Marcowe (2023) Mamusie
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczerze powiedziawszy jak byłam mała/ nastolatka lub zwyczajnie starsza, ale bez męża to byłam przekonana, że te wszystkie żarty o teściowych są na niby 😅😅😅 dopiero później zrozumiałam, że to sama prawda 😂🙈
A swoje przekonanie zawsze uzasadniałam relacją mój tata- babcia/ dziadek… szkoda, że nigdy nie patrzyłam na relacje mama- babcia (od taty strony) 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2022, 13:08
-
Ja już po wizycie. Dzięki za kciuki, przydały się ,bo wszystko w porządku, zdrowy bobas:)) i jak to lekarz powiedział 'płeć: dziewczynka, nie na 100%'🥰😍❤️.
Jestem w szoku odnośnie lekarza, strasznie przystojny😅 ale wizyta trwała może z 7 minut. Ledwo zdążyłam zejść z leżanki i już dostałam opis wizyty i do widzenia. Widać, że zna się na rzeczy bo sprawnie wszystko sprawdzał, dyktował asystentce pomiary. Zapytałam o to podwyższone bhcg to szybciutko mnie spławił, że wszystko jest ok po nałożeniu wyników. No miły to nie był 🙄 Jak wyszłam to aż nie mogłam się ogarnąć z tego stresu, że to już po wizycie. Mąż ze mną był i obejrzał malucha przez te kilka minut chociaż.
Myślicie, że koniecznie trzeba iść do tego samego na połówkowe? 😅BoboBolek, Mikaaa92, Roksi, Zniechecona, Madzixon, Dominika_Sz, Ciążowa_Gapsy, Jusia 82 lubią tę wiadomość
-
Oho ho! Cóż za temat się pojawił.
Teściowe! 🧙🏼♀️
Tak serio. Często słyszę od koleżanek różne opowieści, w rodzinie też mam niezły kocioł na relacji moja mama i jej teściowa 😜
Z mężem nie jesteśmy jakoś bardzo długo po ślubie, ale parą jesteśmy od nastu lat. Tym samym teściową znam od kiedy byłam… już na końcówce nastoletniego życia.
Relacja przechodziła przez różne etapy.
Zaczęło się od podziwu, później była prawie nienawiść, następnie jej zwyczajnie nie lubiłam, później stosunki były poprawne itd. To wszystko odczucia po mojej stronie. Nie wiem jak to wyglądało od jej strony.
Teraz z perspektywy czasu myślę, że ja dorastałam i ta relacja też.
Finalnie… i to już od paru dobrych lat mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że teściową lubię i to bardzo. Szanuje ją. Są sprawy w których się z nią zgadzam i takie gdzie mam zupełnie inne poglądy.
Nie jest idealną teściową, ale ja napewno nie jestem idealną synową.
Podsumowując, wszystkim życzę takich odczuć względem teściowej jakie ja mam względem swojej.
⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
BoboBolek pieknie to napisałaś. Kurde aż zazdroszczę 😅
Zmieniając temat na przyjemniejszy, dziś pierwszy raz w ciąży naszła mnie ochota na słodkie i zrobię aż chyba tartę z owocami. Tylko dopiero wieczorem, bo mąż robi remont, a ja nie chce sama z mała jechac, bo remontują nam drogę, mamy po drodze do miasta kilka razy światła i podróż trwa dwa razy dłużej niż zwykle. To mnie skutecznie zniechęca…
I zamówiłam pierwsza rzecz dla dziecka 🥲 kupowałam małej kalosze i dorzuciłam zestaw pieluszek tetrowych do darmowej wysyłki w poprzedniej ciąży robiłam takie zakupy dopiero pod koniec, ale teraz chce wierzyć, ze wszystko jest Ok. Choć te prenatalne nadal mnie stresuja, chciałabym już być po -
A ja jestem właśnie na zakupach i jestem w szoku jak bardzo beznadziejne są ubrania dla kobiet w ciąży 😱 wcześniej nie zwracałam na to uwagi, ale po 1 jest ich mało, po 2 są poupychane na tych wieszakach gdzieś w rogu sklepu, po 3 są strasznie basicowe/podstawowe tak jakby kobieta w ciąży nie miała prawa wyglądać ładnie, sexi i modnie 😅 serio jestem zażenowana.💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Mikaaa dla mnie to tez jest turbo słabe!!! Jakby kobiety w ciąży nie chciały się dobrze ubrać… i jeszcze te niemodne kroje, masakra. Jakieś wydziwianie dekolty do karmienia itp. Tragedia. Ja jedyne fajne takie typowo ciążowe ciuchy na koniec poprzedniej ciąży znalazłam w asos, tylko minus taki, ze nie przymierzasz zamawiając przez internet. A tak to kupowałam za duże koszule oversize i nosiłam jeansy ciążowe, bo w tych typowo ciążowych ciuchach nie umiałam się odnaleźć, czułam się brzydko, a ja to ten typ, co nawet pracując w domu lubi się rano umalować i założyć ładna sukienkę albo koszule.
