Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
admiralka wrote:Ja się nie mogę pozbyć strachu, czy wszystko będzie dobrze.
Beta w piątek 38,3, a w poniedziałek po 74h tylko 80,9. Boję się, że ten przyrost jest zbyt mały i zbyt wolny. -
wiecznie wrote:Robiłaś betę w tym samym laboratorium? Koniecznie przejdź się jeszcze jutro na betę.
W tym samym. Jutro już nie idę. Byłam wczoraj u lekarza, przepisał mi progesteron, na tym etapie i tak nic więcej nie możemy zrobić. -
Dzwoniłam umówić się do lekarza. Termin 3i sierpnia. Pytam, czy nie ma nic wcześniej? Nie ma. Spytałam więc czy w ciąży można szybciej i wizyta w czwartek. Wiem, że za wcześnie, ale kolejna będzie szybciej. Na pewno nie 31 sierpnia .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 15:26
Marietta lubi tę wiadomość
-
Elizanka ja mieszkam w Norwegii i nawet się przed 7-8 tyg nie będę umawiać. W poprzedniej ciąży byłam w 6 tyg i patrzył na mnie lekarz jak na jakaś inna po co przyszłam w ogóle i nawet karty ciąży nie założyli, i wiesz co ten nasz system ma ta dobra stronę, ze człowiek się nie nakręca wizytami non stop i po prostu jest w ciąży. Tu ciąża to nie choroba, bety nie miałam robionej nigdy, 3 usg tylko dlatego, ze byłam w grupie ryzyka tak to jest 1! A na kontrolach co miesiąc pobierają krew, miarka krawiecka mierzą brzuch i słuchają dopplerem.
-
nick nieaktualny
-
admiralka wrote:W tym samym. Jutro już nie idę. Byłam wczoraj u lekarza, przepisał mi progesteron, na tym etapie i tak nic więcej nie możemy zrobić.
-
kasia S-R wrote:Hej,
u nas od wczoraj też euforia z powodu dwóch kresek witamin nie biorę, zastanawiam się jakie na własną rękę mogłabym kupić? Wizytę do lekarza mam umówioną dopiero na 14 lipca. Niby Ovu obliczył, że powinnam rodzić 10 marca. Mieliśmy wyjechać na urlop od 17 lipca i chyba nic z tego bo trzeba będzie robić badania
Witaj, gratulacje! dopisuję Cię na listę ja zażywam Vita-Miner prenatal i dodatkowo wapń a jak wizytę masz 14 to może uda się w 2 dni machnąć badania i jechać jednak? Relaks się należy ciężarnej
ancymonek wrote:Witajcie! Mozna dolaczyc? dwie kreski ujrzalam w zeszla srode, termin mam na 8-9 marca
Mariposa26 wrote:Hej☺ Dołączam. Przewidywany termin porodu 8 marca
madziallena wrote:Jak u Was z kawa? bo ja musze wypic jedna jak wstej i potem jeszcze jedna w pracy bo zasypiam
Jecie wszystko czy unikacie czegos?
Jem totalnie wszystko i kawy piję 2 dziennie- każda z półtorej łyżeczki kawy -notabene kawa zabielana nie podnosi ciśnienia jak czarna kawa, więc śmiało
Elizanka wrote:Witajcie. Można dołączyć? Test pozytywny 12 DPO. Poród pokazuje na 21 marca.
Rozgwiazdeczka wrote:Hej, hej również myślę o dołączeniu do was. Przyjmiecie mnie?
Pozytywny test zobaczyłam już dwa tygodnie temu, ale zrobiony na pamiątkę (pierwszy pozytyw) wcześniej już robiłam będę, która miała przyrost 120 %. W zeszłą sobotę ponownie urosła i miałam USG.
Ciąża potwierdzona, jednak serduszka nie było nam dane usłyszeć. O ten cud staraliśmy się bardzo długo.
Nie znam dokładnego terminu, ale zapewne będzie to na samym początku marca, albo ostatni dzień lutego
Jesteś przyjęta automatycznie, zdałaś test ciążowy pozytywnie Ja dzisiaj też na wizycie, ale lekarz powiedział, że nie zrobi usg, bo i tak nic nie zobaczy, a na serduszko to najlepiej przyjść nie wcześniej jak 7-8 tydzień, zeby się nie stresować
Ale nas się tu namnożyło od wczoraj
EDIT- Zabka87- WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO z okazji 30 urodzin ! Cierpliwości, siły i zdrowia do marca i jeszcze dłużej
Lilcia- jak wizyta??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 16:50
-
Rozgwiazdeczka wrote:Ah, ja też mam obawy... czy wszystko, aby na pewno jest w porządku. Czasami odczuwam stres i sama siebie karcę za głupie myśli. Tylko stresuję małego człowieczka swoim zachowaniem.
