Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
karakorum wrote:Dziewczyny, czy ktoras z Was cierpi na bole krzyza? Zaczely mi sie przedwczoraj. Czy to mozliwe, by je powiazac z tak wczesna ciaza? Sa naprawde dramatyczne, ledwo moge sie schylic, usiasc i podniesc.
-
Arga wrote:Dzień dobry.
Termin porodu według ovu mam na 10 marca.
Jestem mamą półtorarocznej dziewczynki więc to będzie moje drugie dziecko
Niedawno przeszłam ciążę biochemiczną więc teraz trochę się boję ale jestem dobrej myśli. Beta ładnie przyrasta tak samo jak progesteron.
Wizytę u ginekologa będę mieć 13 lipca więc jak tylko potwierdzi ciążę będę świętować Do tego czasu cieszę się i denerwuję na zmianę. -
kasia S-R wrote:Dziewczyny, mam pytanie. Z Belly wynika ze jestem w 5 tyg ciąży. Pracuje w przedszkolu. Dzis się okazało, że jedna z dziewczynek ma szkarlatynę. Jeszcze nikomu w pracy nie mówiłam, że jestem w ciąży. Czy choroba jest groźna w moim przypadku? Nie mam kogo zapytać...
Szkarlatyna jest chorobą zakaźna. Wiem bo mialam -
Ja dziś padam ze zmęczenia, nasza pociecha dostała pierwszy raz całe jajko i widocznie ma na nie alergie bo cała twarz obsypana czerwonymi plamami i taki obrzęk, że aż na izbie przyjęć z nią wylądowaliśmy. Jednak przy drugiej ciąży faktycznie jest mniej czasu na analizowanie samopoczucia i skupianiu się na sobie, nawet nie wiem jakie objawy dziś miałam A jeszcze założyłam sobie, że będę się gimnastykowała przez całą ciążę, aby tym razem uniknąć bólów kręgosłupa, w poprzedniej ciąży przez cały 7 miesiąc prawie nie umiałam się przez nie ruszać, dopiero basen przywrócił mnie do żywych.
-
Marietta dziękuję dziś byłam na wizycie - to dopiero 4 tydzień, więc widziałam zarodek - 9 mm. Lekarz powiedział, że na spokojnie mam przyjść za 3 tygodnie - wtedy na pewno będę mogła usłyszeć serduszko nie mogę się doczekać. Co do daty porodu, będę wiedziała po kolejnej wizycie.
A tak ogólnie to zasypiam jak dziecko, rano budzę się skoro świt, ale w dzień chodzę jak ćma. Do tego miewam mdłości, na szczęście mało dokuczliwe - oby tak zostało
anitka710 gratulujęMarietta, admiralka, Lilcia lubią tę wiadomość
-
mała_ruda wrote:Co do spania to szybko wieczorem zasypiam. Ale około 4 nad ranem zaczynam się wiercić, a jak przychodzi do budzika o 6 to nie mam siły wstać.
Dziewczyny czy to możliwe żeby w 6 tygodniu zaczął się pojawiać brzuszek? Czy to wzdęcia jakieś?
Jasne, że brzuch może się powiększyć, raz, że macica się podnosi do góry, dwa- progesteron ktorego w ciąży jest znacznie więcej- powoduje m.in wzdęcia
karakorum wrote:Dziewczyny, czy ktoras z Was cierpi na bole krzyza? Zaczely mi sie przedwczoraj. Czy to mozliwe, by je powiazac z tak wczesna ciaza? Sa naprawde dramatyczne, ledwo moge sie schylic, usiasc i podniesc.
Przy miesiączce też przecież boli krzyż- spokojnie może promieniować ból spowodowany rozciąganiem się macicy na krzyż
morowa wrote:To i ja się po cichutku przywitam
Dzień dobry wszystkim.
Wczoraj ukazała nam się druga kreseczka na teście!
-gratulacje! Jak poznasz szacunkowy termin produ- daj znać dopisuję na listę
Rozgwiazdeczka wrote:Mam pytanie, bo widzę, że bardziej doświadczone jesteście
Zwykle co ile robi się USG i badania / kontrole itp.
Wizyta kontrolna co miesiąc, w 3cim trymestrze co 2 tygodnie i co tydzień już po 38 tc
Badania robi się mniej więcej 4 etapami (chyba ze dzieje sie coś złego)- najpierw do 10tc (morfologia, mocz i badania z krwi m.in) potem kolejna seria 11-14tc, 15-20 tc, 21-26 tc, 27-32 tc, 33-37 i 38-39 Usg conajmniej 3 razy się wykonuje w trakcie całej ciąży- dwa większe z pomiarami całego dziecka w tym.
