X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kawy ja mam mega ochotę, ale w pierwszym trymestrze rezygnuje może dalej się skuszę na jedną w tygodniu. Jem normalnie, ale z wyłączeniem tego co się nie poleca. Właśnie podobno feta nie jest polecana i ostatnio w sklepie szukałam sera do sałatki pół godziny, po czym się okazało, że feta tak niepolecana, ale z niepasteryzowanego mleka, a więszkość w PL jest pasteryzowana.

Lilcia czekam co tam na Twojej wizycie <3 ? Moja jest w czwartek to będzie 40-41 dzień ciąży, więc jest duża szansa na serducho, jak wszystko jest w porządku.

• Anianiaa Nowa

Wysłany: 4 lipca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Jestem nowa na tym forum więc może najpierw po krótce o mnie i o mojej historii. Mam 23 lata, jestem zdrowa, nigdy nie korzystałam z antykoncepcji hormonalnej a mój okres zawsze się pojawia, czasami 28-31 dni ale zawsze jest.
    Ostatni okres miałam (licząc od 1ego dnia) 8.06.2017,
    owulacja wypadała na około 19 dzień cyklu (apka na telefonie którą prowadzę od 3-4lat wykazała, że moje cykle trwają średnio 31dni). Wracając do dnia owulacji - kochaliśmy się z partnerem z premedytacją :) Oczywiście do końca.
    Okres ma mi wypaść 6.07, ale coś mnie podkusiło, żeby zrobić test. Zrobiłam go wczoraj pamiętając o dziwnych objawach w połowie cyklu (dokładnie tydzień temu) których wcześniej nie miewałam. Tj: delikatny ból prawego jajnika kilka dni i następnie delikatne skurcze samej macicy wraz z bólem piersi.

Zrobiłam test niewiele myśląc - wyszedł negatywny. Po upływie nie całych 5minut schowałam go, żeby później wyrzucić. Tego samego dnia ale późnym wieczorem chciałam go wyrzucić, patrzę 2 wyraźne kreski. Wiem, że testy mogą przekłamywać po określonym czasie ale postanowiłam, że dzisiaj rano skoczę do apteki jeszcze przed porannym siusianiem. Kupiłam ponownie Bobo test strumieniowy i drugi płytkowy Pink.
    Na obydwu wyszły dwie kreski. Kontrolne bardzo wyraźne natomiast ciążowe trochę jaśniejsze (pojawiły się po 4-5minutach)

Wszystko wskazuje na... :)

Anianiaa
  • Natka94 Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anianiaa wrote:
    Cześć dziewczyny!

Jestem nowa na tym forum więc może najpierw po krótce o mnie i o mojej historii. Mam 23 lata, jestem zdrowa, nigdy nie korzystałam z antykoncepcji hormonalnej a mój okres zawsze się pojawia, czasami 28-31 dni ale zawsze jest.
    Ostatni okres miałam (licząc od 1ego dnia) 8.06.2017,
    owulacja wypadała na około 19 dzień cyklu (apka na telefonie którą prowadzę od 3-4lat wykazała, że moje cykle trwają średnio 31dni). Wracając do dnia owulacji - kochaliśmy się z partnerem z premedytacją :) Oczywiście do końca.
    Okres ma mi wypaść 6.07, ale coś mnie podkusiło, żeby zrobić test. Zrobiłam go wczoraj pamiętając o dziwnych objawach w połowie cyklu (dokładnie tydzień temu) których wcześniej nie miewałam. Tj: delikatny ból prawego jajnika kilka dni i następnie delikatne skurcze samej macicy wraz z bólem piersi.

Zrobiłam test niewiele myśląc - wyszedł negatywny. Po upływie nie całych 5minut schowałam go, żeby później wyrzucić. Tego samego dnia ale późnym wieczorem chciałam go wyrzucić, patrzę 2 wyraźne kreski. Wiem, że testy mogą przekłamywać po określonym czasie ale postanowiłam, że dzisiaj rano skoczę do apteki jeszcze przed porannym siusianiem. Kupiłam ponownie Bobo test strumieniowy i drugi płytkowy Pink.
    Na obydwu wyszły dwie kreski. Kontrolne bardzo wyraźne natomiast ciążowe trochę jaśniejsze (pojawiły się po 4-5minutach)

Wszystko wskazuje na... :)

Gratuluję!
    Jesteśmy rówieśniczkami :)

Co do zmęczenia to ja chodzę strasznie ospała, nadal mi ciągle zimno, od wczoraj mnie mdli. Spada mi waga, ale to może od tego, że odkąd dowiedziałam się o ciąży to jem zdrowo :)

