X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Elizanka Debiutantka

Wysłany: 5 lipca 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spać nie mogę. Jak już zasnę to zaraz się budzę. Dziś spałam 4 godziny. Jak tam Wasze spanie? mam nadzieję,że lepiej :).

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania to szybko wieczorem zasypiam. Ale około 4 nad ranem zaczynam się wiercić, a jak przychodzi do budzika o 6 to nie mam siły wstać.
    Dziewczyny czy to możliwe żeby w 6 tygodniu zaczął się pojawiać brzuszek? Czy to wzdęcia jakieś?

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Co do spania to szybko wieczorem zasypiam. Ale około 4 nad ranem zaczynam się wiercić, a jak przychodzi do budzika o 6 to nie mam siły wstać.
    Dziewczyny czy to możliwe żeby w 6 tygodniu zaczął się pojawiać brzuszek? Czy to wzdęcia jakieś?

Ja z płaskiego mam trochę jakby wzdęty..., a waga ta sama. Chociaż ze mnie chuderlaczek ;/ Z rana jeszcze jest ok, ale pod wieczór, coś mi wyłazi balonik xD

• Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :)

Byłam wczoraj na pierwszej wizycie :) Jest fasolka - 0,43 mm z bijącym serduszkiem :) :) :) - wiek zarodka po ostatniej miesiączce 5t6d a wg USG 6t1d :) Serduszka nie można jeszcze posłuchać, bo od fali usg zarodek mógłby się zagotować.

I uwaga! termin porodu wyliczył mi na 28 lutego :O Mimo, że wszytskie internety pokazują około 3 marca (ostatnia miesiączka 24 maja, średnio 33 dniowy cykl).
    Ale i tak czuję się marcową mamuśką :)
    Ale wychodzi na to, że rybka jak Tatuś będzie na pewno :)

Jesteśmy mega szczęśliwi (Mąż był ze mną :) i oglądał Robaczka):)

Kolejna wizyta 3 sierpnia :) potem 17 usg prenatalne.

Niestety mój Lekarz (a ufam mu) zakazał całkowicie roweru, rolek i innych kontuzjogennych spotów. Nawet na spływ kajakowy z Mężem nie polecał jechać. Także pozostają spacerki i delikatne ćwiczenia dla kobiet w ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 08:46

wiecznie, admiralka, Rozgwiazdeczka, Marietta, Ania_1986, Carolline lubią tę wiadomość

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama wspolczuje i przytulam. Wiem co to znaczy :(.

Madziallena bardzo dziekuje za zyczonka :).

Jesli chodzi o spanie to ja spie cala noc. Zasypiam kolo polnocy i do 7 spie jak kamien. Brzych mi sie powiekrza ale to przez wzdecia. Moja starsza cora zawsze podchodzi i mowi MAMO TWOJ BRZUSZEK JUZ JEST WIEKRZY :). Za to mlodsza gdy mowie ze dzidzia jest w brzuszku i nie moze po mnie skakac podnosi mi bluzke i mowi nie ma dzidzi :). Milego dzionka

88c53e3k19nfhznr.png
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozgwiazdeczka zaczynamy 7 tydzien :)

Rozgwiazdeczka lubi tę wiadomość

88c53e3k19nfhznr.png
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilcia gratuluje serduszka. Ja na swoje czekam do 17. Wychodzi na to ze jestesmy pierwsze do rozpakowania sie :)

88c53e3k19nfhznr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka87 wrote:
    Rozgwiazdeczka zaczynamy 7 tydzien :)

Taak! Czekam do soboty, bo mam kolejną wizytę i chcę zobaczyć serduszko :D Wtedy może też poznam dokładną datę przewidywanego porodu :)

Lilcia lubi tę wiadomość

• Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka87 i Rozgwiazdeczka - we trzy mamy ten sam tydzień :) a terminy różne :) ciekawe, która będzie pierwsza :)

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sypiam jak zabita. W dzień śpię po 2-3h i całą noc prześpię. Mam już wakacje :) Więc mogę sobie pozwolić na spanie. Oprócz tego wszelkie objawy mi minęły.
    Jutro wieczorem albo w piątek rano mam zgłosić się na USG. Zobaczymy czy coś już wykryją, już grupo ponad 7tc.
    Bety ani progesteronu sobie nie badałam. Jutro rano mam donieść mocz na badania :)

60wzjk3.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilcia wrote:
    Hej Kobietki :)

Byłam wczoraj na pierwszej wizycie :) Jest fasolka - 0,43 mm z bijącym serduszkiem :) :) :) - wiek zarodka po ostatniej miesiączce 5t6d a wg USG 6t1d :) Serduszka nie można jeszcze posłuchać, bo od fali usg zarodek mógłby się zagotować.

I uwaga! termin porodu wyliczył mi na 28 lutego :O Mimo, że wszytskie internety pokazują około 3 marca (ostatnia miesiączka 24 maja, średnio 33 dniowy cykl).
    Ale i tak czuję się marcową mamuśką :)
    Ale wychodzi na to, że rybka jak Tatuś będzie na pewno :)

Jesteśmy mega szczęśliwi (Mąż był ze mną :) i oglądał Robaczka):)

Kolejna wizyta 3 sierpnia :) potem 17 usg prenatalne.

