X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karakorum wrote:
    Dziewczyny, czy ktoras z Was cierpi na bole krzyza? Zaczely mi sie przedwczoraj. Czy to mozliwe, by je powiazac z tak wczesna ciaza? Sa naprawde dramatyczne, ledwo moge sie schylic, usiasc i podniesc.
    Wydaje mi się że na tym etapie jeszcze co nie ma wiązać tych bóli z ciążą ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi w sumie az tak glupio o to pytac, w koncu to 5 tydzien, nie 8 miesiac :P Ale slyszalam, ze jak macica sie rozciaga i tak dalej, to takie bole moga wystapic. Przezyje.

Lilcia wzruszylam sie. Ja mam wizyte 10.07, bede wtedy 5t4d, moze tez zobacze serduszko <3

Lilcia lubi tę wiadomość

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morowa wrote:
    To i ja się po cichutku przywitam :-D
    Dzień dobry wszystkim.
    Wczoraj ukazała nam się druga kreseczka na teście!

gratulacje! <3

My czekamy z powiedzeniem rodzicom do momentu usłyszenia serduszka <3

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karakorum nie jestes sama z tymi bolami. Ja tak mialam kilka dni temu.

88c53e3k19nfhznr.png
  • Klaudy Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Co do spania to szybko wieczorem zasypiam. Ale około 4 nad ranem zaczynam się wiercić, a jak przychodzi do budzika o 6 to nie mam siły wstać.
    Dziewczyny czy to możliwe żeby w 6 tygodniu zaczął się pojawiać brzuszek? Czy to wzdęcia jakieś?
    Mam podobnie ze spaniem, w ciągu dnia i wieczorem jestem bardzo senna, a nad ranem się budzę. Wzdęcia mam starsze i też mi się wydaje, że przez to większy brzuszek.
    karakorum wrote:
    Dziewczyny, czy ktoras z Was cierpi na bole krzyza? Zaczely mi sie przedwczoraj. Czy to mozliwe, by je powiazac z tak wczesna ciaza? Sa naprawde dramatyczne, ledwo moge sie schylic, usiasc i podniesc.
    Niestety ból krzyża też mnie dopadł :(
    Jutro dzwonię do lekarza żeby się umówić, bo wcześniej stwierdził, że nie ma jeszcze sensu skoro beta ok. Mam nadzieję na serduszko na pierwszej wizycie :)
    Wcześniej nie bardzo mogłam się udzielać na forum, ale czytam od początku:)
    Troszkę o mnie. Lat 26, okolice Katowic, starania od lutego, w marcu biochemiczna, a jutro zaczynamy 7 tydzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 11:17

p19udqk3nchjnfls.png
  • KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ale ten czas szybko płynie :)
    JUż 7 tydzień? WOW !!!
    Następne USG mam 24 lipca, lekarz powiedział, że wtedy będzie dużo lepiej widoczny Groszek, wcześniej nie ma co. Poza tym ma bardzo dużo pacjentek, bo sezon urlopowy trwa w pełni, w szpitalu cały czas i w przychodni też. Jest to lekarz już po 60tce, ale u nas nie ma lepszego. Bardzo fajny gościu, dzięki niemu jestem w ciąży.

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karakorum wrote:
    No mi w sumie az tak glupio o to pytac, w koncu to 5 tydzien, nie 8 miesiac :P Ale slyszalam, ze jak macica sie rozciaga i tak dalej, to takie bole moga wystapic. Przezyje.

Lilcia wzruszylam sie. Ja mam wizyte 10.07, bede wtedy 5t4d, moze tez zobacze serduszko <3
    Wg info na belly w 8 tygodniu "Możesz odczuwać łagodne bóle, podobne to tych w trakcie miesiączki. Są one spowodowane powiększaniem się macicy. Twoja macica wykonuje teraz intensywną pracę.
    Niektóre kobiety odczuwają w tym czasie gwałtowny, przeszywający ból w dolnej części pleców, w pośladkach lub w bocznej części nóg."

Ja tam może bóli kręgosłupa nie łączę z tak wczesną ciążą bo mnie bardzo często boli kręgosłup w części ledzwiowej ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Elizanka Debiutantka

Wysłany: 5 lipca 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karakorum wrote:

Tak. Mnie się dziś w nocy zaczęły. W poprzedniej ciąży tez miałam takie bóle nocne, że nie mogłam się wyprostować później.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, bo widzę, że bardziej doświadczone jesteście :P
    Zwykle co ile robi się USG i badania / kontrole itp.

• Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapomniałam podać, że termin mam między 8-10 marca :)
    Co do bóli w krzyżu, ja mam nawet przy okresie, więc od ok. tygodnia tez mam już bóle krzyża, ale to u każdej jest inaczej :)
    Na pocieszenie poród z synem miałam z bólami krzyżowymi i macicznymi czyli pełna opcja bite 12 godzin :)

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • kasia S-R Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie. Z Belly wynika ze jestem w 5 tyg ciąży. Pracuje w przedszkolu. Dzis się okazało, że jedna z dziewczynek ma szkarlatynę. Jeszcze nikomu w pracy nie mówiłam, że jestem w ciąży. Czy choroba jest groźna w moim przypadku? Nie mam kogo zapytać...

ganndqk3y2qo4v6c.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez pracuję w przedszkolu i też jestem w 5 tyg :) Jeśli chodzi o szkarlatynę to chorują na nią głownie dzieci, natomiast sam wirus, który ja wywołuje może wywołać również inne choroby.
    Każda infekcja jest groźna dla wczesnej ciąży.

kasia S-R lubi tę wiadomość

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze mam pytanko o przyrost bety. Miałam 496 a po 40 godzinach 968,7, czy dobrze wnioskuję, że przyrost jest ok? :)

Marietta lubi tę wiadomość

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • Arga Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Termin porodu według ovu mam na 10 marca.
    Jestem mamą półtorarocznej dziewczynki więc to będzie moje drugie dziecko :)
    Niedawno przeszłam ciążę biochemiczną więc teraz trochę się boję ale jestem dobrej myśli. Beta ładnie przyrasta tak samo jak progesteron.
    Wizytę u ginekologa będę mieć 13 lipca więc jak tylko potwierdzi ciążę będę świętować :) Do tego czasu cieszę się i denerwuję na zmianę.

age.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozgwiazdeczka wrote:
    Mam pytanie, bo widzę, że bardziej doświadczone jesteście :P
    Zwykle co ile robi się USG i badania / kontrole itp.
    Co 3-4 tygodnie - tak jak wizyty. Chyba że na nfz to wtedy przysługują tylko 3 usg (chociaż czasem trafiają się tacy co robią częściej)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • Elizanka Debiutantka

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Dzień dobry.

Termin porodu według ovu mam na 10 marca.
    Jestem mamą półtorarocznej dziewczynki więc to będzie moje drugie dziecko :)
    Niedawno przeszłam ciążę biochemiczną więc teraz trochę się boję ale jestem dobrej myśli. Beta ładnie przyrasta tak samo jak progesteron.
    Wizytę u ginekologa będę mieć 13 lipca więc jak tylko potwierdzi ciążę będę świętować :) Do tego czasu cieszę się i denerwuję na zmianę.

Listopadówka 2015?

• Arga Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elizanka wrote:
    Listopadówka 2015?
    Styczniówka 2016

age.png
  • Elizanka Debiutantka

Wysłany: 5 lipca 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Styczniówka 2016
    Aaaacha :). Ja miałam być grudniówką, ale dziecię mi się pospieszyło ;).

• Aleksanraa26 Nowa

Wysłany: 5 lipca 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane. Na początku gratuluję wszystkim mamusiom :) U mnie według kalkulatora Belly termin na 5.03.2018 :)
    18.07 mam pierwszą wizytę u gina. Biore duphaston z racji tego, że normalnie okres co ok 50 dni więc lekarz przepisywał luteinę albo duphaston i mówił żeby nie odstawiać.
    Martwi mnie trochę wynik beta hcg. 27.06 - 25, 29.06 - 51,9, 4.07 - 577,4. Przyrost niby dobry ale na wykresie BellyBestFriend pokazuje, że wartości są poniżej średniej. :(
    Mam nadzieję, że będzie dobrze i 18.07 zobaczę swoją kruszynkę :)
    Trzymam kciuki za Was i za siebie :)

• ancymonek Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ja w poprzedniej ciąży nie robilam ani razu bety i w tej też nie zamierzam. Pewnie niepotrzebnie bym się nakrecala.
    Ja tak samo :) Zadnj bety ;)

16udw1d3p0r3seft.png
    km5siei3z7aaxj05.png
    3i494z17ayamajm5.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