Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Dokładnie, duuuużo wody, możesz spróbować też z suszonymi śliwkami
Ja mam wizytę u mojego gina prowadzącego za tydzień we wtorek, ale w piątek idę do Luxmedu żeby wyrobili mi kartę ciąży (głównie po to żebym mogła robić sobie badania ze skierowania) i przy okazji gin mnie zbada bo już nie mogę z nerwów, dzisiaj 5+6.💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Mikaaa wiem, ze łatwo pisać, ale nie stresuj się za bardzo. Na pewno wszystko jest dobrze
Na zaparcia to ja bym chyba zaczęła jeść więcej owoców i poć dużo wody. U mnie na szczęście brak tego problemu. Ja mam dziś wizytę u endokrynologa. Ciazowa_Gypsy jak wczorajsza u Ciebie? Musze jechać z córka, ale mąż ją przejmie przed przychodnią po pracy. Udało się tak, żeby nie musiał brać wolnego. Wiec będzie szybka zamkną samochodów pod przychodnią i do domu mnie aplikacja pokazuje, ze dziś 5+3 -
Gusia, wiem wiem... dziękuję Dzisiaj mam lepsze samopoczucie niż wczoraj i myślę bardziej pozytywnie
Btw. ja też mam dzisiaj telekonsultację z moją endo, bo przyjmuję Euthyrox N25. Daj znać po wizycie jak u Ciebie!Gusia_ lubi tę wiadomość
💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Ja dzisiaj 5+4 według apki 😁 już nie mogę się doczekać się wizyty czy wszystko dobrze, ciagke myślę czy jeszcze nie iść na betę, ale już chyba odpuszczęStarania od czerwiec 2020 o pierwsze 👶
👩 28 lat
29.06 ⏸️
30.06 beta 141
4.07 beta 775
21.07 mamy ❤️ 6+6
3.08 kolejna wizyta 🙏
🧔 29 lat
WZJG
💊 Pregna start
👩❤️👨+😺 -
Kolaa to u nas dzień różnicy tylko ❤️ No te czekanie na pierwsza wizytę jest najgorsze. Potem jeszcze pierwsze prenatalne to stres, ale No trzeba wierzyć, ze jest okej. Inaczej człowiek zwariuje!
Mikaaa dam znać, dzięki! Ja biorę 62,5 euthyroxu. Ale od pozytywnego testu biorę dwa razy w tygodniu 125 jak mi kazał mój endokrynolog. Pewnie dziś mi dobierze jakieś normalne dawkowanie u mnie w ciąży tarczyca szaleje baaardzo. W pierwszej ciąży zaczynałam od 25 skończyłam na dawcę 100 😩 wiec badam co 3 tygodnieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2022, 10:49
-
Ja mam dzisiaj 5+6.
Nie mogę zapamiętać waszych terminów według OM. Może zrobimy jakiś post z listą jak już będziemy mieć potwierdzone „terminy porodu”?
Wizytę mam we wtorek za tydzień. Dzisiaj byłam na badaniach krwi. Internista spytał się czy chciałabym dodatkowo BHCG zrobić raz jeszcze i dał mi skierowanie.
Jestem ciekawa co tam wyjdzie.
Robiłam tylko raz. 01.07 i miałam 90.Mikaaa92 lubi tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Witam się i ja! Od dziś zorganizowałam sobie pracę zdalną, bo słabo się czuję, ale nie z racji ciąży (tak myślę), tylko ten katar mnie tak męczy
Czekanie na wizytę jest chyba jeszcze gorsze od czekania na zrobienie testu
U mnie też się ten czas wlecze niemiłosiernie. Podobnie jak Mikaa92 zapisałam się do 2 lekarzy, jednego prywatnie u którego chce prowadzić ciąże, a drugi w Medicover, ale tylko ze względu na bezpłatne badania w ramach pakietu. A tak na marginesie to mój mąż chyba czuł pismo nosem, bo w maju zwiększył zakres tego pakietu. Jak sprawdzałam to nawet test PAPPA mam za free
A teraz z innej beczki: jakich kosmetyków nie można używać w ciąży? Czy jakichś składników trzeba się szczególnie wystrzegać? Macie jakieś sprawdzone kosmetyki, które warto stosować, myślę głównie o codziennej pielęgnacji: żel, krem do twarzy, tonik itp.
