Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Przepraszam, że wprowadziłam zamęt 🤭
Nie było to celowe.
Dziękuję za kciuki Roksi ❤️ płeć poznamy pewnie jakoś na początku września, po teście Nifty, wtedy już nie będzie wątpliwości czy to Jagódka czy Jagód 😂Roksi lubi tę wiadomość
-
BoboBolek wrote:Chicaloca,
Kiedy następna wizyta? Wpisywać Ciebie na listę terminów?
W twojej sytuacji to luty zapewne też jest opcją.
Kibicuje twoim kropeczkom z całego serducha! 🫐
Tak, poproszę wczoraj byłam. Są dwa dzidziusie- oba po 12
Mm. Serducha biją ♥️ Termin według OM na 21.03, ale pewnie będzie cc.
O terminie jeszcze nie rozmiawialam, także niech będzie ten 21 dzięki !Elza :) lubi tę wiadomość
-
Chicalola no i pięknie, ze są dwa maluszki ❤️ Rośnijcie zdrowo!
Ula fajna ksywka dla malucha. My w pierwszej ciąży mówiliśmy na bobo Sezamek, a w drugiej Bąbelek. W tej jeszcze nic nie wydało nam sie odpowiednie i jest Bobo, choć nie wiem, czy to już ksywka czy nie 😂 ja w ciąży z córka poznałam płeć na połówkowych. Podobno chłopców szybciej widać i czasami na tym pierwszym usg szczegółowym już się kobiety dowiadują. Macie takie doświadczenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2022, 21:14
-
Chicaloca i dopiero teraz się chwalisz? Gratulacje!
To na razie dwie pary bliźniaków, szok! -
Gusia_ wrote:Chicalola no i pięknie, ze są dwa maluszki ❤️ Rośnijcie zdrowo!
Ula fajna ksywka dla malucha. My w pierwszej ciąży mówiliśmy na bobo Sezamek, a w drugiej Bąbelek. W tej jeszcze nic nie wydało nam sie odpowiednie i jest Bobo, choć nie wiem, czy to już ksywka czy nie 😂 ja w ciąży z córka poznałam płeć na połówkowych. Podobno chłopców szybciej widać i czasami na tym pierwszym usg szczegółowym już się kobiety dowiadują. Macie takie doświadczenia?
Mam różne doświadczenia, pierwszy synek pokazał się w 12+4 tc na pierwszych prenatalnych, drugi już w 11+5 tc, a trzeci dopiero w 16 tyg 😃
Trzeci syn wstydzioch 🤭 -
O widzisz, to Twój przypadek potwierdza, ze chłopaków widać wcześniej. U mnie na usg w 16 tygodniu lekarz jeszcze nie chciał z córka spekulować, dopiero właśnie na połówkowych inny już powiedział, ze ma pewność…
-
Gusia_ wrote:O widzisz, to Twój przypadek potwierdza, ze chłopaków widać wcześniej. U mnie na usg w 16 tygodniu lekarz jeszcze nie chciał z córka spekulować, dopiero właśnie na połówkowych inny już powiedział, ze ma pewność…
A teraz jak czujesz? Bardziej przeczuwasz dziewczynkę czy chłopca? -
Mam przeczucia na chłopca, ale co to ma wspólnego z rzeczywistością to nie wiem mąż za to mówi, ze będzie druga dziewczynka. A Ty jak czujesz? Ze będzie Jagódka?
-
U mnie ginekolog powiedział pierwszy raz w 16 tyg a w 20 tyg potwierdził robiąc to zdjęcia tzw nocnikowe. Ale ja od razu wtedy „czułam” córkę, a raczej bardzo chciałam 😂
-
Gusia_ wrote:Mam przeczucia na chłopca, ale co to ma wspólnego z rzeczywistością to nie wiem mąż za to mówi, ze będzie druga dziewczynka. A Ty jak czujesz? Ze będzie Jagódka?
