X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • ancymonek Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karakorum wrote:
    Dziewczyny, czy ktoras z Was cierpi na bole krzyza? Zaczely mi sie przedwczoraj. Czy to mozliwe, by je powiazac z tak wczesna ciaza? Sa naprawde dramatyczne, ledwo moge sie schylic, usiasc i podniesc.
    Ja mialam w poprzedniej ciazy masakryczne bole krzyza, zaczelo sie 7 tc skonczylo jakos w 16 tc, jedna wielka masakra byla. Gin tlumaczyla ze jakis nerw musi uciskac. Mam nadziejez ze tym razem mnie omina ale wielkiej nadziei nie mam.

16udw1d3p0r3seft.png
    km5siei3z7aaxj05.png
    3i494z17ayamajm5.png
  • ancymonek Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Dzień dobry.

Termin porodu według ovu mam na 10 marca.
    Jestem mamą półtorarocznej dziewczynki więc to będzie moje drugie dziecko :)
    Niedawno przeszłam ciążę biochemiczną więc teraz trochę się boję ale jestem dobrej myśli. Beta ładnie przyrasta tak samo jak progesteron.
    Wizytę u ginekologa będę mieć 13 lipca więc jak tylko potwierdzi ciążę będę świętować :) Do tego czasu cieszę się i denerwuję na zmianę.
    Wszystko identycznie jak u mnie, i corcia i wizyta :)

16udw1d3p0r3seft.png
    km5siei3z7aaxj05.png
    3i494z17ayamajm5.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży miałam straszną rwe mam nadzieję że w tej tak nie bedzie

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia S-R wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie. Z Belly wynika ze jestem w 5 tyg ciąży. Pracuje w przedszkolu. Dzis się okazało, że jedna z dziewczynek ma szkarlatynę. Jeszcze nikomu w pracy nie mówiłam, że jestem w ciąży. Czy choroba jest groźna w moim przypadku? Nie mam kogo zapytać...

Szkarlatyna jest chorobą zakaźna. Wiem bo mialam

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj bole krzyza skad ja to znam od mojej cesarki mam takie bole ze czasami spac nie moge :( i od 2 dni juz nawet w robocie czasami tak mnie zaboli ze musze przystopowac :(

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • muffynn Znajoma

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś padam ze zmęczenia, nasza pociecha dostała pierwszy raz całe jajko i widocznie ma na nie alergie bo cała twarz obsypana czerwonymi plamami i taki obrzęk, że aż na izbie przyjęć z nią wylądowaliśmy. Jednak przy drugiej ciąży faktycznie jest mniej czasu na analizowanie samopoczucia i skupianiu się na sobie, nawet nie wiem jakie objawy dziś miałam :D A jeszcze założyłam sobie, że będę się gimnastykowała przez całą ciążę, aby tym razem uniknąć bólów kręgosłupa, w poprzedniej ciąży przez cały 7 miesiąc prawie nie umiałam się przez nie ruszać, dopiero basen przywrócił mnie do żywych.

ex2bgu1r5l9i413t.png
    f2w3csqv00i24plf.png
  • anitka710 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kochane :-) Mój termin porodu to 13 marzec 2018 :-) Pozdrawiam :-)

Marietta, madziallena lubią tę wiadomość

Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
  • Dreamy_Girl Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta dziękuję :) dziś byłam na wizycie - to dopiero 4 tydzień, więc widziałam zarodek - 9 mm. Lekarz powiedział, że na spokojnie mam przyjść za 3 tygodnie - wtedy na pewno będę mogła usłyszeć serduszko :) nie mogę się doczekać. Co do daty porodu, będę wiedziała po kolejnej wizycie.
    A tak ogólnie to zasypiam jak dziecko, rano budzę się skoro świt, ale w dzień chodzę jak ćma. Do tego miewam mdłości, na szczęście mało dokuczliwe - oby tak zostało ;)
    anitka710 gratuluję :)

Marietta, admiralka, Lilcia lubią tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    Co do spania to szybko wieczorem zasypiam. Ale około 4 nad ranem zaczynam się wiercić, a jak przychodzi do budzika o 6 to nie mam siły wstać.
    Dziewczyny czy to możliwe żeby w 6 tygodniu zaczął się pojawiać brzuszek? Czy to wzdęcia jakieś?

Jasne, że brzuch może się powiększyć, raz, że macica się podnosi do góry, dwa- progesteron ktorego w ciąży jest znacznie więcej- powoduje m.in wzdęcia :)
    karakorum wrote:
    Dziewczyny, czy ktoras z Was cierpi na bole krzyza? Zaczely mi sie przedwczoraj. Czy to mozliwe, by je powiazac z tak wczesna ciaza? Sa naprawde dramatyczne, ledwo moge sie schylic, usiasc i podniesc.

Przy miesiączce też przecież boli krzyż- spokojnie może promieniować ból spowodowany rozciąganiem się macicy na krzyż :/
    morowa wrote:
    To i ja się po cichutku przywitam :-D
    Dzień dobry wszystkim.
    Wczoraj ukazała nam się druga kreseczka na teście!

-gratulacje! :) Jak poznasz szacunkowy termin produ- daj znać :) dopisuję na listę :)
    Rozgwiazdeczka wrote:
    Mam pytanie, bo widzę, że bardziej doświadczone jesteście :P
    Zwykle co ile robi się USG i badania / kontrole itp.

