Marcowe dzieci 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCo do kawy ja mam mega ochotę, ale w pierwszym trymestrze rezygnuje może dalej się skuszę na jedną w tygodniu. Jem normalnie, ale z wyłączeniem tego co się nie poleca. Właśnie podobno feta nie jest polecana i ostatnio w sklepie szukałam sera do sałatki pół godziny, po czym się okazało, że feta tak niepolecana, ale z niepasteryzowanego mleka, a więszkość w PL jest pasteryzowana.
Lilcia czekam co tam na Twojej wizycie ? Moja jest w czwartek to będzie 40-41 dzień ciąży, więc jest duża szansa na serducho, jak wszystko jest w porządku. -
Cześć dziewczyny!
Jestem nowa na tym forum więc może najpierw po krótce o mnie i o mojej historii. Mam 23 lata, jestem zdrowa, nigdy nie korzystałam z antykoncepcji hormonalnej a mój okres zawsze się pojawia, czasami 28-31 dni ale zawsze jest.
Ostatni okres miałam (licząc od 1ego dnia) 8.06.2017,
owulacja wypadała na około 19 dzień cyklu (apka na telefonie którą prowadzę od 3-4lat wykazała, że moje cykle trwają średnio 31dni). Wracając do dnia owulacji - kochaliśmy się z partnerem z premedytacją Oczywiście do końca.
Okres ma mi wypaść 6.07, ale coś mnie podkusiło, żeby zrobić test. Zrobiłam go wczoraj pamiętając o dziwnych objawach w połowie cyklu (dokładnie tydzień temu) których wcześniej nie miewałam. Tj: delikatny ból prawego jajnika kilka dni i następnie delikatne skurcze samej macicy wraz z bólem piersi.
Zrobiłam test niewiele myśląc - wyszedł negatywny. Po upływie nie całych 5minut schowałam go, żeby później wyrzucić. Tego samego dnia ale późnym wieczorem chciałam go wyrzucić, patrzę 2 wyraźne kreski. Wiem, że testy mogą przekłamywać po określonym czasie ale postanowiłam, że dzisiaj rano skoczę do apteki jeszcze przed porannym siusianiem. Kupiłam ponownie Bobo test strumieniowy i drugi płytkowy Pink.
Na obydwu wyszły dwie kreski. Kontrolne bardzo wyraźne natomiast ciążowe trochę jaśniejsze (pojawiły się po 4-5minutach)
Wszystko wskazuje na...Anianiaa -
Anianiaa wrote:Cześć dziewczyny!
Jestem nowa na tym forum więc może najpierw po krótce o mnie i o mojej historii. Mam 23 lata, jestem zdrowa, nigdy nie korzystałam z antykoncepcji hormonalnej a mój okres zawsze się pojawia, czasami 28-31 dni ale zawsze jest.
Ostatni okres miałam (licząc od 1ego dnia) 8.06.2017,
owulacja wypadała na około 19 dzień cyklu (apka na telefonie którą prowadzę od 3-4lat wykazała, że moje cykle trwają średnio 31dni). Wracając do dnia owulacji - kochaliśmy się z partnerem z premedytacją Oczywiście do końca.
Okres ma mi wypaść 6.07, ale coś mnie podkusiło, żeby zrobić test. Zrobiłam go wczoraj pamiętając o dziwnych objawach w połowie cyklu (dokładnie tydzień temu) których wcześniej nie miewałam. Tj: delikatny ból prawego jajnika kilka dni i następnie delikatne skurcze samej macicy wraz z bólem piersi.
Zrobiłam test niewiele myśląc - wyszedł negatywny. Po upływie nie całych 5minut schowałam go, żeby później wyrzucić. Tego samego dnia ale późnym wieczorem chciałam go wyrzucić, patrzę 2 wyraźne kreski. Wiem, że testy mogą przekłamywać po określonym czasie ale postanowiłam, że dzisiaj rano skoczę do apteki jeszcze przed porannym siusianiem. Kupiłam ponownie Bobo test strumieniowy i drugi płytkowy Pink.
Na obydwu wyszły dwie kreski. Kontrolne bardzo wyraźne natomiast ciążowe trochę jaśniejsze (pojawiły się po 4-5minutach)
Wszystko wskazuje na...
Gratuluję!
Jesteśmy rówieśniczkami
Co do zmęczenia to ja chodzę strasznie ospała, nadal mi ciągle zimno, od wczoraj mnie mdli. Spada mi waga, ale to może od tego, że odkąd dowiedziałam się o ciąży to jem zdrowoAnianiaa lubi tę wiadomość
-
Mamy karmiace nadal, mam pytanie, wiem ze teoretycznie nadal moge sobie ciaze wkrecac, jako ze jest dopiero 5 dpo, ale juz od 2-3 dni zmienily mi sie piersi, a dzis jakby jeszcze urosly, myslalam, ze karmiac to one sa juz zmaksowane jesli chodzi o wielkosc?!?!Czy wam tez jeszcze nabrzmialy/zaczely sie powiekszac piersi? Dodam, ze w pierwszej ciazy od poczatku takie zmiany byly zwiastunem ciazy tez juz 2-3 dpo.
Jak maja w planie rosnac tak jak w poprzedniej to ide namioty wojskowe zamawiac, bo nic innego mi na piersi nie wystaczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 10:51
-
Witajcie nowe mamusie. Rozgwiazdeczka widze ze jestesmy na podobnym etepie
Jesli chodzi o zmeczenie to mnie dopada sennosc ok 13(wsaje o 7). Jesli sie nie przespie przynajmniej pol godzinki to jest masakra.