-
Albo te wzory- paski/ pasiaki taka ogólna beznadzieja. Całe szczęście zaraz będzie zimno i będzie można nosić te wielkie swetry/ bluzo-tuniki i getry 😅 ja mam jakieś jeansy z poprzedniej ciazy z HM, ale jest więcej niż pewne, że mi nie wejdą na tyłek 😆
-
Ja dzisiaj chciałam coś online kupić… nic mi się nie podobało…
Dziewczyny które rodziły już późną zimą, wczesną wiosną - mam do was pytanie.
Kupowaliście specjalnie jakąś kurtkę?
Mam jedną kurtkę i jeden płaszcz oversize, ale mimo wszystko jakoś ciężko mi sobie wyobrazić żeby brzuch na końcówce miał się zmieścić.⏰ PTP 09.03.2023
💙 Chłopak!
❤️19.07.2022
⏸ 29.06.2022
👧🏼 2020 -
Powiem wam, ze w uk ładne można ciążowe ciuchy dostać :p ja czekam na moment aż będę mogła usprawiedliwić noszenie ciążowych legginsów takich z psem na brzuch bo je uwielbiałam w pierwszej ciąży 😂
Ja z moim nie mamy ślubu, ale moja nie-teściowa jest super zawsze wysyła mi kase na urodziny Haha gdzie moja mama nawet o moich urodzinach nie pamieta😄 ale ogólnie fajna z niej babeczka- tez nie boi się mówić co ma na myśli, ale jie mówi nic nigdy w złośliwy sposób
Ja sienbede powtarzać ale mija mi 6 tydzień wymiotowania i mam juz tak dość. Nie jestem w stanie pobawić się z synem, kolejny weekend w łóżku gardło mnie juz tak piecze bo 2 razy dziś wymiotowałam mam dośccc ;( -
BoboBolek wrote:Ja dzisiaj chciałam coś online kupić… nic mi się nie podobało…
Dziewczyny które rodziły już późną zimą, wczesną wiosną - mam do was pytanie.
Kupowaliście specjalnie jakąś kurtkę?
Mam jedną kurtkę i jeden płaszcz oversize, ale mimo wszystko jakoś ciężko mi sobie wyobrazić żeby brzuch na końcówce miał się zmieścić.
Ja rodziłam w listopadzie i nie kupowałam kurtki tylko ze wtedy mieszkałam w Anglii a tam zimy o wiele cieplejsze. Ale w tym roku będę kupowała taka kurtkę do której można dopiąć z przodu taki właśnie wkład na brzuszek a później na nosidło -
BoboBolek ja rodziłam w lutym i kupowałam kurtkę. W płaszcz oversize miescilam się do końca listopada. A zima była mroźna, wiec nie chciałam chodzić kilku miesięcy w rozpiętej. Teraz się cieszę, ze już mam z tamtej ciąży i ona tez ma te dopinke na chustę, ale ja córkę wkładałam w chustę już wiosna i wtedy nosiłam bluze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2022, 19:49
-
Ja na pewno kupię kurtkę, nie mam obecnie żadnej bo w zeszłym roku wykończyłam ostatnią, a jakoś trzeba tą zimę przetrwać, poza tym jestem strasznym zmarzlakiem Widziałam bardzo dużo używanych na Vinted, więc może tam coś upoluję...💗 Iga 👶 3540 g 54 cm
-
Nath, ja jestem na 0.4 Clexane. Pierwsza ciaze poronilam, potem z badan wyszla mi mutacja mthfr I podwyzszone przeciwciala antykardiolipinowe co mogloby wskazywac na Zespol antyfosfolipidowy. Ale wiem ze moja lekarka troche na wyrost mi to wypisala, lekarz w szpitalu kwestionowal zasadnosc.
