X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe dzieci 2018
Odpowiedz

Marcowe dzieci 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Ciężko Was nadrobić :) Ja za chwilę biorę się za pieczenie miodownika/ przekładańca :) A chciałam Was zapytać gdzie najlepiej zrobić usg połówkowe w woj. śląskim ? :)
    Może któraś jest z tych okolic :)

• szatanka Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dzięki Wam za dobre słowa. Wczoraj byłam u psychologa i dzięki tej wizycie dzisiaj funkcjonuję trochę lepiej. Uczepiłam się nadziei zamiast kolejne dwa dni rozpaczać, co ma być, to będzie i mój płacz póki co nic nie zmieni, jeszcze zdążę się nasmucić.

Na razie z tego całego stresu schudłam, muszę mimo wszystko dbać o siebie, na wypadek gdyby jakimś cudem okazało się, że wszystko jest ok.

Ja się nie modlę, ale gdyby któraś z Was zechciała zmówić jakąś modlitwę za moją córkę, to nie mam nic przeciwko.

Natka94, KasiaMarysiaaa, Zojkaaa, OjMaryś lubią tę wiadomość

klz9bd3m9oljt4xc.png

13.05.2020 - nasza Lilianka jest już z nami ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Ty musisz się pomodlic by działało ;);)

• MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka dobrze ze sie poradziłaś specjalisty. Tak, jak mówisz, jeszcze nic nie jest pewne w 100% więc dbaj o siebie.
    A ja życzę od siebie dużo dużo siły .

I mam pytanie .
    Ja mam dzisiaj dziwny dzień , najpierw od rana akcja z tym lekarzem. Teraz coś dziwnego wyczułam w brzuchu.
    Leżałam na lewym boku.
    Przekrecilam się na plecy i po lewej stronie pod pępkiem ( tak na wysokości jajnika) mam lekka kulkę albo zgrubienie. Taka dosyć sporą. I teraz nie wiem ... czy to jest jakieś więzadło , mięsień czy jak?
    Zdziwię się, jeśli któraś z was będzie wiedziała o co mi chodzi ale próbować nie zaszkodzi.
    Podeszlabym do położonej ale jak na złość w piątki tam nikogo nie ma .

I jeszcze jedno.
    Lyanna
    jak tam u Ciebie?
    Daj znac, bo mówiłaś że wizyta o 12. Trzymam kciuki że wszystko gra .

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

2023/24 starania o rodzeństwo 👶
    Euthyrox 50

05.02 biel na teście (12dpo)
    08.02 spodziewana 🐒
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka ja się pomodle
    Justa myślę że wszelką modlitwą pomaga nie tylko matki modlisz się w końcu za dziecko za człowieka ja tak myślę

MamaPama, KasiaMarysiaaa, Marietta, Planeheart lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • martuśka737 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka ja za twoją córeczkę też się pomodlę

13.03.2018 córeczka
    27.08.2021 syneczek
  • kinia2111 Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    To Ty musisz się pomodlic by działało ;);)

A ja uważam, że nawet jeśli osoba jest niewierząca, ale prosi o modlitwę inne osoby to samo to już wiele znaczy i jeśli jest sila sprawcza, która nas wysłuchuje to warto modlić się za kogoś.
    Szatanka, jeśli się nie modlisz, pomyśl może o medytacji. Ludzie modlą się bo chcą pomocy, ale zarówno modlitwa jak i medytacja, ma jedno zadanie, daje ukojenie i spokój wewnętrzny, pozwala się wyciszyć, zebrać myśli i podejść do problemu z czystym umysłem. Myślę że właśnie w obliczu problemu człowiek potrzebuje największego wyciszenia i skupienia, żeby przemyśleć swoje życie, przewartościować je i zastanowić co może zrobić żeby z pozoru sytuacja nie do przeskoczenia, stała się do pokonania. Szatanka znajdz najlepsza metode dla siebie, nie wszyscy musza chodzic do kosciola.

