Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymała_ruda wrote:Co do spania to szybko wieczorem zasypiam. Ale około 4 nad ranem zaczynam się wiercić, a jak przychodzi do budzika o 6 to nie mam siły wstać.
Dziewczyny czy to możliwe żeby w 6 tygodniu zaczął się pojawiać brzuszek? Czy to wzdęcia jakieś?
Ja z płaskiego mam trochę jakby wzdęty..., a waga ta sama. Chociaż ze mnie chuderlaczek ;/ Z rana jeszcze jest ok, ale pod wieczór, coś mi wyłazi balonik xD -
Hej Kobietki
Byłam wczoraj na pierwszej wizycie Jest fasolka - 0,43 mm z bijącym serduszkiem - wiek zarodka po ostatniej miesiączce 5t6d a wg USG 6t1d Serduszka nie można jeszcze posłuchać, bo od fali usg zarodek mógłby się zagotować.
I uwaga! termin porodu wyliczył mi na 28 lutego Mimo, że wszytskie internety pokazują około 3 marca (ostatnia miesiączka 24 maja, średnio 33 dniowy cykl).
Ale i tak czuję się marcową mamuśką
Ale wychodzi na to, że rybka jak Tatuś będzie na pewno
Jesteśmy mega szczęśliwi (Mąż był ze mną i oglądał Robaczka)
Kolejna wizyta 3 sierpnia potem 17 usg prenatalne.
Niestety mój Lekarz (a ufam mu) zakazał całkowicie roweru, rolek i innych kontuzjogennych spotów. Nawet na spływ kajakowy z Mężem nie polecał jechać. Także pozostają spacerki i delikatne ćwiczenia dla kobiet w ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 08:46
wiecznie, admiralka, Rozgwiazdeczka, Marietta, Ania_1986, Carolline lubią tę wiadomość
-
PodwojnaMama wspolczuje i przytulam. Wiem co to znaczy .
Madziallena bardzo dziekuje za zyczonka .
Jesli chodzi o spanie to ja spie cala noc. Zasypiam kolo polnocy i do 7 spie jak kamien. Brzych mi sie powiekrza ale to przez wzdecia. Moja starsza cora zawsze podchodzi i mowi MAMO TWOJ BRZUSZEK JUZ JEST WIEKRZY . Za to mlodsza gdy mowie ze dzidzia jest w brzuszku i nie moze po mnie skakac podnosi mi bluzke i mowi nie ma dzidzi . Milego dzionka -
nick nieaktualny
-
Ja sypiam jak zabita. W dzień śpię po 2-3h i całą noc prześpię. Mam już wakacje Więc mogę sobie pozwolić na spanie. Oprócz tego wszelkie objawy mi minęły.
Jutro wieczorem albo w piątek rano mam zgłosić się na USG. Zobaczymy czy coś już wykryją, już grupo ponad 7tc.
Bety ani progesteronu sobie nie badałam. Jutro rano mam donieść mocz na badania -
Lilcia wrote:Hej Kobietki
Byłam wczoraj na pierwszej wizycie Jest fasolka - 0,43 mm z bijącym serduszkiem - wiek zarodka po ostatniej miesiączce 5t6d a wg USG 6t1d Serduszka nie można jeszcze posłuchać, bo od fali usg zarodek mógłby się zagotować.
I uwaga! termin porodu wyliczył mi na 28 lutego Mimo, że wszytskie internety pokazują około 3 marca (ostatnia miesiączka 24 maja, średnio 33 dniowy cykl).
Ale i tak czuję się marcową mamuśką
Ale wychodzi na to, że rybka jak Tatuś będzie na pewno
Jesteśmy mega szczęśliwi (Mąż był ze mną i oglądał Robaczka)
Kolejna wizyta 3 sierpnia potem 17 usg prenatalne.
Niestety mój Lekarz (a ufam mu) zakazał całkowicie roweru, rolek i innych kontuzjogennych spotów. Nawet na spływ kajakowy z Mężem nie polecał jechać. Także pozostają spacerki i delikatne ćwiczenia dla kobiet w ciąży
Ohh, jak super, że już serduszko!
-
nick nieaktualnyLilcia wrote:Zabka87 i Rozgwiazdeczka - we trzy mamy ten sam tydzień a terminy różne ciekawe, która będzie pierwsza
Ja terminu nie znam niestety. Kalkulatory mówią różnie, raz 27 albo 28 luty, a niektóre nawet 3 marca. Myślę, że na czasie się dowiem.
A która pierwsza? No zobaczymy, której fasolce będzie bardziej śpieszno na poznanie świata
-
Zabka87 wrote:PodwojnaMama wspolczuje i przytulam. Wiem co to znaczy .
Madziallena bardzo dziekuje za zyczonka .
Jesli chodzi o spanie to ja spie cala noc. Zasypiam kolo polnocy i do 7 spie jak kamien. Brzych mi sie powiekrza ale to przez wzdecia. Moja starsza cora zawsze podchodzi i mowi MAMO TWOJ BRZUSZEK JUZ JEST WIEKRZY . Za to mlodsza gdy mowie ze dzidzia jest w brzuszku i nie moze po mnie skakac podnosi mi bluzke i mowi nie ma dzidzi . Milego dzionka
Kurczę jak Ci zazdroszczę, że mogłaś dzieciaczkom powiedzieć... My przy poprzedniej ciąży też powiedzieliśmy Małej jako pierwszej i na samym początku. Potem cieszyłam się że nie dopytywała o dzidziusia, że było to dla niej mocno abstrakcyjne. Teraz nie wiem kiedy się odważę jej powiedzieć. Jest rok starsza i więcej kuma. Może po pierwszych prenatalnych (mam nadzieję w Wawie) alno jak się zdexydujemy to po wynikach nifty...Tp 26/27.04.2021
10.2019 Aniołek 18tc
02.2018 Synek
12.2016 Aniołek 24tc
09.2014 Córeczka -
Moja ma 9 lat. Poprzednio tez jej powiedzielismy odrazu a potem byla smutna dlatego teraz chcialam poczekac. Ale w koncu nie wytrzymalam . U nas wiedza rodzice,rodzenstwo i dwoje najblizszych znajomych. Reszta nie wiem kiedy. Chcialam jak juz zobaczymy serduszko ale w sobote mala imprezka urodzinowa i nie wiem czy sie nie wygadam.
-
Hej dzis czuje sie wogole nie ciazowo U nas wiedza rodzice rodzenstwi i najblizsi przyjaciele reszta dowie sie w odpowiednim czasie Corcia wie bo przy wyglupach strasznje skakala po mnie i teraz wole uwazac wiec mowie ze hej braciszek lib siostrzyczka jest w brzuszku i musi uwazac to zawsze glaszcze brzuszek jak jest kolo mnie
-
Zabka87 wrote:Lilcia wedlug rwojego sowaczka to chyba dzieli nas pare dni. Ja i Rozgwiazdeczka mamy juz 6 tydz skonczony i zaczynamy 7.
No ja też, 7 tydzień zaczęłam dziś 6 skończony
Ja codzennie jestem senna i zaczęły się mdłości. Mdli mnie cały dzień.
U nas wiedzą już wszyscy bliscy, a dalszym znajomym powiemy myślę po 12 tygodniu.
Siosta męża, która też jest w ciąży i ma trzylatka w domu, też mu powiedziała na samym początki i zapytał jej któregoś razu wskazujac na brzuch, czy dzidzia jeszcze śpi? Jak odpowiedziała, że pewnie tak, to zapytał czy ma tam leżaczek czy łóżeczko