A kiedy zwykle zakłada się kartę ciąży w PL? Jest jakaś reguła?
Mnie założono kartę ciąży dzisiaj- nawet bez usg lekarz uznał, że za wcześnie na usg i bez sensu robić, więc za tydzień- dwa mam sie zgłosić, w międzyczasie machnąć badania wszystkie z karty ciąży i przyjechać z wynikami -
admiralka wrote:Ja się nie mogę pozbyć strachu, czy wszystko będzie dobrze.
Beta w piątek 38,3, a w poniedziałek po 74h tylko 80,9. Boję się, że ten przyrost jest zbyt mały i zbyt wolny.
Admiralka- przyrost faktycznie dość wolny, ale jest. Powtórz raz jeszcze, ale po równo 48h, oby to był błąd laboratorium- to się zdarza! Ja przyszłam z pierwszym wynikiem bety na poziomie 2,26- a testy ciążowe, które mają czułosć od 25 wszystkie pokazały 2 kreski. Więc przypuszczam, że laboratorium źle obliczyło... -
nick nieaktualnyMarietta wrote:Mnie założono kartę ciąży dzisiaj- nawet bez usg lekarz uznał, że za wcześnie na usg i bez sensu robić, więc za tydzień- dwa mam sie zgłosić, w międzyczasie machnąć badania wszystkie z karty ciąży i przyjechać z wynikami
A chodzisz prywatnie czy na NFZ ? Jakie badania masz do zrobienia? -
Marietta wrote:Zapraszam wszystkie spodziewające się radości w marcu Wątek otwarty jako drugi- w starym nie mamy możliwości edycji listy marcówek na pierwszej stronie.
Jak znacie szacunkowy termin porodu- dopiszę przy nicku
W sumie do tej pory jest nas już 27
Do marca czekają:
Zabka87 -tp 27.02
Klaudy -tp 1.03
Rozgwiazdeczka -tp 1.03
muffynn -tp 2.03
PatSim -tp 3.03
KolorowyBalonik -tp 4.03
mała_ruda -tp 5.03
Aga28 -tp 5.03
Lilcia
Niki2095 -tp 7.03
Kazio14 -tp 8.03
Wiecznie
ancymonek -tp 8.03
karakorum -tp 8.03
PodwojnaMama -tp 8.03
admiralka -tp 9.03
Marietta -tp 9.03
b_girl24 -tp 9.03
madziallena -tp 10.03
Kasia S-R -tp 10.03
Natka94
Miśka35 -tp 11.03
kascok
kayax -tp 17.03
Ania_1986
Necik
Elizanka -tp. 21.03
Maja, ur. 02.03.2018 o godz. 12.40 w 38 tyg + 6 dni -
nick nieaktualny
-
Więc ja się dopisuję, tydzień około 4/5, beta 496 idę jutro sprawdzić przyrost, na USG nie było widać kompletnie nic Udało się po 5 latach starań - naturalnie co najśmieszniejsze mamy jednego syna lat 7, jestem po dwóch poronieniach w tym jedno z inseminacji, więc cieszę się ostrożnie obaczymy jak jutro beta, na razie ok
Boje się czy beta trochę nie za niska...06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
nick nieaktualny
-
Mariposa26 wrote:Jeszcze ja 8 marca!!! Widocznie nie zauważyłaś
Miesiączki mam dość nieregularne dlatego cieżko mi wyliczyć dokładny termin porodu- mysle ze będzie to około połowy marca
Wczoraj na wizycie było widac tylko ze ciaza jest i widoczne było miejsce gdzie prawdopodobnie będzie zarodek ale ma na razie Ok 1 mm wiec za mało zeby potwierdzić to na 100% ale lekarz mówił ze to typowy obraz przy becie Ok 200 jak moja pytałam tez ostatnio na forum o progesteron który wynosił 7,30, mój ginekolog uznał ze jakiś tragicznie mały nie jest ale faktycznie niski wiec dostałam Duphaston 2x1 tabletkę
Teraz czekamy z nadzieja i stresem na 21 lipca ❤️