Anianiaa lubi tę wiadomość

60wzjk3.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy karmiace nadal, mam pytanie, wiem ze teoretycznie nadal moge sobie ciaze wkrecac, jako ze jest dopiero 5 dpo, ale juz od 2-3 dni zmienily mi sie piersi, a dzis jakby jeszcze urosly, myslalam, ze karmiac to one sa juz zmaksowane jesli chodzi o wielkosc?!?!Czy wam tez jeszcze nabrzmialy/zaczely sie powiekszac piersi? Dodam, ze w pierwszej ciazy od poczatku takie zmiany byly zwiastunem ciazy tez juz 2-3 dpo.
    Jak maja w planie rosnac tak jak w poprzedniej to ide namioty wojskowe zamawiac, bo nic innego mi na piersi nie wystaczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 10:51

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe mamusie. Rozgwiazdeczka widze ze jestesmy na podobnym etepie :)
    Jesli chodzi o zmeczenie to mnie dopada sennosc ok 13(wsaje o 7). Jesli sie nie przespie przynajmniej pol godzinki to jest masakra.
    Kawe pije tylko jedna rano. Rozpuszczalna pol na pol z mlekiem (wczesniwej pilam minimum 3).
    Witaminki u mnie to kwas foliowy z jodem, wit. D3 i B12. Dodatkowo biore magnez.

88c53e3k19nfhznr.png
  • karakorum Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije jedna kawe dziennie, rano. Nie moge sobie odpuscic. Poza ciaza pilam ją hektolitrami. Poza tym jem zdrowo i zdrowo sie prowadze :P
    Supelemtuje sie Femibionem 1, dostalam u ginekologa.

Dziewczyny, czy Wy tez macie takie bardzo delikatne pokłuwania w podbrzuszu? Bole inne niz na okres, rzadsze, slabsze i... po prostu inne. Ale cos tam sie dzieje.

A. - 03.18 ❤️
    V. - 05.19 💜
    O. - 10.22 🩷
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wczoraj wyszedł trochę zbyt niski przyrost bety, a do tego za niski progesteron. Byłam u mojego lekarza, przepisał mi duphaston i mam nadzieję, że będzie dobrze.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka87 wrote:
    Witajcie nowe mamusie. Rozgwiazdeczka widze ze jestesmy na podobnym etepie :)
    Jesli chodzi o zmeczenie to mnie dopada sennosc ok 13(wsaje o 7). Jesli sie nie przespie przynajmniej pol godzinki to jest masakra.
    Kawe pije tylko jedna rano. Rozpuszczalna pol na pol z mlekiem (wczesniwej pilam minimum 3).
    Witaminki u mnie to kwas foliowy z jodem, wit. D3 i B12. Dodatkowo biore magnez.

Faktycznie :) Miałaś już USG?

Ja kawy nie piję, ale zapach zaparzonej świeżej kawki ostatnio bardzo mi się podoba :P

Mam też pytanie, bo nie wiem właściwie kogo mogę się zapytać, a na wizycie zapomniałam, przez te emocje widząc pęcherzyk płodowy itp.
    Czy można uprawiać miłość xD czy nie uszkodzimy tego maluszka? Słyszałam, że skurcze macicy mogą powodować poronienie, a ja tak bardzo chciałabym zachować ten cud do końca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karakorum wrote:
    Ja pije jedna kawe dziennie, rano. Nie moge sobie odpuscic. Poza ciaza pilam ją hektolitrami. Poza tym jem zdrowo i zdrowo sie prowadze :P
    Supelemtuje sie Femibionem 1, dostalam u ginekologa.

Dziewczyny, czy Wy tez macie takie bardzo delikatne pokłuwania w podbrzuszu? Bole inne niz na okres, rzadsze, slabsze i... po prostu inne. Ale cos tam sie dzieje.

Ja mam takie delikatne kłucia. I to w podbrzuszu, a to czasami w jajnikach mnie coś zakuje. Ponoć to normalne, ale jednak stresujące. Zwłaszcza, że to moja pierwsza ciąża :D

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozgwiazdeczka wrote:
    Faktycznie :) Miałaś już USG?