Kawe pije tylko jedna rano. Rozpuszczalna pol na pol z mlekiem (wczesniwej pilam minimum 3).
Witaminki u mnie to kwas foliowy z jodem, wit. D3 i B12. Dodatkowo biore magnez. -
Ja pije jedna kawe dziennie, rano. Nie moge sobie odpuscic. Poza ciaza pilam ją hektolitrami. Poza tym jem zdrowo i zdrowo sie prowadze
Supelemtuje sie Femibionem 1, dostalam u ginekologa.
Dziewczyny, czy Wy tez macie takie bardzo delikatne pokłuwania w podbrzuszu? Bole inne niz na okres, rzadsze, slabsze i... po prostu inne. Ale cos tam sie dzieje.A. - 03.18 ❤️
V. - 05.19 💜
O. - 10.22 🩷 -
nick nieaktualnyZabka87 wrote:Witajcie nowe mamusie. Rozgwiazdeczka widze ze jestesmy na podobnym etepie
Jesli chodzi o zmeczenie to mnie dopada sennosc ok 13(wsaje o 7). Jesli sie nie przespie przynajmniej pol godzinki to jest masakra.
Kawe pije tylko jedna rano. Rozpuszczalna pol na pol z mlekiem (wczesniwej pilam minimum 3).
Witaminki u mnie to kwas foliowy z jodem, wit. D3 i B12. Dodatkowo biore magnez.
Faktycznie Miałaś już USG?
Ja kawy nie piję, ale zapach zaparzonej świeżej kawki ostatnio bardzo mi się podoba
Mam też pytanie, bo nie wiem właściwie kogo mogę się zapytać, a na wizycie zapomniałam, przez te emocje widząc pęcherzyk płodowy itp.
Czy można uprawiać miłość xD czy nie uszkodzimy tego maluszka? Słyszałam, że skurcze macicy mogą powodować poronienie, a ja tak bardzo chciałabym zachować ten cud do końca. -
nick nieaktualnykarakorum wrote:Ja pije jedna kawe dziennie, rano. Nie moge sobie odpuscic. Poza ciaza pilam ją hektolitrami. Poza tym jem zdrowo i zdrowo sie prowadze
Supelemtuje sie Femibionem 1, dostalam u ginekologa.
Dziewczyny, czy Wy tez macie takie bardzo delikatne pokłuwania w podbrzuszu? Bole inne niz na okres, rzadsze, slabsze i... po prostu inne. Ale cos tam sie dzieje.
Ja mam takie delikatne kłucia. I to w podbrzuszu, a to czasami w jajnikach mnie coś zakuje. Ponoć to normalne, ale jednak stresujące. Zwłaszcza, że to moja pierwsza ciąża -
Rozgwiazdeczka wrote:Faktycznie Miałaś już USG?
Ja kawy nie piję, ale zapach zaparzonej świeżej kawki ostatnio bardzo mi się podoba
Mam też pytanie, bo nie wiem właściwie kogo mogę się zapytać, a na wizycie zapomniałam, przez te emocje widząc pęcherzyk płodowy itp.
Czy można uprawiać miłość xD czy nie uszkodzimy tego maluszka? Słyszałam, że skurcze macicy mogą powodować poronienie, a ja tak bardzo chciałabym zachować ten cud do końca.
-
Ja obiecałam sobie ze rezygnuje z kawy ale mnie tak korcie żeby się napić. Chyba będę tylko inne piła może sporadycznie rozpuszczalna.
można jeśli lekarz nie zabrania
Ja też zaczynam patrzeć na to co jem. W zeszłego ciąży odrzuciła mnie id słodkiego a teraz nie . Zobaczymy . Odpukac na razie nie mam mdłości.
Bułeczki brzucha też mam niby takie okresowe niby wzdęcia.Lilcia lubi tę wiadomość
-
Carolline wrote:Mamy karmiace nadal, mam pytanie, wiem ze teoretycznie nadal moge sobie ciaze wkrecac, jako ze jest dopiero 5 dpo, ale juz od 2-3 dni zmienily mi sie piersi, a dzis jakby jeszcze urosly, myslalam, ze karmiac to one sa juz zmaksowane jesli chodzi o wielkosc?!?!Czy wam tez jeszcze nabrzmialy/zaczely sie powiekszac piersi? Dodam, ze w pierwszej ciazy od poczatku takie zmiany byly zwiastunem ciazy tez juz 2-3 dpo.
Jak maja w planie rosnac tak jak w poprzedniej to ide namioty wojskowe zamawiac, bo nic innego mi na piersi nie wystaczy.
Ja sama nie wiem czy to ciąża czy kp ale też mnie piersi bolą. W pierwszej ciąży też miałam namioty straszne teraz dwa naleśniki. Mam nadzieję że za chwilę się ujędrnia bo teraz wyglądają strasznie. -
Carolline wrote:Kasia S-r jedz na urlop spokojnie. Na tak wczesnym etapie ciąży to lepiej wpłynie zrelaksowania sie niż badań miliony robić pewnie na dłużej jak dwa trzy tygodnie się nie wybierałas i tak i tak.
Dzięki za rade -
kasia S-R wrote:lekarza z pierwszą wizytą mam dopiero na 14 lipca. zastanawiałam się do kiedy będę musiała zrobić te pierwsze badania i czy terminy nie wypadną właśnie w czasie urlopu.
Dzięki za rade