X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe (2023) Mamusie
Odpowiedz

Marcowe (2023) Mamusie

Oceń ten wątek:
  • DIDI Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2022, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa, Kolaa BoboBolek - dziękuję wam! Naprawdę dodalyscie mi otuchy i wiary ze jednak wszystko jest ok :)
    Szkoda ze żaden lekarz nie poinformuję o wahaniach objawów itp.
    Jaki świat byłby piękniejszy 😅

W ktorym tygodniu ciazy jesteście?

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2022, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Didi. Wiem z doświadczenia, ze w pierwszej wyczekanej ciąży człowiek schizuje, ale jak nie masz jakiś niepokojących objawow w stylu plamienia itd. to pewnie wszystko będzie Ok ❤️

Ja już po wizycie u endokrynologa. Zwiększył mi dawkę leku i kazał za 2 tygodnie zrobić wyniki. Taki standard ;) ale wróciłam taka zmęczona do domu, ze chyba położę się na drzemkę 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2022, 16:07

DIDI lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2022, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DIDI lekarze sami z siebie to w ogóle mało co mówią, przynajmniej tak z mojego doświadczenia wynika ;) Dlatego przed jutrzejszą wizyta spisałam już listę pytań i wątpliwości więc będę drążyć 😁 Ja już zaraz zaczynam 6 tydzień.
    Gusia idź idź na drzemkę, nie żałuj sobie! ☺️ Też jestem dzisiaj wykończona samą egzystencją i powtarzam mężowi że halo, tu się przecież tworzy narządy - turbo męczące zajęcie 😝

DIDI lubi tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • DIDI Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2022, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa- czy udostępnisz nam te nurtujące Cie pytania?
    To moja pierwsza ciąża i czuje się mocno niedoinformowana i niepewnie w tym stanie 😂
    Raczej wolę zapobiegać i wszystko wiedzieć xD
    Dlatego na własną rękę poszłam zbadać betę i proga ! 🤣
    Dziewczyny, życzę Wam i sobie spokojnej ciąży beż stresu i niepokoju 🍀🌞

Mi apka wyliczyła termin na 16.03. Dziś wypada mi dopiero 4t5d zatem chyba jestem tu najmłodsza 🙈

• BoboBolek Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2022, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jeszcze dołączą do nas dziewczyny z młodszymi ciążami. Cześć z nich jeszcze nie wie lub dopiero się dowiedziała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2022, 17:50

Tyśka lubi tę wiadomość

⏰ PTP 09.03.2023
    💙 Chłopak!
    ❤️19.07.2022
    ⏸ 29.06.2022
    👧🏼 2020
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2022, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, spałam ponad 1,5 godziny hahah 😅 Didi z czasem będziesz coraz bardziej ogarnięta w temacie :) polecam aplikacje ciąża plus tam jest sporo ciekawostek zawsze i listy rzeczy do zrobienia

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Tyśka Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2022, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam przełożoną wizytę na jutro! Chyba nie zasnę tej nocy 😅

BoboBolek, Namisa, Kolaa94, Mikaaa92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2022, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyśka kciuki za dobre wieści i za to, żebyś jednak chociaż na chwile zasnęła :D

Tyśka lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • Ciążowa_Gapsy Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2022, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja też odpisuję, jak jestem przy komputerze, i jak nie śpię...
    Napiszę więcej na temat domów narodzin, jak się lepiej poczuję, ale chyba niewiele więcej wiem.

Dziś mam wrażenie, że mam na twarzy napisane "PIERWSZY TRYMESTR". Jestem taka senna!

Wizyta jutro. To mnie tak wybija w lekki stres, ale poza tym ospałość, jakby ktoś korek ze mnie wyciągnął. Jutro zaczynam szósty tydzień, więc dziś 5+6.

• DIDI Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2022, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za pozytywne wizyty i same wspaniałe wieści 🤞👶🍀🍀🍀

Powiem Wam że ja nie czuje się jakbym byla w ciąży. Mówiłam to już kilka razy Małżowi. 🤣 Nie wiem czego oczekiwałam jak starałam się o ciążę. 😅

Chciałabym czuć jednak te objawy tak jak po teście ciążowym. Wtedy czułam się inaczej. 😃
    Dziewczynki, napiszcie daty swoich wizyt usg, usystematyzujmy to. Coś mi się wydaje że mamy dzień po dniu :)

• Arjada Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany .. ja mam dziś jakieś apogeum. Mdłości to mnie dziś przeczołgały. Nie wymiotowałam ale było blisko i to chyba było gorsze. Słabo mi się robiło kręciło mi się w głowie. Miekko w kolanach, nie mogłam utrzymać się na nogach. To dla mnie zupełna nowość. W pierwszej ciąży nie przypominam sobie takich rzeczy ale w sumie to było dawno😅
    Cześć DIDI 😊 fajnie że mamy kolejne dziewczyny na pokładzie. Wizytę mam 15.07 prywatnie, 22.07 na medicover. Teraz w piątek będę 6+4 zobaczymy co tam widać. Jak byłam 01.07 to widać było maleńki pęcherzyk w macicy, wiec mam nadzieję że coś tam urósło już 🙂

