X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia spokojnie jak masz wizytę 14 a wyjazd 17 to nie będziesz musiała robić w tym czasie wyników. Z tego co się orientuje potrzebne są dopiero na następną wizytę.

• admiralka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie mogę pozbyć strachu, czy wszystko będzie dobrze.

Beta w piątek 38,3, a w poniedziałek po 74h tylko 80,9. Boję się, że ten przyrost jest zbyt mały i zbyt wolny.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:

Beta w piątek 38,3, a w poniedziałek po 74h tylko 80,9. Boję się, że ten przyrost jest zbyt mały i zbyt wolny.
    Robiłaś betę w tym samym laboratorium? Koniecznie przejdź się jeszcze jutro na betę.

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Robiłaś betę w tym samym laboratorium? Koniecznie przejdź się jeszcze jutro na betę.

W tym samym. Jutro już nie idę. Byłam wczoraj u lekarza, przepisał mi progesteron, na tym etapie i tak nic więcej nie możemy zrobić.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Elizanka Debiutantka

Wysłany: 4 lipca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam umówić się do lekarza. Termin 3i sierpnia. Pytam, czy nie ma nic wcześniej? Nie ma. Spytałam więc czy w ciąży można szybciej i wizyta w czwartek. Wiem, że za wcześnie, ale kolejna będzie szybciej. Na pewno nie 31 sierpnia ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 15:26

Marietta lubi tę wiadomość

• Carolline Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elizanka ja mieszkam w Norwegii i nawet się przed 7-8 tyg nie będę umawiać. W poprzedniej ciąży byłam w 6 tyg i patrzył na mnie lekarz jak na jakaś inna po co przyszłam w ogóle i nawet karty ciąży nie założyli, i wiesz co ten nasz system ma ta dobra stronę, ze człowiek się nie nakręca wizytami non stop i po prostu jest w ciąży. Tu ciąża to nie choroba, bety nie miałam robionej nigdy, 3 usg tylko dlatego, ze byłam w grupie ryzyka tak to jest 1! A na kontrolach co miesiąc pobierają krew, miarka krawiecka mierzą brzuch i słuchają dopplerem.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah, ja też mam obawy... czy wszystko, aby na pewno jest w porządku. Czasami odczuwam stres i sama siebie karcę za głupie myśli. Tylko stresuję małego człowieczka swoim zachowaniem. :(

A kiedy zwykle zakłada się kartę ciąży w PL? Jest jakaś reguła?

• Natka94 Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kartę ciąży zakłada się przed 10 tygodniem, ew. na wizycie, na której usłyszysz serduszko małego ;)

60wzjk3.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    W tym samym. Jutro już nie idę. Byłam wczoraj u lekarza, przepisał mi progesteron, na tym etapie i tak nic więcej nie możemy zrobić.
    A kiedy następna wizyta? Bo jeśli nie za szybko to mimo wszystko lepiej skontrolować to wcześniej. Oczywiście życzę ci jak najlepiej i żeby beta ruszyła i maluszek zdrowo rósł. Tylko jak dla mne to trochę dziwine, że przy słabo rosnącej becie lekarz nie kazał jej powtórzyć kolejny raz- no chyba że zaraz masz kolejną wizytę

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia S-R wrote:
    Hej,
    u nas od wczoraj też euforia z powodu dwóch kresek :) witamin nie biorę, zastanawiam się jakie na własną rękę mogłabym kupić? Wizytę do lekarza mam umówioną dopiero na 14 lipca. Niby Ovu obliczył, że powinnam rodzić 10 marca. Mieliśmy wyjechać na urlop od 17 lipca i chyba nic z tego bo trzeba będzie robić badania :)