Mikaaa92, Ciążowa_Gapsy lubią tę wiadomość
starania o pierwsze 👶🏻 od 07.2020
czerwcowy cud!!!❤️🍀po 2 długich latach…
27.06.2022 ⏸ 12 dpo
27.06.2022 beta 58,3, prog 50,5🤞
29.06.2022 beta 157🤞
04.07.2022 beta 1116, prog 32,30🤞 -
BoboBolek skoro masz (tak jak ja ) 5t6d to beta będzie już dość wysoka
starania o pierwsze 👶🏻 od 07.2020
27.06.2022 ⏸ 12 dpo
29.06.2022 beta 157🤞
04.07.2022 beta 1116, prog 32,30🤞 -
Biedronk@
5+6, tylko ja mam cykle 32dni. Myślę, że ciąża jest młodsza 3-5dni.
Kosmetyki. Ja uwielbiam PHDoctor i BasicLab. Na ich stronach są oznaczenia które produkty są zatwierdzone dla kobiet w ciąży.
Do nawilżania ciała używam Momme. W pierwszej ciąży byłam przekonana, że będę miała rozstępy. Moja mama ma ich pełno i duże. Używałam Momme i na brzuchu nie mam ani jednego. Na udzie mam, dodam, że ud nie smarowałam tym kremem.biedronk@ lubi tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Cześć 😊 u mnie dzisiaj 5+5, wizyta dopiero w poniedziałek wieczorem i też już siedzę jak na szpilkach.
Całe szczęście, że w piątek wyjeżdżamy na weekend to będę mogła myśleć o czymś innym 😅
Też jestem ciekawa jakich składników a kosmetykach unikać w ciąży, miałam nawet zrobić research, ale ciągle czasu mało ;( -
U mnie dziś 5+5 ale wydaje mi się że w rzeczywistości ciąża będzie młodsza. U mnie beta hcg w dzień spodziewanej miesiączki wynosiła ledwie 21 mIU, podczas kiedy widze w podpisach części z was, że w tych samych dniach miałyście już wynik w setkach. Też mi się okrutnie to wszystko dłuży ale całe szczęście już jutro rano mam pierwsza wizytę - nie nastawiam się na serduszko, bo jest jeszcze dość wcześnie, ale chce sprawdzić czy wszystko wstępnie wygląda ok.
BoboBolek super pomysł z tym postem zbiorczym! Najlepiej byłoby edytować któryś na pierwszej stronie i tam wszystko poumieszczac, żeby był łatwy dostęp do wszystkiego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2022, 13:13
-
Dokładnie, super pomysł z podsumowaniem wszystkich terminó na pierwszej stronie
Namisa, mi pokazuje 5+6, ale wiem na pewno że owulacja wystąpiła 15-16.06 bo 14-go przyjmowałam zastrzyk Ovi, a podczas wizyty 17-go gin mi potwierdził pęknięcie pęcherzyka. Może ta beta też zależy od ciąży, nie sugerujmy się tym tak bardzo Najważniejszy jest zawsze prawidłowy przyrost.
To za tydzień w poniedziałek/wtorek będzie wysyp naszych wrażeń po wizytach💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Hej dziewczyny! Nie wierzyłam że uda mi się kiedyś do was dołączyć! A jednak! Będą na wczoraj Ok. 580 ale widzialam ze przez weekend prog spadł z 28 na 23. Dostałam luteina podjęzykowo.
To moja pierwsza i dlugo wyczekiwana ciąża. Oczywiście schizuje bo cycki mniej bolą, bo objawy się zmniejszają.
Matko jak tu nie zwariować?