Nie mam właśnie żadnych przeczuć, może jakbym miała jakieś objawy to idąc zabobonami szybciej bym "poczuła" jakąś konkretną płeć 😅
U mnie każda ciąża miała inne objawy, inaczej przechodziłam, tak jak pierwszego chciałam syna i czułam, że będzie syn, drugi zaś bardzo chciałam żeby był córką, ale czułam syna, trzeci synek też miałam przeczucia, że będzie chłopak, gdzieś tam miałam nadzieję na córkę, ale jednak przeczucie mnie nie myliło, tak teraz nie czuję nic 😂
W pierwszej ciąży żadnych mdłości i wielka ochota na śledzie przez pierwsze 3 miesiące, w drugiej lekkie mdłości poranne i ochota na wędzonego łososia z cebulą też przez pierwsze 3 miesiące, w trzeciej mdłości do końca 4 miesiąca takie, że żyć się odechciewało, ryby śmierdziały mi już z daleka, najchętniej jadłam tylko kanapki z serem żółtym, a teraz żadnych objawów, żadnych zachcianek specjalnych, super samopoczucie, znowu tli się nadzieja, że może tym razem uda się dziewczynaRoksi lubi tę wiadomość
-
Roksi wrote:Chicaloca i dopiero teraz się chwalisz? Gratulacje!
To na razie dwie pary bliźniaków, szok!
Bo tak się słabo i zle czuje jakbym miała zaraz przejść na ten drugi świat 😔 jest mi trochę przykro, bo za tydzień jedziemy na wyczekany weekend we dwoje, a potem wspólne wakacje… a mi jest tak zle, że ciężko doczłapać mi się z łóżka do wc. Odebranie młodego ze żłobka (do którego chodzi ostatnie dwa dni, a potem ma wakacje z mamą 🤐) i podanie mu obiadu jest dla mnie takim wysiłkiem, jakbym jakiś maraton zrobiła 🤦🏻♀️
Także podczytuje Was i cieszę się na każde nowe serduszka
Co do prenatalnych- gineska wypisała mi skierowanie i zrobi je za darmo złota kobieta
Ps co do płci ja celuje w parkę 😁😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2022, 22:27
-
Chicaloca oj biedna trzymaj się tam! A lekarz określił Ci rodzaj kosmowki i owodni? Bo kiedys jak sobie czytałam w „jakimś” przypadku jest tak ze na pewno są jednej płci 🙈
-
Chicaloca bidaku-trzymaj się.
Ale Wy pięknie te swoje fasolki zwiecie... Normalnie, aż mi wstyd bo ja jak wróciłam z USG tydzień temu to mówię do Małż - "Chcesz zobaczyć tego Robaka na zdjęciu?" No i tak zostało
P.S. Ja po cichu marzę o dziewczynce, ale wiadomo że to nie najważniejsze. Też będę chciała wiedzieć z NIFTY. Ulaa - w którym tyg będziesz robić? Ja chciałabym chyba jeszcze przed prenatalnymi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2022, 05:50
Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
22 dpt- YS+,CRL 1,17 mm, FHR +
7t6d- CRL 15mm, FHR 167/min
9t0d- CRL 23,2 mm, FHR 169/min
NIFTY- zdrowy chłopiec, wysokie ryzyko preeklampsji
13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA) -
Jusia 82 wrote:Chicaloca bidaku-trzymaj się.
Ale Wy pięknie te swoje fasolki zwiecie... Normalnie, aż mi wstyd bo ja jak wróciłam z USG tydzień temu to mówię do Małż - "Chcesz zobaczyć tego Robaka na zdjęciu?" No i tak zostało
P.S. Ja po cichu marzę o dziewczynce, ale wiadomo że to nie najważniejsze. Też będę chciała wiedzieć z NIFTY. Ulaa - w którym tyg będziesz robić? Ja chciałabym chyba jeszcze przed prenatalnymi.
Umówiłam się ze swoją lekarką, że po 10 tygodniu żeby mieć wyniki na prenatalne już i wtedy wszystko razem omówimyJusia 82 lubi tę wiadomość
-
Ulaa co do tego, ze każą ciąża inna, to zgadzam się. Z córką czułam się piękna od początku, choć wymiotowałam do 18 tygodnia, odrzuciło mnie od ryb i jajek, ale mięso było okej, miałam fazę na pomidory, najbardziej zwracałam jak zjadłam brzoskwinie. Teraz jem brzoskwinie i jabłka tonami, ryby i mięso nadal mi śmierdzą, polubiłam ser, którego nie jem od lat, bo nie znosze. I czuje sie koszmarnie sama ze sobą. Cecha wspólna na pewno za to taka, ze w obu ciążach nie jadłam za dużo słodyczy, za to sporo owoców….