Witaj, gratulacje! dopisuję Cię na listę :) ja zażywam Vita-Miner prenatal i dodatkowo wapń :) a jak wizytę masz 14 to może uda się w 2 dni machnąć badania i jechać jednak? Relaks się należy ciężarnej :D

ancymonek wrote:
    Witajcie! Mozna dolaczyc? dwie kreski ujrzalam w zeszla srode, termin mam na 8-9 marca :)
    Ancymonek- dopisuję Cię :) notabene kojarzę Cie z forum z poprzedniej Twojej ciaży ;)
    Mariposa26 wrote:
    Hej☺ Dołączam. Przewidywany termin porodu 8 marca
    Mariposa- super, że doołączyłaś :) kolejna z prezentem na dzień kobiet :D
    madziallena wrote:
    Jak u Was z kawa? bo ja musze wypic jedna jak wstej i potem jeszcze jedna w pracy bo zasypiam :(

Jecie wszystko czy unikacie czegos?

Jem totalnie wszystko i kawy piję 2 dziennie- każda z półtorej łyżeczki kawy :) -notabene kawa zabielana nie podnosi ciśnienia jak czarna kawa, więc śmiało ;)
    Elizanka wrote:
    Witajcie. Można dołączyć? Test pozytywny 12 DPO. Poród pokazuje na 21 marca.
    Elizanka- jasne, że można, a nawet trzeba :) Termin na dzień wagarowicza widzę :D
    Rozgwiazdeczka wrote:
    Hej, hej również myślę o dołączeniu do was. Przyjmiecie mnie? :)

Pozytywny test zobaczyłam już dwa tygodnie temu, ale zrobiony na pamiątkę (pierwszy pozytyw) wcześniej już robiłam będę, która miała przyrost 120 %. W zeszłą sobotę ponownie urosła i miałam USG.

Ciąża potwierdzona, jednak serduszka nie było nam dane usłyszeć. O ten cud staraliśmy się bardzo długo.

Nie znam dokładnego terminu, ale zapewne będzie to na samym początku marca, albo ostatni dzień lutego :)

Jesteś przyjęta automatycznie, zdałaś test ciążowy pozytywnie ;D Ja dzisiaj też na wizycie, ale lekarz powiedział, że nie zrobi usg, bo i tak nic nie zobaczy, a na serduszko to najlepiej przyjść nie wcześniej jak 7-8 tydzień, zeby się nie stresować :)

Ale nas się tu namnożyło od wczoraj :D

EDIT- Zabka87- WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO z okazji 30 urodzin ! :) Cierpliwości, siły i zdrowia do marca i jeszcze dłużej :)

Lilcia- jak wizyta??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 16:50

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozgwiazdeczka wrote:
    Ah, ja też mam obawy... czy wszystko, aby na pewno jest w porządku. Czasami odczuwam stres i sama siebie karcę za głupie myśli. Tylko stresuję małego człowieczka swoim zachowaniem. :(

A kiedy zwykle zakłada się kartę ciąży w PL? Jest jakaś reguła?

Mnie założono kartę ciąży dzisiaj- nawet bez usg :P lekarz uznał, że za wcześnie na usg i bez sensu robić, więc za tydzień- dwa mam sie zgłosić, w międzyczasie machnąć badania wszystkie z karty ciąży i przyjechać z wynikami :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:

Admiralka- przyrost faktycznie dość wolny, ale jest. Powtórz raz jeszcze, ale po równo 48h, oby to był błąd laboratorium- to się zdarza! Ja przyszłam z pierwszym wynikiem bety na poziomie 2,26- a testy ciążowe, które mają czułosć od 25 wszystkie pokazały 2 kreski. Więc przypuszczam, że laboratorium źle obliczyło...

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Mnie założono kartę ciąży dzisiaj- nawet bez usg :P lekarz uznał, że za wcześnie na usg i bez sensu robić, więc za tydzień- dwa mam sie zgłosić, w międzyczasie machnąć badania wszystkie z karty ciąży i przyjechać z wynikami :)

A chodzisz prywatnie czy na NFZ ? Jakie badania masz do zrobienia?