22 lipca dopiero usg. Teraz wypada 4tc5d
Powiedzcie czy u was tez jednego dnia bardziej czułyście objawy a drugiego mniej? -
Ooo Mikaa92 to wychodzi że miałyśmy owulację w tym samym terminie, u mnie 16.06. Co prawda niepotwierdzoną monitoringiem ale śluz i objawy - wszystko się zgadza. No chyba że to był jakiś wyjątkowy cykl-oszukaniec, ale wątpię. U mnie było najprawdopodobniej dość późne zagnieżdżenie - produkcja hcg ruszyła dopiero dzień przed planowanym terminem @. I tak jak u ciebie 1.07 beta już ponad 2 tys, tak u mnie w ten sam dzień 70 mIU Ale tak jak mówisz - najważniejszy jest poprawny przyrost. I fajnie zobaczyć że już na tak wczesnym etapie te ciąże mogą się tak różnić.
-
DIDI witaj i rozgosc się w naszym gronie Co do tych zmniejszających na sile objawów - ja dziś praktycznie nie mam żadnych objawów, a już na pewno znacznie mniej niż w pierwszych dniach po pozytywnym teście. Uważam że to norma - organizm się adaptuje, jednego dnia jesteśmy w gorszej kondycji, innego dnia w lepszej, zmienia się też pogoda, ciśnienie - to wszystko ma duży wpływ. Nie martw się na zapas, oddychaj głęboko i ciesz się chwilowym brakiem objawów - podejrzewam że nas one też zaczną w końcu nawiedzać intensywniej i zatęsknimy za tym błogim czasem
-
DIDI ja też tak mam, czasami mi niektóre objawy mijają i się czuję jak nie w ciąży a na następny dzień mi dochodzi nowy objaw 😂 Na razie czuję się słabo przez to przeziębienie, ciazowo nie zauważyłam u siebie dużo objawów no teraz te męczące zaparcia 🤷♀️Starania od czerwiec 2020 o pierwsze 👶
👩 28 lat
29.06 ⏸️
30.06 beta 141
4.07 beta 775
21.07 mamy ❤️ 6+6
3.08 kolejna wizyta 🙏
🧔 29 lat
WZJG
💊 Pregna start
👩❤️👨+😺 -
Cześć DIDI!
Tak. U mnie objawy takie mało oczywiste: senność, lekkie zmiany w wielkości i napięciu piersi. Jednego dnia mniej, drugiego bardziej odczuwalne.
W pierwszej ciąży też objawy były tak delikatne, że do czasu aż wyszedł brzuch, dziecko zaczęło kopać i pojawił się ból pleców to w sumie się zastanawiałam „ czy ja napewno jestem w ciąży” 😂
Melduję, że mam wyniki BHCG
12.07 8437
01.07 90
Jestem przeszczęśliwa! 😉biedronk@, Namisa, Mikaaa92, Kolaa94 lubią tę wiadomość
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
BoboBolek piękna beta!
Didi witaj! Wiem coś na temat schizowania - mam tak codziennie
Co do objawów to u mnie dziś wysyp na twarzy takich drobnych krostek. Obserwując swój organizm sądzę, że to od progesteronu. Nie wiem, czy nadal powinnam go brać w takiej dawce (2x1), bo mój gin przepisał mi go przy poziomie 32... Aż chyba pójdę i zbadam co tam się dzieje, zwłaszcza że biorę Duphaston, a on mi w badaniu nie wyjdzie, tym samym będę miała pogląd na rzeczywisty poziom mojego proga.
Senność - to słowo nabrało nowego znaczenia w ciąży:) Najchętniej od godz. 19 już bym spała i nieraz mi się zdarza na "chwilę" przyłożyć głowę do poduszki po pracy i obudzić po jakiś 4-5hstarania o pierwsze 👶🏻 od 07.2020
27.06.2022 ⏸ 12 dpo
29.06.2022 beta 157🤞
04.07.2022 beta 1116, prog 32,30🤞