Niestety mój Lekarz (a ufam mu) zakazał całkowicie roweru, rolek i innych kontuzjogennych spotów. Nawet na spływ kajakowy z Mężem nie polecał jechać. Także pozostają spacerki i delikatne ćwiczenia dla kobiet w ciąży :)

Ohh, jak super, że już serduszko! <3

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilcia wrote:
    Zabka87 i Rozgwiazdeczka - we trzy mamy ten sam tydzień :) a terminy różne :) ciekawe, która będzie pierwsza :)

Ja terminu nie znam niestety. Kalkulatory mówią różnie, raz 27 albo 28 luty, a niektóre nawet 3 marca. Myślę, że na czasie się dowiem. :)

A która pierwsza? No zobaczymy, której fasolce będzie bardziej śpieszno na poznanie świata :P

• Liliip Debiutantka

Wysłany: 5 lipca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym spała cały czas.. kładę się spac razem z moim dwulatkiem :-) i tylko owoce bym jadła bo mnie mdli ciagle aktualnie faza malinowa :D

p19u3e3kper76bod.png
    qb3c3e5ehadcy4z5.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka87 wrote:
    PodwojnaMama wspolczuje i przytulam. Wiem co to znaczy :(.

Madziallena bardzo dziekuje za zyczonka :).

Jesli chodzi o spanie to ja spie cala noc. Zasypiam kolo polnocy i do 7 spie jak kamien. Brzych mi sie powiekrza ale to przez wzdecia. Moja starsza cora zawsze podchodzi i mowi MAMO TWOJ BRZUSZEK JUZ JEST WIEKRZY :). Za to mlodsza gdy mowie ze dzidzia jest w brzuszku i nie moze po mnie skakac podnosi mi bluzke i mowi nie ma dzidzi :). Milego dzionka

Kurczę jak Ci zazdroszczę, że mogłaś dzieciaczkom powiedzieć... My przy poprzedniej ciąży też powiedzieliśmy Małej jako pierwszej i na samym początku. Potem cieszyłam się że nie dopytywała o dzidziusia, że było to dla niej mocno abstrakcyjne. Teraz nie wiem kiedy się odważę jej powiedzieć. Jest rok starsza i więcej kuma. Może po pierwszych prenatalnych (mam nadzieję w Wawie) alno jak się zdexydujemy to po wynikach nifty...

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma 9 lat. Poprzednio tez jej powiedzielismy odrazu a potem byla smutna dlatego teraz chcialam poczekac. Ale w koncu nie wytrzymalam :). U nas wiedza rodzice,rodzenstwo i dwoje najblizszych znajomych. Reszta nie wiem kiedy. Chcialam jak juz zobaczymy serduszko ale w sobote mala imprezka urodzinowa i nie wiem czy sie nie wygadam. :)

88c53e3k19nfhznr.png
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilcia wedlug rwojego sowaczka to chyba dzieli nas pare dni. Ja i Rozgwiazdeczka mamy juz 6 tydz skonczony i zaczynamy 7.

88c53e3k19nfhznr.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ktoras z Was cierpi na bole krzyza? Zaczely mi sie przedwczoraj. Czy to mozliwe, by je powiazac z tak wczesna ciaza? Sa naprawde dramatyczne, ledwo moge sie schylic, usiasc i podniesc.

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzis czuje sie wogole nie ciazowo ;) U nas wiedza rodzice rodzenstwi i najblizsi przyjaciele reszta dowie sie w odpowiednim czasie ;) Corcia wie bo przy wyglupach strasznje skakala po mnie i teraz wole uwazac wiec mowie ze hej braciszek lib siostrzyczka jest w brzuszku i musi uwazac to zawsze glaszcze brzuszek jak jest kolo mnie ;)

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka87 wrote:
    Lilcia wedlug rwojego sowaczka to chyba dzieli nas pare dni. Ja i Rozgwiazdeczka mamy juz 6 tydz skonczony i zaczynamy 7.

No ja też, 7 tydzień zaczęłam dziś 6 skończony :)

Ja codzennie jestem senna i zaczęły się mdłości. Mdli mnie cały dzień.

U nas wiedzą już wszyscy bliscy, a dalszym znajomym powiemy myślę po 12 tygodniu.

Siosta męża, która też jest w ciąży i ma trzylatka w domu, też mu powiedziała na samym początki i zapytał jej któregoś razu wskazujac na brzuch, czy dzidzia jeszcze śpi? Jak odpowiedziała, że pewnie tak, to zapytał czy ma tam leżaczek czy łóżeczko :)

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • morowa Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się po cichutku przywitam :-D
    Dzień dobry wszystkim.
    Wczoraj ukazała nam się druga kreseczka na teście!

wiecznie, Natka94, Marietta, Ania_1986, madziallena, Lilcia, Carolline lubią tę wiadomość

3jgxj44jwujjucca.png
    3jgxf71x04ty3zd3.png
    <3 Aniołek <3 6/7tc 21.01.2019 [*]

99a49ce0de7932d8a83fb9de34765b1f.png[/url]
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