Co do kurtki, ja rodzilam w listopadzie i w kwietniu, nie kupowalam kurtki. Ale mam jedna taka troche oversize i brzuszek sie miescil.
Co do tesciowej, moja jest spoko. Nie jest idealna bo lubi obgadac i Zawsze ma swoje racje, ale generalnie i tak jest dosc postepowa. Przeciwienstwo mojej mamy. Moja tesciowa ma 60 lat, tesc 65, ale na Imprezach parkiet zamykaja
-
Ja też kupię kurtkę, mam płaszcz oversize ale raczej ciążowego brzucha w ostatnich miesiącach nie zmieści.
Co do teściowych to ja mam teściów ogólnie ok, mimo że różnie między nami było i nie pałamy do siebie jakąś ogromną sympatią to stosunki są w porządku. Oby tak zostało bo mieszkamy w jednym podwórku😅 Oczywiście denerwuję mnie szczególnie teściowa podejściem do niektórych tematów ale cóż poradzić.
Ja w pierwszej ciąży rodziłam z końcem czerwca i były takie upały jak teraz, a od kilku miesięcy byłam strasznie spuchnięta a przytyłam też swoje.. Ogólnie rzecz biorąc nie wyglądałam ani nie czułam się dobrze. Cieszę się, że ten czas będzie przypadać na chłodniejsze miesiące -
Aniamania wrote:U którejś z Was występuje prawdopodobieństwo konfliktu serologicznego? W sensie Wy macie krew Rh-, tata dziecka Rh+?
U mnie. W 1 ciąży obeszlam się bez zastrzyku, teraz trzeba będzie wziąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2022, 21:59
-
Nath wrote:Czy któraś z Was jest na heparynie? Jeśli tak to z jakich powodów? Ja wstyd się przyznać jestem ale nie wiem dlaczego. W pierwszej ciąży lekarz mi przypisał chyba profilaktycznie. Z badań miałam podwyższone tylko komórki nk.
Ja biorę- mam zespôł antyfosfolipidowy potwierdzony wynikami krwi i przebytą zatorowością płucną. Chyba komórki nk nie mają nic do przyjmowania heparyny więc raczej dostałaś profilaktycznie.
Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
22 dpt- YS+,CRL 1,17 mm, FHR +
7t6d- CRL 15mm, FHR 167/min
9t0d- CRL 23,2 mm, FHR 169/min
NIFTY- zdrowy chłopiec, wysokie ryzyko preeklampsji
13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA) -
Aniamania wrote:U którejś z Was występuje prawdopodobieństwo konfliktu serologicznego? W sensie Wy macie krew Rh-, tata dziecka Rh+?
U mnie. W przypadku gdy dziecko urodzi się z inną grupą krwi niż Ty (współczynnik RH) - dostaniesz zastrzyk. Ja dostałam też zastrzyk po poronieniu (raczej profilaktycznie bo poronienie na wczesnym etapie). Gdzieś czytałam, że jeden zastrzyk dostaje się też w trakcie ciąży ale tego nie jestem pewna i trzeba się lekarza podpyć.
Starania od 2014 , 1 ICSI maj 2018, 2 ICSI sierpień 2019, 3 ICSI kwiecień 2021
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
22 dpt- YS+,CRL 1,17 mm, FHR +
7t6d- CRL 15mm, FHR 167/min
9t0d- CRL 23,2 mm, FHR 169/min
NIFTY- zdrowy chłopiec, wysokie ryzyko preeklampsji
13.03.2023, g.13:20, Maciejek- 51 cm,2870 g szczęścia do kochania 🧡🧡🧡
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)