Aleksanraa26 wrote:Witam Was kochane. Na początku gratuluję wszystkim mamusiom U mnie według kalkulatora Belly termin na 5.03.2018
18.07 mam pierwszą wizytę u gina. Biore duphaston z racji tego, że normalnie okres co ok 50 dni więc lekarz przepisywał luteinę albo duphaston i mówił żeby nie odstawiać.
Martwi mnie trochę wynik beta hcg. 27.06 - 25, 29.06 - 51,9, 4.07 - 577,4. Przyrost niby dobry ale na wykresie BellyBestFriend pokazuje, że wartości są poniżej średniej.
Mam nadzieję, że będzie dobrze i 18.07 zobaczę swoją kruszynkę
Trzymam kciuki za Was i za siebie
Gratulacje!! Ma się co 48h podwajać- więc jest ok nie patrz na średnią, bo średnia oznacza, że są kobiety z dużo niższym poziomem bety i wszystko jest w porządku
anitka710 wrote:Witam was kochane Mój termin porodu to 13 marzec 2018 Pozdrawiam
Cześć! gratulacje, zaraz zawędrujesz na listę, jak się tylko odkopie z doczytywaniem Was
Dreamy_Girl wrote:Marietta dziękuję dziś byłam na wizycie - to dopiero 4 tydzień, więc widziałam zarodek - 9 mm. Lekarz powiedział, że na spokojnie mam przyjść za 3 tygodnie - wtedy na pewno będę mogła usłyszeć serduszko nie mogę się doczekać. Co do daty porodu, będę wiedziała po kolejnej wizycie.
A tak ogólnie to zasypiam jak dziecko, rano budzę się skoro świt, ale w dzień chodzę jak ćma. Do tego miewam mdłości, na szczęście mało dokuczliwe - oby tak zostało
anitka710 gratuluję
Woooow- w 4tym tygodniu zazwyczaj widać dopiero pęcherzyk ciążowy, ale gna ta Twoja dzidzia do przodu super wieści
-
Marietta widzę, że wszystko ogarniasz, sprytna dziewczyna z Ciebie
Super mieć taką moderatorkę wątku.Klaudy, Rozgwiazdeczka, Lilcia lubią tę wiadomość
niedoczynność tarczycy, pscos, cykle bezowulacyjne
Starania od grudnia 2016
]
26 czerwca dwie kreski:)
3 lipca pierwsza wizyta u ginekologa -
Dreamy_Girl wrote:Marietta dziękuję dziś byłam na wizycie - to dopiero 4 tydzień, więc widziałam zarodek - 9 mm. Lekarz powiedział, że na spokojnie mam przyjść za 3 tygodnie - wtedy na pewno będę mogła usłyszeć serduszko nie mogę się doczekać. Co do daty porodu, będę wiedziała po kolejnej wizycie.
anitka710 gratuluję
Super, że już widziałaś zarodek -
Zazdroszcze Wam ze w Polsce macie mozliwosc isc prywatnie zrobic usg tu w Holandii niestety nie ma czegos takiego jak wizyty prywatne...
Co dzien budze sie z mysla ze jeszcze 3 tyg do urlopu w Polsce i do wizyty u gina
W jakich tyg zaczynaja robic pierwsze badania prenatalne bo ostat tydzien mojego urlopu to bedzie skonczony 11tc czy juz mi zrobia? -
nick nieaktualny
-
madziallena wrote:Zazdroszcze Wam ze w Polsce macie mozliwosc isc prywatnie zrobic usg tu w Holandii niestety nie ma czegos takiego jak wizyty prywatne...
Co dzien budze sie z mysla ze jeszcze 3 tyg do urlopu w Polsce i do wizyty u gina
W jakich tyg zaczynaja robic pierwsze badania prenatalne bo ostat tydzien mojego urlopu to bedzie skonczony 11tc czy juz mi zrobia?
Prenatalne robi się od 11 do 13 tygodnia ciąży
Ja już jestem umówiona na 17 sierpnia - to będzie 12 tydzień i 1 dzień
madziallena lubi tę wiadomość
-
Jastin13 wrote:Witam wszystkie
Melduje się na 11.03.
Witaj i gratulacje
Ja już też bardzo czekam na kolejną wizytę (17 lipca) i na to żeby na niej zobaczyć cokolwiek, choćby najmniejszą kropeczkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2017, 08:34
-
A ja mam wyniki badań, morfologia super, glukoza i TSH w normie, beta 1200 jedynie w moczu sporo bakterii i śluzu, więc pewno jakaś infekcja Ale najbardziej się cieszę, ze bETA sporo przyrosła
Lilcia, ancymonek, wiecznie, madziallena, Marietta lubią tę wiadomość