Ogólnie do do płci to raczej mi wsyzstko jedno jeśli chodzi o oczekiwania. Przeczucie przeczuciem, ale jak będzie dziewczynka tez się uciesze, bo mała pewnie będzie miała lepszy kontak z siostra niż bratem. Ale taki mały chłopczyk w domu to tez by była super sprawa i coś nowego. Tak pisze o tej płci, ale najważniejsze, żeby Bobo było zdrowe, a kim się okaże to już mniej ważna sprawa
Jusiaa ja całe życie marzyłam o córeczce i jak lekarz mi w poprzedniej ciąży powiedział, ze dziewczynka to się popłakałam ze szczęścia ❤️Ulaa lubi tę wiadomość
-
Roksi wrote:Chicaloca oj biedna trzymaj się tam! A lekarz określił Ci rodzaj kosmowki i owodni? Bo kiedys jak sobie czytałam w „jakimś” przypadku jest tak ze na pewno są jednej płci 🙈
Powiedział, ze dopiero na kolejnej wizycie będziemy się temu przyglądać 😅 ale nawet nie wiedziałam takich rzeczy. Chyba czas się doszkolić 🤣 -
Chicaloca!
Gratulacje! Podwójne szczęście 😉
Wydaje mi się, chyba nie ma dużo takich grup gdzie są dwie przyszłe mamy bliźniaków 😅
Ja mam ochotę prawie na to samo co w poprzedniej ciąży.
Jedyną różnicą są mączne rzeczy. Nie mogę na nie patrzeć, w poprzedniej nie kojarzę żeby tak było.
Co do płci.
W pierwszej ciąży chciałam, żeby był chłopiec. Jakoś marzyło mi się bycie mamą dwóch synów. Czułam? Już sama nie wiem… wmawiałam sobie, że będzie chłopiec. Jest córeczka 💕
Teraz chciałabym dziewczynkę. Chyba podoba mi się pomysł rodzeństwa tej samej płci. Czuję, że będzie chłopiec. Zobaczymy! 😜⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Wszyscy? Ktoś chciałby być dopisany? Lucy010? Niewidzialna?
Jeśli kogoś nie spytam osobiście, przepraszam! Nie pamietam wszystkich jeszcze 😅
1. Luusia 01.03.2023
2. Natija 02.03.2023
3. Magdalenka90 02.03.2023
4. Konieczynka 02.03.2023
5. Kaczka 05.03.2023
6. Tyśka 07.03.2023
7. Zniechecona 8-13.03.2023
8. Mikaaa92 08.03.2023
9. Hermiona5 08.03.2023
10. BoboBolek 09.03.2023
11. Gusia_ 10.03.2023
12. Kolaa94 10.03.2023
13. Aniamania 10.03.2023
14. Elza 12.03.2023 👶🏼👶🏼
15. DIDI 14-17.03.2023
16. Ciążowa_Gapsy 15.03.2023
17. Aasha 16.03.2023
18. Lusia82 17.03.2023
19. Pralinka 18.03.2023
20. Ulaa 20.03.2023
21. Chicaloca 21.03.2023👶🏼👶🏼
22. Twilight 28.03.2023
23. Roksi 29.03.2023
24. Natt12 29.03.2023
25. Anula23 30.03.2023⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Gratuluję udanych wizyt 😀
Chicaloca Tobie podwójnie 😁 życzę Ci zebys się szybko dobrze poczuła 😘
Moja ciąża też inna od pierwszej. Wtedy te objawy, które mam teraz były na końcu. Teraz ślina i mega zgaga są już ze mną. Ciągnęło mnie też do słodkości i fast foodów a tym razem zajadam ze smakiem owoce szczególnie brzoskwinie i jabłka hehe. Mączne rzeczy wchodzą ale też takie jak żurek, kwaśnica i jogurty.
Miałam iść na wizytę w sobotę, ale jednak wybiorę się we wtorek. Nie będziemy wracali na łeb na szyję z wakacji.
Czasem też się zastanawiam nad płcią, ale jakoś w żadną stronę nie ciągną moje myśli bardziej. Jak się okaże, że dynda między nogami to będę urządzała wyprzedaż hehe bo wszystko mam po dziewczynce.