• Mariposa26 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Zapraszam wszystkie spodziewające się radości w marcu ;) Wątek otwarty jako drugi- w starym nie mamy możliwości edycji listy marcówek na pierwszej stronie.
    Jak znacie szacunkowy termin porodu- dopiszę przy nicku :)

dziecko-dziewczynka.gif

W sumie do tej pory jest nas już 27 :)

Do marca czekają:

<3 Zabka87 <3 -tp 27.02
    <3 Klaudy <3 -tp 1.03
    <3 Rozgwiazdeczka <3 -tp 1.03
    <3 muffynn <3 -tp 2.03
    <3 PatSim <3 -tp 3.03
    <3 KolorowyBalonik <3 -tp 4.03
    <3 mała_ruda <3 -tp 5.03
    <3 Aga28 <3 -tp 5.03
    <3 Lilcia <3
    <3 Niki2095 <3 -tp 7.03
    <3 Kazio14 <3 -tp 8.03
    <3 Wiecznie <3
    <3 ancymonek <3 -tp 8.03
    <3 karakorum <3 -tp 8.03
    <3 PodwojnaMama <3 -tp 8.03
    <3 admiralka <3 -tp 9.03
    <3 Marietta <3 -tp 9.03
    <3 b_girl24 <3 -tp 9.03
    <3 madziallena <3 -tp 10.03
    <3 Kasia S-R <3 -tp 10.03
    <3 Natka94 <3
    <3 Miśka35 <3 -tp 11.03
    <3 kascok <3
    <3 kayax <3 -tp 17.03
    <3 Ania_1986 <3
    <3 Necik <3
    <3 Elizanka <3 -tp. 21.03

niemowlak-02.gif
    Jeszcze ja 8 marca!!! Widocznie nie zauważyłaś

Maja, ur. 02.03.2018 o godz. 12.40 w 38 tyg + 6 dni
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaa już nawet jest 21 marca :D ale ten czas leci :D ciekawe ile nas będzie do zakończenia miesiąca <3

• Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta bardzo dziekuje za zyczonka :)

88c53e3k19nfhznr.png
  • Kasia.ke1 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc ja się dopisuję, tydzień około 4/5, beta 496 idę jutro sprawdzić przyrost, na USG nie było widać kompletnie nic :) Udało się po 5 latach starań - naturalnie co najśmieszniejsze :) mamy jednego syna lat 7, jestem po dwóch poronieniach w tym jedno z inseminacji, więc cieszę się ostrożnie :) obaczymy jak jutro beta, na razie ok :)
    Boje się czy beta trochę nie za niska...

06.01.2010 - syn Artur
    08.2013 - [*] 8t
    08.2016 - [*] 9t
    06.03.2018 - syn Marek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi sie znowu nie udalo :( wiec wypiszcie mnie z listy. I mam nadzieje ze wszystkie dotrwacie do konca ❤️ Rosnijcie!

• Necik Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mariposa26 wrote:
    Jeszcze ja 8 marca!!! Widocznie nie zauważyłaś
    Termin podam 21 lipca - wtedy mam kolejna wizytę i jeśli wszystko będzie dobrze zobaczymy juz serduszko ❤️
    Miesiączki mam dość nieregularne dlatego cieżko mi wyliczyć dokładny termin porodu- mysle ze będzie to około połowy marca ;)
    Wczoraj na wizycie było widac tylko ze ciaza jest i widoczne było miejsce gdzie prawdopodobnie będzie zarodek ale ma na razie Ok 1 mm wiec za mało zeby potwierdzić to na 100% ale lekarz mówił ze to typowy obraz przy becie Ok 200 jak moja ;) pytałam tez ostatnio na forum o progesteron który wynosił 7,30, mój ginekolog uznał ze jakiś tragicznie mały nie jest ale faktycznie niski wiec dostałam Duphaston 2x1 tabletkę ;)
    Teraz czekamy z nadzieja i stresem na 21 lipca ❤️

• Necik Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście znowu cos zle zrobiłam - nie ogarniam jeszcze tego forum - widomoc miała być do postu o terminach :)

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