Konami lubi tę wiadomość

thgfflw1afo8ui8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka ja również się o Was pomodlę. O zdrowie dla małej i spokój dla Ciebie <3 Ciągle jesteście w moich myślach i tak mocno za Was trzymam kciuki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście ze tak każda modlitwa się liczy ale skoro główna zainteresowana prosi o modlitwę sama tez mogłaby to zrobić na pewno nie zaszkodzi prawda ? W takich chwilach człowiek prosi bo nic innego nie zostaje

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szatanka wrote:
    Hej dziewczyny, dzięki Wam za dobre słowa. Wczoraj byłam u psychologa i dzięki tej wizycie dzisiaj funkcjonuję trochę lepiej. Uczepiłam się nadziei zamiast kolejne dwa dni rozpaczać, co ma być, to będzie i mój płacz póki co nic nie zmieni, jeszcze zdążę się nasmucić.

Na razie z tego całego stresu schudłam, muszę mimo wszystko dbać o siebie, na wypadek gdyby jakimś cudem okazało się, że wszystko jest ok.

Ja się nie modlę, ale gdyby któraś z Was zechciała zmówić jakąś modlitwę za moją córkę, to nie mam nic przeciwko.

Będę modlić się o Was <3 Dopiero teraz przeskoczyłam parę stron. Nie martw się rozmawiałam z koleżanką jej córce przezierność wyszła koło 7 a urodziła się zdrowa i do dzisiaj nikt nie wie o co chodzi. Było to mierzone przez dwóch lekarzy i parę razy ciągle wychodziło to samo, była załamana przygotowała się na przywitanie Małej na świecie z największą miłością a w dniu porodu usłyszała że jej córka jest zdrowa :) teraz ma parę lat i nic się złego nie dzieje, żadnej innej wady.

panama, Cabank84 lubią tę wiadomość

• honda92 Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatanka ja też dziś pomodlę się za Waszą córeczkę i za Was :*

oar8vfxmyaw4sa27.png
  • Lyanna Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaPama wrote:
    I jeszcze jedno.
    Lyanna
    jak tam u Ciebie?

Całe szczęście wszystko w porządku. Wody płodowe się nie sączą, tętno dziecka w normie. Mam leżeć i wrócić do większej dawki Duphastonu. Prawdopodobnie w czasie badania prenatalnego lekarz uszkodził jakieś naczynie krwionośne i stąd krwawienie. Ginekolog powiedział, że jestem dzisiaj drugą pacjentką z tym problemem. Za tydzień mam przyjść kontrolnie na wizytę.
    MamaPama, dziękuję za zainteresowanie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2017, 18:31

MamaPama, Konami, Skali89 lubią tę wiadomość

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
  • MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze , że tak sie skończyło. Szkoda tylko Waszych nerwów i stresu. Trzymajcie się :)

Lyanna lubi tę wiadomość

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

Euthyrox 50

08.02 spodziewana 🐒
  • Lonia1990 Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tu jakaś istota, co bierze w ciąży siofor lub metformax? Jeśli tak, to kiedy lekarz odstawił te leki?

Agi83 lubi tę wiadomość

Starania od X 2015 - PCOS, IO, Niedoczynność tarczycy
    16.01 - sonohsg 16.05 - laparoskopia - jajowody udrożnione
    5djypc0zkgziy9mr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Oczywiście ze tak każda modlitwa się liczy ale skoro główna zainteresowana prosi o modlitwę sama tez mogłaby to zrobić na pewno nie zaszkodzi prawda ? W takich chwilach człowiek prosi bo nic innego nie zostaje

Dziewczyno weź ty w końcu zejdź na ziemie. Dziewczyna ma poważny problem, jej dziecko może mieć jedną z poważniejszych wad genetycznych, a ty jako osoba, która dosłownie sra byle pierdołą powinnaś najmniej ją oceniać. Królowa dram. Ludzie są różni, jedni się modlą do jednego Boga, inni do drugiego, jeszcze inni nie modlą się wcale. I guzik Cię to powinno obchodzić. Ważne, żeby być dobrym człowiekiem, z czym najwidoczniej masz problem. Aż ciężko pojąć jak w takiej chwili, zamiast wsparcia oferować drugiemu człowiekowi jad.

erre, juja00, Konami, Natka94, Zojkaaa, ulalula, wisienka, moodliszka, Planeheart, Mayolin, in_co_gni_to lubią tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 15 września 2017, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Marietta ciebie chyba nie ma na naszej liście z terminami porodu :d

Ja też planuje basen
    Justa do naszego Bałtyku wchodzisz ? Bo teraz to chyba trochę zimno brrrr

Jak mnie nie ma, kiedy jestem! :P aż sprawdzę!
    buba123- już Ci dopisuję datę :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • syla2312 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaPama może po prostu macicę tak wyczułaś, ona ciągle rośnie i będzie coraz wyżej.