Ja kawy nie piję, ale zapach zaparzonej świeżej kawki ostatnio bardzo mi się podoba :P

Mam też pytanie, bo nie wiem właściwie kogo mogę się zapytać, a na wizycie zapomniałam, przez te emocje widząc pęcherzyk płodowy itp.
    Czy można uprawiać miłość xD czy nie uszkodzimy tego maluszka? Słyszałam, że skurcze macicy mogą powodować poronienie, a ja tak bardzo chciałabym zachować ten cud do końca.
    Jeżeli lekarz nie stwierdził zagrożone ciazy to jak najbardziej można się przytulać.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Zabka87 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mial usg dokladnie tydzien temu. Byl to 4t+6. Byl widoczny pechezyk i 3mm zarodek. Wstepny termin mam na 27 lutego.

88c53e3k19nfhznr.png
  • ancymonek Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kawy ja pije dwie dziennie i jem normalnie tylko unikam takich rzezy typowo w ciazy zabronionych. Tez czasami mam klucia w brzuchu no i piersi pobolewaja ale to normalne i nawet dobrze, ze jakies objawy sa :)

16udw1d3p0r3seft.png
    km5siei3z7aaxj05.png
    3i494z17ayamajm5.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obiecałam sobie ze rezygnuje z kawy ale mnie tak korcie żeby się napić. Chyba będę tylko inne piła może sporadycznie rozpuszczalna.

<3 można jeśli lekarz nie zabrania :)

Ja też zaczynam patrzeć na to co jem. W zeszłego ciąży odrzuciła mnie id słodkiego a teraz nie . Zobaczymy . Odpukac na razie nie mam mdłości.

Bułeczki brzucha też mam niby takie okresowe niby wzdęcia.

Lilcia lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Mamy karmiace nadal, mam pytanie, wiem ze teoretycznie nadal moge sobie ciaze wkrecac, jako ze jest dopiero 5 dpo, ale juz od 2-3 dni zmienily mi sie piersi, a dzis jakby jeszcze urosly, myslalam, ze karmiac to one sa juz zmaksowane jesli chodzi o wielkosc?!?!Czy wam tez jeszcze nabrzmialy/zaczely sie powiekszac piersi? Dodam, ze w pierwszej ciazy od poczatku takie zmiany byly zwiastunem ciazy tez juz 2-3 dpo.
    Jak maja w planie rosnac tak jak w poprzedniej to ide namioty wojskowe zamawiac, bo nic innego mi na piersi nie wystaczy.

Ja sama nie wiem czy to ciąża czy kp ale też mnie piersi bolą. W pierwszej ciąży też miałam namioty straszne teraz dwa naleśniki. Mam nadzieję że za chwilę się ujędrnia bo teraz wyglądają strasznie.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Liliip Debiutantka

Wysłany: 4 lipca 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od kawy na szczęście odrzuca bo piłam hektolitrami

p19u3e3kper76bod.png
    qb3c3e5ehadcy4z5.png
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciazy musialam wypic kawe bo wstawalam z bolem glowy a po niej mi przechodzilo ;) Staram sie jesc zdrowo by nie przytyc jak w 1 bo dlugo meczylam sie by ppzbyc sie kg ;)

Co do kluc caly czas je czuje i non stop bol podbrzusza :(

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • kasia S-R Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Kasia S-r jedz na urlop spokojnie. Na tak wczesnym etapie ciąży to lepiej wpłynie zrelaksowania sie niż badań miliony robić pewnie na dłużej jak dwa trzy tygodnie się nie wybierałas i tak i tak.
    lekarza z pierwszą wizytą mam dopiero na 14 lipca. zastanawiałam się do kiedy będę musiała zrobić te pierwsze badania i czy terminy nie wypadną właśnie w czasie urlopu.
    Dzięki za rade

ganndqk3y2qo4v6c.png
  • kasia S-R Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do objawów to mam jedynie zmęczenie. Pracuje w przedszkolu, więc od 2 dni chodze na rzęsach...

ganndqk3y2qo4v6c.png
  • Mariposa26 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co polecacie.na bolące i opuchnięte nogi??? Jestem w 5 tygodniu a bardzo zaczął mnie męczyć już ból nóg.trochę dziwne że tak wcześnie.

Maja, ur. 02.03.2018 o godz. 12.40 w 38 tyg + 6 dni
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia S-R wrote:
    lekarza z pierwszą wizytą mam dopiero na 14 lipca. zastanawiałam się do kiedy będę musiała zrobić te pierwsze badania i czy terminy nie wypadną właśnie w czasie urlopu.
    Dzięki za rade
    Średnio wizyty przy zdrowej ciąży są ustalane co 3-4 tygodnie. Przed porodem chodzi się już częściej bo zwykle co 2 tygodnie

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