X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • Elizanka Debiutantka

Wysłany: 5 lipca 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spać nie mogę. Jak już zasnę to zaraz się budzę. Dziś spałam 4 godziny. Jak tam Wasze spanie? mam nadzieję,że lepiej :).

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania to szybko wieczorem zasypiam. Ale około 4 nad ranem zaczynam się wiercić, a jak przychodzi do budzika o 6 to nie mam siły wstać.
    Dziewczyny czy to możliwe żeby w 6 tygodniu zaczął się pojawiać brzuszek? Czy to wzdęcia jakieś?

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Co do spania to szybko wieczorem zasypiam. Ale około 4 nad ranem zaczynam się wiercić, a jak przychodzi do budzika o 6 to nie mam siły wstać.
    Dziewczyny czy to możliwe żeby w 6 tygodniu zaczął się pojawiać brzuszek? Czy to wzdęcia jakieś?

Ja z płaskiego mam trochę jakby wzdęty..., a waga ta sama. Chociaż ze mnie chuderlaczek ;/ Z rana jeszcze jest ok, ale pod wieczór, coś mi wyłazi balonik xD

• Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :)

Byłam wczoraj na pierwszej wizycie :) Jest fasolka - 0,43 mm z bijącym serduszkiem :) :) :) - wiek zarodka po ostatniej miesiączce 5t6d a wg USG 6t1d :) Serduszka nie można jeszcze posłuchać, bo od fali usg zarodek mógłby się zagotować.

I uwaga! termin porodu wyliczył mi na 28 lutego :O Mimo, że wszytskie internety pokazują około 3 marca (ostatnia miesiączka 24 maja, średnio 33 dniowy cykl).
    Ale i tak czuję się marcową mamuśką :)
    Ale wychodzi na to, że rybka jak Tatuś będzie na pewno :)

Jesteśmy mega szczęśliwi (Mąż był ze mną :) i oglądał Robaczka):)

Kolejna wizyta 3 sierpnia :) potem 17 usg prenatalne.

Niestety mój Lekarz (a ufam mu) zakazał całkowicie roweru, rolek i innych kontuzjogennych spotów. Nawet na spływ kajakowy z Mężem nie polecał jechać. Także pozostają spacerki i delikatne ćwiczenia dla kobiet w ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 08:46

wiecznie, admiralka, Rozgwiazdeczka, Marietta, Ania_1986, Carolline lubią tę wiadomość

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PodwojnaMama wspolczuje i przytulam. Wiem co to znaczy :(.

Madziallena bardzo dziekuje za zyczonka :).

Jesli chodzi o spanie to ja spie cala noc. Zasypiam kolo polnocy i do 7 spie jak kamien. Brzych mi sie powiekrza ale to przez wzdecia. Moja starsza cora zawsze podchodzi i mowi MAMO TWOJ BRZUSZEK JUZ JEST WIEKRZY :). Za to mlodsza gdy mowie ze dzidzia jest w brzuszku i nie moze po mnie skakac podnosi mi bluzke i mowi nie ma dzidzi :). Milego dzionka

88c53e3k19nfhznr.png
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozgwiazdeczka zaczynamy 7 tydzien :)

Rozgwiazdeczka lubi tę wiadomość

88c53e3k19nfhznr.png
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilcia gratuluje serduszka. Ja na swoje czekam do 17. Wychodzi na to ze jestesmy pierwsze do rozpakowania sie :)

88c53e3k19nfhznr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka87 wrote:
    Rozgwiazdeczka zaczynamy 7 tydzien :)

Taak! Czekam do soboty, bo mam kolejną wizytę i chcę zobaczyć serduszko :D Wtedy może też poznam dokładną datę przewidywanego porodu :)

Lilcia lubi tę wiadomość

• Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka87 i Rozgwiazdeczka - we trzy mamy ten sam tydzień :) a terminy różne :) ciekawe, która będzie pierwsza :)

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sypiam jak zabita. W dzień śpię po 2-3h i całą noc prześpię. Mam już wakacje :) Więc mogę sobie pozwolić na spanie. Oprócz tego wszelkie objawy mi minęły.
    Jutro wieczorem albo w piątek rano mam zgłosić się na USG. Zobaczymy czy coś już wykryją, już grupo ponad 7tc.
    Bety ani progesteronu sobie nie badałam. Jutro rano mam donieść mocz na badania :)

60wzjk3.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilcia wrote:
    Hej Kobietki :)

Byłam wczoraj na pierwszej wizycie :) Jest fasolka - 0,43 mm z bijącym serduszkiem :) :) :) - wiek zarodka po ostatniej miesiączce 5t6d a wg USG 6t1d :) Serduszka nie można jeszcze posłuchać, bo od fali usg zarodek mógłby się zagotować.

I uwaga! termin porodu wyliczył mi na 28 lutego :O Mimo, że wszytskie internety pokazują około 3 marca (ostatnia miesiączka 24 maja, średnio 33 dniowy cykl).
    Ale i tak czuję się marcową mamuśką :)
    Ale wychodzi na to, że rybka jak Tatuś będzie na pewno :)

Jesteśmy mega szczęśliwi (Mąż był ze mną :) i oglądał Robaczka):)

Kolejna wizyta 3 sierpnia :) potem 17 usg prenatalne.

