa92 lubią tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Super Bobobolek 😊
Po wizycie może po badaniu? Jakas stara krew się jeszcze „wydostała” 🤔 ważne ze lekarz nie widzial żadnych nieprawidłowości, trzeba zaufac bo zwariujemy 😂
Ja w sumie mało objawów mam. Tyle co mi po prostu niedobrze, ale za to wczoraj mnie bolał dol pleców wiec już świruje ze serduszko nie bije itp..a do wizyty jeszcze 2 tyg 🤮
W pierwszej ciąży miałam dużo więcej tego wszystkiego metaliczny posmak w ustach, piersi meeeega mnie bolały, pachwiny i dol brzucha. Ale nie pamietam co było na którym etapie, być może jeszcze wszystko przede mna 😒 -
Nath byłam ale oczywiście nic oprócz znanych nam Prenalenu, Tantum Verde, płukania szałwią i soku z cebuli nie dostałam nic z tego nie pomaga więc już mnie cholera bierze.
BoboBolek ekstra, cieszę się że wszystko w porządku! Śmiesznie tak że machają tymi nóżkami i rączkami a jeszcze nie możemy tego poczuć
Mnie bolą czasami pachwiny ale to raczej od moich problemów z plecami i rwą, nie mogłam ostatnio ćwiczyć przez tego krwiaka i się zastałam strasznie💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Oh, dziewczyny oby… oby po badaniu. Teraz odpoczywam. Mąż jeszcze dzisiaj został w domu wiec mam szansę poleżeć troszkę.
Ja w poprzedniej ciąży mogłam ssać Islę jak miałam chore gardło.
Ona dobrze nawilża.
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Już po wizycie ktoś nam się zadomowił, bijące serduszko widziałam już z daleka 144 🤩 wielkość 6+4 dzisiaj mam 7+0 z miesiączki wiec w sumie niewielka różnica, za dwa tygodnie kolejna wizyta i wtedy zakładamy karte ciazy 😁
Jusia 82, Roksi, Mikaaa92, Zniechecona, Tyśka , Elza :) lubią tę wiadomość