Ja kiedyś jak wyczułam bardziej coś jak piłeczkę pingpongową, bolało mnie w tym miejscu co jakiś czas i poszłam do gina to powiedział, że mam przepuklinę pachwinową. No ale na szczęście wszystko wróciło na miejsce i jak na razie mam z tym spokój ( nabawiłam się jej na siłowni bo za szybko chciałam schudnąć ;) )
    Myślę, że u Ciebie to właśnie macica raczej.

MamaPama lubi tę wiadomość

f2w3dzu5n2lk6p0r.png
    https://www.maluchy.pl/li-73084.png
  • dandelion Ekspertka

Wysłany: 15 września 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaPama wrote:
    Szatanka dobrze ze sie poradziłaś specjalisty. Tak, jak mówisz, jeszcze nic nie jest pewne w 100% więc dbaj o siebie.
    A ja życzę od siebie dużo dużo siły .

I mam pytanie .
    Ja mam dzisiaj dziwny dzień , najpierw od rana akcja z tym lekarzem. Teraz coś dziwnego wyczułam w brzuchu.
    Leżałam na lewym boku.
    Przekrecilam się na plecy i po lewej stronie pod pępkiem ( tak na wysokości jajnika) mam lekka kulkę albo zgrubienie. Taka dosyć sporą. I teraz nie wiem ... czy to jest jakieś więzadło , mięsień czy jak?
    Zdziwię się, jeśli któraś z was będzie wiedziała o co mi chodzi ale próbować nie zaszkodzi.
    Podeszlabym do położonej ale jak na złość w piątki tam nikogo nie ma .

I jeszcze jedno.
    Lyanna
    jak tam u Ciebie?
    ale to jest zgrubienie czy napięta macica w tym miescu? ja tak poznaję gdzie jest dzidzia :) macica sztywnieje przy zmianie pozycji i się wybrzuszs gdzie jest dzidzia :) to jest wtedy wielkości hmm.. małej brzoskwinii. ale nie wiem, czy dobrze zrozumiałam to co opisujesz. u mnie po zmoanie pozycji lub po dluzszej chwili to znika:)

uwo943r8mzz1x9gu.png
  • MamaPama Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja pierwsza ciąża i nigdy tego nie doświadczyłam hehe
    Ale myślę że macie rację.
    Jak zmieniłam pozycje, to ze tak powiem kulka "uciekła". I tak jak mówisz- mniej więcej brzoskwinia.
    Ale zdziwiłam się , bo to dopiero 13tydzień.
    A mówię, taki dzisiaj dziwny dzień :D tak bywa .
    Ale dziękuję za podpowiedzi :)

2018 👨‍👩‍👧 Córeczka ❤️
    Ciąża z cukrzycą (dieta)

Euthyrox 50

08.02 spodziewana 🐒
  • Dreamy_Girl Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam sporo do nadrobienia... niestety w pracy miałam młyn, po pracy padałam na twarz i tak leciał dzień za dniem. Ale wreszcie nadrobiłam ;)

Szatanka współczuję. Jednak mam nadzieję, że zdarzy się cud i dzidzia będzie zdrowa. O tego typu cudach niejednokrotnie już słyszałam, więc mocno trzymam kciuki. Pomodlę się dziś za Was :*

OjMaryś dobrze, że wreszcie się odezwałaś! Dbajcie o siebie! Odpoczywaj.
    Lyana dobrze, że wszystko w porządku... chciałabym czytać same Wasze dobre wieści i tego wszystkim życzę.

U mnie wszystko w porządku, brzuch rzadko pobolewa, rwa czasem się odzywa, ale jest to nagły chwilowy ból do tzw. rozchodzenia. Jem sporo i chyba muszę zacząć się pilnować... ;)

OjMaryś lubi tę wiadomość

‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