Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymała_ruda wrote:Co do spania to szybko wieczorem zasypiam. Ale około 4 nad ranem zaczynam się wiercić, a jak przychodzi do budzika o 6 to nie mam siły wstać.
Dziewczyny czy to możliwe żeby w 6 tygodniu zaczął się pojawiać brzuszek? Czy to wzdęcia jakieś?
Ja z płaskiego mam trochę jakby wzdęty..., a waga ta sama. Chociaż ze mnie chuderlaczek ;/ Z rana jeszcze jest ok, ale pod wieczór, coś mi wyłazi balonik xD -
Hej Kobietki

Byłam wczoraj na pierwszej wizycie
Jest fasolka - 0,43 mm z bijącym serduszkiem
- wiek zarodka po ostatniej miesiączce 5t6d a wg USG 6t1d
Serduszka nie można jeszcze posłuchać, bo od fali usg zarodek mógłby się zagotować.
I uwaga! termin porodu wyliczył mi na 28 lutego
Mimo, że wszytskie internety pokazują około 3 marca (ostatnia miesiączka 24 maja, średnio 33 dniowy cykl).
Ale i tak czuję się marcową mamuśką
Ale wychodzi na to, że rybka jak Tatuś będzie na pewno
Jesteśmy mega szczęśliwi (Mąż był ze mną
i oglądał Robaczka)
Kolejna wizyta 3 sierpnia
potem 17 usg prenatalne.
Niestety mój Lekarz (a ufam mu) zakazał całkowicie roweru, rolek i innych kontuzjogennych spotów. Nawet na spływ kajakowy z Mężem nie polecał jechać. Także pozostają spacerki i delikatne ćwiczenia dla kobiet w ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 08:46
wiecznie, admiralka, Rozgwiazdeczka, Marietta, Ania_1986, Carolline lubią tę wiadomość

-
PodwojnaMama wspolczuje i przytulam. Wiem co to znaczy
.
Madziallena bardzo dziekuje za zyczonka
.
Jesli chodzi o spanie to ja spie cala noc. Zasypiam kolo polnocy i do 7 spie jak kamien. Brzych mi sie powiekrza ale to przez wzdecia. Moja starsza cora zawsze podchodzi i mowi MAMO TWOJ BRZUSZEK JUZ JEST WIEKRZY
. Za to mlodsza gdy mowie ze dzidzia jest w brzuszku i nie moze po mnie skakac podnosi mi bluzke i mowi nie ma dzidzi
. Milego dzionka

-
nick nieaktualny
-
Ja sypiam jak zabita. W dzień śpię po 2-3h i całą noc prześpię. Mam już wakacje
Więc mogę sobie pozwolić na spanie. Oprócz tego wszelkie objawy mi minęły.
Jutro wieczorem albo w piątek rano mam zgłosić się na USG. Zobaczymy czy coś już wykryją, już grupo ponad 7tc.
Bety ani progesteronu sobie nie badałam. Jutro rano mam donieść mocz na badania
-
Lilcia wrote:Hej Kobietki

Byłam wczoraj na pierwszej wizycie
Jest fasolka - 0,43 mm z bijącym serduszkiem
- wiek zarodka po ostatniej miesiączce 5t6d a wg USG 6t1d
Serduszka nie można jeszcze posłuchać, bo od fali usg zarodek mógłby się zagotować.
I uwaga! termin porodu wyliczył mi na 28 lutego
Mimo, że wszytskie internety pokazują około 3 marca (ostatnia miesiączka 24 maja, średnio 33 dniowy cykl).
Ale i tak czuję się marcową mamuśką
Ale wychodzi na to, że rybka jak Tatuś będzie na pewno
Jesteśmy mega szczęśliwi (Mąż był ze mną
i oglądał Robaczka)
Kolejna wizyta 3 sierpnia
potem 17 usg prenatalne.
Niestety mój Lekarz (a ufam mu) zakazał całkowicie roweru, rolek i innych kontuzjogennych spotów. Nawet na spływ kajakowy z Mężem nie polecał jechać. Także pozostają spacerki i delikatne ćwiczenia dla kobiet w ciąży
Ohh, jak super, że już serduszko!
-
nick nieaktualnyLilcia wrote:Zabka87 i Rozgwiazdeczka - we trzy mamy ten sam tydzień
a terminy różne
ciekawe, która będzie pierwsza 
Ja terminu nie znam niestety. Kalkulatory mówią różnie, raz 27 albo 28 luty, a niektóre nawet 3 marca. Myślę, że na czasie się dowiem.
A która pierwsza? No zobaczymy, której fasolce będzie bardziej śpieszno na poznanie świata
-
Zabka87 wrote:PodwojnaMama wspolczuje i przytulam. Wiem co to znaczy
.
Madziallena bardzo dziekuje za zyczonka
.
Jesli chodzi o spanie to ja spie cala noc. Zasypiam kolo polnocy i do 7 spie jak kamien. Brzych mi sie powiekrza ale to przez wzdecia. Moja starsza cora zawsze podchodzi i mowi MAMO TWOJ BRZUSZEK JUZ JEST WIEKRZY
. Za to mlodsza gdy mowie ze dzidzia jest w brzuszku i nie moze po mnie skakac podnosi mi bluzke i mowi nie ma dzidzi
. Milego dzionka
Kurczę jak Ci zazdroszczę, że mogłaś dzieciaczkom powiedzieć... My przy poprzedniej ciąży też powiedzieliśmy Małej jako pierwszej i na samym początku. Potem cieszyłam się że nie dopytywała o dzidziusia, że było to dla niej mocno abstrakcyjne. Teraz nie wiem kiedy się odważę jej powiedzieć. Jest rok starsza i więcej kuma. Może po pierwszych prenatalnych (mam nadzieję w Wawie) alno jak się zdexydujemy to po wynikach nifty...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Moja ma 9 lat. Poprzednio tez jej powiedzielismy odrazu a potem byla smutna dlatego teraz chcialam poczekac. Ale w koncu nie wytrzymalam
. U nas wiedza rodzice,rodzenstwo i dwoje najblizszych znajomych. Reszta nie wiem kiedy. Chcialam jak juz zobaczymy serduszko ale w sobote mala imprezka urodzinowa i nie wiem czy sie nie wygadam.

-
Hej dzis czuje sie wogole nie ciazowo
U nas wiedza rodzice rodzenstwi i najblizsi przyjaciele reszta dowie sie w odpowiednim czasie
Corcia wie bo przy wyglupach strasznje skakala po mnie i teraz wole uwazac wiec mowie ze hej braciszek lib siostrzyczka jest w brzuszku i musi uwazac to zawsze glaszcze brzuszek jak jest kolo mnie
-
Zabka87 wrote:Lilcia wedlug rwojego sowaczka to chyba dzieli nas pare dni. Ja i Rozgwiazdeczka mamy juz 6 tydz skonczony i zaczynamy 7.
No ja też, 7 tydzień zaczęłam dziś 6 skończony
Ja codzennie jestem senna i zaczęły się mdłości. Mdli mnie cały dzień.
U nas wiedzą już wszyscy bliscy, a dalszym znajomym powiemy myślę po 12 tygodniu.
Siosta męża, która też jest w ciąży i ma trzylatka w domu, też mu powiedziała na samym początki i zapytał jej któregoś razu wskazujac na brzuch, czy dzidzia jeszcze śpi? Jak odpowiedziała, że pewnie tak, to zapytał czy ma tam leżaczek czy łóżeczko

Wtedy może też poznam dokładną datę przewidywanego porodu