Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Didi. Wiem z doświadczenia, ze w pierwszej wyczekanej ciąży człowiek schizuje, ale jak nie masz jakiś niepokojących objawow w stylu plamienia itd. to pewnie wszystko będzie Ok ❤️
Ja już po wizycie u endokrynologa. Zwiększył mi dawkę leku i kazał za 2 tygodnie zrobić wyniki. Taki standard ale wróciłam taka zmęczona do domu, ze chyba położę się na drzemkę 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2022, 16:07
DIDI lubi tę wiadomość
-
DIDI lekarze sami z siebie to w ogóle mało co mówią, przynajmniej tak z mojego doświadczenia wynika Dlatego przed jutrzejszą wizyta spisałam już listę pytań i wątpliwości więc będę drążyć 😁 Ja już zaraz zaczynam 6 tydzień.
Gusia idź idź na drzemkę, nie żałuj sobie! ☺️ Też jestem dzisiaj wykończona samą egzystencją i powtarzam mężowi że halo, tu się przecież tworzy narządy - turbo męczące zajęcie 😝DIDI lubi tę wiadomość
-
Namisa- czy udostępnisz nam te nurtujące Cie pytania?
To moja pierwsza ciąża i czuje się mocno niedoinformowana i niepewnie w tym stanie 😂
Raczej wolę zapobiegać i wszystko wiedzieć xD
Dlatego na własną rękę poszłam zbadać betę i proga ! 🤣
Dziewczyny, życzę Wam i sobie spokojnej ciąży beż stresu i niepokoju 🍀🌞
Mi apka wyliczyła termin na 16.03. Dziś wypada mi dopiero 4t5d zatem chyba jestem tu najmłodsza 🙈 -
Myślę, że jeszcze dołączą do nas dziewczyny z młodszymi ciążami. Cześć z nich jeszcze nie wie lub dopiero się dowiedziała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2022, 17:50
Tyśka lubi tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Dziewczyny, spałam ponad 1,5 godziny hahah 😅 Didi z czasem będziesz coraz bardziej ogarnięta w temacie polecam aplikacje ciąża plus tam jest sporo ciekawostek zawsze i listy rzeczy do zrobienia
-
Kochane, ja też odpisuję, jak jestem przy komputerze, i jak nie śpię...
Napiszę więcej na temat domów narodzin, jak się lepiej poczuję, ale chyba niewiele więcej wiem.
Dziś mam wrażenie, że mam na twarzy napisane "PIERWSZY TRYMESTR". Jestem taka senna!
Wizyta jutro. To mnie tak wybija w lekki stres, ale poza tym ospałość, jakby ktoś korek ze mnie wyciągnął. Jutro zaczynam szósty tydzień, więc dziś 5+6. -
Trzymam kciuki za pozytywne wizyty i same wspaniałe wieści 🤞👶🍀🍀🍀
Powiem Wam że ja nie czuje się jakbym byla w ciąży. Mówiłam to już kilka razy Małżowi. 🤣 Nie wiem czego oczekiwałam jak starałam się o ciążę. 😅
Chciałabym czuć jednak te objawy tak jak po teście ciążowym. Wtedy czułam się inaczej. 😃
Dziewczynki, napiszcie daty swoich wizyt usg, usystematyzujmy to. Coś mi się wydaje że mamy dzień po dniu -
Rany .. ja mam dziś jakieś apogeum. Mdłości to mnie dziś przeczołgały. Nie wymiotowałam ale było blisko i to chyba było gorsze. Słabo mi się robiło kręciło mi się w głowie. Miekko w kolanach, nie mogłam utrzymać się na nogach. To dla mnie zupełna nowość. W pierwszej ciąży nie przypominam sobie takich rzeczy ale w sumie to było dawno😅
Cześć DIDI 😊 fajnie że mamy kolejne dziewczyny na pokładzie. Wizytę mam 15.07 prywatnie, 22.07 na medicover. Teraz w piątek będę 6+4 zobaczymy co tam widać. Jak byłam 01.07 to widać było maleńki pęcherzyk w macicy, wiec mam nadzieję że coś tam urósło już 🙂 -
DIDI ja mam zamiar dopytać lekarza o takie kwestie jak:
- dłuższe kąpiele, ogólnie kąpiele w ciepłej wodzie itp. Z jednej książki wiem że nie są wskazane w pierwszym trymestrze ze względu na zwiększone ryzyko pewnych chorób, w sumie nie pamiętam już nawet których ale doczytam.