Niestety mój Lekarz (a ufam mu) zakazał całkowicie roweru, rolek i innych kontuzjogennych spotów. Nawet na spływ kajakowy z Mężem nie polecał jechać. Także pozostają spacerki i delikatne ćwiczenia dla kobiet w ciąży :)

Ohh, jak super, że już serduszko! <3

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilcia wrote:
    Zabka87 i Rozgwiazdeczka - we trzy mamy ten sam tydzień :) a terminy różne :) ciekawe, która będzie pierwsza :)

Ja terminu nie znam niestety. Kalkulatory mówią różnie, raz 27 albo 28 luty, a niektóre nawet 3 marca. Myślę, że na czasie się dowiem. :)

A która pierwsza? No zobaczymy, której fasolce będzie bardziej śpieszno na poznanie świata :P

• Liliip Debiutantka

Wysłany: 5 lipca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym spała cały czas.. kładę się spac razem z moim dwulatkiem :-) i tylko owoce bym jadła bo mnie mdli ciagle aktualnie faza malinowa :D

p19u3e3kper76bod.png
    qb3c3e5ehadcy4z5.png
  • Kazio14 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka87 wrote:
    PodwojnaMama wspolczuje i przytulam. Wiem co to znaczy :(.

Madziallena bardzo dziekuje za zyczonka :).

Jesli chodzi o spanie to ja spie cala noc. Zasypiam kolo polnocy i do 7 spie jak kamien. Brzych mi sie powiekrza ale to przez wzdecia. Moja starsza cora zawsze podchodzi i mowi MAMO TWOJ BRZUSZEK JUZ JEST WIEKRZY :). Za to mlodsza gdy mowie ze dzidzia jest w brzuszku i nie moze po mnie skakac podnosi mi bluzke i mowi nie ma dzidzi :). Milego dzionka

Kurczę jak Ci zazdroszczę, że mogłaś dzieciaczkom powiedzieć... My przy poprzedniej ciąży też powiedzieliśmy Małej jako pierwszej i na samym początku. Potem cieszyłam się że nie dopytywała o dzidziusia, że było to dla niej mocno abstrakcyjne. Teraz nie wiem kiedy się odważę jej powiedzieć. Jest rok starsza i więcej kuma. Może po pierwszych prenatalnych (mam nadzieję w Wawie) alno jak się zdexydujemy to po wynikach nifty...

Tp 26/27.04.2021
    10.2019 Aniołek 18tc
    02.2018 Synek
    12.2016 Aniołek 24tc
    09.2014 Córeczka
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ma 9 lat. Poprzednio tez jej powiedzielismy odrazu a potem byla smutna dlatego teraz chcialam poczekac. Ale w koncu nie wytrzymalam :). U nas wiedza rodzice,rodzenstwo i dwoje najblizszych znajomych. Reszta nie wiem kiedy. Chcialam jak juz zobaczymy serduszko ale w sobote mala imprezka urodzinowa i nie wiem czy sie nie wygadam. :)

88c53e3k19nfhznr.png
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilcia wedlug rwojego sowaczka to chyba dzieli nas pare dni. Ja i Rozgwiazdeczka mamy juz 6 tydz skonczony i zaczynamy 7.

88c53e3k19nfhznr.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ktoras z Was cierpi na bole krzyza? Zaczely mi sie przedwczoraj. Czy to mozliwe, by je powiazac z tak wczesna ciaza? Sa naprawde dramatyczne, ledwo moge sie schylic, usiasc i podniesc.

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzis czuje sie wogole nie ciazowo ;) U nas wiedza rodzice rodzenstwi i najblizsi przyjaciele reszta dowie sie w odpowiednim czasie ;) Corcia wie bo przy wyglupach strasznje skakala po mnie i teraz wole uwazac wiec mowie ze hej braciszek lib siostrzyczka jest w brzuszku i musi uwazac to zawsze glaszcze brzuszek jak jest kolo mnie ;)

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka87 wrote:
    Lilcia wedlug rwojego sowaczka to chyba dzieli nas pare dni. Ja i Rozgwiazdeczka mamy juz 6 tydz skonczony i zaczynamy 7.

No ja też, 7 tydzień zaczęłam dziś 6 skończony :)

Ja codzennie jestem senna i zaczęły się mdłości. Mdli mnie cały dzień.

U nas wiedzą już wszyscy bliscy, a dalszym znajomym powiemy myślę po 12 tygodniu.

Siosta męża, która też jest w ciąży i ma trzylatka w domu, też mu powiedziała na samym początki i zapytał jej któregoś razu wskazujac na brzuch, czy dzidzia jeszcze śpi? Jak odpowiedziała, że pewnie tak, to zapytał czy ma tam leżaczek czy łóżeczko :)

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • morowa Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się po cichutku przywitam :-D
    Dzień dobry wszystkim.
    Wczoraj ukazała nam się druga kreseczka na teście!

wiecznie, Natka94, Marietta, Ania_1986, madziallena, Lilcia, Carolline lubią tę wiadomość

3jgxj44jwujjucca.png
    3jgxf71x04ty3zd3.png
    <3 Aniołek <3 6/7tc 21.01.2019 [*]

99a49ce0de7932d8a83fb9de34765b1f.png[/url]
‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