• Namisa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DIDI ja mam zamiar dopytać lekarza o takie kwestie jak:
    - dłuższe kąpiele, ogólnie kąpiele w ciepłej wodzie itp. Z jednej książki wiem że nie są wskazane w pierwszym trymestrze ze względu na zwiększone ryzyko pewnych chorób, w sumie nie pamiętam już nawet których ale doczytam.
    - jak to z tą kawą:) Zalecenia mówią o nie więcej niż 200 mg kofeiny, ale chciałabym też poznac opinie lekarza. Sama z trudem ograniczm ;)
    - dopytam też o kłucia w bokach brzucha. Pojawiają się nagle i nasilają przy wysiłku fizycznym, chciałabym upewnić się czy to ok i skąd się bierze.
    - Upewnie się czy w moim przypadku nie ma żadnych przeciwwskazań do współżycia.
    - zapytam też o ten brak objawów, znikające nagle objawy itp.

To chyba tyle z takich rzeczy które mi się pojawiają w głowie na szybko przed wizytą. Trzymajcie kciuki za mnie, dam znać jutro jak już bede po 💪☺️

DIDI lubi tę wiadomość

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2022, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arjadna to miałaś ciężki dzień… ale mówi się, ze mdłości to dobry znak w ciąży. Tym się trzeba pocieszać, bo co nam zostaje…

Namisa, kłucia w bokach to może jajniki? Mnie czasem kłuje w jajnikach i macicy jak za szybko wstanę, albo za gwałtownie się poruszę. Ale wiadomo, lepiej spytać lekarza, jak Cię coś niepokoi.

Gapsy, mocne kciuki za dobre wieści z wizyty! O której masz? Będziemy czekać na wieści! Ja musze czekać do poniedziałku. Wtedy wg miesiączki będzie 6+2. Chce iść do mojego lekarza, a on w najbliższym małym miasteczku przyjmuje raz na dwa tygodnie. Częściej bywa w dużym mieście 60 km od nas ale nie chce mi się specjalnie jechać jak nie mam niepokojących objawow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2022, 21:49

DIDI lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka

Hashimoto
  • DIDI Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2022, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa - wlasnie przeczytałam Twoje wątpliwości i bardzo Ci za nie dziękuję! Dokladnie o to samo chcialabym zapytać lekarza!
    Spisze sobie :)
    Daj koniecznie znać po wizycie Co powiedział lekarz, jak tam dzieciątko i w ogóle!
    O której wizyta?

Namisa lubi tę wiadomość

• Namisa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta o 9:30 :) Ja już oczywiście na nogach, zwarta i gotowa. 💪😆

Mikaaa92 lubi tę wiadomość

age.png
  • Tyśka Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2022, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa powodzenia ☺️ ja muszę czekać na wizytę do 19⌚

Namisa lubi tę wiadomość

preg.png
  • chicaloca Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) chyba też się zadomowię w tym wątku, chociaż nadal dla mnie to szok i ciężko mi uwierzyć w ciąże. Na ten moment będę Was podczytywać i trzymać kciuki za udane wizyty. Pozdrawiam

Namisa lubi tę wiadomość

cmllp2.png
  • BoboBolek Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicaloca zapraszamy! Pozytywny test ciążowy? Większość z nas jeszcze nie miała wizyty - mamy pozytywne testy lub ciążowy wynik BHCG 😉 Wszystkie jesteśmy dobrej myśli i trzymamy wzajemnie za sobie kciuki!

Namisa 🤞🏼

Namisa lubi tę wiadomość

⏰ PTP 09.03.2023
    💙 Chłopak!
    ❤️19.07.2022
    ⏸ 29.06.2022
    👧🏼 2020
  • Kolaa94 Koleżanka

Wysłany: 13 lipca 2022, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa i Tyśka powodzenia 💪 dajcie znać jak tam się pięknie rozwijają wasze Kropeczki ❤️

Namisa lubi tę wiadomość

Starania od czerwiec 2020 o pierwsze 👶
    👩 28 lat
    29.06 ⏸️
    30.06 beta 141
    4.07 beta 775
    21.07 mamy ❤️ 6+6
    3.08 kolejna wizyta 🙏
    🧔 29 lat
    WZJG
    💊 Pregna start
    👩‍❤️‍👨+😺
  • DIDI Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2022, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa, Tyska ja również trzymam kciukasy! Jesteśmy dobrej myśli 😍
    Namisa- jak tylko wyjdziesz napisz nam jak było!
    Chicaloca witamy serdecznie 🤩🥰
    Z mojego doświadczenia powiem Ci ze ja do tej pory nie wierzę że udało się zajść w ciążę po stwierdzeniu cykli bezowulacyjnych z miesiączka co 50 kilka dni. Ale wszystko cudownie się naprawiło.

Właśnie, dziewczyny za którym razem udało Wam się zafasolkowac?

Namisa lubi tę wiadomość

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