- jak to z tą kawą Zalecenia mówią o nie więcej niż 200 mg kofeiny, ale chciałabym też poznac opinie lekarza. Sama z trudem ograniczm
- dopytam też o kłucia w bokach brzucha. Pojawiają się nagle i nasilają przy wysiłku fizycznym, chciałabym upewnić się czy to ok i skąd się bierze.
- Upewnie się czy w moim przypadku nie ma żadnych przeciwwskazań do współżycia.
- zapytam też o ten brak objawów, znikające nagle objawy itp.
To chyba tyle z takich rzeczy które mi się pojawiają w głowie na szybko przed wizytą. Trzymajcie kciuki za mnie, dam znać jutro jak już bede po 💪☺️DIDI lubi tę wiadomość
-
Arjadna to miałaś ciężki dzień… ale mówi się, ze mdłości to dobry znak w ciąży. Tym się trzeba pocieszać, bo co nam zostaje…
Namisa, kłucia w bokach to może jajniki? Mnie czasem kłuje w jajnikach i macicy jak za szybko wstanę, albo za gwałtownie się poruszę. Ale wiadomo, lepiej spytać lekarza, jak Cię coś niepokoi.
Gapsy, mocne kciuki za dobre wieści z wizyty! O której masz? Będziemy czekać na wieści! Ja musze czekać do poniedziałku. Wtedy wg miesiączki będzie 6+2. Chce iść do mojego lekarza, a on w najbliższym małym miasteczku przyjmuje raz na dwa tygodnie. Częściej bywa w dużym mieście 60 km od nas ale nie chce mi się specjalnie jechać jak nie mam niepokojących objawowWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2022, 21:49
DIDI lubi tę wiadomość
-
Namisa - wlasnie przeczytałam Twoje wątpliwości i bardzo Ci za nie dziękuję! Dokladnie o to samo chcialabym zapytać lekarza!
Spisze sobie
Daj koniecznie znać po wizycie Co powiedział lekarz, jak tam dzieciątko i w ogóle!
O której wizyta?Namisa lubi tę wiadomość
-
Chicaloca zapraszamy! Pozytywny test ciążowy? Większość z nas jeszcze nie miała wizyty - mamy pozytywne testy lub ciążowy wynik BHCG 😉 Wszystkie jesteśmy dobrej myśli i trzymamy wzajemnie za sobie kciuki!
Namisa 🤞🏼Namisa lubi tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Namisa i Tyśka powodzenia 💪 dajcie znać jak tam się pięknie rozwijają wasze Kropeczki ❤️
Namisa lubi tę wiadomość
Starania od czerwiec 2020 o pierwsze 👶
👩 28 lat
29.06 ⏸️
30.06 beta 141
4.07 beta 775
21.07 mamy ❤️ 6+6
3.08 kolejna wizyta 🙏
🧔 29 lat
WZJG
💊 Pregna start
👩❤️👨+😺 -
Namisa, Tyska ja również trzymam kciukasy! Jesteśmy dobrej myśli 😍
Namisa- jak tylko wyjdziesz napisz nam jak było!
Chicaloca witamy serdecznie 🤩🥰
Z mojego doświadczenia powiem Ci ze ja do tej pory nie wierzę że udało się zajść w ciążę po stwierdzeniu cykli bezowulacyjnych z miesiączka co 50 kilka dni. Ale wszystko cudownie się naprawiło.
Właśnie, dziewczyny za którym razem udało Wam się zafasolkowac?
Namisa lubi tę wiadomość