Wizyta kontrolna co miesiąc, w 3cim trymestrze co 2 tygodnie i co tydzień już po 38 tc :)

Badania robi się mniej więcej 4 etapami (chyba ze dzieje sie coś złego)- najpierw do 10tc (morfologia, mocz i badania z krwi m.in) potem kolejna seria 11-14tc, 15-20 tc, 21-26 tc, 27-32 tc, 33-37 i 38-39 :) Usg conajmniej 3 razy się wykonuje w trakcie całej ciąży- dwa większe z pomiarami całego dziecka w tym.
    Aleksanraa26 wrote:
    Witam Was kochane. Na początku gratuluję wszystkim mamusiom :) U mnie według kalkulatora Belly termin na 5.03.2018 :)
    18.07 mam pierwszą wizytę u gina. Biore duphaston z racji tego, że normalnie okres co ok 50 dni więc lekarz przepisywał luteinę albo duphaston i mówił żeby nie odstawiać.
    Martwi mnie trochę wynik beta hcg. 27.06 - 25, 29.06 - 51,9, 4.07 - 577,4. Przyrost niby dobry ale na wykresie BellyBestFriend pokazuje, że wartości są poniżej średniej. :(
    Mam nadzieję, że będzie dobrze i 18.07 zobaczę swoją kruszynkę :)
    Trzymam kciuki za Was i za siebie :)

Gratulacje!! Ma się co 48h podwajać- więc jest ok :) nie patrz na średnią, bo średnia oznacza, że są kobiety z dużo niższym poziomem bety i wszystko jest w porządku :)
    anitka710 wrote:
    Witam was kochane :-) Mój termin porodu to 13 marzec 2018 :-) Pozdrawiam :-)

Cześć! gratulacje, zaraz zawędrujesz na listę, jak się tylko odkopie z doczytywaniem Was ;)
    Dreamy_Girl wrote:
    Marietta dziękuję :) dziś byłam na wizycie - to dopiero 4 tydzień, więc widziałam zarodek - 9 mm. Lekarz powiedział, że na spokojnie mam przyjść za 3 tygodnie - wtedy na pewno będę mogła usłyszeć serduszko :) nie mogę się doczekać. Co do daty porodu, będę wiedziała po kolejnej wizycie.
    A tak ogólnie to zasypiam jak dziecko, rano budzę się skoro świt, ale w dzień chodzę jak ćma. Do tego miewam mdłości, na szczęście mało dokuczliwe - oby tak zostało ;)

Woooow- w 4tym tygodniu zazwyczaj widać dopiero pęcherzyk ciążowy, ale gna ta Twoja dzidzia do przodu ;) super wieści :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • anitka710 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pierwszą wizytę idę za tydzień w czwartek :-) mam nadzieję że do tego czasu wszystko będzie dobrze :-)

Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
  • KolorowyBalonik Ekspertka

Wysłany: 5 lipca 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta widzę, że wszystko ogarniasz, sprytna dziewczyna z Ciebie :)
    Super mieć taką moderatorkę wątku.

Klaudy, Rozgwiazdeczka, Lilcia lubią tę wiadomość

niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
    Starania od grudnia 2016
    f2w3rjjgv0aic1n5.png]
    26 czerwca dwie kreski:)
    3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa :)
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy_Girl wrote:

Super, że już widziałaś zarodek <3

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam dziewczyny zazdroszczę tych wizyt potwierdzających ciążę. Ja wracam do domu dopiero w niedzielę, chyba jajko zniose bo też pewnie kilka dni trzeba będzie czekać na wizytę.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze Wam ze w Polsce macie mozliwosc isc prywatnie zrobic usg tu w Holandii niestety nie ma czegos takiego jak wizyty prywatne...
    Co dzien budze sie z mysla ze jeszcze 3 tyg do urlopu w Polsce i do wizyty u gina :)

W jakich tyg zaczynaja robic pierwsze badania prenatalne bo ostat tydzien mojego urlopu to bedzie skonczony 11tc czy juz mi zrobia?

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie :)
    Melduje się na 11.03.

• Lilcia Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziallena wrote:
    Zazdroszcze Wam ze w Polsce macie mozliwosc isc prywatnie zrobic usg tu w Holandii niestety nie ma czegos takiego jak wizyty prywatne...
    Co dzien budze sie z mysla ze jeszcze 3 tyg do urlopu w Polsce i do wizyty u gina :)

W jakich tyg zaczynaja robic pierwsze badania prenatalne bo ostat tydzien mojego urlopu to bedzie skonczony 11tc czy juz mi zrobia?

Prenatalne robi się od 11 do 13 tygodnia ciąży :)
    Ja już jestem umówiona na 17 sierpnia - to będzie 12 tydzień i 1 dzień :)

madziallena lubi tę wiadomość

uwo9pc0zz2h4nj9k.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin13 wrote:
    Witam wszystkie :)
    Melduje się na 11.03.

Witaj i gratulacje <3

Ja już też bardzo czekam na kolejną wizytę (17 lipca) i na to żeby na niej zobaczyć cokolwiek, choćby najmniejszą kropeczkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 08:34

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka to wizytujemy razem :).

Zrobila mi sie opryszczka na ustach buuuu.....

88c53e3k19nfhznr.png
  • kascok Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wyniki badań, morfologia super, glukoza i TSH w normie, beta 1200 :D :D jedynie w moczu sporo bakterii i śluzu, więc pewno jakaś infekcja :( Ale najbardziej się cieszę, ze bETA sporo przyrosła :D :D <3

Lilcia, ancymonek, wiecznie, madziallena, Marietta lubią tę wiadomość

aohx3e3.png
  • ancymonek Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kascok swietnie!!! :-)

16udw1d3p0r3seft.png
    km5siei3z7aaxj05.png
    3i494z17ayamajm5.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