Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
karakorum wrote:Dziewczyny, czy ktoras z Was cierpi na bole krzyza? Zaczely mi sie przedwczoraj. Czy to mozliwe, by je powiazac z tak wczesna ciaza? Sa naprawde dramatyczne, ledwo moge sie schylic, usiasc i podniesc.
-
No mi w sumie az tak glupio o to pytac, w koncu to 5 tydzien, nie 8 miesiac Ale slyszalam, ze jak macica sie rozciaga i tak dalej, to takie bole moga wystapic. Przezyje.
Lilcia wzruszylam sie. Ja mam wizyte 10.07, bede wtedy 5t4d, moze tez zobacze serduszkoLilcia lubi tę wiadomość
A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
morowa wrote:To i ja się po cichutku przywitam
Dzień dobry wszystkim.
Wczoraj ukazała nam się druga kreseczka na teście!
gratulacje!
My czekamy z powiedzeniem rodzicom do momentu usłyszenia serduszka -
mała_ruda wrote:Co do spania to szybko wieczorem zasypiam. Ale około 4 nad ranem zaczynam się wiercić, a jak przychodzi do budzika o 6 to nie mam siły wstać.
Dziewczyny czy to możliwe żeby w 6 tygodniu zaczął się pojawiać brzuszek? Czy to wzdęcia jakieś?karakorum wrote:Dziewczyny, czy ktoras z Was cierpi na bole krzyza? Zaczely mi sie przedwczoraj. Czy to mozliwe, by je powiazac z tak wczesna ciaza? Sa naprawde dramatyczne, ledwo moge sie schylic, usiasc i podniesc.
Jutro dzwonię do lekarza żeby się umówić, bo wcześniej stwierdził, że nie ma jeszcze sensu skoro beta ok. Mam nadzieję na serduszko na pierwszej wizycie
Wcześniej nie bardzo mogłam się udzielać na forum, ale czytam od początku:)
Troszkę o mnie. Lat 26, okolice Katowic, starania od lutego, w marcu biochemiczna, a jutro zaczynamy 7 tydzień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 11:17
-
Hej dziewczyny, ale ten czas szybko płynie
JUż 7 tydzień? WOW !!!
Następne USG mam 24 lipca, lekarz powiedział, że wtedy będzie dużo lepiej widoczny Groszek, wcześniej nie ma co. Poza tym ma bardzo dużo pacjentek, bo sezon urlopowy trwa w pełni, w szpitalu cały czas i w przychodni też. Jest to lekarz już po 60tce, ale u nas nie ma lepszego. Bardzo fajny gościu, dzięki niemu jestem w ciąży.
niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
Starania od grudnia 2016
]
26 czerwca dwie kreski:)
3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa -
karakorum wrote:No mi w sumie az tak glupio o to pytac, w koncu to 5 tydzien, nie 8 miesiac Ale slyszalam, ze jak macica sie rozciaga i tak dalej, to takie bole moga wystapic. Przezyje.
Lilcia wzruszylam sie. Ja mam wizyte 10.07, bede wtedy 5t4d, moze tez zobacze serduszko
Niektóre kobiety odczuwają w tym czasie gwałtowny, przeszywający ból w dolnej części pleców, w pośladkach lub w bocznej części nóg."
Ja tam może bóli kręgosłupa nie łączę z tak wczesną ciążą bo mnie bardzo często boli kręgosłup w części ledzwiowej
-
karakorum wrote:Dziewczyny, czy ktoras z Was cierpi na bole krzyza? Zaczely mi sie przedwczoraj. Czy to mozliwe, by je powiazac z tak wczesna ciaza? Sa naprawde dramatyczne, ledwo moge sie schylic, usiasc i podniesc.
Tak. Mnie się dziś w nocy zaczęły. W poprzedniej ciąży tez miałam takie bóle nocne, że nie mogłam się wyprostować później. -
nick nieaktualny
-
Ja zapomniałam podać, że termin mam między 8-10 marca
Co do bóli w krzyżu, ja mam nawet przy okresie, więc od ok. tygodnia tez mam już bóle krzyża, ale to u każdej jest inaczej
Na pocieszenie poród z synem miałam z bólami krzyżowymi i macicznymi czyli pełna opcja bite 12 godzin06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
Dziewczyny, mam pytanie. Z Belly wynika ze jestem w 5 tyg ciąży. Pracuje w przedszkolu. Dzis się okazało, że jedna z dziewczynek ma szkarlatynę. Jeszcze nikomu w pracy nie mówiłam, że jestem w ciąży. Czy choroba jest groźna w moim przypadku? Nie mam kogo zapytać...
-
Ja tez pracuję w przedszkolu i też jestem w 5 tyg Jeśli chodzi o szkarlatynę to chorują na nią głownie dzieci, natomiast sam wirus, który ja wywołuje może wywołać również inne choroby.
Każda infekcja jest groźna dla wczesnej ciąży.kasia S-R lubi tę wiadomość
06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
Dzień dobry.
Termin porodu według ovu mam na 10 marca.
Jestem mamą półtorarocznej dziewczynki więc to będzie moje drugie dziecko
Niedawno przeszłam ciążę biochemiczną więc teraz trochę się boję ale jestem dobrej myśli. Beta ładnie przyrasta tak samo jak progesteron.
Wizytę u ginekologa będę mieć 13 lipca więc jak tylko potwierdzi ciążę będę świętować Do tego czasu cieszę się i denerwuję na zmianę.
-
Rozgwiazdeczka wrote:Mam pytanie, bo widzę, że bardziej doświadczone jesteście
Zwykle co ile robi się USG i badania / kontrole itp. -
Arga wrote:Dzień dobry.
Termin porodu według ovu mam na 10 marca.
Jestem mamą półtorarocznej dziewczynki więc to będzie moje drugie dziecko
Niedawno przeszłam ciążę biochemiczną więc teraz trochę się boję ale jestem dobrej myśli. Beta ładnie przyrasta tak samo jak progesteron.
Wizytę u ginekologa będę mieć 13 lipca więc jak tylko potwierdzi ciążę będę świętować Do tego czasu cieszę się i denerwuję na zmianę.
Listopadówka 2015? -
Witam Was kochane. Na początku gratuluję wszystkim mamusiom U mnie według kalkulatora Belly termin na 5.03.2018
18.07 mam pierwszą wizytę u gina. Biore duphaston z racji tego, że normalnie okres co ok 50 dni więc lekarz przepisywał luteinę albo duphaston i mówił żeby nie odstawiać.
Martwi mnie trochę wynik beta hcg. 27.06 - 25, 29.06 - 51,9, 4.07 - 577,4. Przyrost niby dobry ale na wykresie BellyBestFriend pokazuje, że wartości są poniżej średniej.
Mam nadzieję, że będzie dobrze i 18.07 zobaczę swoją kruszynkę
Trzymam kciuki za Was i za siebie